Turkkilaisten ravintoloiden riisi

Mikä lajike?

Siinähän se kysymys jo tulikin. Eli mitä riisä turkkialaispaikat tarjoavat kebabin kanssa?

8

1265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Basmati

      Basmati. Tosin ei jokaisesta turkkilaispaikasta voi mennä takuuseen, että sielläkin on basmatia.

      • Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.


      • Ihmettelin
        Parta-Arska kirjoitti:

        Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.

        kun ostin etnisestä kaupasta basmatiriisiä, ja se oli kypsennettynä aivan erilaista kuin se mitä ravintolassa olen saanut. Sekä maku että ulkonäkö. Täytyypä seuraavaksi kosnultoida ravintoloitsiaa.


      • väärin?
        Parta-Arska kirjoitti:

        Mutta Basmatia on useampaa eri alalajia. Mikäli olet tykästynyt jonkin tietyn ravintolan riisiin, kysäise ravintolassa mitä se on.
        Basmati on sikäli vaativa riisi, että sen voi helposti pilata keittämällä väärin.

        Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat? Ja voisitko kertoa millaista se oikein keitettynä on ja millä niksillä sen sellaiseksi saa?


      • väärin? kirjoitti:

        Voisitko tarkentaa mitä tarkoitat? Ja voisitko kertoa millaista se oikein keitettynä on ja millä niksillä sen sellaiseksi saa?

        Basmatin voi pilata usella eri tavalla: Huonolla huuhtelulla ennen keittämistä. Väärässä vesimäärässä keittämällä. Keittämällä riisiä liikaa jne. Itse mokailin alussa etenkin tuon huuhtelun kanssa. Basmatin jyvien pintaan jäi tärkkelystä, jolloin riisistä tuli tahmaista. Jokainen lajike vaatii omat niksinsä, jotka oppii parhaiten kokemuksen kautta. Vieläkin on tavallista, että kun ostan uuden merkkistä Basmatia, ensimmäinen erä menee kompostin puolelle. Alla on Wikihown yleisohje Basmatin keittoon.

        http://www.wikihow.com/Make-Indian-Style-Basmati-Rice


      • väärin?
        Parta-Arska kirjoitti:

        Basmatin voi pilata usella eri tavalla: Huonolla huuhtelulla ennen keittämistä. Väärässä vesimäärässä keittämällä. Keittämällä riisiä liikaa jne. Itse mokailin alussa etenkin tuon huuhtelun kanssa. Basmatin jyvien pintaan jäi tärkkelystä, jolloin riisistä tuli tahmaista. Jokainen lajike vaatii omat niksinsä, jotka oppii parhaiten kokemuksen kautta. Vieläkin on tavallista, että kun ostan uuden merkkistä Basmatia, ensimmäinen erä menee kompostin puolelle. Alla on Wikihown yleisohje Basmatin keittoon.

        http://www.wikihow.com/Make-Indian-Style-Basmati-Rice

        Totta, että eroja on ja joskus menee harakoille. Mitään riisikeittimiä en ole koskaan käyttänyt enkä osaa niistä sanoa, mutta laakea kattila on mielestäni välttämättömyys riisin keitossa. Haluan riisini sellaisena, että jyvät ovat irrallaan. Huuhtelen haalealla vedellä ja joskus jopa annan riisin hetken aikaa liota ennen huuhtelua. Vettä käytän noin 1½ kertaa riisin määrän. Useimmiten onnistuu, mutta joskus ei.


      • alkup.
        väärin? kirjoitti:

        Totta, että eroja on ja joskus menee harakoille. Mitään riisikeittimiä en ole koskaan käyttänyt enkä osaa niistä sanoa, mutta laakea kattila on mielestäni välttämättömyys riisin keitossa. Haluan riisini sellaisena, että jyvät ovat irrallaan. Huuhtelen haalealla vedellä ja joskus jopa annan riisin hetken aikaa liota ennen huuhtelua. Vettä käytän noin 1½ kertaa riisin määrän. Useimmiten onnistuu, mutta joskus ei.

        ohjeessa kehotettiin liottelemaan peräti kaksi tuntia.


      • väärin?
        alkup. kirjoitti:

        ohjeessa kehotettiin liottelemaan peräti kaksi tuntia.

        monenlaisia, mutta mitä tuo Parta-Arska jo sanoikin, kokeilemalla, on hyvä neuvo.
        Pitkä liotus tietysti hävittää sitä tärkkelystä riisistä, mutta joskus se mielestäni vie myös makua. Pitkän liotuksen etu siis on se, että vaikeempi on siitä saada tahmaista. Lyhyemmällä liotuksella pärjää kun käyttää jo mainitsemaani laakeaa keittoastiaa. Siinä neste haihtuu nopeammin ja voi olla säätämistä lämmön kanssa. Harjoitus kuitenkin tekee mestarin.
        En kyllä muista yhdessäkään turkkilaisten pitämässä paikassa täällä Suomessa saaneeni kunnollista riisiä. Pojat käyttävät niitä takuuvarmoja riisejä (ei puuroudu), jotka eivät mielestäni ole hyviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ikävöin sinua kokoyön!

      En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun
      Ikävä
      53
      3896
    2. KALAJOEN UIMAVALVONTA

      https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar
      Kalajoki
      91
      2290
    3. Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin

      Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo
      Tunteet
      45
      1972
    4. Älä mahdollisesti ota itseesi

      En voinut tietää. Sitäpaitsi.. niin
      Ikävä
      22
      1763
    5. Ota nainen yhteyttä ja tee Tikusta asiaa?

      Niin sitten minä teen Takusta asiaa.
      Ikävä
      28
      1516
    6. Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?

      Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?
      Kalajoki
      26
      1481
    7. Joku hukkui Hyrynsalmella?

      Oliko mökkiläinen taas?
      Hyrynsalmi
      15
      1152
    8. Metsästysmökki

      Metsästyskortti saapui. Lisäksi metsästysmökki varata!
      Kuhmo
      31
      1118
    9. Mitä sinä mietit

      Mies?
      Ikävä
      106
      1043
    10. Emme voi elää velaksi, sanoi Riikka

      Valtionvelan odotetaan nousevan 86,3 prosenttiin bruttokansantuotteesta vielä kuluvan vuoden aikana. https://www.iltale
      Perussuomalaiset
      79
      1022
    Aihe