Levottomista jaloista

luuta.mix

on tullut muotisana.Miksi?Koska on kallis Sifrol-niminen uusi lääke,jolla saadaan oireet pois.Muitakin valmisteita ja puolet halvempia on olemassa ja kaikki yleislääkäritasolla tietävät asian.Kohta ei muusta puhutakaan kuin levottomista jaloista.Sifrol on väsyttävä ja hankaloittaa jopa työntekoa.Sifrol väsyttää yhtä paljon kuin unilääke.

Nykyajan ruokailutottumukset ovat liian vähän kivennäis ja hivenaineita sisältävät,että monikin kärsii ns. levottomista jaloista ja muista vastaavista oireista.Magnesium.Onko joku lääkäri ehdottanut Magnesiumia.Se auttaa ko oireiluun.Puuttuu tavallisista pikaruuista ja Cola-juomista.Eikä sitä ole karkeissa ei suklaassa,ei oikeastaan missään tehdasvalmisteisissa pikaruuissa.

16

872

  Vastaukset

  • Jos levottomat jalat ovat pelkkä muotijuttu, niin miten selität levottomat jalat-oireyhtymän amputoidussa alaraajassa? Tarjoatko siihenkin magnesiumia?

   Tiedoksi sinulle että kivennäisaineet ovat hivenaineita tai hivenaineet kivennäisaineita. Ei siis ole hiven- ja kivennäisaineita. Kivennäisaineista käytetään myös nimitystä hivenaineet, koska niitä on niin pieniä määriä.

   Oletko itse saanut ilon kokea levottomat jalat? Se on tosi inhottava vaiva ja estää todella tehokkaasti nukkumisen.

   • Kivennäisaineet jaetaan makrokivennäisiin ja mikrokivennäisiin eli hivenaineisiin sen mukaan, paljonko niitä esiintyy elimistössä. Hivenaineiksi kutsutaan niitä elimistölle tarpeellisia alkuaineita, joita elimistö tarvitsee kuitenkin alle 100 milligrammaa vuorokaudessa.

    Kivennäisiä tarvitaan elimistössä kolmenlaisiin tehtäviin:

    1. Kudosten rakennusaineiksi (kalsium, fosfori, magnesium, pii ja rikki)
    2. Kudosten ja kudosnesteen osmoottisen paineen (solujännite) ja kalvojen läpäisyvyyden säätelyyn (natrium, kalium, kloori, kalsium ja magnesium)
    3. Katalysaattoreiksi entsyymi- ja hormonisäätelyyn (rauta, koboltti, sinkki, mangaani, molybdeeni ja seleeni)

    Makrokivennäiset

    Makrokivennäisten tarve on yli 100 mg päivässä. Runsaimmin elimistössä esiintyy kalsiumia ja fosforia. Aikuisen, noin 70 kg painavan ihmisen painosta kalsiumia on 1,2-1,3 kg ja fosforia 600 g. Kalsiumin osuus elimistön kaikista kivennäisaineista on noin 40 % ja siitä 99 % on sitoutuneena luustoon, jossa se toimii luuston rakenneosasena sekä elimistön kalsiumvarastona. Myös fosforista suurin osa (noin 85 %) on elimistössä sitoutuneena luustoon kalsiumfosfaatin muodossa. Kolmas tärkeä makrokivennäinen on magnesium, jota aikuisen ihmisen painosta on noin 20-30 g, siitäkin yli puolet luustossa. Makrokivennäisiksi luetaan myös natrium, kalium ja kloori, jotka ovat elektrolyyttejä ja osallistuvat erityisesti elimistön nestetasapainon säätelyyn, sekä rikki, joka toimii lähinnä entsyymien rakenneosana.

    Hivenaineet

    Hivenaineiden päivittäinen tarve ilmoitetaan yleensä mikrogrammoissa. Välttämättömiä hivenaineita ovat rauta (jota esiintyy elimistössä hivenaineista runsaimmin, aikuisen ihmisen elimistössä noin 2,5-4,5 g), kromi, koboltti, kupari, fluori, jodi, mangaani, molybdeeni, nikkeli, sinkki, pii, tina ja vanadiini. Useimmat hivenaineet toimivat pääasiassa entsyymien ja hormonien rakenneosina.

    - lainaus wikipediasta -


  • Muotijuttu levottomat jalat ei todellakaan ole! Olen saanut ko. vaivan "perinnöksi" äidiltäni, muilla sisarillani tätä ei ole. On TIETYSTI kokeiltu magnesiumit (koko ajan käytän niitä myös) ja monetkin lääkkeet, Sifrolkin. Joillakin se auttaa ja hyvä niin. Sillä tämä on todella tuskallinen vaiva, jota ei toivoisi kenellekään - ei muodin vuoksi eikä muutenkaan. Kyllä kohtalotoverit tietävät...

  • jep. Sinulla ei selvästikään ole levottomia jalkoja. Toisaalta puhut kyllä ihan asiaa, että yleensä ihmisten kannattaisi tarkistaa oma ruokavalio ym. elämäntapa ennen lääkkeen ottamista. Itselläni on levottomat jalat. Eli juuri kun olet nukahtanut heräät ja ne ajaa sinut ylös, koska ei pysty olemaan paikallaan makuuasennossta. Pieni kävelylenkki huushollissa auttaa ja jalkojen ravistelu. Mies sanoo että paiskon jalkojani pitkin yötä patjaa vasten. Totta on, että ruokavalio tarkistus on tarpeen. Vältän suolaista ja kahvia , koska huomaan jos on suolaisella herkutellut niin se vaikuttaa epäedullisesti. Ja tottakai olen kokeillut magnesiumia, minulle ei kyllä ole siitä ollut mitään iloa.

  • annettiin kyllä diagnoosi levottomat jalat ja siihen lääke Sifrol.Todella väsyttävä ja kamala lääke,koska olin töissä aivan pökerryksissä aamupäivän ja päivällä nukahtelin.

   Mietin asiaa,koska minulle oli aiemmin kokeiltu myöskin unilääkettä ja neurologisia lääkkeitä,jotka kaikki kyllä auttoivat ja sain hyvinkin nukuttua,mutta väsymystä pukkasi kaiken aikaa.Tein kokonaisvaltaisen ruokavaliomuutoksen ja lisäsin vitamiini ja hiven/kivennäisainepitoisuuksia ravinnossa.Lisäksi tosiaan otan Magnesium purutabletin aamulla ja toisen tarvittaessa illalla.

   Ruokavalioni on ollut kolme kuukautta sokeriton,kofeiiniton,liiat rasvat pois (vain kala ja kasviöljyjä),vain rasvatonta maitoa lasillinen ja hedelmä illalla.Ja vihanneksia,juureksia,hedelmiä.Raffinoinut viljatotteet pois.Olen myöskin lisännyt rasvatonta kalaa ja kuituja.Minulle toimii ja kaikki lääkkeet ovat poissa,jalat paikallaan ja olo pirteämpi kuin aiemmin ja saan myöskin hyvät yöunet.


   • ruokakolmio kirjoitti:

    Olet tajunnut vasta sairauden iskiessä, että ruokavalioon kannattaa satsata.

    Luonnolliset ravinteet:
    http://www.energian.net/terveys/info6.html

    Ruokakolmio
    http://www.terveystaito.fi/Pages/ravitsemus.htm

    Tosin ravitsemuksellakaan ei ihan oikeita sairauksia juurikaan paranneta, jos ne eivät johdu huonosta ravitsemuksesta.

    linkeistä.Luenkin ihan mielenkiinnolla.Olen todela hyvällä mielellä,kun olen päässyt Sifrolista ja muista väsyttävistä lääkkeistä eroon.Kuitenkin turvaudun jostakin syystä vielä Magnesiumiin.Olen tosiaan huomannut,että siitä olisi apua.


  • Jodi murunen. Käsikauppalääkkeistä. 1/4 kerran viikossa. Mulla on suvussa perimää.

   • Tarkoitan siis yhdestä tabletista 1/4


  • Muistan taannoin ku vaimon kanssa oltiin , ja se kun alko silleen kiusottelevasti lähenteleen , niin iskipäälle het levottomat jalat , siis allergia reaktio - saattaa tosiaan kroppa ottaa reaktion jos eienää lähentelemisen tarvetta.

  • Mihinpä sairauteen ei ruokavalio vaikuttaisi. Aina tulee erilaisia sairauksia ja oireita pinnalle, muun muassa välillä sen vuoksi kun mainostetaan uutta lääkettä. Mitä sitten? Jos ei halua lääkkeitä vaivoihinsa, ei niitä ole pakko käyttää. Vaikka kuinka mainostettaisiin. Ei kukaan kiellä vaihtoehtoisia apuja, vaikka apu ei mahdollisesti ole yhtä hyvä.

   Nyt kun levottomista jaloista puhutaan niin minulla taisi aikoinaan auttaa rautakuuri. Mutta sitäkään ei kannata suoraan mennä popsimaan, aluksi voi pyytää arvojen mittaamista.

  • Levottomat jalat johtuu siitä, että on syönyt liisteriä. Älä syö liisteriä. Kuuntele Hassisen kone→Älä syö liisteriä. Kuuntele Hassisen kone → Levottomat jalat.

  • Levottomat jalat johtuu siitä, että on syönyt liisteriä. Älä syö liisteriä. Kuuntele Hassisen kone→Älä syö liisteriä. Kuuntele Hassisen kone → Levottomat jalat.

  • Levottomat jalat johtuu siitä, että on syönyt liisteriä. Älä syö liisteriä. Kuuntele Hassisen kone→Älä syö liisteriä. Kuuntele Hassisen kone → Levottomat jalat.

  • Eli edelleenkin levottomiin jalkoihin toimii Sifrol-lääkitys. Rinnakkaislääkkeenä pramipexole, halvempi. Kannattaa tarkistaa veren ferritiinipitoisuus, kudosrauta, joka pitäisi rls-syndroomassa olla about 100. Rls on dopamiiniaineenvaihdunnallinen neurologinen sairaus. Sitä sairastaa yllättävän moni ja pistää kävelemään pitkin yötä ja nukkumisesta ei tule mitään. Tunne on kuin jalkojen luiden sisällä kävelisi muurahaisia tai että sinne syötettäisi vähitellen tasavirtaa, etkä pystyisi sitä muuten estämään kuin jatkuvalla liikkumisella.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   91
   5162
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   87
   900
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   843