Kateenkorvan

Keittoaika

Olen ensikertalaisena valmistamassa kateenkorvaa
ja katseltuani erilaisia ohjeita jäi silti
askarruttamaan pari juttua, eli liotuksen jälkeen
keitto-aika ? Joissain ohjeissa on ainoastaan
"ryöppäys" joissain keitetään 20min., minkä jälkeen
paneraus ja paistaminen. Ja vielä tuossa välissä
painon alle laittaminen, kuinka kauan "prässissä"
pidetään.Kerrotko kuinka Sinä olet päässyt hyvään
lopputulokseen?

3

1955

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Aloittaja

        Kiitos, mainioita ohjeita, Pekka Hillun ohjeella
        ajattelin aloittaa.


    • elukan sisällä

      http://www.keittotaito.com/tietoa_sisaelimista.html

      16.2.2012 2:23 | Ruokalaji: liharuuat
      Helsingin Sanomat: Kateenkorva on kaulan ja rinnan yhtymäkohdassa oleva rauhanen, joka surkastuu vanhetessa. Sellainen on kaikilla nuorilla selkärankaisilla, ihmiselläkin. Kateenkorvan maku on mieto ja koostumus pehmeä. Sitä on vaikea verrata mihinkään muuhun. Klassinen tapa on keittää kateenkorva miedossa liemessä, leikata se siivuiksi, leivittää ja paistaa voissa. Rapea pinta kaipaa vain suolaa ja pippuria. Kateenkorvaa saa kauppahalleista ja tilaamalla

       400 g kateenkorvaa
       4 keitettyä perunaa
       1 iso sipuli
       2 porkkanaa
       1 nauris
       1 palsternakka
       2 rkl hienonnettua persiljaa
       suolaa ja valkopippuria
       2 rkl voita
       4 kananmunaa
      Liota kateenkorvaa kylmässä vedessä yön yli. Huuhtele se huolellisesti.
      Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää kateenkorva liemeen. Hauduta miedolla lämmöllä 15 minuuttia ja jätä liemeen jäähtymään puoleksi tunniksi.
      Nosta kateenkorva liemestä ja poista sen pinnasta ohut kalvo. Kalvo irtoaa helpoiten lämpimänä. Poista isoimmat suonet ja rasvat veitsellä.
      Pilko kateenkorva peukalonpään kokoisiksi paloiksi. Kuori ja kuutioi juurekset ja sipuli. Kuutioi perunat.
      Paista juureksia ja sipulia pannulla voissa, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää mukaan kypsät perunat ja kateenkorvapalat. Jatka paistamista, kunnes pyttipannu on kullanruskeaa.
      Lisää lopuksi hienonnettua persiljaa ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile pyttipannu paistetun kananmunan kanssa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet toisen kanssa

      ...ja minä yhä vain sinua kaipaan. Tiedän ettet ole onnellinen siellä. Älä hukkaa aitoa onnea ja rakkautta hukkaan vain
      Ikävä
      225
      1598
    2. Näytit taas lihoneen.

      Tynnyri se vaan kasvaa.
      Ikävä
      37
      1459
    3. Kuka teistä on paras nainen

      A-nainen? J-nainen? K-nainen? M-nainen? S-nainen? Vai kenties joku muu...? 😊
      Ikävä
      63
      1299
    4. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      74
      1290
    5. Onko jotain mistä

      Olet huolissasi kaivattusi suhteen?
      Ikävä
      78
      1214
    6. Osaako joku selittää tätä

      Että miksi mulle on joka toinen ventovieras ihminen tyly ainakin ilmeillään ja eleillään?
      Ikävä
      76
      1199
    7. Jos me joskus nähtäisiin

      niin ei kai sen vielä tarvitsisi merkitä sen enempää? Ja voihan olla ettei kumpikaan enää siinä vaiheessa edes haluaisi
      Ikävä
      103
      1173
    8. Koska vietät

      Yhteisen yön kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      54
      1008
    9. Lesken uusi

      Onko totta että puolangan kunnalla töissä ollut mies joka kuoli niin sen vaimolla jo uusi lohduttaja. Pitäneekö paikkans
      Puolanka
      18
      1002
    10. Persun suusta:"Köyhät on luusereita ja ansaitsevat köyhyyden"

      Ministeri Juuston apulainen näin uhoaa. Mitäs siinä. Kyllä on jo tiedetty muutaman vuoden hallitustyön pohjalta että per
      Lieksa
      181
      894
    Aihe