VOISIKO JOKU NEUVOA MITEN TAPAHTUU KALKKUNAN SUOLAUS JA PAISTO?? jA MILLOIN KALKKUNAN PITÄÄ OTTAA SULAMAAN JOS SE ON PAKASTETTU???
KALKKUNA
4
3389
Vastaukset
- Keittiössä käynyt
Kalkkunaa ei suolata etukäteen kuten joulukinkku. Pakastetussa kalkkunassa on varmaan pakettiin kirjoitettu sulatusaika. Arvaisin pari päivää kuluvan jääkaapissa - tarkista kuitenkin vaikkapa kauppiaalta.
Paistamista varten se maustetaan suolalla, pippurilla, yrteillä ja muilla mausteilla ja yleensä täytetään leipä- tai hedelmäpohjaisella täytteellä sekä sidotaan (ettei ne täyttee valu pois eikä koivet ole liian levällään). Suosittelen kirjastoa ja keittokirjaa. Myös erilaisissa lehdissä on hyviä ohjeita ennen joulua.
P.S. Älä huuda! - pikku mui
Pussissa on ohjeet sulatukseen ja paistoon.
Jos ostat suoraan tuottajalta, kuten minä,
niin sieltä saa hyvät vinkit mukaan. :)
Perussääntö on sama kuin kanalla.
Paista mieluiten paistopussissa,
näin kalkkuna ei kuivu liikaa.
Täyttö ei ole mikään pakollinen juttu.
PS. Hiljaa hyvä tulee, niin paistossa
kuin kysyttäessäkin. ;)- Suurtalouskokki
Paistopussia et tarvitse, jos teet samoin, kuin minä...Tässä on toki hieman enemmän vaivaa, kuin paistopussia käytettäessä. Lintua pitäisi aina paistaa mahdollisimman matalalla lämmöllä, näin lihasta tulee maukkaampaa ja mehukkaampaa. Nyt itsenäisyyspäiväksi ostin tuoreen (suoraan tilalta) n.6 kilon kalkkunan. Täytin kalkkunan riisi-sipuli-maksaseoksella, joka ensin muhitetaan kypsäksi kattilassa ja maustetaan (jokainen täyttää makunsa mukaan, eli ei ole yhtä oikeaa tapaa). Kalkkunan laitoin ilman mitään mausteita uuniin ritilälle (alle levy), 120 astetta ja rintapuoli alaspäin, jotta rasva valuu rintalihoihin. Noin tunnin-parin paistamisen jälkeen valelen kalkkunaa sen omalla paistoliemellä, mihin lisätty soijaa, pippuria ja suolaa. Itse pidän kovasti tästä versiosta, koska kalkkuna maistuu paistamisen jälkeenkin vielä kalkkunalta. Mutta kuten sanoin, kaikilla on oma versionsa ja varmasti kaikki hyviä :)
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!
- teurastaja1
Kalkkunan suolaus on tärkeä osa kalkkunan valmistusta!
kalkkuna jos on tuore niin laitetaan min. 3vrk max 7vrk suolaveteen ja hyvä ohje suolaukseen on 10% suolavesi eli 1 kg merisuolaa 10l kylmään veteen...
eli stirpu veteen lillumaan niin että se peittyy kokonaan veteen...
ja mielummin kannellinen astia...
hyvää joulunodotusta!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61247Mielessäni vieläkin T
Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän161216Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.11149- 31149
Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis01134Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,01133Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin01118Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p411114Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä21105Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta11100