Osaisiko joku kertoa, miten saisin itse marinoitua valkosipulit yhtä hyviksi kuin Stokkan tiskistä ostetut? Stokkan marinoidut ovat aavistuksen kirpeitä, hieman hillosipulin makuisia ja tietysti suolaisia. Kerrassaan loistavan makuisia.
Pitääkö valkosipuli ensin keittää? Kuinka kauan. Mitä aineksia marinadiin?
Olen kokeillut marinoida ilman keittämistä oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja muutamilla mausteilla kylmässä. Lopputulos on kaukana haluamastani. Mahdottoman väkeviä.
Valkosipulin marinointi
3
10655
Vastaukset
- Järkevä syöjä
http://puutarha.net/keskustelu/keskustelu.asp?id=10265
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000368&posting=22000000007543725
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17034/Marinoitu valkosipuli
http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=7729&GroupID=508
http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=200616
http://personal.inet.fi/taide/viitasusi/marinoitu_valkosipuli.html - väsäsin
marinoituja kilotolkulla. En noita tokan postauksen linkkejä jaksanut katsella. Mun mielestä paras keino oli ryöpätä kuorittuja kynsiä "hetki" jolloin liika väkevyys häviää mutta kynnet eivät muutu löllöiksi. Vahinko vain että tuo "hetki" on vain koetettava saada näppituntumalla, kyse on max muutamasta minuutista, tämän jälkeen jäähdytys. Marinaadiksi voi koettaa simppelisti etikka suola sokeri-lientä, taaskin maun joutuu itse justeeraamaan sopivaksi. Tuohon voi sitten lisätä melkein mitä makua vaan jos haluaa mutta ovat sinälläänkin oikein hyviä. Ja eikun j-kaappiin asettumaan ja parin päivän päästä ääntä kohti !
- valkosipulit
5-7 kokonaista valkosipulia
2 laakerinlehteä
1-2 kuivattua chilipalkoa
1 rkl rosepippureita
5 mustapippuria
1 dl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
-kuori valkosipulinkynnet
-mittaa liemiainekset ja valkosipulinkynnet kattilaan
-keitä kynsiä liemessä hiljalleen noin 5 minuuttia
-kaada kynnet liemineen lasipurkkeihin
-anna maustua jääkaapissa vähintään viikko
-kynnet säilyvät etikkaisessa liemessä hyvinä parikin kuukautta
-tarjoa marinoituja valkosipulinkynsiä liharuokien lisäkkeenä
-viipaloidut kynnet maistuvat hyviltä myös voileivän päällä tai salaattiin sekoitettuna
Valmistusaika noin 20 minuuttia.
Maustumisaika vähintään viikko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa
ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?874698- 1344223
Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."
Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai362795Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta
Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu2131835Olet elämäni rakkaus
On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el371367Missä Steffe hiihtää?
Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko251339Wiisaat Lappajärvellä iät.
Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.121316Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä
Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?671278Milloin nainen, milloin?
Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä611243Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."
Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li21222