VOISIKO JOKU NEUVOA MITEN TAPAHTUU KALKKUNAN SUOLAUS JA PAISTO?? jA MILLOIN KALKKUNAN PITÄÄ OTTAA SULAMAAN JOS SE ON PAKASTETTU???
KALKKUNA
4
3869
Vastaukset
- Keittiössä käynyt
Kalkkunaa ei suolata etukäteen kuten joulukinkku. Pakastetussa kalkkunassa on varmaan pakettiin kirjoitettu sulatusaika. Arvaisin pari päivää kuluvan jääkaapissa - tarkista kuitenkin vaikkapa kauppiaalta.
Paistamista varten se maustetaan suolalla, pippurilla, yrteillä ja muilla mausteilla ja yleensä täytetään leipä- tai hedelmäpohjaisella täytteellä sekä sidotaan (ettei ne täyttee valu pois eikä koivet ole liian levällään). Suosittelen kirjastoa ja keittokirjaa. Myös erilaisissa lehdissä on hyviä ohjeita ennen joulua.
P.S. Älä huuda! - pikku mui
Pussissa on ohjeet sulatukseen ja paistoon.
Jos ostat suoraan tuottajalta, kuten minä,
niin sieltä saa hyvät vinkit mukaan. :)
Perussääntö on sama kuin kanalla.
Paista mieluiten paistopussissa,
näin kalkkuna ei kuivu liikaa.
Täyttö ei ole mikään pakollinen juttu.
PS. Hiljaa hyvä tulee, niin paistossa
kuin kysyttäessäkin. ;)- Suurtalouskokki
Paistopussia et tarvitse, jos teet samoin, kuin minä...Tässä on toki hieman enemmän vaivaa, kuin paistopussia käytettäessä. Lintua pitäisi aina paistaa mahdollisimman matalalla lämmöllä, näin lihasta tulee maukkaampaa ja mehukkaampaa. Nyt itsenäisyyspäiväksi ostin tuoreen (suoraan tilalta) n.6 kilon kalkkunan. Täytin kalkkunan riisi-sipuli-maksaseoksella, joka ensin muhitetaan kypsäksi kattilassa ja maustetaan (jokainen täyttää makunsa mukaan, eli ei ole yhtä oikeaa tapaa). Kalkkunan laitoin ilman mitään mausteita uuniin ritilälle (alle levy), 120 astetta ja rintapuoli alaspäin, jotta rasva valuu rintalihoihin. Noin tunnin-parin paistamisen jälkeen valelen kalkkunaa sen omalla paistoliemellä, mihin lisätty soijaa, pippuria ja suolaa. Itse pidän kovasti tästä versiosta, koska kalkkuna maistuu paistamisen jälkeenkin vielä kalkkunalta. Mutta kuten sanoin, kaikilla on oma versionsa ja varmasti kaikki hyviä :)
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!
- teurastaja1
Kalkkunan suolaus on tärkeä osa kalkkunan valmistusta!
kalkkuna jos on tuore niin laitetaan min. 3vrk max 7vrk suolaveteen ja hyvä ohje suolaukseen on 10% suolavesi eli 1 kg merisuolaa 10l kylmään veteen...
eli stirpu veteen lillumaan niin että se peittyy kokonaan veteen...
ja mielummin kannellinen astia...
hyvää joulunodotusta!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236798Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää391209Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka231011- 75881
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47814Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a59794Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93774Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38761Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14716- 43713