KANNABIS VÄHÄHAITTAISIN...

Ilmoitusasia

69

3806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zarastus...

      Läheinen eilen säikäytti. Toinen kerta sillä kun kovissa paukuissa tuli "kohtaus".
      Sen sydän hakkas hulluna ja sanoi että tuntuu kuin se kuolisi.
      Viime kerralla se pelkäsi halvaantuvansa.
      Ei siinä muuta voinut kuin olla taas olla tukena ja koittaa rauhoittaa, kertoa että
      ei ole hätää ja se johtuu vaan paukuista.

      Itsellä joskus meinannut myös tulla esim. tunne että ei saa henkeä, mutta hallitsen vaan mieltäni ja kerron itselleni
      että se johtuu paukuista. Heti kun tulee _ensimmäinen_ sellainen paha ajatus, sitä ei vaan saa jäädä
      ajattelemaan niin se menee pois. Tätä selitin sille kanssa.
      On se ilkeää, kun toisella on oikeasti pelko että kuolee.
      Paljon halailtiin ja silitin häntä, ja loppujen lopuksi se meni ohi.

      Pystyisinpä auttaa niin, ettei tällaisia enää tulisi.. Se ei vaan ole kuitenkaan mun tehtäväni,
      vaan ihmisen itse. Joku siellä mielen syövereissä on, joka tekee hänelle kepposia.
      Mielen pitää olla vahva, ja hallitsijan sinä itse, eikä toisin päin..
      Sen kun sisäistää, auttaa huomattavasti, uskon.
      Mut kyl se säikäytti, ja oon iloinen että pystyin auttamaan. Kuitenkin jos meinaa pössyttelyä jatkaa
      niin itse syylle pitäis tehdä jotain.
      Varmaan tahtoo hän taas vähentää roimasti savuttelua (joka on mun savuttelusta heti pois kanssa..).

      Ja mikähän mun pointti edes oli.. No, tahdoin ainakin jakaa ikävän kokemuksen

      • enpäs

        Juu, poltti vain liikaa, eli överit. Tuntuu kauheelta mutta ei ole vaarallista.


    • sumppiva

      Itse pidän hampusta todella paljon. mutta valitettavasti siitä on ollut myös turhan paljon huonoja kokemuksia. olen kasvattanut 5 satoa. ensimmäisen sadon kasvatin ihan satunnaisista helsingistä saamistani siemenistä.se onnistui ihan kivasti 120w esl systeemillä. no kolmen viikon sauhuttelu johti kolmen viikon reissuun mielisairaalaan.

      Toisen sadon kasvatin samalla 120w esl-systeemillä amsterdamista ostetuilla top44 siemenillä, maku oli paha ehkä ylikastelun ja yliravitsemuksen takia. Tehoa löytyi enkä kuitenkaan onneksi saanut koko sadon polttelusta mitään huonoja seuraamuksia (jääbongilla polttelen lähes aina.)

      Sitten tilasin nirvanalta pure power plantin feminisoituja siemeniä ja valoverstaalta 250 watin natikan. No ekat maistelut latvotuista latvoista antoivat ymmärtää että nyt tulee parasta kukkaa mitä ikinä oon saanut, mutta sitten kun sato vähän kypsyi lisää ja polttelin myös lehdistä tehtyä öljyä niin edessä oli 4 kuukauden mielisairaalareissu psykoosin takia eikä sato ollut kukituksessa kuin ehkä 4 viikkoa. Hyvää tavaraa olisi varmaan tullut, mutta jostain syystä liiankin tehokasta mun aivokopalle.

      No edelleen sinnikkäästi kasvatin ja tilasin nirvanalta ak48 siemeniä. Sato oli mahtava , vaikutuskin oli ihan ok, ehkä hieman unettava. Koko sadon polttelin ilman ongelmia.

      Seuraavaksi tilasin normaalia power planttia en muista paikan nimeä ja tein sadon 250w natikan ja 125 w els lampun alla. No voi helvetti. taas oli edessä 2 kuukauden mielisairaalareissu.

      Eli 5 kertaa oon kasvattanut ja 3 kertaa niistä joutunut mielisairaalaan. Ne 2 kertaa kun selvisin sadon polttelusta ilman psykoosia (menin pitkäksi aikaa tosi vainoharhaiseksi) sisältivät kaikkein indicavoittoisimmat lajikkeet top44 ja ak48. Nyt olisi hyviä lamppuja yksi vegevaiheeseen tarkoitettu 125 esl heijastimella, yksi kukitukseen tarkoitettu esl heijastimella ja 250w natikka paljon 18w esl lamppuja ihan tyhjän panttina. ei oikein uskalla enään kasvattaa, kun aina meinaa mennä överiksi. kun osaisikin kasvattaa niin, että vaan itse vähän silloin tällöin polttelisi ja loput myisi vaikka kympillä/g tutuille.

      Nyt en todellakaan tiedä viitsinkö enää kasvattaa, sillä en todellakaan enää halua joutua mihinkään laitoshoitoon poltteluni takia. Oli polttelusta psykoosiin asti se hyvä puoli, että se toinen 4 kuukauden reissu antoi mulle lopun ikäisen työkyvyttömyyseläkkeen. Mä en kauheasti välitä töissä käymisestä ja eläkekin olisi ihan makea, jos ulosottomies ei siitä osaansa joka kuukausi söisi. Ehkä jos ne kivan tuntuiset sativaiset lajikkeet jättäisin ja kasvattaisin vain unettavia indicaisia lajikkeita, niin voisin välttää seuraavat mielisairaalareissut.

      Tai sitten alan kasvattaa arvokkaiden papukaijalajikkeiden poikasia, joiden kasvatuksesta on jonkin verran kokemusta ja joiden myymisen takia ei ainakaan tarvitse pelätä poliisia. Papukaijan poikasten kasvatus on siinä mielessä helpompaa hommaa, että siinä missä hamppua helposti ylikastelee tai alikastelee, niin linnut kyllä osaavat nauttia sopivan tarvitsemansa määrän ravinteita kunhan niitä ruokakupissa ja juomapullossa on. Ne eivät itseään yliravitsemaan ala.

      Ehkäpä uskallan laittaa yhden ak48:n siemenen itämään. Sato oli viimeksi yhdestä kasvista noin 40 grammaa kuivaa tavaraa, eikä tullut mitään vainoharhoja. Saa nähdä. Ravinteita ja valoja kun kasvatukseen olisi yllin kyllin. Niin ja ak48:n ja pp:n risteytys siemeniä on sadoittain.

      • kohdalla

        jokainen viimeistään tajusi tarinan keksityksi. Sinänsä vitsinä keskinkertainen.


      • ouiytretyu

        Meinaatko, että tänne on mukavampi kirjoitella keksittyjä huumetarinoita kuin huumeet-palstalle?


      • EEEvie

        Jos et osaa, älä käytä. Ei pahalla, mieleen painuva lause vaan.... ja pätee NIIN moneen juttuun :)


    • vierestäseurannut

      Sinä ja poikani olette siinä samaa mieltä, että kannabis on vähähaittaisin, ja onhan esim pojallani 30 vuoden kokemus asiasta. Kyllähän hänen täytyisi tietää jotain asiasta.

      Seuraavan kirjoituksen kirjoittajat jotka ovat luvun alla mainittu ovat kuitenkin toista mieltä.

      Revi siitä sitten...

      Myös ne tutkijat jotka ovat todenneet että "Pössyttely pienentää aivoja" ja taas toisetv tutkijat ovat sitä mieltä että, kannabistista tulee tuhkamuna ja sairastuu hyvin todennköisesti kives-syöpään---revi taas siitä.


      Eli jälleen tuli tilaisuus laittaa TOSISEIKAT pöytään.

      KANNABIS – TOSISEIKAT
      Kannabis (marihuana, potti, ruoho, rehu, hasis, kukka) on hallusinogeeni [harha-aistimuksia aiheuttava aine], rauhoittava aine ja tavallisin laiton huume.

      Miten huumeet toimivat aivoissa

      Sadalla miljardilla hermosolulla (neuroneilla) saattaa olla jopa 10.000 yhteyttä muihin neuroneihin aivojen valtavassa verkostossa. Viestit kulkevat hermosäikeitä pitkin sähköimpulsseina, sitten ylittävät neuroneiden välisen raon (synapsin) kemiallisessa muodossa – välittäjäaineina – aivojen luonnollisina ”huumeina”. Kullakin välittäjäaineen molekyylilla on määrätynlainen muoto, joten se sopii vastaanottavan puolen seuraavaan neuroniin samoin kuin avain sopii lukkoon.

      Mielentilaa muuttavat huumeet kuten kannabis tai täsmällisemmin THC (tetrahydrokannabinoli), aine jolla pääsee ”pilveen”, matkivat näiden välittäjäaineiden muotoja, jolloin aivot tulevat ”huijatuiksi”. Kannabis matkii anandamidia ja puuttuu myös muiden välittäjäaineiden liikkumiseen, koska THC liukenee rasvaisiin solukalvoihin ja pysyy niissä. Viisikymmentä prosenttia THC:stä on jäljellä vielä viikon kuluttua ja kymmenen prosenttia kuukautta myöhemmin. Jälkiä on vielä havaittavissa hiuksissa ja virtsassa viikkoja tämän jälkeen.

      Välittömät vaikutukset

      Nautitaan euforian [hyvän olon] aikaansaamiseksi, poltetaan tupakan tavoin ilman tupakkaa tai tupakan kanssa, tai syödään hasiskakkuina. (Edistää kuitenkin sitä mielialaa, jossa olet, joten voi saada olon tuntumaan pahemmaltakin.)

      Päihde alkoholin tavoin, joten ei pitäisi ajaa autoa. Jos olet ottanut tänään, sinun ei pitäisi ajaa huomenna. (Lentäjät eivät kyenneet lentosimulaattoreissa ”laskeutumaan” oikein vielä 24 tuntia tai enemmän kannabisannoksen jälkeen, eikä heillä ollut mitään käsitystä siitä, mikä meni väärin.)

      Yksi 20 mg annos aiheuttaa laillisen rattijuopumusrajan ylityksen. Kannabiksen ja alkoholin yhteisvaikutus on 16 kertaa vaarallisempaa kuin se, että ottaa pelkästään kumpaa tahansa ainetta.

      Paniikkikohtauksia ja vainoharhaluuloisuutta voi esiintyä välittömästi annoksen jälkeen.

      Pitkäaikaisvaikutukset

      Vain yksi käyttökerta viikossa tai jopa kerta kuukaudessa takaa pysyvän THC-pitoisuuden. Koska muihin välittäjäaineisiin vaikutetaan, uudet hermoyhteydet eivät muodostu oikein. Keskittyminen, oppiminen ja muisti kärsivät pahoin. Kouluarvosanat laskevat, jotkut opiskelijat menettävät yliopistopaikkansa. Kehittyy kannabispersoonallisuus. Käyttäjät tulevat joustamattomiksi, eivät pysty suunnittelemaan päiväänsä asianmukaisesti, eivät siedä kritiikkiä, kokevat vaikeaksi ilmaista itseään.
      He tuntevat olonsa yksinäiseksi, kurjaksi ja väärin ymmärretyksi. Apatia, motivaation puute ja syrjäytyminen on tavallista.

      Harvat lapset, jotka käyttävät kannabista vain satunnaisestikin, suoriutuvat täysin.

      Riippuvuus

      Psykologinen riippuvuus, kannabiksen kaipuu on hyvin voimakasta.

      Fyysistä riippuvuutta esiintyy. Kun yhä enemmän THC:tä kuluu, tehdään lisää reseptoripaikkoja, ja sietokyky kasvaa, kun enemmän THC:tä tarvitaan saman vaikutuksen aikaansaamiseen. Kaikki reseptoripaikat ovat tyydytyksen tarpeessa, tämä on fyysistä riippuvuutta. Vieroitusoireet eivät ole niin dramaattisia kuin heroiinilla, koska THC pysyy kehossa. USA:ssa hoidetaan nykyään enemmän nuoria marihuana-riippuvuuden takia kuin alkoholin vuoksi.

      Millekään riippuvuudelle ei ole takuuvarmaa parannuskeinoa.

      Mielenterveys

      Tiedejulkaisuissa on vuosikymmenet ollut raportteja kannabispsykoosista. Kannabis aiheuttaa enemmän mielisairautta kuin heroiinin kaltaiset huumeet.

      Psykoosin, levottomuuden ja masennuksen riskitekijät liikkuvat asteikolla 3 – 5. Käyttö voi aiheuttaa tai laukaista skitsofrenian tai pahentaa tilaa. Kannabis lisää dopamiini-välittäjäaineen määrää aivoissa. Skitsofreenikon aivoissa on liikaa dopamiinia, ja Parkinsonin taudista kärsivillä liian vähän. (Yhdellä ihmisellä neljästä on viallinen geeni valvomassa dopamiinin vapautumista. Jos lapsi perii geenin kopion kummaltakin vanhemmalta ja jos he silloin käyttävät kannabista, todennäköisyys, että hänelle kehittyy skitsofrenia nousee väestön normaalista yhdestä tai kahdesta prosentista 15 prosenttiin.) Geenin olemassaolo nostaa riskiä 5- tai 6-kertaiseksi.

      Väkivalta ja itsemurha Eräässä ruotsalaisessa tutkimuksessa havaittiin enemmän itsemurhia kannabiksen käyttäjillä kuin alkoholin, amfetamiinin tai heroiinin käyttäjillä.
      Kuolintapa oli väkivaltaisempi.
      Eräässä tutkimuksessa vuonna 2001 Dunedinista havaittiin, että nuoret miespuoliset kannabiksen käyttäjät olivat lähes viisi kertaa todennäköisemmin väkivaltaisia kuin ne, jotka eivät käytä, ja riski alkoholia käyttävillä oli kolmen vaiheilla. Väkivaltaisuutta näyttää esiintyvän psykoosien yhteydessä tai vieroituksen aikana.

      Muita vaikutuksia ruumiissa

      Kannabis sisältää enemmän syöpää aiheuttavia aineita kuin tupakka, sen savu kerrostaa kolmesta neljään kertaa enemmän tervaa keuhkoihin ja hengitysteihin. Keuhkosyöpää, keuhkoputkentulehduksia ja emfyseemaa on raportoitu. Harvinaisia pää- ja kaulasyöpiä on nyt löydetty nuorilta kannabiksen käyttäjiltä. Näiden tilojen keski-ikä tupakoitsijoilla on 64.

      Immuunijärjestelmä vahingoittuu. Veren valkosoluja tuotetaan vähemmän, monet ovat epänormaaleja eivätkä selviydy voittajina infektioista. Ihmisete ovat alttiimpia sairauksille, heidän tautinsa on ankarampi ja he sairastavat kauemmin.

      Siemennesteen tuotanto laskee. Hedelmättömyyttä ja impotenssia on raportoitu.

      Kannabista käyttävien äitien lapset ovat pienempiä, hyperaktiivisia ja kokevat käyttäytymis- ja oppimisvaikeuksia ja saavat 10 kertaa todennäköisemmin leukemian.

      THC häiritsee uusien solujen tuotantoa aikuisen ruumiissa – valkoisten verisolujen, sperman ja sikiösolujen. (Se aiheuttaa DNA:n virheellistä kopioitumista ja nopeuttaa solukuolemaa.)

      Verenpaine ja sykenopeus nousevat stressitasoille. Sydänkohtauksia on raportoitu.
      Kaksi teini-ikäistä sai kohtauksia ja kuoli kannabisbileitten seurauksena, eräs toinen jäi halvaantuneeksi.

      Lääketieteelliset perusteet

      Lain mukaan lääkkeiden tulee olla puhtaita kemiallisia aineita, niin että niiden vaikutukset ovat ennustettavissa ja valvottavissa. Heroiini ja kokaiini sopivat tähän kategoriaan. Kannabis sisältää yli 400 kemiallista ainetta. BMA testaa parhaillaan yli 60 siten puhdistettua kannabinoidia (kannabiskasville ominaisia aineita) mahdollisina lääkkeinä ja se on oikea toimintatapa.

      Synteettisesti puhdistettu THC, Nabilone, (Marinol USA:ssa) on jo saatavissa sairaalakäyttöön, mutta sillä on monia sivuvaikutuksia eikä se ole lääkäreitten suosiossa.

      Kaikki alkoi 1979 kun amerikkalainen kannabista käyttävä lakimies sanoi: “Perustelemalla marihuanan lääketieteellistä käyttöä saamme ihmiset sen täyden laillistamisen tielle.”

      Laillistamisen kannattajat

      Monet laillistamisen kannattajat ovat käyttäjiä, tai heidän lapsensa ovat.

      Toiset ovat vapaan tahdon kannattajia, joiden mielestä meidän pitäisi saada tehdä ruumiillemme mitä haluamme. Tämähän sopii, kunhan emme puutu kenenkään toisen oikeuksiin. Mutta päihteiden vaikutuksen alaiset kuljettajat voivat tappaa ja tappavat muita ihmisiä. Riippuvuutta potevat ja mielisairaat tarvitsevat hoitoa veronmaksajien kustannuksella, päihteiden vaikutuksen alaiset työntekijät ovat tehottomia ja tuottamattomia. Passiivistakin ”tupakointia” esiintyy.

      Kannabis tienä huumeisiin?

      Tupakka, alkoholi ja kannabis voivat kaikki olla porttina huumeisiin. Äskeinen uusiseelantilainen tutkimus osoitti, että viikoittain kannabista käyttävät etenivät 60 kertaa todennäköisemmin ”kovempiin” huumeisiin. Mitä enemmän he käyttävät, sitä suurempi on riski. Melkein 100% heroiinin käyttäjistä aloitti kannabiksella. Uudet tutkimukset viittaavat siihen, että kannabis voi ”opettaa” aivot käyttämään muita huumeita.



      Lain lieventäminen

      Holland sulki silmänsä kannabikselta 1987 ja on nyt Euroopan rikollisuuden pääkaupunki. Maa tulvii välittäjiä ja on huumeiden, etenkin ekstaasin, pääasiallinen tuottaja ja vientikaupan harjoittaja.
      Sosiaaliset ja terveysongelmat ovat lisääntyneet ja henkilökohtaisen omistuksen määrää on vähennetty 30 grammasta 5 grammaan. Hollannin nykyinen hallitus haluaa sulkea kaikki ”kahvihuoneet”. Monet ovat lopettaneet.

      Huumeluokituksen muutoksen jälkeen vuonna 2001 Britanniassa (UK) säännöllinen kannabiksen käyttö lisääntyy yhä 11 – 12-vuotiaiden poikien keskuudessa, vanhemmat teini-ikäiset näyttävät edenneen kokaiiniin.

      Vahvuus

      1970- ja 1980-luvuilla kasvisperäisen kannabiksen THC-pitoisuus on vain 0.5 - 1%.
      Tämän päivän hollantilaiset muunnelmat kuten ”skunk” ja “nederweed” vaihtelevat pitoisuudeltaan 9-27%. Nämä vahvat tyypit on tavallisesti kasvatettu Britanniassa ja niiden ajatellaan käsittävän 60% täkäläisestä kannabiksen kulutuksesta. Loput täällä käytetystä kannabiksesta sisältää THC:tä noin 4-5%.

      Huumetestit

      Yhä useammat työnantajat testaavat huumeiden käyttöä työpaikoilla – kannabista ilmaantuu viikoittain ja syylliseksi toteaminen estää joiltakuilta viisumin USA:han.

      Asiantuntijoiden lausuntoja

      Mielisairaus: “Viisi vuotta sitten 95% psykiatreista olisi sanonut, ettei kannabis aiheuta psykoosia. Nyt arvioisin, että 95% sanoo sen aiheuttavan.”
      (Professori Robin Murray, Psykiatrian instituutin johtaja, Lontoo. Lokakuu 2006).

      ”Oli virhe, että vuoden 2002 raportissaan The Advisory Council on the Misuse of Drugs kielsi kannabiksen olevan skitsofreniaan myötävaikuttava syy ja että se jatkoi kielteistä asennettaan seuraavat kaksi vuotta ja siten johti ministereitä harhaan, jolloin he toistuvasti lausuivat, ettei kannabiksen ja psykoosin välillä ole syy-yhteyttä.”
      ( Professori Robin Murray, kirje lehdelle The Guardian, 19.1.2006).

      Persoonallisuus: “Ellei identiteetin kehittyminen edisty, teini-ikäinen jää lapsenomaiselle tasolle, jolle ovat ominaisia riippumattomuuden puute ja vajavainen integroituminen aikuisten maailmaan.” (Ruotsalainen tutkija, Jan Ranstrom 2003)

      Akateemiset suoritukset: “Käytä useammin kuin kahdesti viikossa lyhytkin aika, tai käytä 5 vuotta tai kauemmin vaikkapa kerran kuukaudessa, niin molemmat tilanteet johtavat kompromisseihin täysimääräisessä mielenkykyjen käytössä, ja voisivat mahdollisesti johtaa pysyvään heikkenemiseen.”
      (Tri Nadia Solowij, “Cannabis and Cognitive Functioning” [Kannabis ja kognitiivinen toiminta] 1998).

      Nabilonia koskevassa varoituksessa sanotaan: “THC aiheuttaa sekä fyysistä että psykologista riippuvuutta ja sen väärinkäytön vaara on suuri. Se aiheuttaa mielialan muutoksia, muistinmenetystä, psykoosia, koordinaatio- ja käsityskyvyn heikkenemistä sekä raskauskoplikaatioita.”

      Tohtori Robert Dupont, NIDAN perustaja (National Institute for Drug Abuse) USA:ssa sanoi: “Olen pyytänyt anteeksi Amerikan kansalta sitä, että viimeiset 10 vuotta edistin kannabiksen vapauttamista kriminalisoinnista. Tein virheen. Marihuana yhdistää alkoholin ja tupakan pahimmat vaikutukset ja sillä on muita pahoja vaikutuksia, joita kummallakaan näistä kahdesta ei ole.” Hän lisäsi: ”Missään historian vaiheessa ketkään nuoret eivät ole käyttäneet marihuanaa säännöllisesti suurina määrinä. Siksi nuorukaisemme tekevät todellisuudessa itsestään koekaniineja traagisessa kokeilussa. Niin pitkälle kuin tutkimuksemme antaa selvästi viitteitä, tulemme näkemään kauhistavia tuloksia.”
      Mary Brett, terveyskasvatusosaston entinen päällikkö, Dr Challoner’s Grammar School (boys), Amersham, Bucks. UK spokesman for EURAD (Europe against Drugs).
      Viittaukset löydettävissä artikkelista “Cannabis – a general view of its harmful effects”, kirjoittanut Mary Brett Internet-sivulla “Talking about Cannabis”. Kesäkuu 2007.

      • enpäs

        Mutta missäs ne hullut sitten on ?
        Suomalaisista 10-15% on tuttu joogaheinän kanssa, joten hulluja pitäisi tunkea sisään jo ovista ja ikkunoista. 77% Uus-selantilaisisita blaadaa vakituisesti, missä psykoosit ?

        VS, ei teitä scientologeja usko kukaan.


      • Mikke

      • antimeisti

        Teissä uskonnollisissa hihhuleissa on se hieno piirre, että vaikka teille kuinka kantaa faktaa nokan eteen kuinka paljon vaan ja kuinka pitkän ajan kanssa, teidän mielisairas levynne lähtee pyörimään aina uudelleen ja uudelleen samasta kohdasta. Se on nykytutkimusta.

        Uskonto, huumeuskonto, kultti. Tunkiolle perustettu.


      • valhetta lapsille kantaa

        Luuletko, että vuoden aikana täällä ja Tiede-lehden keskustelupalstalla pelkäksi valheeksi ja propagandaksi osoitettu Nykytutkimus olisi nyt totuudeksi muuttunut? Joko niitä linkkejä löytyy niihin tutkimuksiin, joiden pohjalta väitteitä on sanottu? Ei. Se ei ole ihme, koska kaikki on vain huumevalistusjärjestöjen rahanruinauspropagandaa, eikä sellaisia tutkimuksia ole edes tehty.

        Sinä vain et tätä varttikylähulluna suostu edes vuoden jälkeen myöntämään, vaan aina vain uudelleen ja uudelleen laitat tekstin ruudulle. Osoittamaan sen, että olet vähän tai oikeasti aika paljon häiriintynyt ihminen.

        Lapsellinen kiukuttelija, kun ei totuus osu yhteen uskonnollisen hurmoksesi kanssa.


      • vierestäseurannut

        Vielä jatkaakseni kirjettäni, sillä nämä viestit kirjoitettuna tälle palstalle houkuttelevat hyvin paljon kannabikseen rakastuneita vastaamaan omalla tavallaan ja puolustelemaan rakastamaansa huumetta,se on toki ymmärrettävää.

        Siinä mielessä tämä kirjeenvaihto on hyvä asia, että muut lukijat voivat seurata tätä ajatusten vaihtoa ja todeta minkälaisia mielenterveyshäiriöitä kannabis on jo aiheuttanut käyttäjilleen.
        Toki kaikki todennäköisesti ymmärtää, että vastakirjoittajani on kaikki alaikäisiä lapsia, tai ainakin jääneet sille tasolle, milloin huumetta alkoivat käyttämään. Yleensä aloittavat noin 14-16 vuotiaina.

        Kannabis tutkimuksien mukaan alkaa aiheuttamaan mielenterveyshäiriöitä heti ensimmäisestä jointista lähtien...ensimmäinen jointi aiheuttaa vain niin pienen mielenterveyshäiriön että sitä ei kukaan vielä noteeraa häiriöksi. Mutta kun aikaa kuluu ja jointtien käyttötiheys kasvaa ja jopa jointtien suruuskin, niin mielenterveyshäiriöt alkavat jo näkymään päällepäinkin.

        Nykylain puitteissa ei kuitenkan tällaisia mielenterveyshäiriöisiä noteerata sairaiksi vaan pidetään vain vähän erikoislaatuisina "kylähulluina".

        Nämä kylähullut saavat mellastaa keskuudessamme terveiden kirjoissa niin kauan, kunnes tekevät itselleen jotain tai toisille.
        Se on se hoitoonpääsemiskynnys.

        Ne mielenterveyshäiriöt siis alkaa heti ensimmäisestä jointista, koska hölmöytyminen on eriasteista.

        Olkoon asteikko sitten vaikka 1- 100

        Ykkös astetta ei vielä kukaan noteeraa, voidaan noteerata jopa "viisaudeksi".

        Astemäärä esim. 50 on jo noteerattavissa. Esim pojallani on todennäköisesti 80-90.

        Pojallani kesti tuohonkin astemäärään pääseminen noin 30 vuotta.

        Kahdessakymmenessä vuodessa astemäärä voi nousta esim. hyvinkin 50-60, eli aika vakavaa.

        Koska ihminen on aina uniikki, eli ainutlaatuinen, niin joillakin astemäärä voi täyttyä jo luvussa 20, nii että sen jo kaveritkin huomaa, mutta toisilla se voi kestää kauemmin. Eli riippuu käyttäjän psyykkeen kestävyydestä ja tietysti myös alkuaivokapasiteetistä.

        Eli tälläkin palstalla kirjoittelijat ovat kaikki enemmän tai vähemmän mielenterveyshäiriöisiä joka on itse aiheutettu.

        Allekirjoittaneeen mielenterveyshäiriö ei ole itse aiheutettu vaan todennäköisesti perinnöllinen ja näin ollen olen itse siitä tietoinen ja osaan tarvittaessa hakeutua hoitoon.

        Kannabiksen käyttäjät eivät tuota tuota asiaa valitettavasti tiedosta, vaan heidät täytyy toimittaaa hoitoon.

        Se ei vain yliikäiseltä nykylain puitteissa enää onnistu.

        Tahdonvastainen hoito onnistuu vain alaikäiselle.


      • tarkemmat ohjeet
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Vielä jatkaakseni kirjettäni, sillä nämä viestit kirjoitettuna tälle palstalle houkuttelevat hyvin paljon kannabikseen rakastuneita vastaamaan omalla tavallaan ja puolustelemaan rakastamaansa huumetta,se on toki ymmärrettävää.

        Siinä mielessä tämä kirjeenvaihto on hyvä asia, että muut lukijat voivat seurata tätä ajatusten vaihtoa ja todeta minkälaisia mielenterveyshäiriöitä kannabis on jo aiheuttanut käyttäjilleen.
        Toki kaikki todennäköisesti ymmärtää, että vastakirjoittajani on kaikki alaikäisiä lapsia, tai ainakin jääneet sille tasolle, milloin huumetta alkoivat käyttämään. Yleensä aloittavat noin 14-16 vuotiaina.

        Kannabis tutkimuksien mukaan alkaa aiheuttamaan mielenterveyshäiriöitä heti ensimmäisestä jointista lähtien...ensimmäinen jointi aiheuttaa vain niin pienen mielenterveyshäiriön että sitä ei kukaan vielä noteeraa häiriöksi. Mutta kun aikaa kuluu ja jointtien käyttötiheys kasvaa ja jopa jointtien suruuskin, niin mielenterveyshäiriöt alkavat jo näkymään päällepäinkin.

        Nykylain puitteissa ei kuitenkan tällaisia mielenterveyshäiriöisiä noteerata sairaiksi vaan pidetään vain vähän erikoislaatuisina "kylähulluina".

        Nämä kylähullut saavat mellastaa keskuudessamme terveiden kirjoissa niin kauan, kunnes tekevät itselleen jotain tai toisille.
        Se on se hoitoonpääsemiskynnys.

        Ne mielenterveyshäiriöt siis alkaa heti ensimmäisestä jointista, koska hölmöytyminen on eriasteista.

        Olkoon asteikko sitten vaikka 1- 100

        Ykkös astetta ei vielä kukaan noteeraa, voidaan noteerata jopa "viisaudeksi".

        Astemäärä esim. 50 on jo noteerattavissa. Esim pojallani on todennäköisesti 80-90.

        Pojallani kesti tuohonkin astemäärään pääseminen noin 30 vuotta.

        Kahdessakymmenessä vuodessa astemäärä voi nousta esim. hyvinkin 50-60, eli aika vakavaa.

        Koska ihminen on aina uniikki, eli ainutlaatuinen, niin joillakin astemäärä voi täyttyä jo luvussa 20, nii että sen jo kaveritkin huomaa, mutta toisilla se voi kestää kauemmin. Eli riippuu käyttäjän psyykkeen kestävyydestä ja tietysti myös alkuaivokapasiteetistä.

        Eli tälläkin palstalla kirjoittelijat ovat kaikki enemmän tai vähemmän mielenterveyshäiriöisiä joka on itse aiheutettu.

        Allekirjoittaneeen mielenterveyshäiriö ei ole itse aiheutettu vaan todennäköisesti perinnöllinen ja näin ollen olen itse siitä tietoinen ja osaan tarvittaessa hakeutua hoitoon.

        Kannabiksen käyttäjät eivät tuota tuota asiaa valitettavasti tiedosta, vaan heidät täytyy toimittaaa hoitoon.

        Se ei vain yliikäiseltä nykylain puitteissa enää onnistu.

        Tahdonvastainen hoito onnistuu vain alaikäiselle.

        Näin. Tässä taas uskovainen huumepappi esittelee ihan omia huumeteorioitaan, jotka kestävät tieteellisen tarkastelun vain jos tieteellinen tarkastelija on itse kyseinen huumepappi.

        Mikä sinun hölmöytymisesi aste on, jos sitä pisteillä mitataan? Aika suuri, sen voin kertoa suoraan, mutta anna joku arvio.

        Jos kerran olet itse tietoinen siitä, että olet sekaisin, niin hakeudu hoitoon. Voisit päästä jopa omasta kannabispsykoosistasi eroon.


      • Muutosta
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Vielä jatkaakseni kirjettäni, sillä nämä viestit kirjoitettuna tälle palstalle houkuttelevat hyvin paljon kannabikseen rakastuneita vastaamaan omalla tavallaan ja puolustelemaan rakastamaansa huumetta,se on toki ymmärrettävää.

        Siinä mielessä tämä kirjeenvaihto on hyvä asia, että muut lukijat voivat seurata tätä ajatusten vaihtoa ja todeta minkälaisia mielenterveyshäiriöitä kannabis on jo aiheuttanut käyttäjilleen.
        Toki kaikki todennäköisesti ymmärtää, että vastakirjoittajani on kaikki alaikäisiä lapsia, tai ainakin jääneet sille tasolle, milloin huumetta alkoivat käyttämään. Yleensä aloittavat noin 14-16 vuotiaina.

        Kannabis tutkimuksien mukaan alkaa aiheuttamaan mielenterveyshäiriöitä heti ensimmäisestä jointista lähtien...ensimmäinen jointi aiheuttaa vain niin pienen mielenterveyshäiriön että sitä ei kukaan vielä noteeraa häiriöksi. Mutta kun aikaa kuluu ja jointtien käyttötiheys kasvaa ja jopa jointtien suruuskin, niin mielenterveyshäiriöt alkavat jo näkymään päällepäinkin.

        Nykylain puitteissa ei kuitenkan tällaisia mielenterveyshäiriöisiä noteerata sairaiksi vaan pidetään vain vähän erikoislaatuisina "kylähulluina".

        Nämä kylähullut saavat mellastaa keskuudessamme terveiden kirjoissa niin kauan, kunnes tekevät itselleen jotain tai toisille.
        Se on se hoitoonpääsemiskynnys.

        Ne mielenterveyshäiriöt siis alkaa heti ensimmäisestä jointista, koska hölmöytyminen on eriasteista.

        Olkoon asteikko sitten vaikka 1- 100

        Ykkös astetta ei vielä kukaan noteeraa, voidaan noteerata jopa "viisaudeksi".

        Astemäärä esim. 50 on jo noteerattavissa. Esim pojallani on todennäköisesti 80-90.

        Pojallani kesti tuohonkin astemäärään pääseminen noin 30 vuotta.

        Kahdessakymmenessä vuodessa astemäärä voi nousta esim. hyvinkin 50-60, eli aika vakavaa.

        Koska ihminen on aina uniikki, eli ainutlaatuinen, niin joillakin astemäärä voi täyttyä jo luvussa 20, nii että sen jo kaveritkin huomaa, mutta toisilla se voi kestää kauemmin. Eli riippuu käyttäjän psyykkeen kestävyydestä ja tietysti myös alkuaivokapasiteetistä.

        Eli tälläkin palstalla kirjoittelijat ovat kaikki enemmän tai vähemmän mielenterveyshäiriöisiä joka on itse aiheutettu.

        Allekirjoittaneeen mielenterveyshäiriö ei ole itse aiheutettu vaan todennäköisesti perinnöllinen ja näin ollen olen itse siitä tietoinen ja osaan tarvittaessa hakeutua hoitoon.

        Kannabiksen käyttäjät eivät tuota tuota asiaa valitettavasti tiedosta, vaan heidät täytyy toimittaaa hoitoon.

        Se ei vain yliikäiseltä nykylain puitteissa enää onnistu.

        Tahdonvastainen hoito onnistuu vain alaikäiselle.

        Kappas, tälläkertaa tuli papalta pelkästään omia teorioita ilman mitään virallista oikeaa tutkimusta. Aika uskottavia nämä sinun pistemääräjutut. Jos löydät lääkärin, joka sanoo, että yksi kannabijointti aiheuttaa aina pientä milenterveyshäiriötä, niin olet kyllä vihikoira-palkinnon vähintäänkin ansainnut.

        En tosin usko, että kukaan lääkäri kehtaisi tuommoista möläyttää, siinähän tulisi häpäistyä ittensä kolleegoiden silmissä.

        Kehno yrityksesi koittaa haukkua minua ja monia muita jälkeenjääneiksi antaa sinusta tosi järkevän kuvan. Onneksi olkoon papparainen.


      • Ilmoitusasia

        ...Alkoholia turvallisempi päihde!

        Älkööt uskoko 100-vuotta vanhoja tutkimuksia ja vinksahtaneen skitsofreenikko papan jorinoita! Mies huijjaa, ja on päihteeseensä rakastunut(alkoholi), ja suitsuttaa sen jokapäiväisen käytön puolesta!

        Kannabis on kohtuukäytettynä alkoholia sedlvästi harmittomampi päihde, ja sen todistaa myös nykyiset ja uudet tutkimuset.

        Kannabis tosiseikat perustuu 24h/pvä ja monta vuotta putkeen kannabiksella kaasutettuihin apinoihin. Kuka vaan tulee hulluksi, jos on vuosia putkeen koko ajan ns. kaasuissa, vai mitä?


      • Ilmoitusasia
        Ilmoitusasia kirjoitti:

        ...Alkoholia turvallisempi päihde!

        Älkööt uskoko 100-vuotta vanhoja tutkimuksia ja vinksahtaneen skitsofreenikko papan jorinoita! Mies huijjaa, ja on päihteeseensä rakastunut(alkoholi), ja suitsuttaa sen jokapäiväisen käytön puolesta!

        Kannabis on kohtuukäytettynä alkoholia sedlvästi harmittomampi päihde, ja sen todistaa myös nykyiset ja uudet tutkimuset.

        Kannabis tosiseikat perustuu 24h/pvä ja monta vuotta putkeen kannabiksella kaasutettuihin apinoihin. Kuka vaan tulee hulluksi, jos on vuosia putkeen koko ajan ns. kaasuissa, vai mitä?

        Ei kannabis ole tietenkään haitaton, vaikka onkin haitattomin. Kannabiksella(kin) on myös omat haittansa, mutta kun tutkimukset kertoo sen olevan kaljaa kevyempää, niin minkäs minä sille voin?

        Turha syyttää minua valehtelijaksi, syytä mieluummin EU:n puolueettomia tutkijoita, WHO:n puolueettomia tutkijoita ja MTV3:n toimittajia.

        Tuskinpa tälläisestä asiasta valehdeltaisiin?


      • vierestäseurannut
        Muutosta kirjoitti:

        Kappas, tälläkertaa tuli papalta pelkästään omia teorioita ilman mitään virallista oikeaa tutkimusta. Aika uskottavia nämä sinun pistemääräjutut. Jos löydät lääkärin, joka sanoo, että yksi kannabijointti aiheuttaa aina pientä milenterveyshäiriötä, niin olet kyllä vihikoira-palkinnon vähintäänkin ansainnut.

        En tosin usko, että kukaan lääkäri kehtaisi tuommoista möläyttää, siinähän tulisi häpäistyä ittensä kolleegoiden silmissä.

        Kehno yrityksesi koittaa haukkua minua ja monia muita jälkeenjääneiksi antaa sinusta tosi järkevän kuvan. Onneksi olkoon papparainen.

        Näillä palstoilla on myönnetty, että kannabiksen runsas käyttö voi aiheuttaa mm. "pössyttely pienentää aivoja" ilmiön.

        Kerroppas nyt "papparaiselle" missä vaiheessa tuo "pienetyminen" alkaa?
        Eikö se ala ensimmäisestä jointista ?
        Vai oletko sinä sitä mieltä, että se alkaakin vasta kymmenenestä jointista ? ja hypähtää ylös ja taas seuraava kymenen jointtia niin taas hypähtää ylös ?
        Eli teoriasi mukaan "pössyttely pienentää aivoja"
        portaattain ? Eikä tasaisesti joka jointin kohdalla .

        Vähennä hyvä lapsi kannabiksen käyttöäsi.

        Alkaa jo huolestuttaa.


      • "vähähaittaiseksi" ?
        Mikke kirjoitti:

        Pakkomielteisen on pakko tehdä mitä pakkomielteisen on pakko tehdä - se on hulluuden hinta elämässä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/terveys_show.fcgi?category=97&conference=598&posting=22000000041750778

        Olet moneen otteeseen luonnehtinut kannabista ”vähähaittaiseksi” päihteeksi.

        Olet kertonut omasta kannabiksenkäytöstäsi ja todennut, että sinulla on ollut yli kuusi kannabispsykoosia. Mielisairaalassakin olet ollut kannabiksen vuoksi kaksi kertaa ja sinulle on diagnosoitu skitsoferia.

        Voisitko valottaa, miksi koet kannabiksen ”vähähaittaiseksi”. Olet ollut sentään työkyvyttömänäkin sen vuoksi pitkiä aikoja.


      • Mikke
        "vähähaittaiseksi" ? kirjoitti:

        Olet moneen otteeseen luonnehtinut kannabista ”vähähaittaiseksi” päihteeksi.

        Olet kertonut omasta kannabiksenkäytöstäsi ja todennut, että sinulla on ollut yli kuusi kannabispsykoosia. Mielisairaalassakin olet ollut kannabiksen vuoksi kaksi kertaa ja sinulle on diagnosoitu skitsoferia.

        Voisitko valottaa, miksi koet kannabiksen ”vähähaittaiseksi”. Olet ollut sentään työkyvyttömänäkin sen vuoksi pitkiä aikoja.

        Tilastollisesti tarkasteltuna kannabis on käyttäjäryhmässään vähähaittainen. Ainakin alkoholiin verrattuna, koska se aiheuttaa käyttäjäryhmässään huomattavasti suurempia haittoja kuin kannabis. Alkoholin ja psykoosin välinen korrelaatio on paljon kannabista suurempi.

        Kannabiksellakin on haittansa (kuten kaikilla päihteillä) ja ne korostuvat niissä henkilöissä, joiden psyyke on VS:n pojan kaltainen. Eikö mene tajuntaan?

        Kannabishaitat vaativat erityisen psyyken rakenteen (alkoholiongelmainen lapsuus on erinomainen lähtökohta näille) ja geneettisen alttiúden sairastua. Ilman ongelmakentän alitajuista olemassaoloa hamppua saa poltella vaikka aamusta iltaan 20 vuotta, ilman merkittäviä ongelmia. Näinhän VS:n lähettämässä Korkealan raportissakin osoitettiin.

        Kannabis on vähähaittainen kun suhteutat kokonaisuuden käyttäjäpopulaatioon.


      • Mikke
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Näillä palstoilla on myönnetty, että kannabiksen runsas käyttö voi aiheuttaa mm. "pössyttely pienentää aivoja" ilmiön.

        Kerroppas nyt "papparaiselle" missä vaiheessa tuo "pienetyminen" alkaa?
        Eikö se ala ensimmäisestä jointista ?
        Vai oletko sinä sitä mieltä, että se alkaakin vasta kymmenenestä jointista ? ja hypähtää ylös ja taas seuraava kymenen jointtia niin taas hypähtää ylös ?
        Eli teoriasi mukaan "pössyttely pienentää aivoja"
        portaattain ? Eikä tasaisesti joka jointin kohdalla .

        Vähennä hyvä lapsi kannabiksen käyttöäsi.

        Alkaa jo huolestuttaa.

        Vähennä hyvä vanhus sekopäisyyttäsi. Alkaa jo huolestuttaa. Yksi LSD:llä itsensä sekoittanut lapsi ei kuvaa kuin erittäin marginaalista vähemmistöä, jolla oli kaikki kunnossa mielenterveysongelmia ajatellen. Eli geenit ja alitajunnan rakenne. Mutta se ei millään riitä osoittamaan kannabiksen haitallisuutta, varsinkin kun LSD:täkin on käytetty. Ja se on vähän eri kaliberin aine, vaikka sinä et sitä tajuakaan, koska et halua tajuta.

        Eikä kannabiksen haitallisuuteen riitä sinun omat teoriasikaan. Ainoa ketä niihin uskoo, olet sinä itse. Sinäkin vain siitä syystä, että olet pakkomielteinen.


      • Mikke
        "vähähaittaiseksi" ? kirjoitti:

        Olet moneen otteeseen luonnehtinut kannabista ”vähähaittaiseksi” päihteeksi.

        Olet kertonut omasta kannabiksenkäytöstäsi ja todennut, että sinulla on ollut yli kuusi kannabispsykoosia. Mielisairaalassakin olet ollut kannabiksen vuoksi kaksi kertaa ja sinulle on diagnosoitu skitsoferia.

        Voisitko valottaa, miksi koet kannabiksen ”vähähaittaiseksi”. Olet ollut sentään työkyvyttömänäkin sen vuoksi pitkiä aikoja.

        Niin, tuolla oli valmiskin kirjoitus, johon ET ole vastannut, kun olet vain piipii-piipeti-pii-trollimölli:

        "Kuolemaan tai vaikkapa alkoholin aiheuttamiin vakaviin aivovaurioihin verrattuna psykoosi tai pari on aika pieni juttu. Se olisi pienempikin vielä, jos länsimainen psykiatria eli pilleriuskonto osaisi sitä hoitaa.

        Ehkä et tätä käsitä, jos et itse ole psykoosia koskaan kokenut. Se ei kuitenkaan anna sinulle minkäänlaista oikeutta yrittää luoda psykoosista jotain käsittämättömän dramaattista kuvaa. Se on sairaus, joka on hoidettavissa, mutta onko hoito nykyjärjestelmässä asiallista, on olennainen kysymys. Minusta nykyinen psykiatria on vain keskentekoisten pillereiden tyrkyttämistä, jotka eivät koskaan paranna, vaan pitävät vain oireet kurissa. Sama asia kuin katkenneeseen jalkaan ja sen kipuihin annettaisiin vain koko loppuelämä vahvoja kipulääkkeitä. Ne eivät murtumaa paranna, mutta voihan sitten klenkata eteenpäin jollain tavalla. Sama tilanne on näiden lääkkeiden kanssa.

        Kuolemaan verrattuna muutama psykoosi on aika pieni juttu. Vanhemman lapseni isoisä kuoli alkoholiin, 30 vuoden juomisen jälkeen. Ensin meni perhe, työ, firma, asunto - kaikki. Lopulta meni henki, kun maksasolut lakkasivat toimimasta.

        Työkaverini kuoli viinaan 25 vuoden juomisen jälkeen.

        Eräs tuttuni taas ajautui psykoosiin liiallisen alkoholinkäytön ja liiallisen työnteon johdosta. Istui lopulta monta päivää firmassaan valot päällä, ovet lukossa, kunnes ambulanssi haki sairaalaan. Jatkaa nykyään firman pitämistä kuten ennenkin, mutta on vähentänyt alkoholinkäyttönsä aika vähäiseksi.

        Kuuluin yksinkertaisesti siihen marginaaliseen vähemmistöön, jolle päihteet saattavat laukaista psykoottista oireilua, mikäli kaikki asiat niiden kokemiseen ovat kunnossa. Asiat, kuten vaikkapa geenit ja psyyken epästabiili rakenne. Ei siinä ole mitään ihmeellistä, ja kun nyt ajattelen kaikkea mennyttä, olen kiitollinen siitä, että olen saavuttanut stabiilin mielenterveyden. Mieleni on kuitenkin skitsofreeninen, enemmän tai vähemmän, mutta siihen sinun on turha puuttua, koska et koskaan kykene sitä tajuamaan. Skitsofreeninen mieli joko hallitsee sinua, tai sitten sinä hallitset sen. Juuri tämän hallitsemisen suhteen olen VS:lle suositellut niitä samoja kirjoja, jotka minua auttoivat, kun lääketiede tyrkytti tuhansia euroja kuukaudessa maksavia pillereitään. Hän ei näitä kuitenkaan koskaan lue, koska ei häntä kiinnosta.

        Ehkä olisin ollut sairas koko loppuelämäni, jos en olisi kulkenut tätä tietä loppuun.

        Psykoosi on vain luonnon oma tapa purkaa huonosti rakentunut psyyke ja sen jälkeen luonnolle on annettava riittävästi aikaa sen korjaamiseen. Ilman, että prosessia keskeytetään keinotekoisesti. Tällöin se vain siirtyy eteenpäin ja tauti kroonistuu. Minä vedin tien loppuun asti, ja nyt olen ollut stabiili mieleni suhteen jo useita vuosia. Minä voin vain olla kiitollinen siitä, että kuljin sen tien, enkä jäänyt sellaiseksi mielisairaaksi, joita kaupunkien kadut ovat täynnä, mutta jotka eivät edes tajua olevansa mielisairaita, kun vierellä kulkee satoja samanlaisia hulluja.

        Olen kiitollinen siitä, että olen saanut otteen ihmisyydestä ja tunteista, joita en ollut koskaan aiemmin tuntenut, koska tunne-elämäni vammautui alkoholi- ja väkivaltaongelmaisessa lapsuudessa, kuten se vammautuu tuhansilta lapsilta tässä maassa vuosittain.

        Tässä kirjoituksessa käsittelen asiaa hieman:

        http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/onko-kannabiksella-mielenterveydellisia-haittavaikutuksia-t31722-540.html

        Minun psykooseistanikin huolimatta kannabis on vähähaittainen päihde. Eikä se ole ainoa aine, joka aiheuttaa psykoottista oireilua. Niitä kun ovat kaikki päihteet. Jopa kofeiini esiintyy Googlessa psykooseihin yhdistettynä, ja onpa uusimmat tutkimukset osoittaneet, että kofeiini voi aiheuttaa (kovan riippuvuuden lisäksi) jopa hallusinaatioita. Eräässä tutkimuksessa kahvin vaihtaminen kofeiinittomaan vähensi tuntuvasti mielisairaalassa tapahtuneita järjestyshäiriöitä.

        Jos olisi halua vähentää psykoosiongelmia, kannattaisi puuttua niiden perheiden elämään, joissa alkoholinkäyttö aiheuttaa perhedynamiikkaan ja kasvavan lapsen mieleen pahoja säröjä, koska siitä pohjasta ongelmakenttä ponnistaa. Mutta on ihan turha syyttää niitä ihmisiä, jotka tuon lapsuuden jälkeen eivät halua muuta kuin tulla terveiksi ja oppia tuntemaan tunteita, joita ihmisyyteen kuuluu. Feelings, almost human nature... "


      • hoitoon?
        Mikke kirjoitti:

        Niin, tuolla oli valmiskin kirjoitus, johon ET ole vastannut, kun olet vain piipii-piipeti-pii-trollimölli:

        "Kuolemaan tai vaikkapa alkoholin aiheuttamiin vakaviin aivovaurioihin verrattuna psykoosi tai pari on aika pieni juttu. Se olisi pienempikin vielä, jos länsimainen psykiatria eli pilleriuskonto osaisi sitä hoitaa.

        Ehkä et tätä käsitä, jos et itse ole psykoosia koskaan kokenut. Se ei kuitenkaan anna sinulle minkäänlaista oikeutta yrittää luoda psykoosista jotain käsittämättömän dramaattista kuvaa. Se on sairaus, joka on hoidettavissa, mutta onko hoito nykyjärjestelmässä asiallista, on olennainen kysymys. Minusta nykyinen psykiatria on vain keskentekoisten pillereiden tyrkyttämistä, jotka eivät koskaan paranna, vaan pitävät vain oireet kurissa. Sama asia kuin katkenneeseen jalkaan ja sen kipuihin annettaisiin vain koko loppuelämä vahvoja kipulääkkeitä. Ne eivät murtumaa paranna, mutta voihan sitten klenkata eteenpäin jollain tavalla. Sama tilanne on näiden lääkkeiden kanssa.

        Kuolemaan verrattuna muutama psykoosi on aika pieni juttu. Vanhemman lapseni isoisä kuoli alkoholiin, 30 vuoden juomisen jälkeen. Ensin meni perhe, työ, firma, asunto - kaikki. Lopulta meni henki, kun maksasolut lakkasivat toimimasta.

        Työkaverini kuoli viinaan 25 vuoden juomisen jälkeen.

        Eräs tuttuni taas ajautui psykoosiin liiallisen alkoholinkäytön ja liiallisen työnteon johdosta. Istui lopulta monta päivää firmassaan valot päällä, ovet lukossa, kunnes ambulanssi haki sairaalaan. Jatkaa nykyään firman pitämistä kuten ennenkin, mutta on vähentänyt alkoholinkäyttönsä aika vähäiseksi.

        Kuuluin yksinkertaisesti siihen marginaaliseen vähemmistöön, jolle päihteet saattavat laukaista psykoottista oireilua, mikäli kaikki asiat niiden kokemiseen ovat kunnossa. Asiat, kuten vaikkapa geenit ja psyyken epästabiili rakenne. Ei siinä ole mitään ihmeellistä, ja kun nyt ajattelen kaikkea mennyttä, olen kiitollinen siitä, että olen saavuttanut stabiilin mielenterveyden. Mieleni on kuitenkin skitsofreeninen, enemmän tai vähemmän, mutta siihen sinun on turha puuttua, koska et koskaan kykene sitä tajuamaan. Skitsofreeninen mieli joko hallitsee sinua, tai sitten sinä hallitset sen. Juuri tämän hallitsemisen suhteen olen VS:lle suositellut niitä samoja kirjoja, jotka minua auttoivat, kun lääketiede tyrkytti tuhansia euroja kuukaudessa maksavia pillereitään. Hän ei näitä kuitenkaan koskaan lue, koska ei häntä kiinnosta.

        Ehkä olisin ollut sairas koko loppuelämäni, jos en olisi kulkenut tätä tietä loppuun.

        Psykoosi on vain luonnon oma tapa purkaa huonosti rakentunut psyyke ja sen jälkeen luonnolle on annettava riittävästi aikaa sen korjaamiseen. Ilman, että prosessia keskeytetään keinotekoisesti. Tällöin se vain siirtyy eteenpäin ja tauti kroonistuu. Minä vedin tien loppuun asti, ja nyt olen ollut stabiili mieleni suhteen jo useita vuosia. Minä voin vain olla kiitollinen siitä, että kuljin sen tien, enkä jäänyt sellaiseksi mielisairaaksi, joita kaupunkien kadut ovat täynnä, mutta jotka eivät edes tajua olevansa mielisairaita, kun vierellä kulkee satoja samanlaisia hulluja.

        Olen kiitollinen siitä, että olen saanut otteen ihmisyydestä ja tunteista, joita en ollut koskaan aiemmin tuntenut, koska tunne-elämäni vammautui alkoholi- ja väkivaltaongelmaisessa lapsuudessa, kuten se vammautuu tuhansilta lapsilta tässä maassa vuosittain.

        Tässä kirjoituksessa käsittelen asiaa hieman:

        http://www.tiede.fi/keskustelut/laaketiede-ja-terveys-f11/onko-kannabiksella-mielenterveydellisia-haittavaikutuksia-t31722-540.html

        Minun psykooseistanikin huolimatta kannabis on vähähaittainen päihde. Eikä se ole ainoa aine, joka aiheuttaa psykoottista oireilua. Niitä kun ovat kaikki päihteet. Jopa kofeiini esiintyy Googlessa psykooseihin yhdistettynä, ja onpa uusimmat tutkimukset osoittaneet, että kofeiini voi aiheuttaa (kovan riippuvuuden lisäksi) jopa hallusinaatioita. Eräässä tutkimuksessa kahvin vaihtaminen kofeiinittomaan vähensi tuntuvasti mielisairaalassa tapahtuneita järjestyshäiriöitä.

        Jos olisi halua vähentää psykoosiongelmia, kannattaisi puuttua niiden perheiden elämään, joissa alkoholinkäyttö aiheuttaa perhedynamiikkaan ja kasvavan lapsen mieleen pahoja säröjä, koska siitä pohjasta ongelmakenttä ponnistaa. Mutta on ihan turha syyttää niitä ihmisiä, jotka tuon lapsuuden jälkeen eivät halua muuta kuin tulla terveiksi ja oppia tuntemaan tunteita, joita ihmisyyteen kuuluu. Feelings, almost human nature... "

        Miksi sitten hakeuduit hoitoon, jos kyse oli vain "vähähaittaisesta" päihteestä?

        Miksi siis vaivasit terveyshuoltoa ja käytit niiden palveluita "vähähaittaisen" päihteen "vähähaittaisista" seurauksista?

        Älä pistä taas tuota alkoholijargonia. Olet väittänyt kannabista vähähaittaiseksi. Onko se ollut SINULLE VÄHÄHAITTAINEN?

        Onko melkein kymmenen vuoden työkyvyttömyys osoitus kannabiksen "vähähaittaisuudesta?


      • vastaamaan?
        Mikke kirjoitti:

        Vähennä hyvä vanhus sekopäisyyttäsi. Alkaa jo huolestuttaa. Yksi LSD:llä itsensä sekoittanut lapsi ei kuvaa kuin erittäin marginaalista vähemmistöä, jolla oli kaikki kunnossa mielenterveysongelmia ajatellen. Eli geenit ja alitajunnan rakenne. Mutta se ei millään riitä osoittamaan kannabiksen haitallisuutta, varsinkin kun LSD:täkin on käytetty. Ja se on vähän eri kaliberin aine, vaikka sinä et sitä tajuakaan, koska et halua tajuta.

        Eikä kannabiksen haitallisuuteen riitä sinun omat teoriasikaan. Ainoa ketä niihin uskoo, olet sinä itse. Sinäkin vain siitä syystä, että olet pakkomielteinen.

        Onko kannabis ollut sinulle henkilökohtaisesti "vähähaittaista"?

        Kyllä vai ei.

        Et pysty vastaamaan.


      • MIkke
        vastaamaan? kirjoitti:

        Onko kannabis ollut sinulle henkilökohtaisesti "vähähaittaista"?

        Kyllä vai ei.

        Et pysty vastaamaan.

        Vastaukseni on ollut luettavissa täällä jo pitkään.

        Kannabiksenkäyttöni on ollut minulle vähähaittaista, kun sillä saavutetut hyödyt lasketaan mukaan.

        Haittoja taas ei olisi edes tullut, jos valistus olisi osannut puoli vuotta aiemmin kertoa mahdollisesti alkavan psykoosin esioireista, eikä olisi ollut vain "Nykytutkimusta" ja jälkijunaresiinamiehen liiterin katon lujuuslaskelmia.

        Niistä esioireista, joista olen jopa kirjoittanut, että olisi edes jotain mitä tarkkailla, jotta psykoosi ei tulisi. Jos siis kuuluu siihen vähemmistöön, joille se mahdollista on.

        Tulipa se itse sitten alkoholista, kofeiinista, LSD:stä, amfetamiinista, kannabiksesta - vitun vittu eli päihteistä. Jos siis uskoo päihdeaspektin vaikutukseen psykoosien synnyssä.

        Vieläkö joku kaihertaa?


      • Mikke
        hoitoon? kirjoitti:

        Miksi sitten hakeuduit hoitoon, jos kyse oli vain "vähähaittaisesta" päihteestä?

        Miksi siis vaivasit terveyshuoltoa ja käytit niiden palveluita "vähähaittaisen" päihteen "vähähaittaisista" seurauksista?

        Älä pistä taas tuota alkoholijargonia. Olet väittänyt kannabista vähähaittaiseksi. Onko se ollut SINULLE VÄHÄHAITTAINEN?

        Onko melkein kymmenen vuoden työkyvyttömyys osoitus kannabiksen "vähähaittaisuudesta?

        Mikä työkyvytön? Teen kyllä ihan töitäkin (lakien ja asetusten mukaisesti), mutta pääasiassa olen päätoiminen koti-isä. Tämänhetkinen meneillään oleva projekti löytyy kyllä sitten ihan jostain lehdestä, joten ilmoittelen ajankohdan myöhemmin. Puoli vuotta - vuosi, jos asiakkaan rahoituspohja ei projektissa hyydy.

        Voisin palata täyteen työelämäänkin, mutta kun kerron psykiatrille siitä mitä mielessä liikkuu, hän pitää minua ns. "hulluna". Ota siitä sitten selvää, mikä on totuus. Se on skitsofreenisen mielen arvoitus. Elämä on uni, ja sen on pakko olla. Tähän sain varmuuden sen jälkeen kun törmäsin netissä VS:ään.

        Koti-isänä taas olen siksi, että siihen tarjoutui vielä mahdollisuus. Rahaa ei ole paljon, mutta se riittää kuitenkin. Littutelkkareita, uutta autoa ja/tai muuta turhamaista paskaa keräämättä tuli mahdollisuus tarjota lapselle muukin lapsuus kuin seitsemältä ylös ja tarhaan, tarhasta pois, pari tuntia ja nukkumaan. Joten se valittiin.

        Ajatelkaa lapsia, sanovat. Minä ajattelin, ainakin omaani. Tämä maailma kun ei enää kauan kestä.


      • mielisairaalassakin?
        Mikke kirjoitti:

        Mikä työkyvytön? Teen kyllä ihan töitäkin (lakien ja asetusten mukaisesti), mutta pääasiassa olen päätoiminen koti-isä. Tämänhetkinen meneillään oleva projekti löytyy kyllä sitten ihan jostain lehdestä, joten ilmoittelen ajankohdan myöhemmin. Puoli vuotta - vuosi, jos asiakkaan rahoituspohja ei projektissa hyydy.

