Ihan vasta alussa ja tutustumassa ja nyt lyö tyhjää. Joten kysyisin sopiiko vegaanille Kultarypsi margariini, Pirkka ketsuppi?
Sopiiko
vegaanille?
132958
0Äänestä
Muut lukivat myös
Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 13
Vanhimmat
kopioisitko molemmista tuoteselosteet tänne, niin katsotaan. Samalla voidaan vähän yhdessä harjoitella niiden lukemista. Sama juttu muiden elintarvikkeiden kanssa, joista haluat kysyä.
Erityisesti pirkka-tuotteiden ja muiden halpisten kohdalla on niin, että niiden valmistaja saattaa vaihtua useinkin, koska ne valmistutetaan aina sillä, joka ne halvimmalla tekee.
Yhden pirkk-ketsuppi tuoteselosteen löysin. Ennen kuin uskot, katso, onko omassa pullossasi tämä sama vai eri.
http://www.pirkka.fi/ruoka/pirkka_tuotteet/pirkka_tuotehaku/?action=product&productId=6410400043103
tomaattipyree
glukoosi-fruktoosisiirappi
etikka
muunnettuperunatärkkelys
suola
happamuudensäätöaineet (E330)
luontainen aromi
Tarvitset E-koodiavaimen. Sen saat ladattua tältä sivulta: http://www.evira.fi/portal/fi/evira/tilauspalvelu/esitteet___broschyrer___brochures/
Koodiavaimella selviää, että E330 on sitruunahappoa. Ei siis näyttäisi olevan mitään eläinperäistä.
Jos oikein tarkka haluat olla, kysyt valmistajalta "onko siinä käytetty mitään eläinperäistä" ja voit pyytää tarkentamaan mitä on tuo luontainen aromi, ja mm. sen, ettei tomaattipyreetä ole esim. keitetty kanaliemessä, niin kuin joissain pastakastikkeissa on saatettu tehdä.
olevan sellaista puljaamista vegaanielämä että taidan luovutta jo heti suosiolla.
ehtii juuri nettii ja kiittää asiallisista viesteistä.
Ketsuppi oli juuri oikea, kiitos siitä.
Kultarypsi margariinissa 60 lukee A ja D vitamiineja, muuta ei sano mistä peräisin.
Muut aineet:
Rypsiöljy (35), kasvirasva /osa kovetettu), vesi, rasvaton maito, suola, emulgointiaineet (lesitiini, E471 kasvirasvapohjainen) säilöntäaine (kaliumsorbaatti) happamuudensäätöaine (sitruunahappo), aromi
Pystyykö joku tosiaan tästä sanomaan sopiiko vegaanille.
No ei tasan sovi vegaanille, koska siinä on tuota maitoa.
ja oliko se nyt sininen Flora myös nykyään, en muista. Taisi olla vähän aikaa sitten täällä puhetta.
Tosiaankin tuo maito, niin kuin edellinen sanoi, tekee siitä taatusti ei-vegaanista. Samoin D-vitamiini on epäilyttävä.
nou, nou vegaaneille.
Siis D2-vitamiini on vegaaneille sopivaa, kun taas D3-vitamiini ei ole, sillä se on eristetty lampaan villasta.
Tässä linkki listoihin, joista voit tarkistaa
http://vegaani.antisankari.net/
Näin sanovat margariineista:
Suurin osa margariineista sisältävät maidon ainesosia, liivatetta ja/tai eläinperäistä D3-vitamiinia. Tässä ovat lueteltuna kaikki vegaaniset margariinit:
* Keiju Laktoositon 70% (tummansininen pakkaus)
* Keiju Kevyt-Laktoositon 40% (vaaleansininen pakkaus)
* Keiju Juokseva -rypsiöljyvalmiste
* Flora Culinesse (juokseva)
* Juokseva Becel
* Rainbow juokseva rypsiöljyvalmiste
Lisää sivusto linkkeihisi. Se on täyttä asiaa, joka kannattaa lukea huolella.
Vanhemmankin vegaanin kannattaa seurata Uutuudet ja Uutiset -sivua http://vegaani.antisankari.net/uutuudet.php niin pysyy ajan tasalla.
lähes muovia, mahdollisimman epäterveellisiä ihmiselle. Vegaaneista en tiedä, heillähän on ihan oma käsitys siitä, mikä sopii vegaanille, mikä ihmiselle.
Ehkä huono ravinto on vienyt sekä lukutaidon että näön ?
ja opettele käyttäytymään asiallisesti. Miksi muka Keiju on "muovia" ?
Pöhpöh, Keiju sisältää mm. Camelinaöljyä, joka on terveellistä ja sisältää itsessään D-vitamiinia (tärkeää luuston kunnossapysymisessä, edistää kalsiumin imeytymistä) ja on eläinrasvaa terveellisempää muutenkin.
Siis Camelinaöljy sisältää luonnostaan omega rasvahappoja! :) mutta Keiju sisältää kuitenkin myös D-vitamiinia
Se, että tuote on pakattu muovirasiaan tai pulloon ei tee siitä "lähes muovia". Suosittelen lämpimästi jättämään sen pakkauksen syömättä ja kierrättämään sen asianmukaisella tavalla.