Turkkilaisten ravintoloiden riisi

Mikä lajike?

Siinähän se kysymys jo tulikin. Eli mitä riisä turkkialaispaikat tarjoavat kebabin kanssa?

8

1239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Basmati

      Basmati. Tosin ei jokaisesta turkkilaispaikasta voi mennä takuuseen, että sielläkin on basmatia.

      • Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.


      • Ihmettelin
        Parta-Arska kirjoitti:

        Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.

        kun ostin etnisestä kaupasta basmatiriisiä, ja se oli kypsennettynä aivan erilaista kuin se mitä ravintolassa olen saanut. Sekä maku että ulkonäkö. Täytyypä seuraavaksi kosnultoida ravintoloitsiaa.


      • väärin?
        Parta-Arska kirjoitti:

        Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.

        Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat? Ja voisitko kertoa millaista se oikein keitettynä on ja millä niksillä sen sellaiseksi saa?


      • väärin? kirjoitti:

        Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat? Ja voisitko kertoa millaista se oikein keitettynä on ja millä niksillä sen sellaiseksi saa?

        Basmatin voi pilata usella eri tavalla: Huonolla huuhtelulla ennen keittämistä. Väärässä vesimäärässä keittämällä. Keittämällä riisiä liikaa jne. Itse mokailin alussa etenkin tuon huuhtelun kanssa. Basmatin jyvien pintaan jäi tärkkelystä, jolloin riisistä tuli tahmaista. Jokainen lajike vaatii omat niksinsä, jotka oppii parhaiten kokemuksen kautta. Vieläkin on tavallista, että kun ostan uuden merkkistä Basmatia, ensimmäinen erä menee kompostin puolelle. Alla on Wikihown yleisohje Basmatin keittoon.

        http://www.wikihow.com/Make-Indian-Style-Basmati-Rice


      • väärin?
        Parta-Arska kirjoitti:

        Basmatin voi pilata usella eri tavalla: Huonolla huuhtelulla ennen keittämistä. Väärässä vesimäärässä keittämällä. Keittämällä riisiä liikaa jne. Itse mokailin alussa etenkin tuon huuhtelun kanssa. Basmatin jyvien pintaan jäi tärkkelystä, jolloin riisistä tuli tahmaista. Jokainen lajike vaatii omat niksinsä, jotka oppii parhaiten kokemuksen kautta. Vieläkin on tavallista, että kun ostan uuden merkkistä Basmatia, ensimmäinen erä menee kompostin puolelle. Alla on Wikihown yleisohje Basmatin keittoon.

        http://www.wikihow.com/Make-Indian-Style-Basmati-Rice

        Totta, että eroja on ja joskus menee harakoille. Mitään riisikeittimiä en ole koskaan käyttänyt enkä osaa niistä sanoa, mutta laakea kattila on mielestäni välttämättömyys riisin keitossa. Haluan riisini sellaisena, että jyvät ovat irrallaan. Huuhtelen haalealla vedellä ja joskus jopa annan riisin hetken aikaa liota ennen huuhtelua. Vettä käytän noin 1½ kertaa riisin määrän. Useimmiten onnistuu, mutta joskus ei.


      • alkup.
        väärin? kirjoitti:

        Totta, että eroja on ja joskus menee harakoille. Mitään riisikeittimiä en ole koskaan käyttänyt enkä osaa niistä sanoa, mutta laakea kattila on mielestäni välttämättömyys riisin keitossa. Haluan riisini sellaisena, että jyvät ovat irrallaan. Huuhtelen haalealla vedellä ja joskus jopa annan riisin hetken aikaa liota ennen huuhtelua. Vettä käytän noin 1½ kertaa riisin määrän. Useimmiten onnistuu, mutta joskus ei.

        ohjeessa kehotettiin liottelemaan peräti kaksi tuntia.


      • väärin?
        alkup. kirjoitti:

        ohjeessa kehotettiin liottelemaan peräti kaksi tuntia.

        monenlaisia, mutta mitä tuo Parta-Arska jo sanoikin, kokeilemalla, on hyvä neuvo.
        Pitkä liotus tietysti hävittää sitä tärkkelystä riisistä, mutta joskus se mielestäni vie myös makua. Pitkän liotuksen etu siis on se, että vaikeempi on siitä saada tahmaista. Lyhyemmällä liotuksella pärjää kun käyttää jo mainitsemaani laakeaa keittoastiaa. Siinä neste haihtuu nopeammin ja voi olla säätämistä lämmön kanssa. Harjoitus kuitenkin tekee mestarin.
        En kyllä muista yhdessäkään turkkilaisten pitämässä paikassa täällä Suomessa saaneeni kunnollista riisiä. Pojat käyttävät niitä takuuvarmoja riisejä (ei puuroudu), jotka eivät mielestäni ole hyviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe