Osako joku neuvoa tumpeloa miten tehdään sellainen munakas kun tarjotaan mm. hotelleissa aamupalalla pekonin ja esim. makkaraoiden kanssa?
Hotellien aamupala munakas?????
5
6078
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Munakokkeli ( 4:lle )
6 - 8 munaa
1 1/4 - 2 dl maitoa tai kermaa
ripaus suolaa
1 1/2 rkl voita tai margariinia
Sekoita vain munien rakenne rikki, älä vatkaa niitä.
Lisää neste ja suola.
Sulata rasva paksupohjaisessa kasarissa
Kaada munamassa kasariin ja hyydytä kokkeli hitaasti miedolla lämmöllä, ÄLÄ PAISTA.
Hämmentele koko ajan pohjaa pitkin puuhaarukalla, kunnes kokkeli alkaa hyytyä.
Voit valmistaa kokkelin myös vesihauteessa, eli tarvitset kaksi keittoastiaa, alimpaan (kattila) vettä ja sen päälle pienempi kattila tai kulho (pohja ei saa osua isomman pohjaan), siinä pienemmässä sitten haudutat kokkelin kypsäksi, kuten pannullakin, rasvaa tässä ei välttämättä tarvitse.
Valmis kokkeli on kiisselimäisen pehmeää ja kosteankiiltävää.
Nostele kokkelia tarjoiluastiaan sitä mukaa kun se hyytyy.
Ravintolat käyttävät usein munan korviketta eli munajauhoa, joten maku ei välttämättä ole ihan sama. - todellakin
munakokkelia (joskin huonoa sellaista, itse tehtynä PALJON parempaa) eikä munakasta.
Taidat kysyä jo toista kertaa samaa asiaa. Mahdatko tarkoittaa näitä uunipakkiin tehtäviä uunimunakokkeleita/uunimunakkaita - kiinteätä massaa, josta ei oikein voi edes arvata, että se on tehty munasta?
Tässä ohje neljälle
3 munaa
3 dl maitoa
1 tl suolaa
mustapippuria
Vatkaa munat ja maito vaahdoksi. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 35-50 min.
Paistoaika riippuu vuoan syvyydestä. Munakas on kypsää, kun se on hyytynyt kokoon.
Kuten huomaat tämä on todellakin enemmä munakas kuin munakokkeli, mutta koska se helppo tehdä ja aineet halpoja, niin monet suomalaiset ravintolat tekevät sen kai näin.
Varsinainen munakokkeli - Scrambled Eggs - onkin jo helppouden taidonnäyte. Ei siihen muuta tarvita kuin rasvaa ja munia - sekä vatkausta vispilällä ja jatkuvaa läsnäoloa. Ripaus suolaa ja pippuria; ehkä vähän Creme Fraichea ja vihreyttä ruohosipulista tai persiljasta.
Munakokkelin vaikeus on siinä, että tietää milloin se tulee olemaan valmis; munamassa kun jatkaa vielä vähän kypsymistään vaikka se on otettu pois liedeltä. Ylikypsä kokkeli ei ole se, mitä tavoitellaan.- kyselen...
ja kiitos vain vastauksista...nyt kokeilemaan.
- oppinut...
"kantapään" eli kitalaen kautta jättämään väliin tuon hotellien "uunimunavanukkaan"...
Aito, omatekemä munakokkeli sen sijaan on herkkua!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ihana on nähdä edes ohimennen
Mitenköhän mies sua voisi lähestyä❤️? Oon lääpälläni suhun mutta en uskalla lähestyä vaikka vilkuilet ja huomaan että su1538443- 664704
Mies, mua jotenkin kiinnostaa
Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?1404363Aamu on aina iltaa viisaampi.
Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene233962Juuri sinut kainaloon haluaisin nyt
Sydän sykkii vain sinulle Sinä olet se jota kaipaan Sinä olet se josta uneksin Jos sinun rinnallesi jäädä saan Tän koko353503Moi kuumis.
Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.423480Saattaisimme olla yhdessä
Vaarallinen yhdistelmä. Käsitin, että meillä molemmilla on samanlaista historiaa... Siitä huolimatta haluaisin kokeilla383378- 483133
Milloin olisi sinun ja kaivattusi
Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?422881- 492644