        Voisin palata täyteen työelämäänkin, mutta kun kerron psykiatrille siitä mitä mielessä liikkuu, hän pitää minua ns. "hulluna". Ota siitä sitten selvää, mikä on totuus. Se on skitsofreenisen mielen arvoitus. Elämä on uni, ja sen on pakko olla. Tähän sain varmuuden sen jälkeen kun törmäsin netissä VS:ään.

        Koti-isänä taas olen siksi, että siihen tarjoutui vielä mahdollisuus. Rahaa ei ole paljon, mutta se riittää kuitenkin. Littutelkkareita, uutta autoa ja/tai muuta turhamaista paskaa keräämättä tuli mahdollisuus tarjota lapselle muukin lapsuus kuin seitsemältä ylös ja tarhaan, tarhasta pois, pari tuntia ja nukkumaan. Joten se valittiin.

        Ajatelkaa lapsia, sanovat. Minä ajattelin, ainakin omaani. Tämä maailma kun ei enää kauan kestä.

        Olet kertonut kärsineesi vähintään 6 kannabispsykoosia ja ollut kannabiksenkäyttösi takia 2 kertaa mielisairaalassakin.

        Olitko mielestäsi mielisairaalassakin työkykyinen?


      • Mikke
        mielisairaalassakin? kirjoitti:

        Olet kertonut kärsineesi vähintään 6 kannabispsykoosia ja ollut kannabiksenkäyttösi takia 2 kertaa mielisairaalassakin.

        Olitko mielestäsi mielisairaalassakin työkykyinen?

        Vähintään työkykyinen kyllä, mutta en saanut työlupaa.


      • haittaan
        MIkke kirjoitti:

        Vastaukseni on ollut luettavissa täällä jo pitkään.

        Kannabiksenkäyttöni on ollut minulle vähähaittaista, kun sillä saavutetut hyödyt lasketaan mukaan.

        Haittoja taas ei olisi edes tullut, jos valistus olisi osannut puoli vuotta aiemmin kertoa mahdollisesti alkavan psykoosin esioireista, eikä olisi ollut vain "Nykytutkimusta" ja jälkijunaresiinamiehen liiterin katon lujuuslaskelmia.

        Niistä esioireista, joista olen jopa kirjoittanut, että olisi edes jotain mitä tarkkailla, jotta psykoosi ei tulisi. Jos siis kuuluu siihen vähemmistöön, joille se mahdollista on.

        Tulipa se itse sitten alkoholista, kofeiinista, LSD:stä, amfetamiinista, kannabiksesta - vitun vittu eli päihteistä. Jos siis uskoo päihdeaspektin vaikutukseen psykoosien synnyssä.

        Vieläkö joku kaihertaa?

        Miksi hait apua vähäiseen haittaan?

        Miksi koet, että skitsofrenian puhkeaminen on "vähäinen haitta" ?

        Miksi syytät valistusta kannabispsykooseistasi ja skitsofreniastasi? Valistushan on kertonut riskeistä. Lainsäädäntökin kieltää kannabiksenkäytön, joten sinulle ei olisi tullut kannabiksen aiheuttamia psykooseja ja skitsofreniaa, mikäli olisit noudattanut lakia.

        Miksi et pysty syyttämään itseäsi?


      • työlupaa?
        Mikke kirjoitti:

        Vähintään työkykyinen kyllä, mutta en saanut työlupaa.

        Katsoiko joku mielisairaalaan henkilökuntaan kuuluva, että et ollut työkyinen, vaikka itse olit mielestäsi elämäsi kunnossa?

        Miksi ylipäänsä hakeuduit mielisairaalaan, vaikka kannabiksenkäyttösi haitat olivat "vähäiset"?

        Miksi et jatkanut työskentelemistäsi normaalisti ja jättänyt kokonaan menemättä mielisairaalaan, jos koit olosi työkykyiseksi?


      • Mikke
        haittaan kirjoitti:

        Miksi hait apua vähäiseen haittaan?

        Miksi koet, että skitsofrenian puhkeaminen on "vähäinen haitta" ?

        Miksi syytät valistusta kannabispsykooseistasi ja skitsofreniastasi? Valistushan on kertonut riskeistä. Lainsäädäntökin kieltää kannabiksenkäytön, joten sinulle ei olisi tullut kannabiksen aiheuttamia psykooseja ja skitsofreniaa, mikäli olisit noudattanut lakia.

        Miksi et pysty syyttämään itseäsi?

        Luuletko, että sinä kykenet välttämään psykoosin, kun sinulle on sanottu, että psykoosi voi päihteestäsi tulla? Siinä se juuri onkin – et kykene, jos sinulla ei ole muuta kuin vain huuto ”psykoosi tulee”.

        Jos valistus on tätä luokkaa kuraa, että ainoa valistuksellinen informaatio niinkin hämärästä asiasta kuin psykoosi on vain huuto ”psykoosi tulee”, niin ei todellakaan ole ihme, jos joku voi jopa ajautua päihteidenkäytössä psykoosiin, kun ei tajua mitä tarkkailla, mihin kiinnittää huomio.

        Kokeile itse, jos pystyt, niin ollaan edes vähän samalla viivalla ja osataan edes vähän puhua samalla kielellä. Voi kyllä suuresti olla niin, että et pääse/joudu psykoosiin, vaikka polttaisit kannabista 30 vuotta aamusta iltaan, jos ei geenit natsaa ja lapsena on ollut iloista ja mukavaa. Eikä sellaista lapsuutta, missä isäkarhu on enemmän tai vähemmän kännissä läppäissyt huonogeenisellä kämmenellään.

        Ei minulla ole mitään syytettävää. Lähinnä kelaan vain faktoja asiasta ja asioista. Henkilökohtaisella levelillä minulla on kaikki ihan hyvin. Vielä kun saa vuosia minua häiriköineen trollin siinä määrin suuttumaan näillä faktoilla ja asioilla, että hän tulee ja ampuu minut rumpusetin taakse, niin saadaan YouTubeen helvetin kovan näköinen soittovideo...

        Sillä tavalla olisi kiva lähteä täältä tunkiolta helvettiin, ennenkuin koko vanhustenhuolto on ryypätty retuperälle, vai mitä tuumaat?


      • Mikke
        työlupaa? kirjoitti:

        Katsoiko joku mielisairaalaan henkilökuntaan kuuluva, että et ollut työkyinen, vaikka itse olit mielestäsi elämäsi kunnossa?

        Miksi ylipäänsä hakeuduit mielisairaalaan, vaikka kannabiksenkäyttösi haitat olivat "vähäiset"?

        Miksi et jatkanut työskentelemistäsi normaalisti ja jättänyt kokonaan menemättä mielisairaalaan, jos koit olosi työkykyiseksi?

        Sairaalan talonmies sanoi, että on sen verran pohjia kenkärisassa jäljellä, että ei kannata duunia tehdä lainkaan. Eikä sitten laittanut lappuun nimeään.

        Työpaikalla taas oli niin suunnaton pipariripuliepidemia, eikä sinne ollut menemistä. Siksi en jatkanut.

        Nyt olen taas tehnyt hommia jo pitkän ajan. Ajattelin jopa avata taas uudestaan oman firmankin, ehkä jo lähitulevaisuudessa. Jos vaikka nyt työstressi purkautuisi psykoosina, ja pääsisi taas talonmiehen kanssa juttelemaan, kun muuten alkaa tuo psyyke olla paljon paremmassa kunnossa kuin monilla, jotka itseään ns. "terveinä" pitävät. Mitä niitä on, VS:t ja muut tommi liimatukat.

        Nyt ei jouda enempää kirjoittamaan, työaika loppui jo.

        piipii-piipeti-pii

        Uusinta uutta - Tie Helvettiin:

        http://www.youtube.com/watch?v=PTqe14wUGOI&fmt=6


      • Vaikutus aivoihin
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Näillä palstoilla on myönnetty, että kannabiksen runsas käyttö voi aiheuttaa mm. "pössyttely pienentää aivoja" ilmiön.

        Kerroppas nyt "papparaiselle" missä vaiheessa tuo "pienetyminen" alkaa?
        Eikö se ala ensimmäisestä jointista ?
        Vai oletko sinä sitä mieltä, että se alkaakin vasta kymmenenestä jointista ? ja hypähtää ylös ja taas seuraava kymenen jointtia niin taas hypähtää ylös ?
        Eli teoriasi mukaan "pössyttely pienentää aivoja"
        portaattain ? Eikä tasaisesti joka jointin kohdalla .

        Vähennä hyvä lapsi kannabiksen käyttöäsi.

        Alkaa jo huolestuttaa.

        Näillä palstoilla on myönnetty (tai ainakaan sitä ei ole pystytty kieltämään) että kannabiksen käyttö riippumatta sen runsaudesta voi kasvattaa aivoja. Tai kuten senoit, niin voi se pienetääkin aivoja. On myös täysin mahdollista, että kannabiksen käyttö sinällään ei aiheuta suoraa korrelaatiota aivojen koon muutokseen.

        Se kuitenkin on jopa tieteellisesti todistettu, että aivojen käyttäminen, jos ei suoranaisesti kasvata aivoja, niin saa ainakin aivot toimimaan peremmin. Koska kannabis ei sinänsä tuhoa aivokudosta (toisin kuin tekniset liuottimet, kuten tuotteet joiden aineenvaihduntatuote on asetaldehydi, [kauppanimi=Koskenkorva]), niin kunhan niitä aivoja käyttää vaikka olisikin kannabispäihtymyksessä, niin eivät ne aivot pienene.

        Aivojen pieneneminen alkaa siinä vaiheessa kun lakkaa käyttämästä niitä. Kannabiksenkäytöllä ei sinänsä ole suoraa korrelaatiota siihen. Joillakin kannabiksen käyttö lisää aivojen käyttöä, muttei se mikään automaatti ole.


      • juunääs
        Ilmoitusasia kirjoitti:

        Ei kannabis ole tietenkään haitaton, vaikka onkin haitattomin. Kannabiksella(kin) on myös omat haittansa, mutta kun tutkimukset kertoo sen olevan kaljaa kevyempää, niin minkäs minä sille voin?

        Turha syyttää minua valehtelijaksi, syytä mieluummin EU:n puolueettomia tutkijoita, WHO:n puolueettomia tutkijoita ja MTV3:n toimittajia.

        Tuskinpa tälläisestä asiasta valehdeltaisiin?

        automaattisesti ongelmia kenellekään seuraa.
        Sille samalle murto-osalle jolle jo sopivan ravinnon syöminen on haastellista, tai omien kengännauhojen solmiminen ei onnista.

        Sukuni on viljellyt hamppua 1700-luvulta saakka, emmekä aio lopettaa vain siksi että joku uskoon hurahtanut jenkki niin toivoo. Tämä kannabiskieltolaki on juuri niitä nykyajan vouhotuksia, menee ohi pian kyllä. Ei sitä alkoholinkaan kieltolakia kauaa pystyssä pidetty, ja silloinkin väkivaltaa käyttämällä.

        Pian taas ymmärretään hampun ylivoimaisuus viljelyskasvina.


      • vastauksia
        Mikke kirjoitti:

        Sairaalan talonmies sanoi, että on sen verran pohjia kenkärisassa jäljellä, että ei kannata duunia tehdä lainkaan. Eikä sitten laittanut lappuun nimeään.

        Työpaikalla taas oli niin suunnaton pipariripuliepidemia, eikä sinne ollut menemistä. Siksi en jatkanut.

        Nyt olen taas tehnyt hommia jo pitkän ajan. Ajattelin jopa avata taas uudestaan oman firmankin, ehkä jo lähitulevaisuudessa. Jos vaikka nyt työstressi purkautuisi psykoosina, ja pääsisi taas talonmiehen kanssa juttelemaan, kun muuten alkaa tuo psyyke olla paljon paremmassa kunnossa kuin monilla, jotka itseään ns. "terveinä" pitävät. Mitä niitä on, VS:t ja muut tommi liimatukat.

        Nyt ei jouda enempää kirjoittamaan, työaika loppui jo.

        piipii-piipeti-pii

        Uusinta uutta - Tie Helvettiin:

        http://www.youtube.com/watch?v=PTqe14wUGOI&fmt=6

        En silti yllättynyt.

        Katsoiko joku mielisairaalaan henkilökuntaan kuuluva, että et ollut työkyinen, vaikka itse olit mielestäsi elämäsi kunnossa?

        Miksi ylipäänsä hakeuduit mielisairaalaan, vaikka kannabiksenkäyttösi haitat olivat "vähäiset"?

        Miksi et jatkanut työskentelemistäsi normaalisti ja jättänyt kokonaan menemättä mielisairaalaan, jos koit olosi työkykyiseksi?


      • yhteiskunnan viaksi?
        Mikke kirjoitti:

        Luuletko, että sinä kykenet välttämään psykoosin, kun sinulle on sanottu, että psykoosi voi päihteestäsi tulla? Siinä se juuri onkin – et kykene, jos sinulla ei ole muuta kuin vain huuto ”psykoosi tulee”.

        Jos valistus on tätä luokkaa kuraa, että ainoa valistuksellinen informaatio niinkin hämärästä asiasta kuin psykoosi on vain huuto ”psykoosi tulee”, niin ei todellakaan ole ihme, jos joku voi jopa ajautua päihteidenkäytössä psykoosiin, kun ei tajua mitä tarkkailla, mihin kiinnittää huomio.

        Kokeile itse, jos pystyt, niin ollaan edes vähän samalla viivalla ja osataan edes vähän puhua samalla kielellä. Voi kyllä suuresti olla niin, että et pääse/joudu psykoosiin, vaikka polttaisit kannabista 30 vuotta aamusta iltaan, jos ei geenit natsaa ja lapsena on ollut iloista ja mukavaa. Eikä sellaista lapsuutta, missä isäkarhu on enemmän tai vähemmän kännissä läppäissyt huonogeenisellä kämmenellään.

        Ei minulla ole mitään syytettävää. Lähinnä kelaan vain faktoja asiasta ja asioista. Henkilökohtaisella levelillä minulla on kaikki ihan hyvin. Vielä kun saa vuosia minua häiriköineen trollin siinä määrin suuttumaan näillä faktoilla ja asioilla, että hän tulee ja ampuu minut rumpusetin taakse, niin saadaan YouTubeen helvetin kovan näköinen soittovideo...

        Sillä tavalla olisi kiva lähteä täältä tunkiolta helvettiin, ennenkuin koko vanhustenhuolto on ryypätty retuperälle, vai mitä tuumaat?

        Miksi kiemurtelet? Miksi et voi vastata selvästi selviin kysymyksiin?

        Kysy, jos et ymmärrä jotakin seuraavista kysymyksistä.

        Miksi hait apua vähäiseen haittaan?

        Miksi koet, että skitsofrenian puhkeaminen on "vähäinen haitta" ?

        Miksi syytät valistusta kannabispsykooseistasi ja skitsofreniastasi? Valistushan on kertonut riskeistä. Lainsäädäntökin kieltää kannabiksenkäytön, joten sinulle ei olisi tullut kannabiksen aiheuttamia psykooseja ja skitsofreniaa, mikäli olisit noudattanut lakia.

        Miksi et pysty syyttämään itseäsi?


      • jaahas jaahas
        Vaikutus aivoihin kirjoitti:

        Näillä palstoilla on myönnetty (tai ainakaan sitä ei ole pystytty kieltämään) että kannabiksen käyttö riippumatta sen runsaudesta voi kasvattaa aivoja. Tai kuten senoit, niin voi se pienetääkin aivoja. On myös täysin mahdollista, että kannabiksen käyttö sinällään ei aiheuta suoraa korrelaatiota aivojen koon muutokseen.

        Se kuitenkin on jopa tieteellisesti todistettu, että aivojen käyttäminen, jos ei suoranaisesti kasvata aivoja, niin saa ainakin aivot toimimaan peremmin. Koska kannabis ei sinänsä tuhoa aivokudosta (toisin kuin tekniset liuottimet, kuten tuotteet joiden aineenvaihduntatuote on asetaldehydi, [kauppanimi=Koskenkorva]), niin kunhan niitä aivoja käyttää vaikka olisikin kannabispäihtymyksessä, niin eivät ne aivot pienene.

        Aivojen pieneneminen alkaa siinä vaiheessa kun lakkaa käyttämästä niitä. Kannabiksenkäytöllä ei sinänsä ole suoraa korrelaatiota siihen. Joillakin kannabiksen käyttö lisää aivojen käyttöä, muttei se mikään automaatti ole.

        http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/06/654260

        Tjaah, kaipa seuraavan tutkimuksen voi katsoa kannabiksen aivoja kavattavan teorian tueksikin, mikäli on tarpeeksi pössyissä, ts. pajauttelee, hiisaa tai sihauttelee kannabisnarkkarimaisella otteella.

        Niin, ja valehtelee, kannabisnarkkarismi ja valehtelu nivoutuvat hyvin yhteen.

        Pössyttely pienentää aivoja

        Pitkäaikainen kannabiksen polttelu saattaa pienentää aivoja, ja varsinkin niitä aivojen osia, jotka säätelevät muistia, tunteita ja aggressiivisuutta.

        Australialaisten tiedemiesten tekemässä tutkimuksessa todettiin, että säännöllisesti kannabista polttavilla aivojen hippokampus eli aivoturso oli 12 prosenttia pienempi kuin normaalisti. Hippokampuksen arvellaan osallistuvan tunteiden ja muistin säätelyyn. Myös amygdala eli mantelitumake oli kannabista säännöllisesti käyttävillä 7 prosenttia normaalia pienempi. Mantelitumake puolestaan säätelee pelkoa ja aggressiivisuutta.

        Tutkimukseen osallistuneet 15 kannabiksen käyttäjää myönsi polttaneensa yli viisi sätkää päivässä vähintään kymmenen vuoden ajan. Heidän aivojaan verrattiin 16 ihmisen aivoihin, jotka eivät olleet käyttäneet huumeita. Erot ilmenivät tutkittavien aivojen magneettikuvista.

        Pössyttelijät pärjäsivät huonommin myös kuullun muistamisessa, ja heillä todettiin olevan suurempi riski kärsiä lievempiasteisista psykoottisista oireista, jotka ovat yhteydessä skitsofreniaan ja maanisuuteen.

        Hiljattain Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa kannabiksen polttajien aivoissa ei todettu eroja verrattuna niiden aivoihin, jotka eivät olleet sitä koskaan käyttäneet. Tutkimus kuitenkin tarkasteli kannabiksen käyttöä lyhyemmällä aikavälillä. Siinä tutkittiin 17-30 vuotiaiden ihmisten aivoja, jotka olivat polttaneet kannabista kahdesta kolmeen kertaan viikossa vähintään vuoden ajan.

        Aiemmissa tutkimuksissa kannabiksen vaikuttavan aineen, THC:n eli tetrahydrokannabinolin on todettu aiheuttavan ohimeneviä skitsofreniaan viittaavia oireita, jotka vaihtelivat epäluuloisuudesta ja harhoista huonomuistisuuteen ja keskittymisvaikeuksiin.


      • enpäs
        jaahas jaahas kirjoitti:

        http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/06/654260

        Tjaah, kaipa seuraavan tutkimuksen voi katsoa kannabiksen aivoja kavattavan teorian tueksikin, mikäli on tarpeeksi pössyissä, ts. pajauttelee, hiisaa tai sihauttelee kannabisnarkkarimaisella otteella.

        Niin, ja valehtelee, kannabisnarkkarismi ja valehtelu nivoutuvat hyvin yhteen.

        Pössyttely pienentää aivoja

        Pitkäaikainen kannabiksen polttelu saattaa pienentää aivoja, ja varsinkin niitä aivojen osia, jotka säätelevät muistia, tunteita ja aggressiivisuutta.

        Australialaisten tiedemiesten tekemässä tutkimuksessa todettiin, että säännöllisesti kannabista polttavilla aivojen hippokampus eli aivoturso oli 12 prosenttia pienempi kuin normaalisti. Hippokampuksen arvellaan osallistuvan tunteiden ja muistin säätelyyn. Myös amygdala eli mantelitumake oli kannabista säännöllisesti käyttävillä 7 prosenttia normaalia pienempi. Mantelitumake puolestaan säätelee pelkoa ja aggressiivisuutta.

        Tutkimukseen osallistuneet 15 kannabiksen käyttäjää myönsi polttaneensa yli viisi sätkää päivässä vähintään kymmenen vuoden ajan. Heidän aivojaan verrattiin 16 ihmisen aivoihin, jotka eivät olleet käyttäneet huumeita. Erot ilmenivät tutkittavien aivojen magneettikuvista.

        Pössyttelijät pärjäsivät huonommin myös kuullun muistamisessa, ja heillä todettiin olevan suurempi riski kärsiä lievempiasteisista psykoottisista oireista, jotka ovat yhteydessä skitsofreniaan ja maanisuuteen.

        Hiljattain Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa kannabiksen polttajien aivoissa ei todettu eroja verrattuna niiden aivoihin, jotka eivät olleet sitä koskaan käyttäneet. Tutkimus kuitenkin tarkasteli kannabiksen käyttöä lyhyemmällä aikavälillä. Siinä tutkittiin 17-30 vuotiaiden ihmisten aivoja, jotka olivat polttaneet kannabista kahdesta kolmeen kertaan viikossa vähintään vuoden ajan.

        Aiemmissa tutkimuksissa kannabiksen vaikuttavan aineen, THC:n eli tetrahydrokannabinolin on todettu aiheuttavan ohimeneviä skitsofreniaan viittaavia oireita, jotka vaihtelivat epäluuloisuudesta ja harhoista huonomuistisuuteen ja keskittymisvaikeuksiin.

        Miten tuossa mainitsemassasi tutkimuksessa oli poissuljettu alkoholinkäyttö koehenkilöiden osalta ?


      • enpäs
        jaahas jaahas kirjoitti:

        http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2008/06/654260

        Tjaah, kaipa seuraavan tutkimuksen voi katsoa kannabiksen aivoja kavattavan teorian tueksikin, mikäli on tarpeeksi pössyissä, ts. pajauttelee, hiisaa tai sihauttelee kannabisnarkkarimaisella otteella.

        Niin, ja valehtelee, kannabisnarkkarismi ja valehtelu nivoutuvat hyvin yhteen.

        Pössyttely pienentää aivoja

        Pitkäaikainen kannabiksen polttelu saattaa pienentää aivoja, ja varsinkin niitä aivojen osia, jotka säätelevät muistia, tunteita ja aggressiivisuutta.

        Australialaisten tiedemiesten tekemässä tutkimuksessa todettiin, että säännöllisesti kannabista polttavilla aivojen hippokampus eli aivoturso oli 12 prosenttia pienempi kuin normaalisti. Hippokampuksen arvellaan osallistuvan tunteiden ja muistin säätelyyn. Myös amygdala eli mantelitumake oli kannabista säännöllisesti käyttävillä 7 prosenttia normaalia pienempi. Mantelitumake puolestaan säätelee pelkoa ja aggressiivisuutta.

        Tutkimukseen osallistuneet 15 kannabiksen käyttäjää myönsi polttaneensa yli viisi sätkää päivässä vähintään kymmenen vuoden ajan. Heidän aivojaan verrattiin 16 ihmisen aivoihin, jotka eivät olleet käyttäneet huumeita. Erot ilmenivät tutkittavien aivojen magneettikuvista.

        Pössyttelijät pärjäsivät huonommin myös kuullun muistamisessa, ja heillä todettiin olevan suurempi riski kärsiä lievempiasteisista psykoottisista oireista, jotka ovat yhteydessä skitsofreniaan ja maanisuuteen.

        Hiljattain Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa kannabiksen polttajien aivoissa ei todettu eroja verrattuna niiden aivoihin, jotka eivät olleet sitä koskaan käyttäneet. Tutkimus kuitenkin tarkasteli kannabiksen käyttöä lyhyemmällä aikavälillä. Siinä tutkittiin 17-30 vuotiaiden ihmisten aivoja, jotka olivat polttaneet kannabista kahdesta kolmeen kertaan viikossa vähintään vuoden ajan.

        Aiemmissa tutkimuksissa kannabiksen vaikuttavan aineen, THC:n eli tetrahydrokannabinolin on todettu aiheuttavan ohimeneviä skitsofreniaan viittaavia oireita, jotka vaihtelivat epäluuloisuudesta ja harhoista huonomuistisuuteen ja keskittymisvaikeuksiin.

        "Aiemmissa tutkimuksissa kannabiksen vaikuttavan aineen, THC:n eli tetrahydrokannabinolin on todettu aiheuttavan ohimeneviä skitsofreniaan viittaavia oireita, jotka vaihtelivat epäluuloisuudesta ja harhoista huonomuistisuuteen ja keskittymisvaikeuksiin. "

        NO SHIT SHERLOCK, tässä uutispläjäys, tuota tilaa kutsutaan pilvessä oloksi, menee ohi parissa tunnissa. Tuon tilan takiahan sitä juuri vedetään vesipäät. Vähän sama homma kun viinaa vetää, tulee myös tuommoisia oireita kunnes sitten lopulta pää selviää.


      • ristiriita??
        enpäs kirjoitti:

        Miten tuossa mainitsemassasi tutkimuksessa oli poissuljettu alkoholinkäyttö koehenkilöiden osalta ?

        "Miten tuossa mainitsemassasi tutkimuksessa oli poissuljettu alkoholinkäyttö koehenkilöiden osalta ? "

        Eivätkö sinunlaisesi kannabisnarkkarit ota kannabiksen vertailukohdaksi aina alkoholin juuri siitä syystä, että kannabiksenkäyttäjät eivät käytä alkoholia?

        Onko nyt ymmärrettävä, että alkoholinkäyttö on kannabisnarkkareiden keskuudessa hyvin yleinen ilmiö, kun otit asian esille?


      • enpäs
        ristiriita?? kirjoitti:

        "Miten tuossa mainitsemassasi tutkimuksessa oli poissuljettu alkoholinkäyttö koehenkilöiden osalta ? "

        Eivätkö sinunlaisesi kannabisnarkkarit ota kannabiksen vertailukohdaksi aina alkoholin juuri siitä syystä, että kannabiksenkäyttäjät eivät käytä alkoholia?

        Onko nyt ymmärrettävä, että alkoholinkäyttö on kannabisnarkkareiden keskuudessa hyvin yleinen ilmiö, kun otit asian esille?

        "Onko nyt ymmärrettävä, että alkoholinkäyttö on kannabisnarkkareiden keskuudessa hyvin yleinen ilmiö, kun otit asian esille? "

        Mistäs minä tietäisin. En minä mikään ennustaja sentään ole. Tai kaukonäkijä. Eikä minua oikeastaan muiden pöyssyttelijöiden mahdolliset lipitykset jaksa kiinnostaakaan. Elämässä on paljon tärkeämpiäkin pohtimisen aiheita. Esim. raapisiko persettä vasemmalla vai oikealla kädellä ?


      • mikään ennustaja
        enpäs kirjoitti:

        "Onko nyt ymmärrettävä, että alkoholinkäyttö on kannabisnarkkareiden keskuudessa hyvin yleinen ilmiö, kun otit asian esille? "

        Mistäs minä tietäisin. En minä mikään ennustaja sentään ole. Tai kaukonäkijä. Eikä minua oikeastaan muiden pöyssyttelijöiden mahdolliset lipitykset jaksa kiinnostaakaan. Elämässä on paljon tärkeämpiäkin pohtimisen aiheita. Esim. raapisiko persettä vasemmalla vai oikealla kädellä ?

        Olet vain kannabiksesta jauhava kannabisnarkkari.

        "Elämässä on paljon tärkeämpiäkin pohtimisen aiheita."

        Ei uskoisi, kun jaarituksiasi lueskelee. Alkoholi ja kannabis. Siinäpä ne sinun juttusi. Ainiin ja perse ( "raapisiko persettä vasemmalla vai oikealla kädellä ? "), mutta persehän kiinnostaa aina kannabisnarkkareita, melkein yhtä paljon kuin alkoholi.


      • enpäs
        mikään ennustaja kirjoitti:

        Olet vain kannabiksesta jauhava kannabisnarkkari.

        "Elämässä on paljon tärkeämpiäkin pohtimisen aiheita."

        Ei uskoisi, kun jaarituksiasi lueskelee. Alkoholi ja kannabis. Siinäpä ne sinun juttusi. Ainiin ja perse ( "raapisiko persettä vasemmalla vai oikealla kädellä ? "), mutta persehän kiinnostaa aina kannabisnarkkareita, melkein yhtä paljon kuin alkoholi.

        Sovitaan sitten vaikka niin.


      • Pystytkö vannomaan?
        haittaan kirjoitti:

        Miksi hait apua vähäiseen haittaan?

        Miksi koet, että skitsofrenian puhkeaminen on "vähäinen haitta" ?

        Miksi syytät valistusta kannabispsykooseistasi ja skitsofreniastasi? Valistushan on kertonut riskeistä. Lainsäädäntökin kieltää kannabiksenkäytön, joten sinulle ei olisi tullut kannabiksen aiheuttamia psykooseja ja skitsofreniaa, mikäli olisit noudattanut lakia.

        Miksi et pysty syyttämään itseäsi?

        Pystytkö sinä vakuuttamaan, että ketään ei koskaan saa yhtään päihdepsykoosia, jos ei käytä päihteenään kannabista? Panetko tyhjän pääsi pantiksi?

        Vastausta odotetaan edelleen. Edelleen.


      • Spmääjä trolli
        Pystytkö vannomaan? kirjoitti:

        Pystytkö sinä vakuuttamaan, että ketään ei koskaan saa yhtään päihdepsykoosia, jos ei käytä päihteenään kannabista? Panetko tyhjän pääsi pantiksi?

        Vastausta odotetaan edelleen. Edelleen.

        Rauhoitu hyvä ADHD spmääjjä. BTV, ylläolevat spämmit on raportoitu ylläpidolle. Ja jos Mikke ei vastaa sulle minuutissa, niin malta hetki. Vaikka joku käyttäisikin kannabista, ei se tarkoita ettei hänellä olisi sen lisäksi muuta elämää kuin roikkua tällä palstalla.

        Muutenkin kyselet ihan hypoteettisia jostain ihannemaailmasta. Me kuitenkin elämme reaalimaailmassa.

        Koska kannabiksesta saa psykoosin 25%:n todennäköisyydellä alkoholiin verrattuna, niin ei se tarkoita ettei psykoosia voisi kannabiksesta saada. Se tarkoittaa sitä, että jos tässä maassa blaadattaisiin yhtä paljon kuin juotaisiin, ja jos viinapsykooseja saataisiin vuodessa 100, niin kannabispsykooseja saataisiin vuodessa 25.


      • Stickyfingers

        Kiinnostaisi tietää,että mikähän kannabislajike sisälätää tuon kirjoittamasi 27% thc-pitoisuuden? Amsterdamissa paljon kierrelleenä, ja satoja eri lajeja/hybridejä polttaneena en ole ikinä törmännyt noin vahvaan kukkaan.:) Paskapuhetta sanon minä.

        Vahvimmat kannabislajikkeet omaavat n.18% thc pitoisuuden.

        Ja mitä näihin sivuvaikutuksiin tulee, niin varmasti jonkinlaista psykoosia tulee käyttäjillä jotka käyttävät kyseistä tuotetta useita grammoja päivässä. Mutta harvemmin perisuomalainen perheenisä kukkapäissään hakkaa muijjansa ja lapsensa sairaalakuntoon, jota valitettavan usein tapahtuu viinalla läträtessä. Marihuanaa käytettyään on iloinen ja rento fiilis, eikä tosiaan tee mieli laittaa kämppää matalaksi.

        Lisäksi aineen hyötyä ei voida kiistää syöpien,astman,kaihien lihasjäykkyystautien ym. hoidossa. Asioilla on aina ja - puolensa.

        Jos edes osittainenkin laillistaminen saataisiin joskus tänne takapajula Suomeen järjestettyä( esim: 2-3 kasvia omaan käyttöön saisi kasvattaa) niin rikollisuus ja kovien huumeiden käyttö vähenisi todella merkittävästi. Kumminkin noiden kovien aineiden käyttäjien vieroitushoitojen maksattaminen veronmaksajien pusseista käy kalliiksi.

        Siksi pidän Hollanin mallista, joissa pössyttely hoidetaan kahviloissa ja valtio kerää toiminnasta veroja. Näilläkin rahoilla saataisiin vuodessa aikaan vaikka ja mitä.

        Mutta mielipiteistä voi olla eri mieltä, ja niin pitääkin.

        ANNA KAIKKIEN KUKKIEN KUKKIA.


    • vielä vähähaittaisempia

      Kohtuudella käytetynä. tosin kofeinniriippuvuus on kovempi kuin kannabisriippuvuus.

      • Ilmoitusasia

        Kahvi ja tee ei ole mielestäni päihteitä, kute kannabis ja alkoholi.

        Tärkeintä minulle on, että tiedän kannabiksen olevan viinaa kevyempää ja siten tulen viettämään juoppoja terveellisemmän elämän.

        Tottakai ymmärrän tämän palstan kännikalojen katkeruuden, kun yht'äkkiä ovat "hamppuhörhöjä" alhaisempaa sakkia ja elävät epäterveellisemmin.


      • enpäs

        Kaffia ei voida sanoa kannabista haitattomammaksi.
        Kaffiriippuvuus kun on aika kova. Ja kofeiini on tosiaan myrkky.


      • Prikuulleen paikkansa
        enpäs kirjoitti:

        Kaffia ei voida sanoa kannabista haitattomammaksi.
        Kaffiriippuvuus kun on aika kova. Ja kofeiini on tosiaan myrkky.

        Kahvilla tosiaan saa aivovaurion, kannabiksesta ei olla kovasta yrityksestä huolimatta tälläistä pystytty osoittamaan. Kahvista saa psykoosinkin noin yhtä helposti kuin kannabiksesta, ja niin ikään yhteys skitsofreniaan on kannabiksen luokkaa. Vielä kun ottaa kahvin toksisuuden ja sen aiheuttaman kovan riippuuvuuden huomioon, niin kyllä se kahvi vaan nyt on kovempaa kamaa kuin kannabis. Kannabiksen kovimmat haitat nyt vaan edelleen ovat suoraa seurausta laittomuudesta. Kannattaisi laillistaa, niin se ei aiheuttaisi yhtään enenpää haittaa kuin kahvi aiheuttaa.


      • Niin tekevät
        Prikuulleen paikkansa kirjoitti:

        Kahvilla tosiaan saa aivovaurion, kannabiksesta ei olla kovasta yrityksestä huolimatta tälläistä pystytty osoittamaan. Kahvista saa psykoosinkin noin yhtä helposti kuin kannabiksesta, ja niin ikään yhteys skitsofreniaan on kannabiksen luokkaa. Vielä kun ottaa kahvin toksisuuden ja sen aiheuttaman kovan riippuuvuuden huomioon, niin kyllä se kahvi vaan nyt on kovempaa kamaa kuin kannabis. Kannabiksen kovimmat haitat nyt vaan edelleen ovat suoraa seurausta laittomuudesta. Kannattaisi laillistaa, niin se ei aiheuttaisi yhtään enenpää haittaa kuin kahvi aiheuttaa.

        "kyllä se kahvi vaan nyt on kovempaa kamaa kuin kannabis"

        Vaihtaisitko siis alle kymmenen vuotiailta kahvin kannabikseen, jos kahvi on mielestäsi kovempaa kamaa kuin kannabis?


      • Hirmu vaikeita
        Niin tekevät kirjoitti:

        "kyllä se kahvi vaan nyt on kovempaa kamaa kuin kannabis"

        Vaihtaisitko siis alle kymmenen vuotiailta kahvin kannabikseen, jos kahvi on mielestäsi kovempaa kamaa kuin kannabis?

        Minä en antaisi alle kymmenen vuotiaalle mitään päihteitä, ja kahvi kuuluu päihteisiin.

        Mutta jos pakko olisi antaa kahvia tai kannabista alle 10 -vuotiaalle, niin valitsisin varmaankin kahvin sen vuoksi että se huumaa lievemmin kuin kannabis. Siltikin pitäisin ensin taaperolle turvalisuusluennon kahvihuumeen vaaroista, terveyshaitoista ja riippuvuuspotentiaalista. Kertoisin varmaan samalla viinasta, tupakasta ja huumeistakin, niin tulisi kaikki samaan syssyyn.


      • Ja matalatasoista
        Niin tekevät kirjoitti:

        "kyllä se kahvi vaan nyt on kovempaa kamaa kuin kannabis"

        Vaihtaisitko siis alle kymmenen vuotiailta kahvin kannabikseen, jos kahvi on mielestäsi kovempaa kamaa kuin kannabis?

        On kyllä totaalisen epärelevanttia ja matalatasoista keskustelua vetää mukaan lapsien pahoinpitely. Ja sitähän lapselle päihteen anto nimenomaan oman; pahoinpitelyä. Ihan kuin lapsien pahoinpitelyn lievyydellä tai vakavuudella voitaisiin ratkaista kumpi on huumeena tai päihteenä kovempaa kamaa, kahvi vai kannabis. Siksi pitäydyn vastaamasta kysymykseesi, kumpaa antaisin 10 -vuotiaalle mielummin. Yhtä hyvin voisin heittää sinulle yhtä relevantin vastakysymyksen; ampuisitko 10 -vuotiasta mielummin jousipyssyllä käsivarteen vai löisitkö häntä nyrkillä kasvoihin? Pahoinpitelyä sekin, tosin eri tyyppistä kuin päihteen tarjoaminen. Ja sinä olet jo kysymykselläsi osoittanut, että sinulla ei kompetenssi riitä arvioimaan oliko vastakysymykseni relevantti vai ei.


      • sairas saíras maailma
        Niin tekevät kirjoitti:

        "kyllä se kahvi vaan nyt on kovempaa kamaa kuin kannabis"

        Vaihtaisitko siis alle kymmenen vuotiailta kahvin kannabikseen, jos kahvi on mielestäsi kovempaa kamaa kuin kannabis?

        lapset vaan kofeiinikoukkuun mahdollisimman nuorina, niin menee kahvit ja energialitkut hyvin kaupaksi. sen takaa voimakas riippuvuus. samalla voi sitten jättää ihmettelyn, miksi lapset ovat sekaisin, masentuneita tai yliaktiivisia, kun aivokemiaa runkataan kahvilla perseelleen jo ala-asteiästä asti.


      • pahoinpitelyä
        Ja matalatasoista kirjoitti:

        On kyllä totaalisen epärelevanttia ja matalatasoista keskustelua vetää mukaan lapsien pahoinpitely. Ja sitähän lapselle päihteen anto nimenomaan oman; pahoinpitelyä. Ihan kuin lapsien pahoinpitelyn lievyydellä tai vakavuudella voitaisiin ratkaista kumpi on huumeena tai päihteenä kovempaa kamaa, kahvi vai kannabis. Siksi pitäydyn vastaamasta kysymykseesi, kumpaa antaisin 10 -vuotiaalle mielummin. Yhtä hyvin voisin heittää sinulle yhtä relevantin vastakysymyksen; ampuisitko 10 -vuotiasta mielummin jousipyssyllä käsivarteen vai löisitkö häntä nyrkillä kasvoihin? Pahoinpitelyä sekin, tosin eri tyyppistä kuin päihteen tarjoaminen. Ja sinä olet jo kysymykselläsi osoittanut, että sinulla ei kompetenssi riitä arvioimaan oliko vastakysymykseni relevantti vai ei.

        Siinä olemme täysin samaa mieltä. Toisaalta kukaan ei syytä kahvilan henkilökuntaa pahoinpitelystä, mikäli on tarjoillut alle 10-vuotiaalle kahvia. Se on sitäpaitsi laillistakin.

        Mitä tästä voimme päätellä? Ainakin, että:

        "Siksi pitäydyn vastaamasta kysymykseesi, kumpaa antaisin 10 -vuotiaalle mielummin."

        Niinpä niin, et pysty vastaamaan, koska kannabiksen haitallisuus ja vaarallisuus tulisi vastauksestasi ilmi.

        "...lapselle päihteen anto nimenomaan oman; pahoinpitelyä"
        Aivan. Kannabiksen antaminen lapselle on pahoinpitelyä.

        Kiitos.


      • Pystytkö vannomaan?
        pahoinpitelyä kirjoitti:

        Siinä olemme täysin samaa mieltä. Toisaalta kukaan ei syytä kahvilan henkilökuntaa pahoinpitelystä, mikäli on tarjoillut alle 10-vuotiaalle kahvia. Se on sitäpaitsi laillistakin.

        Mitä tästä voimme päätellä? Ainakin, että:

        "Siksi pitäydyn vastaamasta kysymykseesi, kumpaa antaisin 10 -vuotiaalle mielummin."

        Niinpä niin, et pysty vastaamaan, koska kannabiksen haitallisuus ja vaarallisuus tulisi vastauksestasi ilmi.

        "...lapselle päihteen anto nimenomaan oman; pahoinpitelyä"
        Aivan. Kannabiksen antaminen lapselle on pahoinpitelyä.

        Kiitos.

        Pystytkö sinä vakuuttamaan, että ketään ei koskaan saa yhtään päihdepsykoosia, jos ei käytä päihteenään kannabista? Panetko tyhjän pääsi pantiksi?

        Edelleen odotamme vastaustasi.


      • olen
        sairas saíras maailma kirjoitti:

        lapset vaan kofeiinikoukkuun mahdollisimman nuorina, niin menee kahvit ja energialitkut hyvin kaupaksi. sen takaa voimakas riippuvuus. samalla voi sitten jättää ihmettelyn, miksi lapset ovat sekaisin, masentuneita tai yliaktiivisia, kun aivokemiaa runkataan kahvilla perseelleen jo ala-asteiästä asti.

        miettinyt tätä samaa asiaa... Ei kyllä nuo energiajuomat mitään hyvää kyllä voi aivoille tehdä varsinkin, kun niitä litkitään vielä litratolkulla viikossa ja ensimmäiset korkataan jo siinä 10vuoden hujakoilla.
        Itse olen 2 kertaa maistanut ED energiajuomaa ja koin molemmilla kerroilla epämielyttäviä tuntemuksia. Lähinnä sydämmen tykytystä ja pientä sekavuutta. Kahviakin koitan olla juomatta mahdollisimman vähän, mutta sekin tuntuu niin vaikealta välillä kun sitäkin aina jokapaikassa tyrkytetään.


      • Eräsmies.
        pahoinpitelyä kirjoitti:

        Siinä olemme täysin samaa mieltä. Toisaalta kukaan ei syytä kahvilan henkilökuntaa pahoinpitelystä, mikäli on tarjoillut alle 10-vuotiaalle kahvia. Se on sitäpaitsi laillistakin.

        Mitä tästä voimme päätellä? Ainakin, että:

        "Siksi pitäydyn vastaamasta kysymykseesi, kumpaa antaisin 10 -vuotiaalle mielummin."

        Niinpä niin, et pysty vastaamaan, koska kannabiksen haitallisuus ja vaarallisuus tulisi vastauksestasi ilmi.

        "...lapselle päihteen anto nimenomaan oman; pahoinpitelyä"
        Aivan. Kannabiksen antaminen lapselle on pahoinpitelyä.

        Kiitos.

        "Niinpä niin, et pysty vastaamaan, koska kannabiksen haitallisuus ja vaarallisuus tulisi vastauksestasi ilmi."

        No näytä nyt hyvä mies tutkimus, jossa todetaan kannabiksen olevan haitallista ja vaarallista 10 vuotiaalle?! Jos et siihen kykene, niin emme tiedä vastausta. Psykedeelithän eivät lapsiin juuri vaikuta (he kun ovat niin luonnollisia muutenkin). Kannabis nyt ei ole varsinainen psykedeeli, mutta vähän sinnepäin.


      • ja päihteistä
        Pystytkö vannomaan? kirjoitti:

        Pystytkö sinä vakuuttamaan, että ketään ei koskaan saa yhtään päihdepsykoosia, jos ei käytä päihteenään kannabista? Panetko tyhjän pääsi pantiksi?

        Edelleen odotamme vastaustasi.

        kuin kannabiksesta. Esim. psykoaktiiviset sienet ovat aiheuttaneet psykooseja.

        En ole kuitenkaan kuullut enkä edes lukenut, että kukaan olisi saanut kahvipsykoosia tai joutunut mielisairaalaan sen takia, että on käyttänyt kahvia. Oletko sinä?


      • tyurtyurtyur
        ja päihteistä kirjoitti:

        kuin kannabiksesta. Esim. psykoaktiiviset sienet ovat aiheuttaneet psykooseja.

        En ole kuitenkaan kuullut enkä edes lukenut, että kukaan olisi saanut kahvipsykoosia tai joutunut mielisairaalaan sen takia, että on käyttänyt kahvia. Oletko sinä?

        jos sillä tulee hallusinaatioita, niin kyllä sillä taatusti lähtee psykoosikin liikkeelle.

        katso myös keskusteluketju artikkelin alla.

        http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/kolme-kuppia-kahvia-paivassa-voi-aiheuttaa-hallusinaatioita/124899


      • tryurtyurtyu

      • englanti?
        Eräsmies. kirjoitti:

        "Niinpä niin, et pysty vastaamaan, koska kannabiksen haitallisuus ja vaarallisuus tulisi vastauksestasi ilmi."

