Onko jollain ideoita miten sushiriisistä saisi tehtyä tahmeampaa ja paremmin koossa pysyvää kun omat sushiviritelmäni hajoavat käsiin kun niitä yrittää syödä. Teenkö jotain väärin keitettäessä? Olen yrittänyt kyllä noudattaa netistä löytämiäni sushi-riisin valmistusohjeita.
Onko jollain kokemusta Zojirushi-riisinkeittimistä joita myydään Tokyokanissa? Onnistuisiko sellaisella saamaan tahmeampaa?
Sushiriisistä tahmeampaa?
6
1637
Vastaukset
- ensin
Että mitä riisilaatua käytät?
- jotain-
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
- sushiriisistä
jotain- kirjoitti:
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
Meidän perhe käyttää sushiin ihan "suomalaista" puuroriisiä, jota saa joka kaupasta. Ja kiinalaista riisinkeitintä. Hyvää ja tahmeata on tullut.
- Risella risella
Suomen oloissa sushi kannattaa tehdä puuroriisistä. Vaikka jyvät ovat pyöreämpiä, niin koostumus on oikea. Riisin voi keittää vedessä kattilassa kunhan ei laita liikaa vettä.
- sushiriisi
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla. - eikä huuhdella
sushiriisi kirjoitti:
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla.Ei ei ei ja ei! Sitä riisiä ei huljutella missään siivilässä kraanan alla, vaan se PESTÄÄN! Kylmää vettä ja käsi sekaan, pese, vaihda vesi ja toista tuota niin monta kertaa että se vesi on kirkasta.
Ja ihan "normikaupoissa" (esim. Kodin ykkönen, Clas O. jne) myytävät keittimet on ihan hyviä, ei tarvi Tokyokanista ostaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1059483
- 494641
Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1021976Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html421921- 241630
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131391Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,381307Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk54927Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v30903Olisinko mä voinut käsittää sut väärin
Nyt mä kelaan päässäni kaikkea meidän välillä tapahtunutta. Jos mä sit kuitenkin tulkitsin sut väärin? Se, miten sä käyt31902