Kermavaahdon

säilytyksestä

Miten kermavaahto pitäisi säilyttää oikein?

Kakun päällä kerma pysyy kiinteänä parikin päivää jääkaapissa, mutta kun vatkaan kermaa muovirasiaan säilöön esim. kiisselin päälle lusikoitavaksi, seuraavana päivänä vaahto on löystynyt nesteeksi, eikä vaahtoudu enää.

Vatkausastia ja vispilä ovat varmasti kuivat. Siirrän vaahdon heti jääkaappiin kun se on valmista. Säilytän kannellisessa muovirasiassa jääkaapin yläosassa.

Miksi vaahto ei säily? Käytän Valion hyla-kuohukermaa.

14

10638

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trolliko?

      >>>kun vatkaan kermaa muovirasiaan säilöön esim. kiisselin päälle lusikoitavaksi, seuraavana päivänä vaahto on löystynyt nesteeksi

      • hölmö vissiin

        En jaksa vatkata sitä jokaisen annokseen erikseen. Meillä porukka niin hajallaan, että syövät kun käyvät kotona kääntymässä. Siksi kai kyselen, kun en tiedä... Miten se kerma sitten kakun päällä pysyy kasassa parikin päivää?

        Kai sitä voisi asiallisen vastauksen antaa, vaikka tämä menettelytapani sinusta olisikin hölmöä. Vai oletko vain niitä, joiden pitää päästä nälväisemään asiasta kuin asiasta ihan vain omaksi iloksi?


      • vaikka...
        hölmö vissiin kirjoitti:

        En jaksa vatkata sitä jokaisen annokseen erikseen. Meillä porukka niin hajallaan, että syövät kun käyvät kotona kääntymässä. Siksi kai kyselen, kun en tiedä... Miten se kerma sitten kakun päällä pysyy kasassa parikin päivää?

        Kai sitä voisi asiallisen vastauksen antaa, vaikka tämä menettelytapani sinusta olisikin hölmöä. Vai oletko vain niitä, joiden pitää päästä nälväisemään asiasta kuin asiasta ihan vain omaksi iloksi?

        ...tällainen:
        http://www.valio.fi/portal/page/portal/Valio/Tuotteet_ja_Uutuudet/Tuoteryhma/Tuote?productId=169&tuory=1843

        Siitä saa jokainen juuri haluamallaan hetkellä kuohkeaa kermavaahtoa vispaamatta.



      • mikä...
        kj.mattila kirjoitti:

        lapsillesi tällaista mitä äsken suositeltiin.

        Ainesosat
        kerma, sokeri (2,5 %), ponneaineet (E942, E941), emulgointiaine (E471), stabilointiaineet (E339, E407).

        Anna lapsellesi oikeaa kermaa eikä tällaista keinorasvaa.

        ...alkaa E-kirjaimella ei ole myrkkyä, herra Mattila!

        E942 = typpimonoksidi
        E941 = typpi
        E471 = kasvirasvahappojen mono- ja diglyseridit
        E339 = mononatriumfosfaatti, dinatriumfosfaatti ja trinatriumfosfaatti (elimistössä luonnostaan esiintyviä suoloja)
        E407 = karrageeni (valmistetaan levästä)

        Lisäksi jokainen tavallinen ihminen (poislukien tietenkin te VHH:laiset) laittaa kermavaahtoon ainakin hieman sokeria.


      • laktoosia tässä

      • on terveellisintä
        mikä... kirjoitti:

        ...alkaa E-kirjaimella ei ole myrkkyä, herra Mattila!

        E942 = typpimonoksidi
        E941 = typpi
        E471 = kasvirasvahappojen mono- ja diglyseridit
        E339 = mononatriumfosfaatti, dinatriumfosfaatti ja trinatriumfosfaatti (elimistössä luonnostaan esiintyviä suoloja)
        E407 = karrageeni (valmistetaan levästä)

        Lisäksi jokainen tavallinen ihminen (poislukien tietenkin te VHH:laiset) laittaa kermavaahtoon ainakin hieman sokeria.

        valistuneet tietävät sen.
        Ja voi on luomutuote verrattuna kevyt-alkuisiin levitteisiin.


      • mikä... kirjoitti:

        ...alkaa E-kirjaimella ei ole myrkkyä, herra Mattila!

        E942 = typpimonoksidi
        E941 = typpi
        E471 = kasvirasvahappojen mono- ja diglyseridit
        E339 = mononatriumfosfaatti, dinatriumfosfaatti ja trinatriumfosfaatti (elimistössä luonnostaan esiintyviä suoloja)
        E407 = karrageeni (valmistetaan levästä)

        Lisäksi jokainen tavallinen ihminen (poislukien tietenkin te VHH:laiset) laittaa kermavaahtoon ainakin hieman sokeria.

        jotka jollakin tavalla muuttavat ravintoaineitamme ovat haitallisia. Ei elimistömme ole tottunut sellaiseen. Nämä ovat nykyajan keksintöjä ja sairaustilastoista näkyy mihin olemme menossa. Ei ennen tarvittu mitään happamuudensäätöaineita ja karrageeneja. Syö oikeaa ruokaa ja vältä lisäaineita.

        http://sundqvist.blogspot.com/2008/05/sy-ruokaa-ei-lisaineita.html


      • vain
        kj.mattila kirjoitti:

        jotka jollakin tavalla muuttavat ravintoaineitamme ovat haitallisia. Ei elimistömme ole tottunut sellaiseen. Nämä ovat nykyajan keksintöjä ja sairaustilastoista näkyy mihin olemme menossa. Ei ennen tarvittu mitään happamuudensäätöaineita ja karrageeneja. Syö oikeaa ruokaa ja vältä lisäaineita.

        http://sundqvist.blogspot.com/2008/05/sy-ruokaa-ei-lisaineita.html

        hiljaa, olet yhtä typerä kuin aiemminkin. Nimenmuutos ei ole auttanut.


      • joten älä välitä
        hölmö vissiin kirjoitti:

        En jaksa vatkata sitä jokaisen annokseen erikseen. Meillä porukka niin hajallaan, että syövät kun käyvät kotona kääntymässä. Siksi kai kyselen, kun en tiedä... Miten se kerma sitten kakun päällä pysyy kasassa parikin päivää?

        Kai sitä voisi asiallisen vastauksen antaa, vaikka tämä menettelytapani sinusta olisikin hölmöä. Vai oletko vain niitä, joiden pitää päästä nälväisemään asiasta kuin asiasta ihan vain omaksi iloksi?

        Eikä sille kannata vastata.
        Jos katsot noita alotuksia niin se vastaa
        jokaiselle ihan samalla tavalla, vaikka ei
        varmasti tajua asioista yhtikäs mitään.

        Todellakin, jätä se omaan arvoonsa.


      • aloittaja
        joten älä välitä kirjoitti:

        Eikä sille kannata vastata.
        Jos katsot noita alotuksia niin se vastaa
        jokaiselle ihan samalla tavalla, vaikka ei
        varmasti tajua asioista yhtikäs mitään.

        Todellakin, jätä se omaan arvoonsa.

        =:o)


      • -ed
        aloittaja kirjoitti:

        =:o)

        Kohta oon minäkin tyhmä !! (tai vaihtoehtoisesti hullu)
        Näitä jostain syystä pyörii nyt kovasti ruokapalstalla, niillä ei vissiin oo muuta tekemsitä ja sanavarastokin aika suppea...


      • on olla...
        on terveellisintä kirjoitti:

        valistuneet tietävät sen.
        Ja voi on luomutuote verrattuna kevyt-alkuisiin levitteisiin.

        ...kokonaan ilman kermaa, voita ja kevyt-alkuisia levitteitä, ja syödä pehmeitä kasviöljyjä.

        Ja kaikista tyhmintä on vatkata purkillinen kermaa (olipa se kuinka luomua ja terveellistä tahansa) vaahdoksi ja katsella sitten sen muuttumista vetiseksi litkuksi, kun ihmiset eivät sitä ole heti syömässä.


      • ei ole...
        kj.mattila kirjoitti:

        jotka jollakin tavalla muuttavat ravintoaineitamme ovat haitallisia. Ei elimistömme ole tottunut sellaiseen. Nämä ovat nykyajan keksintöjä ja sairaustilastoista näkyy mihin olemme menossa. Ei ennen tarvittu mitään happamuudensäätöaineita ja karrageeneja. Syö oikeaa ruokaa ja vältä lisäaineita.

        http://sundqvist.blogspot.com/2008/05/sy-ruokaa-ei-lisaineita.html

        ...jotain tarvittu, ei tarkoita, että se nykypäivänä olisi ok tai jopa hyödyllistä. Ennen ei ollut esimerkiksi antibiootteja tai rokotteita, etkä varmaankaan silti voi väittää että nämä keksinnöt olisivat ihmiselle haitallisia...?

        Ihmisten elinajanodote on viimeisen vuosisadan aikana kasvanut jatkuvasti, eikä tässä kasvussa käsittääkseni ole tapahtumassa minkäänlaista muutosta. Mistä olet löytänyt sairaustilastoja, jotka osoittavat ihmisten olevan nykyään sairaampia, ja onko näissä tilastoissa esiin tulevan sairastavuuden lisääntymisen osoitettu johtuvan ruoan lisäaineista?

        Tottakai ihmisen terveyden ja maapallon hyvinvoinnin kannalta ideaalitilanne olisi se, että kaikki söisivät oman luomutilansa tuotteita, eivät ajaisi autolla ja eivät tuottaisi lainkaan jätettä. Tällainen ideaali ei vaan ole realistinen vaihtoehto.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      48
      1538
    2. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      76
      1355
    3. Kaupan työtekijä

      Kyllä on pahaa katsottavaa kun myyjällä on purtu kaula, hyvin epäsoveliasta
      Kuhmo
      22
      1050
    4. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      87
      1026
    5. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      87
      955
    6. Ai miehillä ei ole varaa maksaa

      Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee
      Ikävä
      187
      896
    7. Olet mielessäni

      viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s
      Ikävä
      20
      841
    8. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      99
      835
    9. Olen paremman näköinen kuin sinä

      Jos aletaan sille tielle mies.
      Ikävä
      82
      811
    10. 70
      769
    Aihe