Osaisiko joku kertoa, miten saisin itse marinoitua valkosipulit yhtä hyviksi kuin Stokkan tiskistä ostetut? Stokkan marinoidut ovat aavistuksen kirpeitä, hieman hillosipulin makuisia ja tietysti suolaisia. Kerrassaan loistavan makuisia.
Pitääkö valkosipuli ensin keittää? Kuinka kauan. Mitä aineksia marinadiin?
Olen kokeillut marinoida ilman keittämistä oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja muutamilla mausteilla kylmässä. Lopputulos on kaukana haluamastani. Mahdottoman väkeviä.
Valkosipulin marinointi
3
11217
Vastaukset
- Järkevä syöjä
http://puutarha.net/keskustelu/keskustelu.asp?id=10265
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000368&posting=22000000007543725
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17034/Marinoitu valkosipuli
http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=7729&GroupID=508
http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=200616
http://personal.inet.fi/taide/viitasusi/marinoitu_valkosipuli.html - väsäsin
marinoituja kilotolkulla. En noita tokan postauksen linkkejä jaksanut katsella. Mun mielestä paras keino oli ryöpätä kuorittuja kynsiä "hetki" jolloin liika väkevyys häviää mutta kynnet eivät muutu löllöiksi. Vahinko vain että tuo "hetki" on vain koetettava saada näppituntumalla, kyse on max muutamasta minuutista, tämän jälkeen jäähdytys. Marinaadiksi voi koettaa simppelisti etikka suola sokeri-lientä, taaskin maun joutuu itse justeeraamaan sopivaksi. Tuohon voi sitten lisätä melkein mitä makua vaan jos haluaa mutta ovat sinälläänkin oikein hyviä. Ja eikun j-kaappiin asettumaan ja parin päivän päästä ääntä kohti !
- valkosipulit
5-7 kokonaista valkosipulia
2 laakerinlehteä
1-2 kuivattua chilipalkoa
1 rkl rosepippureita
5 mustapippuria
1 dl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
-kuori valkosipulinkynnet
-mittaa liemiainekset ja valkosipulinkynnet kattilaan
-keitä kynsiä liemessä hiljalleen noin 5 minuuttia
-kaada kynnet liemineen lasipurkkeihin
-anna maustua jääkaapissa vähintään viikko
-kynnet säilyvät etikkaisessa liemessä hyvinä parikin kuukautta
-tarjoa marinoituja valkosipulinkynsiä liharuokien lisäkkeenä
-viipaloidut kynnet maistuvat hyviltä myös voileivän päällä tai salaattiin sekoitettuna
Valmistusaika noin 20 minuuttia.
Maustumisaika vähintään viikko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2304123Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1112603Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit382335Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?811416Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1111350- 481159
- 751057
- 59923
- 45906
Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58901