Osaisiko joku kertoa, miten saisin itse marinoitua valkosipulit yhtä hyviksi kuin Stokkan tiskistä ostetut? Stokkan marinoidut ovat aavistuksen kirpeitä, hieman hillosipulin makuisia ja tietysti suolaisia. Kerrassaan loistavan makuisia.
Pitääkö valkosipuli ensin keittää? Kuinka kauan. Mitä aineksia marinadiin?
Olen kokeillut marinoida ilman keittämistä oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja muutamilla mausteilla kylmässä. Lopputulos on kaukana haluamastani. Mahdottoman väkeviä.
Valkosipulin marinointi
3
10665
Vastaukset
- Järkevä syöjä
http://puutarha.net/keskustelu/keskustelu.asp?id=10265
http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=4500000000000368&posting=22000000007543725
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/17034/Marinoitu valkosipuli
http://web.dansukker.com/default.aspx?ID=247&ProductPage=1&ProductID=7729&GroupID=508
http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=200616
http://personal.inet.fi/taide/viitasusi/marinoitu_valkosipuli.html - väsäsin
marinoituja kilotolkulla. En noita tokan postauksen linkkejä jaksanut katsella. Mun mielestä paras keino oli ryöpätä kuorittuja kynsiä "hetki" jolloin liika väkevyys häviää mutta kynnet eivät muutu löllöiksi. Vahinko vain että tuo "hetki" on vain koetettava saada näppituntumalla, kyse on max muutamasta minuutista, tämän jälkeen jäähdytys. Marinaadiksi voi koettaa simppelisti etikka suola sokeri-lientä, taaskin maun joutuu itse justeeraamaan sopivaksi. Tuohon voi sitten lisätä melkein mitä makua vaan jos haluaa mutta ovat sinälläänkin oikein hyviä. Ja eikun j-kaappiin asettumaan ja parin päivän päästä ääntä kohti !
- valkosipulit
5-7 kokonaista valkosipulia
2 laakerinlehteä
1-2 kuivattua chilipalkoa
1 rkl rosepippureita
5 mustapippuria
1 dl punaviinietikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
2 tl suolaa
-kuori valkosipulinkynnet
-mittaa liemiainekset ja valkosipulinkynnet kattilaan
-keitä kynsiä liemessä hiljalleen noin 5 minuuttia
-kaada kynnet liemineen lasipurkkeihin
-anna maustua jääkaapissa vähintään viikko
-kynnet säilyvät etikkaisessa liemessä hyvinä parikin kuukautta
-tarjoa marinoituja valkosipulinkynsiä liharuokien lisäkkeenä
-viipaloidut kynnet maistuvat hyviltä myös voileivän päällä tai salaattiin sekoitettuna
Valmistusaika noin 20 minuuttia.
Maustumisaika vähintään viikko.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 833815
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t322689Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä952154Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian201667Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?251491Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja261488- 281461
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni71444Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu731423Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik111284