kiinteän ruuan hiljalleen

aloitus, esimerkkejä?

Hei!
Haluaisin nyt konkreettisen esimerkin siitä miten totutan 4,5kk ikäisen poikani velliin ja soseeseen. Olen nyt antanut muutaman päivän ajan iltasella ensin 2, sitten n.3, sitten neljä ja tänään n. 4-5 pientä lusikallista maissivelliä. Jatkanko samaan tahtiin vai olenko "turhan" hidas tässä totuttelussa? Maha ei ole moksiskaan.

Neuvolassa sanoivat että aloita viikko vellillä iltaisin ja sitten voi seuraavalla viikolla antamaan päivällä lisäksi perunasosetta. Tuntuu todella aikaiselta kun tosiaan näin hitaasti aloittelen..

ts. kuinka nopeasti (päiviä, viikkoja?) olette alkaneet syöttämään tiettyyn ruoka-aineesen totuteltuanne jo esim. puolta purkkia?

Kiitos jo etukäteen asiallisista viesteistä! :)

10

1908

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jos maha kettuilee

      niin parempihan se olisi aamupäivästä antaa kiinteämpi ruoka, muuten on ihan hyvä aloitus mutta vaihda aamu puuroon tai päivään.

      • niin neuvottiin.

        Niin ja siis maha ei oireile mitenkään. Iltavelli oli tosiaan ohjeena ja sitten se "kunnon kiinteä" päiväsellä, mutta sitä en ole vielä aloittanut.


      • nyt joku
        niin neuvottiin. kirjoitti:

        Niin ja siis maha ei oireile mitenkään. Iltavelli oli tosiaan ohjeena ja sitten se "kunnon kiinteä" päiväsellä, mutta sitä en ole vielä aloittanut.

        kiitos :D


      • ihan maalaisjärjellä
        nyt joku kirjoitti:

        kiitos :D

        Ne ohjeethan muuttuu vuosien aikana. Itse annoin 3 kuukauden ikäisestä alkaen aikanaan pieniä annoksia soseita. Ja kun kaveri pysyi hengissä, annoksia kasvatettiin yhdestä lusikallisesta eteenpäin. Vellit tuli kuvioihin mukaan jostain 4-5 kuukauden kohdalta. Sitä ennen pieniä määriä soseutettuja vihanneksia, etupäässä perunaa ja porkkanaa. Ihan terve ja hyvin kasvanut/kehittynyt yksilö saatiin noilla menetelmillä aikaan.

        Niitä neuvolan ohjeita ei pidä lukea orjallisesti. Seuraat lapsen kehitystä ja reaktioita ja toimit ihan maalaisjärjellä.


    • Henni78

      Aluksi, vellihän ei ole välttämättä lainkaan tarpeellista lapselle. Se ei ole juurikaan tuhdimpaa tai täyttävämpää tavaraa kuin korvikekaan. Anyway, me aloitimme 5kk iässä maissisoseella(kaupan), jota blandasin korvikkeella. Ja heti aamupäivällä annoin, jottei yötä vasten itkisi mahdollisia vatsavaivoja. Aluksi pari lusikallista kerrallaan ja jo parin viikon päästä meni puoli purkkia kerralla. Lisäksi parin vkon päästä maistelimme jo hedelmä/marjasoseita. Perunaa kokeilimme myös, mutta vauvan vatsa meni siitä todella kovalle ja hän väänsi vatsaansa todella paljon(perunassa tärkkelys tukkii usein vauvan vatsan), joten peruna jäi pois hetkeksi ja siinä vajaa seitsenkuisena palasi valikoimaan. Porkkanan kanssa myös kannattaa olla varovainen, aiheuttaa usein ilkeän näköistä allergiaihottumaa.

      Mielestäni, jos vauva ei ole vellistä moksiskaan, voit samantien antaa sitä aamulla ja illalla isommat määrät (saman verran kuin korviketta tai rintamaitoa), ja voit päivällä antaa jo muutamia pikkulusikallisia jotain sosetta joka aterialla. Meillä tosiaan meni jo pari vkoa aloittamisesta se puoli purkkia(noin puoli desiä) sosetta per ateria. Eli voisit hieman vauhdittaa tahtia ainakin vellin kanssa, soseiden kanssa kannattaa ensin katsoa, miten vatsa reagoi.

      Puuroa ei ihan vielä kannata vauvallesi alkaa syöttämään. Vasta kun soseet uppoavat hyvin(noin puolivuotiaana) puuroakin kannattaa alkaa tarjoamaan :)

      • ...............

        Juuri tällaista vastausta kaipailinkin :)


      • Henni78
        ............... kirjoitti:

        Juuri tällaista vastausta kaipailinkin :)

        kiva, että kelpasi :)


      • velli mamma
        ............... kirjoitti:

        Juuri tällaista vastausta kaipailinkin :)

        Minä aloin antamaan velliä (maissivelliä) vauvalle kun hän täytti 3kk. Syynä oli jatkuva nälkä ja alle tunninkin välein syöminen. Annoin aluksi korvikkeen seassa n.10ml parin päivän ajan. Sitten kun todettiin ettei mitään pahoja oireita niin lisäsin annosta normaaliin määrään (meidän vauvan annokseen sopivaksi). Se auttoin ja syömis väli piteni kolmeen tuntiin kun oli velliä saanut. Se helpotti kyllä elämään kun pääsi kauppaankin käymään ilman että täytyi välissä syöttää lapsi.

        Neuvolassa juteltiin ja kehotettiin siirtymään soseisiin pikkuhiljaa että pysyy lapsi kylläisenä. Ensin annoin maissisosetta koska maissihan oli jo todettu turvalliseksi. Ekana päivänä annoin vain pari teelusikallista ja pikkuhiljaa suurensin määriä. Nyt lapsemme on lähemmäs 5kk vanha ja syö jo paljon erilaisia soseita ja illalla juo velliä ennen nukkumaan menoa. Vähitellen alamme totutella puuroon illalla vellin tilalla.

        Kaikkia uusia makuja olemme kokeilleet aamulla vaikka mistään ei ole ikinä mitään väänteitä tullutkaan. Peruna on semmoinen mikä kovettaa meidän lapsen vatsaa mutta siihen auttaa ruuan sekaan sekoitettu mallasuute.


    • mun siskoni...

      kävi poikansa kanssa neuvolassa ja sille sanottiin että vois alkaa antaa velliä. aloittivat maissi vellillä ja kaikki vaan pulloon. poika söikin melkein kaikki ja hyvällä ruokahalulla. ei tullut mitään ongelmiakaan, neuvolassa ne sanoivat sitten että turha maissivellillä on tehdä samaa kuin ruuan kanssa, että muutama lusikallinen kerralla.

      joten mun vinkki: laita kaikki vaan pulloon ja anna syödä

      • onneksi en

        Poikani on jo puolivuotias ja syö nyt paljon kaikkea. Maissivellistä pojalle tuli kaula ja korvan taukset täyteen näppyjä! Ymmärsin näppyjen johtuvan maissista vasta viikon maistelun jälkeen jolloin annoin jo vähän alle 50milliä päivässä. Nykyään totutan uusiin aineksiin entistä varovaisemmin. Näinkin voi käydä, varsinkin kun molemmat vanhemmat ovat kovin allergisia. suosittelen siksi kaikkia aloittamaan varovaisesti, ei pullollista velliä yhtäkkiä maidon sijasta :|


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe