kuinka teet lihaperuna laatikon?, en tarkoita sitä imellettyä jouluista imellettyä perunalaatikkoa, siis ja ainoastaan lihasta ja perunasta, sipulista, suolasta mausteet, lähinnä kysyisin nesteen määrästä minkäverran suosittelette, kertokaa noin määrät, peruna,liha,sipuli.Ps, emäntä teki laatikkoa, tuli vähän liian kosteaa.
Ruuan ystävät
10
5596
Vastaukset
- että imelletyssä
Jouluisessa perunalaatikossa olisi ikinä ollut lihaa, enempää kuin sipuliakaan. Kyseessä on kaksi täysin eri ruokalajia.
- eikä syö
lihaperunalaatikkoa, joka on tehty jauhelihasta, mitä ilmeisesti tarkoitat.
Alle yksivuotiaalle se voi olla "ruokaa".- Valmistetaan
Perunamuusista sipulista ja jauhelihasta, että silleen!
- on siis...
...kyse viipaleperunalaatikosta (tai ainakin niin meillä sitä kutsuttiin).
n. 10 keskikokoista perunaa
400 g jauhelihaa
300 g porsaan kylkisiivuja
2-3 valkosipulinkynttä
n. 1 l vahvaa lihalientä
mustapippuria, suolaa
Ja sitten jotkut laittaa munamaidon lihaliemen sijasta.
Tässä toinen:
Ainekset:
15 keskikokoista perunaa
3-4 porkkanaa
400 g naudan sisäpaistisuikaleita (myös jauheliha sopii hyvin)
Pippurisekoitusta
(1 iso sipuli)
6 dl vettä
1,5-2 lihaliemikuutiota
1-2 rkl vehnäjauhoja- lihaperunalaatikko (loota)
4 hengelle
*12-16 kpl isoja perunoita
*noin 200 gr sianliha siivuja tai läskiä
*1 iso sipuli
*15 kpl kokonaisia maustepippireita
*4 dl maitoa tai vettä
*1 dl vehnäjauhoja
*1 tl suolaa
* voita tai markariiniä uunivuokan voiteluun
Puoleen eli 2 dl:aan maitomäärään(tai veteen) sekoitetaan vehnäjauhoja siitä löysähkö seos,joka kaadetaan voideltuun uunivuokaan.Seoksen päälle ladotaan viipaloituja perunoita n.2½ cm:n paksuinen kerros.Lisätään vähän suolaa,silputtu sipuli ja pippurit sekä noin puolet sianlihasiivuista.(Tähän kerrokseen voi vaihtoehtoisesti käyttää liotettuja silakoita tai lanttuviipaleta tai molempia.)Nyt ladotaan toinen perunaviipalekerros,n2½cm.Ripotellaan vähän suolaa.Päälle tehdään lopusta maidosta(2dl) tai vedestä ja vehnäjauhoista sakeahko seos,joka kaadetaan tasaisesti perunoitten päälle.Päälimmäiseksi laitetaan noin 100gr ohuita siansivu- tailäskiviipaleta tasaisin välein.
Paistetaan kypsäksi n.220 asteessa. - no mössöä no tänk ju
melkein merimiespihvi.
- nirje
LIHAPERUNALAATIKKO
Pese ja kuori perunat. Leikkaa viipaleiksi. Ruskista silputut sipulit, valkosipuli ja jauheliha kevyesti öljyssä. Murenna joukkoon liemikuutio. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Laita uuninkestävään vuokaan pohjalle ensin perunaviipaleita ja lado päälle jauheliha-sipuliseosta ja tomaattiviipaleita. Ripottele väliin mausteita. Jatka näin kerroksittain. Huuhtele paistinpannu vedellä ja kaada vesi vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.
7 isoa peruna(a)
300 g jauhelihaa
2 sipulia
1 valkosipulin kynttä
4 tomaattia
1 rkl öljyä
0.5 lihaliemikuutio(ta)
pippuria
1 tl suolaa
basilikaa
oreganoa
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta- enemmän juures-
tai pizzalaatikolta mutta ei perinneruualta
- elliivo
Kymmenkunta isoa perunaa
Sipuli
Sian kylkeä siivuina taikka Amerikanpekonia paketti.
Suolaa, mauste-tai mustapippuria jauhettuna.
Jos käytät maustamatonta sienkylke niin grillimaustetta niille.
Maitoa.
Perunat kuoritaan ja viipaloidaan sekä laitetaan laakeaan uunivuokaan sipulisilpun kanssa.
Mausteet mukaan.
Silava-tai pekonisiivut kuoreksi päälle.
Maitoa puoleen väliin asti, eli niin että puolet ruuasta on maidossa.
Uuniin 225 asteeseen noin tunniksi.
Pekonit voi kääntää paiston puolivälissä niin niistä tulee ihanan rapeita molemmin puolin. No tälleen minä teen...
7-8 perunaa, riippuu koosta
300 g sian kylkisiivua
1 paketti pekonia
iso sipuli
lihalientä
mustapippuria
(suolaa)
Viipaloi perunat ja liota niitä hetki kylmässä
vedessä, tärkklystä poistuu.
Pätki kylkisiivut ja pekoni (sakset on kätevät tässä) ja tiristä niitä hetki kuumalla
pannulla.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja kuullota sitä hetki
lihasta irroneessa rasvassa, ripauta päälle
hieman suolaa ja sokeria.
Lado kaikki kerroksittain uunivuokaan, ripottele
väleihin mustapippuria. Laatikosta saa tulla aika tiivis.
Kaada päälle lihalientä sen verran että laatikko peittyy juuri ja juuri.
Paista 175 asteessa kunnes perunat ovat pehmeitä
ja päällimmäinen kerros saanut väriä, eli noin tunti.
Jos näytää että nestettä on liikaa niin sitä voi aina kaataa pois.
Hyvää ruokahalua !
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991