        No näytä nyt hyvä mies tutkimus, jossa todetaan kannabiksen olevan haitallista ja vaarallista 10 vuotiaalle?! Jos et siihen kykene, niin emme tiedä vastausta. Psykedeelithän eivät lapsiin juuri vaikuta (he kun ovat niin luonnollisia muutenkin). Kannabis nyt ei ole varsinainen psykedeeli, mutta vähän sinnepäin.

        FACT: MARIJUANA IS THE No 1 DRUG CHILDREN ARE IN TREATMENT FOR

        In 2004, 14.6million Americans used marijuana at least once in the month before being surveyed; about 6,000 people a day started to use it for the first time: 2.1million people – of which 63.8% were younger than 18.
        Reference: NIDA IndoFacts: Marijuana, National Institute of Drug Abuse. 2004 National Survey on Drug Use and Health: National Findings (Office of Applied Statistics), SMA 05-4061.

        One study showed that, of about 182,000 children in treatment, 48% were admitted for abuse or addiction to marijuana – compared to ‘only’ 19.3% for alcohol, 2.9% for cocaine, 2.4% for methamphetamine and 2.3% for heroin.
        References: Monitoring the Future, National Institute of Health, National Institute on Drug Abuse – www.monitoringthefuture.org Overview of Findings from the National Survey on Drug Use and Health.

        “Students who smoke marijuana get lower grades and are less likely to graduate from school, compared with their non-smoking peers”
        NIDA InfoFacts: Marijuana. Addiction 2000, 95(11): 1621-1630 “”Effects of adolescent cannabis use on educational attainment: a review”
        Archive General Psychiatry 1996, 53(1):71-80 “High school students who use crack and other drugs”
        Australia NZ Journal of Psychiatry 1990, 24(1):45-56 “Adolescent marijuana use: risk factors and implications”
        Am Journal of Public Health 1999, 89(10):1549-1554 “The risks for late adolescence fo early adolescent marijuana use


      • vierestäseurannut
        englanti? kirjoitti:

        FACT: MARIJUANA IS THE No 1 DRUG CHILDREN ARE IN TREATMENT FOR

        In 2004, 14.6million Americans used marijuana at least once in the month before being surveyed; about 6,000 people a day started to use it for the first time: 2.1million people – of which 63.8% were younger than 18.
        Reference: NIDA IndoFacts: Marijuana, National Institute of Drug Abuse. 2004 National Survey on Drug Use and Health: National Findings (Office of Applied Statistics), SMA 05-4061.

        One study showed that, of about 182,000 children in treatment, 48% were admitted for abuse or addiction to marijuana – compared to ‘only’ 19.3% for alcohol, 2.9% for cocaine, 2.4% for methamphetamine and 2.3% for heroin.
        References: Monitoring the Future, National Institute of Health, National Institute on Drug Abuse – www.monitoringthefuture.org Overview of Findings from the National Survey on Drug Use and Health.

        “Students who smoke marijuana get lower grades and are less likely to graduate from school, compared with their non-smoking peers”
        NIDA InfoFacts: Marijuana. Addiction 2000, 95(11): 1621-1630 “”Effects of adolescent cannabis use on educational attainment: a review”
        Archive General Psychiatry 1996, 53(1):71-80 “High school students who use crack and other drugs”
        Australia NZ Journal of Psychiatry 1990, 24(1):45-56 “Adolescent marijuana use: risk factors and implications”
        Am Journal of Public Health 1999, 89(10):1549-1554 “The risks for late adolescence fo early adolescent marijuana use

        Löytyisikö ketään ystävällismielistä englanninkielentaitoista joka kääntäisi edes jotenkin oheisen kirjoituksen Suomeksi tälle palstalle.
        Uskoisin että siitä on hyötyö meille "tyhmille" jotka emme osaa eklantia.

        Uskallanko kiittää etukäteen.



        FACT: MARIJUANA IS THE No 1 DRUG CHILDREN ARE IN TREATMENT FOR

        In 2004, 14.6million Americans used marijuana at least once in the month before being surveyed; about 6,000 people a day started to use it for the first time: 2.1million people – of which 63.8% were younger than 18.
        Reference: NIDA IndoFacts: Marijuana, National Institute of Drug Abuse. 2004 National Survey on Drug Use and Health: National Findings (Office of Applied Statistics), SMA 05-4061.

        One study showed that, of about 182,000 children in treatment, 48% were admitted for abuse or addiction to marijuana – compared to ‘only’ 19.3% for alcohol, 2.9% for cocaine, 2.4% for methamphetamine and 2.3% for heroin.
        References: Monitoring the Future, National Institute of Health, National Institute on Drug Abuse – www.monitoringthefuture.org Overview of Findings from the National Survey on Drug Use and Health.

        “Students who smoke marijuana get lower grades and are less likely to graduate from school, compared with their non-smoking peers”
        NIDA InfoFacts: Marijuana. Addiction 2000, 95(11): 1621-1630 “”Effects of adolescent cannabis use on educational attainment: a review”
        Archive General Psychiatry 1996, 53(1):71-80 “High school students who use crack and other drugs”
        Australia NZ Journal of Psychiatry 1990, 24(1):45-56 “Adolescent marijuana use: risk factors and implications”
        Am Journal of Public Health 1999, 89(10):1549-1554 “The risks for late adolescence fo early adolescent marijuana use


      • tilasto- ja oikeusharhamurh...
        vierestäseurannut kirjoitti:

        Löytyisikö ketään ystävällismielistä englanninkielentaitoista joka kääntäisi edes jotenkin oheisen kirjoituksen Suomeksi tälle palstalle.
        Uskoisin että siitä on hyötyö meille "tyhmille" jotka emme osaa eklantia.

        Uskallanko kiittää etukäteen.



        FACT: MARIJUANA IS THE No 1 DRUG CHILDREN ARE IN TREATMENT FOR

        In 2004, 14.6million Americans used marijuana at least once in the month before being surveyed; about 6,000 people a day started to use it for the first time: 2.1million people – of which 63.8% were younger than 18.
        Reference: NIDA IndoFacts: Marijuana, National Institute of Drug Abuse. 2004 National Survey on Drug Use and Health: National Findings (Office of Applied Statistics), SMA 05-4061.

        One study showed that, of about 182,000 children in treatment, 48% were admitted for abuse or addiction to marijuana – compared to ‘only’ 19.3% for alcohol, 2.9% for cocaine, 2.4% for methamphetamine and 2.3% for heroin.
        References: Monitoring the Future, National Institute of Health, National Institute on Drug Abuse – www.monitoringthefuture.org Overview of Findings from the National Survey on Drug Use and Health.

        “Students who smoke marijuana get lower grades and are less likely to graduate from school, compared with their non-smoking peers”
        NIDA InfoFacts: Marijuana. Addiction 2000, 95(11): 1621-1630 “”Effects of adolescent cannabis use on educational attainment: a review”
        Archive General Psychiatry 1996, 53(1):71-80 “High school students who use crack and other drugs”
        Australia NZ Journal of Psychiatry 1990, 24(1):45-56 “Adolescent marijuana use: risk factors and implications”
        Am Journal of Public Health 1999, 89(10):1549-1554 “The risks for late adolescence fo early adolescent marijuana use

        tekstissä vain osoitetaan, mitä saadaan aikaan tilastoluvuissa, kun ihmiset pakotetaan "kannabishoitoon" lain johdosta. hoito tai vankila.

        nuoret saavat esimerkiksi juoda alkoholia alkoholismin asteelle asti, eikä ketään kiinnosta heidän hoitamisensa, mutta jos hamppu on palanut ja siitä on jääty kiinni, oikeusjärjestelmä pakottaa heidät joko vankilaan tai hoitoon.

        tällä tavalla tilastollisesti osoitetaan se, että kannabishoidettavia on kauhea määrä yhdysvalloissa.


      • Muutosta
        tilasto- ja oikeusharhamurh... kirjoitti:

        tekstissä vain osoitetaan, mitä saadaan aikaan tilastoluvuissa, kun ihmiset pakotetaan "kannabishoitoon" lain johdosta. hoito tai vankila.

        nuoret saavat esimerkiksi juoda alkoholia alkoholismin asteelle asti, eikä ketään kiinnosta heidän hoitamisensa, mutta jos hamppu on palanut ja siitä on jääty kiinni, oikeusjärjestelmä pakottaa heidät joko vankilaan tai hoitoon.

        tällä tavalla tilastollisesti osoitetaan se, että kannabishoidettavia on kauhea määrä yhdysvalloissa.

        Tämä on mielestäni yksi röyhkeimmistä USA:n valtion tekemistä 'tutkimuksista'.

        Jos kukaan on heidän lainsäädäntönsä käytännönpuoleen yhtään tutustunut tietää tuon, mitä yllä jo sanottiin.

        Elikkä, jos kärähdät kannabiksen polttamisesta alaikäisenä, niin vaihtoehdot ovat: nuorisovankila vai 'hoito-ohjelma'. Jos taas jäät kiinni juomisesta alaikäisenä, tuomari sanoo "pojat on poikia" ja saat varoituksen.

        Jos tämä systeemi ei ole kiero niin mitä se on?

        Haluaisin nähdä kyselyn, jossa kaikilta näiltä pakkohoidettavilta kysyttäisiin, kokivatko he itse, että olisivat tarvinneet hoitoa.

        Tähän VS varmaan rupeaa jauhamaan pojastaan, mutta sehän nyt ei minkään arvoista tietoa ole, koska poikasi on hullu. Suurin osa näistä ihmisistä ei.


      • samaa kauraa eri säkissä
        ja päihteistä kirjoitti:

        kuin kannabiksesta. Esim. psykoaktiiviset sienet ovat aiheuttaneet psykooseja.

        En ole kuitenkaan kuullut enkä edes lukenut, että kukaan olisi saanut kahvipsykoosia tai joutunut mielisairaalaan sen takia, että on käyttänyt kahvia. Oletko sinä?

        Alkoholi on ainakin psykooseja aiheuttavien aineiden listan kärkipäässä.


      • voisitte olla tyytyväisiä
        Muutosta kirjoitti:

        Tämä on mielestäni yksi röyhkeimmistä USA:n valtion tekemistä 'tutkimuksista'.

        Jos kukaan on heidän lainsäädäntönsä käytännönpuoleen yhtään tutustunut tietää tuon, mitä yllä jo sanottiin.

        Elikkä, jos kärähdät kannabiksen polttamisesta alaikäisenä, niin vaihtoehdot ovat: nuorisovankila vai 'hoito-ohjelma'. Jos taas jäät kiinni juomisesta alaikäisenä, tuomari sanoo "pojat on poikia" ja saat varoituksen.

        Jos tämä systeemi ei ole kiero niin mitä se on?

        Haluaisin nähdä kyselyn, jossa kaikilta näiltä pakkohoidettavilta kysyttäisiin, kokivatko he itse, että olisivat tarvinneet hoitoa.

        Tähän VS varmaan rupeaa jauhamaan pojastaan, mutta sehän nyt ei minkään arvoista tietoa ole, koska poikasi on hullu. Suurin osa näistä ihmisistä ei.

        Eikö sen pitäisi olla vain positiivista, että kannabiksenkäyttäjiä näin hellitään, saavat apua helposti. Ja tuskin se tahdonvastainen "hoito" nyt kenenkään elämää kauheasti haittaa. Ja kyse on kuitenkin alaikäisistä.

        Alkoholin kuluttajia voi tietysti sääliä. Kovaa kamaa, ja käyttäjiäkin niin pirusti, ettei yhteiskunnalla ole kiinnostusta ja resursseja heidän auttamiseensa ennenkuin on jo liian myöhäistä. Suomessakin on havaittavissa tämä miten heikosti syvälle uponneita alkoholisteja voidaan enää auttaa. Katkon jälkeen lähes kaikki aloittavat ryyppäämisen uudestaan, ja lopulta kuolevat huumeeseensa.


      • 420
        voisitte olla tyytyväisiä kirjoitti:

        Eikö sen pitäisi olla vain positiivista, että kannabiksenkäyttäjiä näin hellitään, saavat apua helposti. Ja tuskin se tahdonvastainen "hoito" nyt kenenkään elämää kauheasti haittaa. Ja kyse on kuitenkin alaikäisistä.

        Alkoholin kuluttajia voi tietysti sääliä. Kovaa kamaa, ja käyttäjiäkin niin pirusti, ettei yhteiskunnalla ole kiinnostusta ja resursseja heidän auttamiseensa ennenkuin on jo liian myöhäistä. Suomessakin on havaittavissa tämä miten heikosti syvälle uponneita alkoholisteja voidaan enää auttaa. Katkon jälkeen lähes kaikki aloittavat ryyppäämisen uudestaan, ja lopulta kuolevat huumeeseensa.

        Miten ja millä perusteilla koet että pakkohoito olisi jotenkin positiivinen asia?Kyseisestä toimenpiteestä tuppaa jäämään paljon suurempia ongelmia kuin kannabiksen käytöstä oli käyttäjä sitten minkäikäinen tahansa varsinkin kun potilaat tungetaan täyteen nappia jos jonkinlaista ja terapiakin lienee useimmissa tapauksissa pelkkää jeesustelua ja sanahelinää parin viikon ajan jonka jälkeen kouraan läntätään tähtitieteellinen lasku.
        Tietysti jos vaihtoehdot on vankilaan tai pakkohoitoon niin useimmat varmaan valitsevat pakkohoidon kun sieltä pääsee nopeammin ulos mutta merkintä kyseisestä "hoidosta" jää loppuiäksi kummittelemaan potilastietoihin aivan kuten vankilatuomiostakin jää merkintä...


      • eli faktatietoa
        420 kirjoitti:

        Miten ja millä perusteilla koet että pakkohoito olisi jotenkin positiivinen asia?Kyseisestä toimenpiteestä tuppaa jäämään paljon suurempia ongelmia kuin kannabiksen käytöstä oli käyttäjä sitten minkäikäinen tahansa varsinkin kun potilaat tungetaan täyteen nappia jos jonkinlaista ja terapiakin lienee useimmissa tapauksissa pelkkää jeesustelua ja sanahelinää parin viikon ajan jonka jälkeen kouraan läntätään tähtitieteellinen lasku.
        Tietysti jos vaihtoehdot on vankilaan tai pakkohoitoon niin useimmat varmaan valitsevat pakkohoidon kun sieltä pääsee nopeammin ulos mutta merkintä kyseisestä "hoidosta" jää loppuiäksi kummittelemaan potilastietoihin aivan kuten vankilatuomiostakin jää merkintä...

        Olisko sun mielestä parempi olla auttamatta ketään, vai auttaa kaikkia? Aika synkän kuvan annoit tuosta hoidosta, tuskin sulla kuitenkaan on mitään faktaa jenkkien systeemistä, pelkkää oletusta. Siellä se pilvi on kuitenkin niin yleistä, et luulisin auttajienkin olevan paljon paremmin messissä sen suhteen mitä se polttelu ihmisille yleensä on. Onko sulla kokemusta edes suomalaiseta päihdevieroituksesta?

        Merkinnät ja lasku ei tietty kuulosta hyvältä. Mut mitä se merkintä sitten haittaa? Tuskin se esim. työnsaantia estää.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2364
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe