VOISIKO JOKU NEUVOA MITEN TAPAHTUU KALKKUNAN SUOLAUS JA PAISTO?? jA MILLOIN KALKKUNAN PITÄÄ OTTAA SULAMAAN JOS SE ON PAKASTETTU???
KALKKUNA
4
3949
Vastaukset
- Keittiössä käynyt
Kalkkunaa ei suolata etukäteen kuten joulukinkku. Pakastetussa kalkkunassa on varmaan pakettiin kirjoitettu sulatusaika. Arvaisin pari päivää kuluvan jääkaapissa - tarkista kuitenkin vaikkapa kauppiaalta.
Paistamista varten se maustetaan suolalla, pippurilla, yrteillä ja muilla mausteilla ja yleensä täytetään leipä- tai hedelmäpohjaisella täytteellä sekä sidotaan (ettei ne täyttee valu pois eikä koivet ole liian levällään). Suosittelen kirjastoa ja keittokirjaa. Myös erilaisissa lehdissä on hyviä ohjeita ennen joulua.
P.S. Älä huuda! - pikku mui
Pussissa on ohjeet sulatukseen ja paistoon.
Jos ostat suoraan tuottajalta, kuten minä,
niin sieltä saa hyvät vinkit mukaan. :)
Perussääntö on sama kuin kanalla.
Paista mieluiten paistopussissa,
näin kalkkuna ei kuivu liikaa.
Täyttö ei ole mikään pakollinen juttu.
PS. Hiljaa hyvä tulee, niin paistossa
kuin kysyttäessäkin. ;)- Suurtalouskokki
Paistopussia et tarvitse, jos teet samoin, kuin minä...Tässä on toki hieman enemmän vaivaa, kuin paistopussia käytettäessä. Lintua pitäisi aina paistaa mahdollisimman matalalla lämmöllä, näin lihasta tulee maukkaampaa ja mehukkaampaa. Nyt itsenäisyyspäiväksi ostin tuoreen (suoraan tilalta) n.6 kilon kalkkunan. Täytin kalkkunan riisi-sipuli-maksaseoksella, joka ensin muhitetaan kypsäksi kattilassa ja maustetaan (jokainen täyttää makunsa mukaan, eli ei ole yhtä oikeaa tapaa). Kalkkunan laitoin ilman mitään mausteita uuniin ritilälle (alle levy), 120 astetta ja rintapuoli alaspäin, jotta rasva valuu rintalihoihin. Noin tunnin-parin paistamisen jälkeen valelen kalkkunaa sen omalla paistoliemellä, mihin lisätty soijaa, pippuria ja suolaa. Itse pidän kovasti tästä versiosta, koska kalkkuna maistuu paistamisen jälkeenkin vielä kalkkunalta. Mutta kuten sanoin, kaikilla on oma versionsa ja varmasti kaikki hyviä :)
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille!
- teurastaja1
Kalkkunan suolaus on tärkeä osa kalkkunan valmistusta!
kalkkuna jos on tuore niin laitetaan min. 3vrk max 7vrk suolaveteen ja hyvä ohje suolaukseen on 10% suolavesi eli 1 kg merisuolaa 10l kylmään veteen...
eli stirpu veteen lillumaan niin että se peittyy kokonaan veteen...
ja mielummin kannellinen astia...
hyvää joulunodotusta!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sua j-mies!
Enkä oikeesti ymmärrä miksi. Eihän me tunneta ees kovin hyvin. Mut haluaisin sun kanssa jotain säätöä sit kai vaan 🫦514937Kysymyksiä paIstavasemmistoIaisiIIe
Mistä johtuu teidän kroonisesti negatiivinen, synkkä, katkera ja kateellinen mentaliteetti? Milloin olette viimeksi aido1633953Voi itku! Sanna Marinilla EI OLLUT mitään tekemistä jäänmurtajakauppojen kanssa
Miten tässä näin kävi? Sanna-kultti paniikissa.893831Ähtärin eläinpuisto oy ja Hotelli Mesikämmen oy hakeutuvat konkurssiin
Ähtärin eläinpuisto oy ja Hotelli Mesikämmen oy hakeutuvat konkurssiin, Ähtärin eläinpuisto tiedottaa. Yritykset ovat t1793366En välttämättä koskaan aikaisemmin tosissani uskonut mihinkään sielunkumppanuuteen ym
Ennen kuin tapasin sinut. Oudointahan tässä on että ollaan tiedetty toisemme kuitenkin vuosia ja enemmän vuosia, mutta v153103- 372694
Jäänmurtajan kauppa oli kuin olikin SANNA MARININ ansiota
"Lähteiden mukaan Trump käytännössä päätti asiasta 2. lokakuuta 2019, jolloin Washingtonissa juhlistettiin Yhdysvaltain3152573- 1302198
- 432148
- 392126