Onko jollain ideoita miten sushiriisistä saisi tehtyä tahmeampaa ja paremmin koossa pysyvää kun omat sushiviritelmäni hajoavat käsiin kun niitä yrittää syödä. Teenkö jotain väärin keitettäessä? Olen yrittänyt kyllä noudattaa netistä löytämiäni sushi-riisin valmistusohjeita.
Onko jollain kokemusta Zojirushi-riisinkeittimistä joita myydään Tokyokanissa? Onnistuisiko sellaisella saamaan tahmeampaa?
Sushiriisistä tahmeampaa?
6
1624
Vastaukset
- ensin
Että mitä riisilaatua käytät?
- jotain-
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
- sushiriisistä
jotain- kirjoitti:
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
Meidän perhe käyttää sushiin ihan "suomalaista" puuroriisiä, jota saa joka kaupasta. Ja kiinalaista riisinkeitintä. Hyvää ja tahmeata on tullut.
- Risella risella
Suomen oloissa sushi kannattaa tehdä puuroriisistä. Vaikka jyvät ovat pyöreämpiä, niin koostumus on oikea. Riisin voi keittää vedessä kattilassa kunhan ei laita liikaa vettä.
- sushiriisi
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla. - eikä huuhdella
sushiriisi kirjoitti:
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla.Ei ei ei ja ei! Sitä riisiä ei huljutella missään siivilässä kraanan alla, vaan se PESTÄÄN! Kylmää vettä ja käsi sekaan, pese, vaihda vesi ja toista tuota niin monta kertaa että se vesi on kirkasta.
Ja ihan "normikaupoissa" (esim. Kodin ykkönen, Clas O. jne) myytävät keittimet on ihan hyviä, ei tarvi Tokyokanista ostaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 836169
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj494206- 1314041
- 693933
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️262988Siekkilässä ajettu ihmisten yli- mitä tapahtui? Länsi-Savo ei ole uutisoinut asiata
Manneja, vaiko matuja?412665Alavuden sairaala
Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan72617- 292296
- 2042151
Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh4521871