Onko jollain ideoita miten sushiriisistä saisi tehtyä tahmeampaa ja paremmin koossa pysyvää kun omat sushiviritelmäni hajoavat käsiin kun niitä yrittää syödä. Teenkö jotain väärin keitettäessä? Olen yrittänyt kyllä noudattaa netistä löytämiäni sushi-riisin valmistusohjeita.
Onko jollain kokemusta Zojirushi-riisinkeittimistä joita myydään Tokyokanissa? Onnistuisiko sellaisella saamaan tahmeampaa?
Sushiriisistä tahmeampaa?
6
1659
Vastaukset
- ensin
Että mitä riisilaatua käytät?
- jotain-
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
- sushiriisistä
jotain- kirjoitti:
Jotain "Kotobuki sushi rice" nimistä, Vi Voanista ostettua. Eli ihan sushiriisiä pitäisi olla.
Meidän perhe käyttää sushiin ihan "suomalaista" puuroriisiä, jota saa joka kaupasta. Ja kiinalaista riisinkeitintä. Hyvää ja tahmeata on tullut.
- Risella risella
Suomen oloissa sushi kannattaa tehdä puuroriisistä. Vaikka jyvät ovat pyöreämpiä, niin koostumus on oikea. Riisin voi keittää vedessä kattilassa kunhan ei laita liikaa vettä.
- sushiriisi
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla. - eikä huuhdella
sushiriisi kirjoitti:
Riisiin kannattaa lisätä riisiviinietikkaa, sokeria ja suolaa. Tässä esimerkkiresepti:
300 g sushiriisiä
3 1/2 dl vettä
Lisäksi:
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
1. Huuhtele riisi runsaan, juoksevan kylmän veden alla siivilässä. Pane riisi ja vesi kulhoon tai kattilaan. Anna seistä 15 minuuttia.
2. Kiehauta riisi kannen alla ja alenna lämpö pienimmälle. Anna hautua 10 - 15 minuuttia. Älä raota kantta.
3. Valmista mausteliemi eli sekoita keskenään viinietikka, sokeri ja suola.
4. Kumoa riisi isoon kulhoon ja lisää liemi kevyesti riisiä pöyhien. Jäähdytä riisi nopeasti ja peitä sitten kostealla liinalla.Ei ei ei ja ei! Sitä riisiä ei huljutella missään siivilässä kraanan alla, vaan se PESTÄÄN! Kylmää vettä ja käsi sekaan, pese, vaihda vesi ja toista tuota niin monta kertaa että se vesi on kirkasta.
Ja ihan "normikaupoissa" (esim. Kodin ykkönen, Clas O. jne) myytävät keittimet on ihan hyviä, ei tarvi Tokyokanista ostaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262584
Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo772506Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv692340Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m232090- 841779
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71589Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍311392Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä191357- 41143
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna34973