Kateus työpaikoilla

lähihoitajaopisk.

Hei! olemme kolme lähihoitaja opiskelijaa ja haluaisimme tarinoita työpaikka kateudesta. Jos joillain on kokemusta niin olisimme kiitollisia jos kirjoittaistte.

9

2952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duunari...

      ..,muutta palstatila ei riitä siihen.

    • Esim.

      Työpaikallani on varamies järjestelmä viikonloppuosin siinä on mukana kolme työntekijää ja kolme pomoa.Kun sitä aikoinaan arvosteltiin niin silloinen tuotantopäälikkö muisti kaikissa palavereissä huomauttaa että miehitys ei ole välttämättä tämä vaan kaikilla halukkailla on mahdollisuus tähän mukaan.Aikani tätä kuunneltuani rohkaisin mieleni ja kävelin kyseisen tuotatopäälikön puheille ja ilmoitin että olisin myös halukas tekemään vähän ylimääräistä varamieshommassa. Niipä olinkin pudota tuolilta kun asian esitettyäni tuotantopäälikkö sanoi ensi sanoikseen MUTTA ENTÄ KUN SULLA ON SE MÖKKI SIELLÄ JÄRVELLÄ! Mitä tuohon voi enään sanoa. Kateus vie kalatkin vedestä mutta että tuotantopäälikkö joka kadehtii alaisensa kesäpaikkaa tuollatavalla? Voitte vain arvata minkälaista se töissäolo on senjälkeen ollut!!!!

      • inssi....

        Suomalaisilla kateus on kiimaakin kovempi vietti. Muualla autetaan kaveria ja ollaan kannustavia jos jollain menee hyvin. Suomalaiset taas ajattelee että jos joku saa enemmän niin se minulta itseltä pois.


      • inssi...
        inssi.... kirjoitti:

        Suomalaisilla kateus on kiimaakin kovempi vietti. Muualla autetaan kaveria ja ollaan kannustavia jos jollain menee hyvin. Suomalaiset taas ajattelee että jos joku saa enemmän niin se minulta itseltä pois.

        Niin unohdin mainita että kateus oli yksi syy minkä takia muutin pois Suomesta jo vuosia sitten


      • inssi... kirjoitti:

        Niin unohdin mainita että kateus oli yksi syy minkä takia muutin pois Suomesta jo vuosia sitten

        Taas nähtiin että suomalainen koulutus kyllä kelpaa mutta ei ikinä töissä olla suomessa.


      • Esim.
        Partanaama kirjoitti:

        Taas nähtiin että suomalainen koulutus kyllä kelpaa mutta ei ikinä töissä olla suomessa.

        Eikös tämäkin ole eräänlaista kateutta "Suomalainen koulutus kyllä kelpaa" en mä ainakaan valinnu mihin satuin syntymään ei sen pitäisi luoda mulle tälle taipaleelle lisää painolastia.Kyllä kateus on ihmisistä kiinni ja niiden kotikasvatuksesta sekä historiasta on ne sitten täällä tai tuolla. Mulla on ollut työkaverina ihmisiä jotka ovat kadehtineet kaikkea mitä olen omalla ahkeruudellani ja säästeliäisyydellä hankkinut. Jos tuotantopäälikkö joka tienaa ainakin kolmekertaa vuositasolla sen kuin minä kadehtii mun vaatimatonta kasäpaikkaani niin ei se ole kuin päästä kiinni.Sinäkin kadehdit sitä joka viettää lapsuutesa ja nuoruutensa sekä käy koulunsa täällä. Lähtee ulkomaille ja mahdollisesti menestyy siellä. Mitä sitten onko se sulta pois?
        Mä en vain ymmärrä tätä koska eihän kukaan voi elää mun elämääni, eli jos minä en ole tässä niin ei siinä ole kukaan muukaan. Ihmisenkun pitäis yrittää olla onnellinen ihan sellaisena kun on ja tehdä siitä elämästään onnellisen ja siinä ei muiden kadehtiminen auta yhtikäs mitään päin vastoin.


    • et näin

      olen epännistunut ihmisenä.kenelläkään ei ole mitään syytä kadehtia minua.

    • elämä opettaa

      Kaikkein viisainta olla kertomatta itsestä oikeestaan mitään, ei varsinkaa rahasta ei omaisuudesta,
      olla mahdollisemman köyhä, asua vuokralla, ei autoa, saada vain välttämätön ruoka just palkalla.
      Sillä aina joku kahdehtii sua ja mitä enenmmän sulla on sitä pahenpaa on kateus.

    • ......

      Kyllä katetutta ja narsismia löytyy. Selkään puukotetaan ketä ehditään ja takana puhutaan paskaa ja edessä näytellään hyvää.

      Kateutta aiheuttaa pelkästään se että olet nätti, hoikka, sinulla on aina uudet kivat vaatteet, olet koulutetumpi, teet työsi paremmin tai saat ainakin paremmin asiasi eteenpäin. Ja vielä jos satut olemaan varakkaasta perheestä kotoisin.

      Se on niin että perheistä joissa on ollut vaikea olosuhteet; alkoholiongelmia, väkivaltaa, pettämistä, avioero ja köyhyyttä niin niistä lapsista harvoin tulee täysin tasapainosia ja normaaleja. Joskus tulee, mutta ei aina.

      Kateutta löytyy ja jopa luonnehäiriötä. Tämä käytös saattaa esiintyä vasta vuosien kuluttua. Käytöstä voi aluksi ihmetellä, mutta myöhemmin työntekijän käytös voi saada outoja piirteitä esim. hänellä on tarve nolata esimiehiään, toisia työntekijöitä, hän yrittää hallita muiden työnteijöiden menestymistä ja jopa kirjoitella työnkuvauksia uusiksi.
      Hän saattaa pyytää myös toisia työntekijöitä valehtelemaan. Hän saattaa käyttäytyä normaalisti mutta esim. ilmeillä yksikseen. Hän saattaa esim. esiintyä firman luottamusmiehenä vaikka hän on työpaikkakiusaaja. Hän esittää normaalia ja mukavaa, mutta onkin kaikkea muuta. Kukaan ei uskalla puuttua hänen käytökseen, ei edes hänen esimiehensä.
      Hän saattaa mennä täysin pois tolaltaan, raivoja pienestä asiasta, loukkaantua todella helposti, hautoa ihmeellisiä kostoja, uhkailla ja saada raivokohtauksta joita hän ei välttämättä muista itse jälkeen päin ja ihmettelee myöhemmin miksi joku esim. välttelee häntä.
      Tilanteeseen on kuitenkin vaikea puuttua jos henkilö päälimmiten näyttää suht. tasapainoiselta ja mukavalta. Lisäksi nämä häiriökäytökset merkit ovat ajoittaisia esim. puolen vuoden välein ja kuka tahansa saattaa joutua urhiksi, usein tietysti samat ihmiset. Mutta ihan kuka vaan joka ei ole toiminut hänen tahtonsa mukaisesti esim. jopa siitä ettei joku henkilö ei ole käynyt hänen kanssaan ravintolassa tai leffassa vapaa-ajalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4223
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3824
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2631
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1629
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1615
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1511
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe