Onko jollain ideoita miten sushiriisistä saisi tehtyä tahmeampaa ja paremmin koossa pysyvää kun omat sushiviritelmäni hajoavat käsiin kun niitä yrittää syödä. Teenkö jotain väärin keitettäessä? Olen yrittänyt kyllä noudattaa netistä löytämiäni sushi-riisin valmistusohjeita.
Onko jollain kokemusta Zojirushi-riisinkeittimistä joita myydään Tokyokanissa? Onnistuisiko sellaisella saamaan tahmeampaa?
Sushiriisistä tahmeampaa?
6
1642
Vastaukset
- ensin
Että mitä riisilaatua käytät?
- jotain-
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
- sushiriisistä
jotain- kirjoitti:
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
Meidän perhe käyttää sushiin ihan "suomalaista" puuroriisiä, jota saa joka kaupasta. Ja kiinalaista riisinkeitintä. Hyvää ja tahmeata on tullut.
- Risella risella
Suomen oloissa sushi kannattaa tehdä puuroriisistä. Vaikka jyvät ovat pyöreämpiä, niin koostumus on oikea. Riisin voi keittää vedessä kattilassa kunhan ei laita liikaa vettä.
- sushiriisi
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla. - eikä huuhdella
sushiriisi kirjoitti:
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla.Ei ei ei ja ei! Sitä riisiä ei huljutella missään siivilässä kraanan alla, vaan se PESTÄÄN! Kylmää vettä ja käsi sekaan, pese, vaihda vesi ja toista tuota niin monta kertaa että se vesi on kirkasta.
Ja ihan "normikaupoissa" (esim. Kodin ykkönen, Clas O. jne) myytävät keittimet on ihan hyviä, ei tarvi Tokyokanista ostaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävöin sinua kokoyön!
En halua odottaa, että voisin näyttää sinulle kuinka paljon rakastan sinua. Toivon, että uskot, että olen varsin hullun614398KALAJOEN UIMAVALVONTA
https://www.kalajokiseutu.fi/artikkeli/ei-tulisi-mieleenkaan-jattaa-pienta-yksinaan-hiekkasarkkien-valvomattomalla-uimar1523221Jos sinä olisit pyrkimässä elämääni takaisin
Arvelisin sen johtuvan siitä, että olisit taas polttanut jonkun sillan takanasi. Ei taida löytyä enää kyliltä naista, jo482512Kadonnut poika hukkunut lietteeseen mitä kalajoella nyt on?
Jätelautta ajautunut merelle ja lapsi uponnut jätelautan alle?512465- 1022154
- 241893
- 231642
- 301616
- 1611484
- 351261