VOISIKO JOKU NEUVOA MITEN TAPAHTUU KALKKUNAN SUOLAUS JA PAISTO?? jA MILLOIN KALKKUNAN PITÄÄ OTTAA SULAMAAN JOS SE ON PAKASTETTU???
KALKKUNA
4
4012
Vastaukset
- Keittiössä käynyt
Kalkkunaa ei suolata etukäteen kuten joulukinkku. Pakastetussa kalkkunassa on varmaan pakettiin kirjoitettu sulatusaika. Arvaisin pari päivää kuluvan jääkaapissa - tarkista kuitenkin vaikkapa kauppiaalta.
Paistamista varten se maustetaan suolalla, pippurilla, yrteillä ja muilla mausteilla ja yleensä täytetään leipä- tai hedelmäpohjaisella täytteellä sekä sidotaan (ettei ne täyttee valu pois eikä koivet ole liian levällään). Suosittelen kirjastoa ja keittokirjaa. Myös erilaisissa lehdissä on hyviä ohjeita ennen joulua.
P.S. Älä huuda! - pikku mui
Pussissa on ohjeet sulatukseen ja paistoon.
Jos ostat suoraan tuottajalta, kuten minä,
niin sieltä saa hyvät vinkit mukaan. :)
Perussääntö on sama kuin kanalla.
Paista mieluiten paistopussissa,
näin kalkkuna ei kuivu liikaa.
Täyttö ei ole mikään pakollinen juttu.
PS. Hiljaa hyvä tulee, niin paistossa
kuin kysyttäessäkin. ;)- Suurtalouskokki
Paistopussia et tarvitse, jos teet samoin, kuin minä...Tässä on toki hieman enemmän vaivaa, kuin paistopussia käytettäessä. Lintua pitäisi aina paistaa mahdollisimman matalalla lämmöllä, näin lihasta tulee maukkaampaa ja mehukkaampaa. Nyt itsenäisyyspäiväksi ostin tuoreen (suoraan tilalta) n.6 kilon kalkkunan. Täytin kalkkunan riisi-sipuli-maksaseoksella, joka ensin muhitetaan kypsäksi kattilassa ja maustetaan (jokainen täyttää makunsa mukaan, eli ei ole yhtä oikeaa tapaa). Kalkkunan laitoin ilman mitään mausteita uuniin ritilälle (alle levy), 120 astetta ja rintapuoli alaspäin, jotta rasva valuu rintalihoihin. Noin tunnin-parin paistamisen jälkeen valelen kalkkunaa sen omalla paistoliemellä, mihin lisätty soijaa, pippuria ja suolaa. Itse pidän kovasti tästä versiosta, koska kalkkuna maistuu paistamisen jälkeenkin vielä kalkkunalta. Mutta kuten sanoin, kaikilla on oma versionsa ja varmasti kaikki hyviä :)
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!
- teurastaja1
Kalkkunan suolaus on tärkeä osa kalkkunan valmistusta!
kalkkuna jos on tuore niin laitetaan min. 3vrk max 7vrk suolaveteen ja hyvä ohje suolaukseen on 10% suolavesi eli 1 kg merisuolaa 10l kylmään veteen...
eli stirpu veteen lillumaan niin että se peittyy kokonaan veteen...
ja mielummin kannellinen astia...
hyvää joulunodotusta!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Persujen mukaan rasismi on huumoria
Vaan kun koomikko kutsui Halla-ahoa fasistiksi, niin piti haastaa oikeuteen. Mihin se huumorinitaju yhtäkkiä hävisi? ⠀804336BOIKOTOIN - Ei mitään Suomi.fi postilaatikoita käyttöön
Ainakaan minulle! Vai että pitäisi alkaa siellä käyädä katselemassa tammikuusta 2026 siis periaatteessa päivittäin että1983574- 2022951
Lasse Lehtonen vaatii persuja pyytämään anteeksi aasialaisilta
Persut ova romahduttaneet Suomen maakuvan parissa päivässä negatiiviseksi rasismillaan ja se alkaa vaikuttamaan jo Suome692790Hallitus on kaadettava ja Orpon on erottava
Mikään muu hallitus ei ole oman elämäni aikana tuhonnut näin paljon tämän maan taloutta ja työllisyyttä sekä suomen main522691- 781240
- 591217
Aitolehti Capital
HehkuB on myynnissä, kovalla työllä saavutettu unelma joka sekin lässähti kuten kaikki mihin ryhtyy! Nyt Sewen asialle2381042MOT: Työmarkkinatori on olemattomien työpaikkojen hakupaikka
Työpaikkojen tietoja ei tarkisteta, ja ainakin noin noin 10% on olemattomia työpaikkoja ja sen lisäksi eri rekryfirmat t120953- 58949