Voiko kuorrutuksen tehdä jostain muusta, kuin tomusokeri-seoksesta tai sulatetusta suklaasta? Olisiko mitään kolmatta ohjetta, mihin ei suklaalevyä tai tomusokeria tarvitse?
Ja pitääkö sen kananmuna-sokeri vaahdon olla millaista, että se on taatusti valmista? Etten vatkaa liian kauaa, tai liian vähän aikaa... Vatkataanko loput ainekset sekaan vai vain sekoitetaan?
Mokkapaloista/suklaapaloista
8
2511
Vastaukset
- elliivo
Anoppini tekee kuorrutuksen tavallisesta sokerista, voista, kaakaojauhosta ja kahvista.
Se tulee saman makuinen kuin tomusokerista mutta rakenteeltaan karkeampi.
Muna-sokerivaahto on valmis kun se on vaalea ja jämäkkä. Mielummin liian kauan kuin liian vähän vatkattu.
Muut aineet sekoitetaan. Vatkaaminen voi lässäyttää vaahdon.
Se ei tosin ole niin tarkkaa pellille levitettävässä tortussa.
Itse teen monitoimikoneella taikinan ja jauhot sekoittelen samalla koneella hitaammalla nopeudella.- sokeriseokseen?
Satutko tietämään? Pellilliseen siis.
- tarvitsen
myöskin :)
- Tässä...
tarvitsen kirjoitti:
myöskin :)
Pari neuvoa... 1. Vaahto pitää olla vaaleaa ja että onko se tarpeeksi kuohkeaa voi testata siten, että tekee taikinan pintaan vaikka kuvion ja jos se pysyy siinä näkyvillä hetken niin taikina on tarpeeksi kuohkeaa. Eikä sitä mielestäni voi liikaa vatkata. Mitä pidempään sen parempi.
2. Kuivat aineet ja muut aineet lisätään kananmuna-sokerivaahtoon yleensä/mielellään aina varovasti nostellen eli silloin ei enään vatkata vatkaimella, että vaahto ei lässähdä. Nuolija on tässä hommassa hyvä apu.
Mokkapaloihin voisi mielestäni tehdä sen kuorrutuksen kevyemmin esimerkiksi näin: Sokeria, kaakaojauhetta, tuorejuustoa ja kahvia. Sitten levittäisi sen siihen päälle.
- vastaan..
Vatkaa kananmunia ja sokeria sähkövatkaimella vähintään 10 minuuttia, se on itselläni aika hyvä nyrkkisääntö.
Loput aineet todellakin sekoitetaan joukkoon esim. lastalla tms. .. EI siis sähkövatkaimella. Pitää varoa, ettei taikina sitkisty. Eli sen verran sekoitetaan, että aineet oikeasti on sekaisin - turhaan ei vatkata. - NKIH
Vaahtoa et voi vatkata liian kauaa... Sellasta valkeaa sen kuuluu olla. Kuorrutuksen voit tehä esim. jonkun mokkakiisselin tms... En kyllä koskaan oo mokkapaloissa kuullu kun vaan siitä tomusokerijutusta.
- onnistuin...
Yleensä munasokeri-vaahto kannattaa vatkata tosi kuohkeaksi ja muut ainekset sekoitellaan varovaisesti joukkoon. Riippuu hiukan ohjeesta ja kakusta.
Tein yhtenä päivänä mokkapaloja ja katsoin ohjeen väärin, sillä vaahdotinkin sokerin voin kanssa ja lisäsin munan vatkaten sekaan! Sen jälkeen lisäsin muut aineet. Ensin ajattelin, että menipäs koko juttu pilalle. Mutta kun pohja tuli uunista, niin se olikin upea! Ja syödessä tuntui, että pohja oli jopa parempi kuin munasokerivaahtosysteemillä tehty...
Joskus mokakin voi olla lopulta loistava. :)- mä aina
oon mokkapalat tehnytkin, samoin suklaakakun, sen kuivakakun siis.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi244636- 883724
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313483095- 542667
- 512599
- 2052597
Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne322390- 1522328
- 311945
Avustettu itsemurha herättää vahvoja tunteita - Laillista Sveitsissä, ei Suomessa
Hilkka Niemi sairastaa harvinaista PLS-sairautta. Hilkan on elettävä loppuelämänsä parantumattoman sairauden kanssa, jok1081529