Jotkut etelän(miesten?) ihannoijat tykkäävät käyttää oliiviöljyä, väittäen että se on terveellisempää kuin rypsiöljy. Näinhän ei ole. Asiasta on paljon tutkimustuloksiakin. Eikä tarvi kun markettiin mennä ja jos lukea osaa, näkee saman pullojen kyljistä. Hyvää kolesterolia on NIMENOMAAN ENEMMÄN RYPSÄRISSÄ. Käykääpäs lukemassa oliiviöljyn puolestapuhujat.
Rypsiöljy vs oliiviöljy
27
3942
Vastaukset
- vain se
että rypsiöljy maistuu ja haisee niin äärimmäisen paljon pahemmalta kuin oliiviöljy.
Rypsi haisee kuin rankkitynnyri.- oikea laitalinkki
toisin kuin oliiviöljy.
- Tottakai!
oikea laitalinkki kirjoitti:
toisin kuin oliiviöljy.
Rypsiöljy lemuaa rankille, oliiviöljy tuoksuu upealle!
- piiatiina
Ensinnäkän rypsis ei haise millekään. Toisekseen, tässä tarkoitettiin nimenomaan terveyden kannalta, kumpi on parempi ja se on rypsis.
- Hejkki
Kannattaa ilmeisesti uskoa ihmistä joka tietää että rypsiöljyssä on enemmän hyvää kolesterolia. En oikein ymmärrä tuollaisista, mutta näytät olevan asiantuntija.
Oliiviöljy kuitenkin on erittäin hyvän makuista, toisin kuin rypsiöljy jonka maku on selvästi oksennukseen vivahtava. - vaan ei sovi
paistamiseen. Nämä monityydyttymättömät rasvat kuten rypsiöljy hapettuvat eli härskiintyvät nopeasti ja helposti elimistössäsi ja vanhentavat kudoksiasi ja kerääntyvät verisuoniisi.
- Sirkka Perttunen
Täsmälleen,olet lukenut läksysi! Tuo joidenkin kolestrolista jankuttaminen alkaa jo huvittaa!
- kolestroli on
Sirkka Perttunen kirjoitti:
Täsmälleen,olet lukenut läksysi! Tuo joidenkin kolestrolista jankuttaminen alkaa jo huvittaa!
sillä olen kuullut vain kolesterolista!
Pilkun viilaaja ;) - kolesterolipotilas 5
Oliiviöljyllä ei kuulu paistaa.
Jaha, vai tulee rypsi paistaessa haitalliseksi? No millä minä sitten enää voin paistaa? Voillako???!?? - Olivio
kolesterolipotilas 5 kirjoitti:
Oliiviöljyllä ei kuulu paistaa.
Jaha, vai tulee rypsi paistaessa haitalliseksi? No millä minä sitten enää voin paistaa? Voillako???!??>>>Oliiviöljyllä ei kuulu paistaa
- salaatissa
enkä pidä missään sen mausta.
- Asiaan perehtynyt
kolesterolipotilas 5 kirjoitti:
Oliiviöljyllä ei kuulu paistaa.
Jaha, vai tulee rypsi paistaessa haitalliseksi? No millä minä sitten enää voin paistaa? Voillako???!??"Jaha, vai tulee rypsi paistaessa haitalliseksi? No millä minä sitten enää voin paistaa? Voillako???!?? "
Kyllä, rypsiöljy tosiaan hapettuu erittäin ärhäkkäästi. Siksi se ei käy paistamiseen lainkaan (ei ainakaan pitäisi käyttää, ellet halua sitten aiheuttaa elimistöllesi runsaasti lisää tulehduskuormaa!)
Paistamiseen turvallisin on kookosrasva. Kyllä. Luit oikein. Se millä mummosikin paistoi munkkeja. Se on paistorasvoista stabiilein. Kotimainen margariiniteollisuus on mustamaalannut kookosta (saaden tunkea jenkeiltä ym. vastaavilta teollisuuspiireiltä). Kookosrasva kun on köyhien Tyynenmeren saarivaltioiden tuote, niin sillä ei ole paljon puolestapuhujia täällä länsimaissa. Siksi se on helppo rutata lyttyyn . Tosiasia kuitenkin on, että noilla saarilla elää väestöä, joka elää miltei pelkästään kookostuotteilla (mukaanlukien sen rasva!). Oletko yllättynyt, kun kerron, että sydän ja verisuonitaudit ja diabetes ovat käytännössä tuntemattomia tauteja noilla saarilla, missä kookosta syödään paljon!
Voi on ihan hyvä paistorasva myös. Ainakin parempi kuin rypsi. Voi on vielä parempi paistorasvana kun sen tekee ns. kirkastetuksi voiksi huippukokkien tapaan. Voi on erilaisten rasvojen cocktail ja kirkastamalla se, siitä saa erilleen sen stabiileimman osuuden plus erotettua proteiinit.
Oivariini ei käy paistamiseen, se sisältää rypsiöljyä.
Oivariini ei muutenkaan ole terveellistä vaikka alan teollisuus muuta uskottelee (jälleen iso raha sanelee totuudet)
Rypsiöljyn terveellisyydestä ei löydy kunnollista tieteellistä tutkimusta. Päinvastoin, runsaan Omega-6 saannin epäterveellisyydestä sen sijaan löytyy jo jonkinverran näyttöä. Rypsiöljy aiheuttaa kehossa tulehdusta, joten sen käyttöä kannattaa vähän vältellä.
Jos kasvirasvoja pitää käyttää, niin oliiviöljy on turvallisin salattiöljynä ym. Kuten välimeren kansat ovat tuhansia vuosia tämän asian tienneetkin.
Rypsiöljyllä on max 10 vuoden vanha käyttämisen historia ja terveysväitteet on repaistu suomalaisen teollisuuden ahterista. Koska kyseessä on iso biznes.
Rypsiöljystä kertoo paljon sekin, että ennenvanhaa se oli suorastaan terveydelle vaarallista sisältämänsä erukahapon vuoksi. Vasta viime vuosina teollisuus on oppinut poistamaan tuon hapon (tahi kehittämään rypsilajikkene, jossa erukan määrä on pieni).
Erukahapon historiakin kertoo siitä, ettei rypsi kuulu ihmisen luontaiseen ravintoon. Ei ole voinut kuulua! - ppll
salaatissa kirjoitti:
enkä pidä missään sen mausta.
rypsiöljyä kantsii kokeilla. Mieto ja hyvän makuinen.
- Sirkka Perttunen
Kasviöljyjen(ei puuöljyjen,johon oliiviöljy kuuluu) haittavaikutuksista on paljon tutkimustietoa! Ne mm. ylläpitävät kehossa tulehdustilaa,ne härskiintyvät kehossa,ne ei kestä kuumennusta,ja rasvaliukoisten vitamiinien imeytyminen on todella heikkoa.Ravinnon kolestrolilla ei ole juurikaan vaikutusta kolestrolitasoihin,koska,maksa tuottaa tarvitsemansa kolestrolin 85%:sti! Lopuksi,öljykasvien tuotanto on erittäin ympäristöä kuormittavaa!
- elliivo
Kai tuossa pitäisi ottaa huomioon myös se että oliivipuita ei täällä meillä kasva.
Ympäristön kuormitus lisääntyy kun sitä ihmeöljyä kuljetetaan meille tuhansien kilometrien päästä.
Lentokoneet ne vasta ison jalanjäljen jättävätkin.
Enemmän pitäisi olla huolissaan siitä että rypsiöljyä/rapsiöljyä käytetään "ekoautojen" polttoaineena.
Kun sinä Sirkka tiedät paljon näistä ravitsemusasioista niin sano minulle kumpi on kokonaisvaltaisesti parempi rasva ihmiselle, rypsiöljy vai voi?
Mielestäni voin makua ei mikään voita mutta olen hyljännyt se omasta käytöstäni jo vuosikymmeniä sitten kun sitä niin myrkyksi tituleerattiin. - Sirkka Perttunen
elliivo kirjoitti:
Kai tuossa pitäisi ottaa huomioon myös se että oliivipuita ei täällä meillä kasva.
Ympäristön kuormitus lisääntyy kun sitä ihmeöljyä kuljetetaan meille tuhansien kilometrien päästä.
Lentokoneet ne vasta ison jalanjäljen jättävätkin.
Enemmän pitäisi olla huolissaan siitä että rypsiöljyä/rapsiöljyä käytetään "ekoautojen" polttoaineena.
Kun sinä Sirkka tiedät paljon näistä ravitsemusasioista niin sano minulle kumpi on kokonaisvaltaisesti parempi rasva ihmiselle, rypsiöljy vai voi?
Mielestäni voin makua ei mikään voita mutta olen hyljännyt se omasta käytöstäni jo vuosikymmeniä sitten kun sitä niin myrkyksi tituleerattiin.Halusin vain verrata rypsiöljyn ja oliiviöljyn terveysvaikutuksia. Yhdyn täysin kirjoitukseesi näistä ympäristöhaitoista!Vastustan ehdottomasti tätä järjetöntä elintarvikkeiden rahtailua maasta toiseen!Puhumattakaan matkailun haitoista! Mielestäni kehon kannalta paras valinta on voi,mieluimmin luomu.Sen vaikutus verensokeriin on neutraali eikä se aiheuta tulehdustilaa kehossa.Kasvirasvat lisäävät elimistön oksidatiivista stressiä muodostamalla runsaasti vapaita radikaaleja.
- noniinnäkyy
Tutkimustietoa on hyllykilometrejä muttei yhtään viitettä löytänyt sinun postaukseen
- on teveellisempää
Rypsiöljyn ongelma on se että se härskiintyy helpommin kuin oliiviöljy. Kun sillä paistinpannulla paistaa niin karsinogeeneja (aiheuttaa syöpää) syntyy ememmän kuin oliiviöljyssä.
- oliiviöljyn puolestapuhujat
Useampikin väittää oliiviöljyn olevan parempi, kyllä te ihmiset voitte sitten olla mainoksen uhreja! Ensinnäkään oliivilla ei voi paistaa, se on lähinnä salaatinkastikkeisin ym tarkoitettu. Minä paistan rypsiöljyllä, se on ainoa terveellinen paistomuoto. Ei siihen mitään syöpägeenejä tule kun ei sitä polta pannulla savuavaksi.
- Sirkka Perttunen
oliiviöljyn puolestapuhujat kirjoitti:
Useampikin väittää oliiviöljyn olevan parempi, kyllä te ihmiset voitte sitten olla mainoksen uhreja! Ensinnäkään oliivilla ei voi paistaa, se on lähinnä salaatinkastikkeisin ym tarkoitettu. Minä paistan rypsiöljyllä, se on ainoa terveellinen paistomuoto. Ei siihen mitään syöpägeenejä tule kun ei sitä polta pannulla savuavaksi.
Rasva-asioissa jokainen toki tekee valintansa.Taidat itse olla terveys"asiantuntijoiden" uhri! Ruokateollisuus vastaa pääosin heidän koulutuksestaan! Muista sitten kun käytät rypsiöljyä, sitä ei missään tapauksessa saa kuumentaa yli 170 asteen! Lopuksi, ainoat turvalliset paistorasvat ovat kookoarasva,voi ja yleensä eläinrasvat!
- Olivio
oliiviöljyn puolestapuhujat kirjoitti:
Useampikin väittää oliiviöljyn olevan parempi, kyllä te ihmiset voitte sitten olla mainoksen uhreja! Ensinnäkään oliivilla ei voi paistaa, se on lähinnä salaatinkastikkeisin ym tarkoitettu. Minä paistan rypsiöljyllä, se on ainoa terveellinen paistomuoto. Ei siihen mitään syöpägeenejä tule kun ei sitä polta pannulla savuavaksi.
>>>Ensinnäkään oliivilla ei voi paistaa
- oliiviöljyn ja voin käyttäjä
Olivio kirjoitti:
>>>Ensinnäkään oliivilla ei voi paistaa
Oliiviöljyllä todellakaan ei paisteta. Paistan voilla.
- Sirkka Perttunen
oliiviöljyn ja voin käyttäjä kirjoitti:
Oliiviöljyllä todellakaan ei paisteta. Paistan voilla.
Järkevää sanon minä!Löytyy vielä ihmisiä joita ei nämä "asiantuntijat" ole sekoittaneet. Kokeileppa myös kookosöljyn(ekstra virgin) käyttöä,esim.kookoksessa haudutettu sipuli on makuelämys.Myös kookosöljyn ja voin sekoitus antaa todella mahtavan maun ruokaan. Esim.lihapalat ennen pataan laittamista kannattaa ruskistaa kevyesti ks. seoksessa.Kannattaa kokeilla!
- Haloo!
oliiviöljyn ja voin käyttäjä kirjoitti:
Oliiviöljyllä todellakaan ei paisteta. Paistan voilla.
>Oliiviöljyllä todellakaan ei paisteta<
Mitä IHMETTÄ tarkoitat???
Se, että SINÄ et paista oliiviöljyllä, ei tietenkään tarkoita, etteivätkö sadat miljoonat MUUT ihmiset kautta maapallon paistaisi NIMENOMAAN oliiviöljyllä. - Nilppi
Haloo! kirjoitti:
>Oliiviöljyllä todellakaan ei paisteta<
Mitä IHMETTÄ tarkoitat???
Se, että SINÄ et paista oliiviöljyllä, ei tietenkään tarkoita, etteivätkö sadat miljoonat MUUT ihmiset kautta maapallon paistaisi NIMENOMAAN oliiviöljyllä.Olet nimim. "Haloo!" aivan oikeassa! Milläköhän rasvalla koko etelä-eurpooppa, pohjois-afrikka etc. ruokansa paistelee (esim. Kreikassa??). Olen asunut em. alueilla pari vuotta ja paistaessa käytetään todistettavasti: No o-lii-vi-öl-jy-ä tietenkin!! Vai sllä ei voi paistaa? No Voi Hyvää Päivää!!!!´
- rypsiöljy kakkosena
Tosi on!
- on markkinointikikka
Raisio pelkää, että kukan ei osta enää heidän pahanmakuistakin rypsiöljyään, kun oliiviöljy vie markkinat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka1033121GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431167- 831142
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja521055Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!32997- 67868
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 53847
- 44832
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24801