ei ruokaa jälkeen klo 18.00..kokemusta?

racoon

Onko jollain kokemusta tälläisestä dieetistä, että muuten saa syödä normaalisti, kunhan ei syö enää klo kuuden jälkeen. onko toiminut? olen normaalikokoinen, mutta haluaisin pudottaa muutaman kilon pois ennen kesää, muttei huvittaisi alkaa oikein laihduttamaan.. entäs onko kokemusta vihreän teen laihduttavasta vaikutuksesta?

34

13959

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • markjoh

      Eli kunhan syöt vähemmän kuin kulutat niin tulet laihtumaan. Ruokaa kannattaa syödä tasaisin väliajoin aamusta iltaan, ei kannata turhaan lopettaa syömistä ~4-5 tuntia ennen kuin menet nukkumaan.

      Vihreästä teestä löytyy netistä niin paljon tietoa että sen läpikahlaamiseen menisi pieni ikuisuus. Mikään laihduttamisen ihmepilleri se ei ole mutta muita terveyden kannalta hyviä vaikutuksia sillä kyllä todistettavasti on. Eli siitä vaan nauttimaan, ei siitä haittaakaan ole ja hyvältähän se maistuu.

    • afeo

      itsekin olen kuullut tuosta. Itse asiassa eräs tuttuni kertoi tiputtaneensa muutaman kilon olemalla syömättä ilta kuuden jälkeen... En sitten tiedä onko viisasta ja toimiiko oikeasti :)

      • toimii..

        Itse olen käyttänyt samaa taktiikkaa viime vuoden alussa eka kerran ja pudotin painoani(alkupaino78,5) 4kg/4kk. Painoni pysyi siinä jatkossakin(74,5kg) Aloitin tämän vuoden alussa taas samaisella taktiikalla ja tähän mennessä on hävinnyt kiloja jo 4,5kg. Syön muuten normaalisti pitkin päivää useita aterioita(aamu7,00,9.30,12.oo,14.30 ja 17-18.00 (2lämmintä) ja välipaloja, eikä illalla ole tarvinnut kertaakaan mennä nälkäisenä nukkumaan:)


    • empäuskoen

      päivän kokonaisenergiamäärällähän sitä on väliä, ei niinkään millä kellonlyömillä sen syö. joten tuohon en usko.

      • Amppari

        vatsan levätä.


    • ei jälkeen kuuden

      itseasiassa tuo on totta että saa helpommin pudotettua painoa jos ei syö klo.18 jälkeen!
      ja tuota suosittelen kaikille!
      ellei ole aivan maajoukkueurheilija joka tarvitsee ravintoa harjoitellakseen iltaisin.

      nimim.kokemusta on!

      • kartsa-58

        Toimii. Eikä tarvi nälissään olla. Hyvät yöunet ja pirtsakka olokin aamulla ilman turvotusta. Vatsa tykkää levostakin..


    • ...

      On tutkittua, että jos syö illalla, ei sillä ole merkitystä, jos ei mene heti nukkumaan. Jos syöt illalla, et saa mennä nukkumaan 1.5-2 tuntiin syömisestä, niin se ei varastoidu.

      • missä ?

        >

        Missä tällaista on tutkittu ?

        Jep, eipä taida olla. Tuohan on silkkaa sontaa.


      • ei pidä paikkaansa

        No ei todellakaan ole todettu missään tutkimuksissa mitään tollaista höpöhöpöä!! Miten niin ei varastoidu? Mihin tää muka perustuu? Ei mihinkään! Et edes itsekään tiedä mihin se perustuu, koska et tiedä miten ihmisen keho toimii.

        Ei yöllä ruoka mitenkään mystisesti varastoidu, älä ole tyhmä! Energiaa varastoidaan silloin kun kehossa on insuliinia ja insuliinia on ruokailu jälkeen. Nukkumisella ei ole tähän asiaan mitään vaikutusta.


    • pötyä

      Ei sillä ole väliä mihin aikaan syö.

      Tottakai tuo laihdttaa, jos normaalisti söisit kuuden jälkeen ja jätätkin sen määrän syömättä.

      Mutta ihan samahan se olisi jos jättäisit syömättä vaikka yhdeksän ja kolmen välillä.

      Ei keho tiedä mihin aikaan ne kalorit tulee.

      • tarkoititko..

        Siis aamu yhdeksän ja päivän 15.oo välillä? Jos itse tekisin niin lopun päivää ja iltaa olisi niin pirun kova nälkä ja verensokerin lasku, että syön itteni lopulta ähkyyn ja ilta meneekin nukkuessa. Jos taas syön pitkin päivää pieniä aterioita,(kun kulutuskin on suurimmallaan) niin eipäs ilta kuuden jälkeen nälätä ollenkaan. On muuten paljon pirteämpikin olo koko illan ja nukkumaan mennessä kevempi olo, sekä unikin tulee heti. Jokainen täplää tyylillään ja se tapa mikä toisesta tuntuu hyvältä ei välttämättä sovi sitten kolmannelle:)


    • viime vuonna

      Itse tein näin viime vuonna neljän kuukauden ajan. Söin melkein joka päivä jätskitikun tai jotain muuta hyvää. Tavallista ruokaa muuten. Välillä herkuttelin enemmänkin, mutta iltaisin noin klo 18 jälkeen en syönyt paria iltaa lukuunottamatta.Paino tippui 12 kg.

      Tiedän kyllä ettei se kellon aika vaikuta laihtumiseen, mutta usein ihmiset (ainakin minä) mussuttelen iltaisin kaikkea epäterveellistä, siksi päivittäinen kalorinsaanti jäi vähäisemmäksi ja laihduin. Jos syöt normaalisti, etkä mässäile niin kyllä se paino tippuu.

    • racoon

      kiitos vastauksista!
      olen huomenna ollut viikon tällä ko dieetillä.. paino ei kiloissa ole vielä pudonnut, mutta muuten on huomattavasti kevyempi olo, tuntuu hoikemmalta, aamulla olen virkeämpi ja uni tulee välittömästi nukkumaan mennessä!! En ennenkään ole ollut mikään ihan älytön iltasyöpöttelijä, mutta kyllä se suurinosa herkuista on sijoittunut aina sinne ilta-aikaan.. leffan ääreen ym. Eli aion jatkaa tällä linjalla.. jospa ne kilotkin alkaa tippumaan :)

    • perustuu

      ainoastaan siihen,että suurinosa on jo himassa 18.00 ja näin ollen liikkuminen alenee=kulutus alenee.Ilalla tulee myös naposteltua enemmän esim telkkarin äärellä jne.

      Mitän taikaa ei siinä ole perustuu puhtaasti siihen,että liikuttua tulee vähemmän ja naposteltua enemmän.

      Ruokaa ei kyllä muutenkaan kannata ahtaa ilalla ennen nukumaan menoa,että ruuansulatus saa tlevättyä tarpeeksi.

      • kartsa-58

        Jos illalla nostaa verensokerin ylös syömällä väärin tai liikaa. Insuliinipumppu on koko yön päällä! Ja ruuansulatus jyllää aamuun asti. Painajaisunet ja hikoilukohtaukset saa kaupantekijäiseksi viellä. Aamulla ei varmaan ole nälkä.


    • iltasyöminen ei lihota

      Toi on ihan typerää höpöhöpöä. Iltasyöminen ei lihota sen enempää kuin aamusyöminenkään, oikeastaan päinvastoin sillä illalla elimistö erittää vähemmän insuliinia ja mitä vähemmän insuliinia kehossa, sitä vähemmän rasvaa varastoidaan ja sitä paremmin sitä käytetään energiaksi.

      Yötä vasten kannattaa syödä siksikin jotain, että yöllä keho korjaa päivän ja esim. liikunnan aikana muodostuneita mikrovaurioita kudoksissa, keho siis palautuu levossa ja silloin tarvitaan ravintoaineita, erityisesti proteiineja mutta myös hieman hiilihydraatteja (hiilihydraatit auttavat proteiinien käytössä lihaksien hyväksi).

      • -40kg

        Itse olen parin vuoden sisällä laihduttanut nyt yli 40kg, ruokailuni painottuvat erityisesti iltaan, 19-20 välille, töitteni takia. Iltasyöminen ei ole vaikuttanut ikinä, millään tavalla eikä vaikuta kellään muullakaan laihduttamiseen!!! Päivän kokonaismäärä ratkaisee!


      • Anonyymi

        Itsellä oli 2 diab. oireita, eli aina aamulla ennen klo11 sokerit pyrki nousemaan yli 10, selitys, aineenvaihdunta menee lepoon kun nukkuu, tällöin illalla syöty ruoka sulaa vasta aamulla ja nostaa verensokeria. Lopetin iltasyönnin klo 18 jakeen, vaikutus sokerit vakiintui noin 8.0 pari tuntia aamupalan jälkeen...nyt jo alle 7. Samalla olen laihtunut 4 kg puolessa vuodessa ja olo on parempi


    • Amppari

      Antaa vatsalle aikaa levätä ja kuluttaa.
      Syön päivässä sellaiset 200-500 kaloria, jos ei ahmimiskohtauksia ilmeenny.
      Tällätavoin pääsen yhä lähemmäksi tavoitettani.

      • oma kokemus

        Jännä juttu tuo. Dieetit vaihtoon -sarjassa eräs nainen laihdutti syömällä kevyttä ruokaa alkupäivän ja lopettamalla syömisen klo16. Sanoi että putoaa 100-500g per/pvä tällä systeemillä (painosta varmaan riippuen). Kokeilin itse ja toimihan se. Ei sitä kuitenkaan kauan jaksa kun melko pienillä energiamäärillä on mentävä jotta toimisi, aneeminen olo koko ajan. Kyllä sitä pienillä energiamäärillä muutenkin laihtuisi. Paino kuitenkin putoaa vaa,an mukaan, ties mistä se sitten lähteekään.


    • Toimii todellakin

      Syy, miksi ko. dieetti toimii on se, että suurin osa ihmisistä syö suhteellisen terveellisesti päivän aikana ja sortuu herkutteluun vasta illalla sohvalla tv:tä katsellessa. Ehkä ko. dieetti kannustaisi syömään paremmin päivällä eikä kituuttamaan jos tietää, että illalla ei saa syödä. Päivällä yleensä mielitekoja on muutenkin vähemmän. Eikös jossain sanottukin, että ihminee alkaa laihtumaan heti, kun vähentää tv:n katselua ja sohvalla makaamista? Ko. yhdistelmä, kun yleensä on yhteydessä siihen, että jääkaapin ovi käy tauotta...

    • ryjyrj

      HELPPO, SÄÄNNÖLLINEN RUOKAVALIO & PÄIVÄOHJELMA (kannattaa kirjoittaa/tulostaa jääkaapin oveen noudattamisen helpottamiseksi):

      klo 8:00 aamupala:
      - kaksi leipää, päälle esim. tomaattia, kurkkua ja juustoviipale
      TAI
      - lautasellinen kaurapuuroa (hiutaleita 1,5-2 dl), päälle hieman mysliä, marjoja, banaania, marjakeittoa ja/tai jogurttia
      TAI
      - 10 mantelia tai muuta pähkinää, 2 dl maustamatonta jogurttia, 1 banaani
      JUOMAKSI: 1 kuppi kahvia/teetä/maitoa/tuoremehua

      klo 11:00 välipala:
      - välipalapatukka
      TAI
      - ruisleipäviipale, jonka päällä tomaattia tai kurkkua
      TAI
      - 2 dl maitorahkaa tai kermaviilia 1 purkki ananasta
      JUOMAKSI: 1 lasi vettä/kahvia

      klo 14:00 päivällinen:
      - 2-4 perunaa, hieman kastiketta, puolet lautasesta salaattia tai vihanneksia
      TAI
      - 1-2 kauhallista riisiä kanankoipipala ilman kuorta sekä hieman salaattia
      TAI
      - 1 lautasellinen puuroa marjoilla tai marjakeitolla
      TAI
      - puolikas makkara, puolet lautasesta salaattia tai vihanneksia
      TAI
      - 1-2 kauhallista makaronia tai makaronilaatikkoa, puolet lautasesta salaattia tai vihanneksia
      TAI
      - 1-3 kauhallista maksalaatikkoa, puolet lautasesta salaattia tai vihanneksia
      TAI
      - 2-5 kauhallista kaalilaatikkoa, puolet lautasesta salaattia tai vihanneksia
      JUOMAKSI: 1-2 kuppia maitoa tai vettä

      klo 17:00 välipala:
      - välipalapatukka omena
      TAI
      - ruisleipäviipale, jonka päällä tomaattia ja kurkkua
      TAI
      - banaani 2 dl maustamatonta jogurttia
      TAI
      - kaurapuuroa (hiutaleita 1,5-2 desiä)
      JUOMAKSI: 1 kuppi kahvia/teetä/maitoa

      klo 20:00 illallinen:
      - 1 kauhallinen riisiä, kastiketta ja salaattia
      TAI
      - kanankoipi salaattia 1-2 rkl raejuustoa
      - 1-2 palaa tummaa suklaata
      TAI
      - 2-4 perunaa, kastiketta ja salaattia
      TAI
      - 1 kourallinen ranskanperunoita (lisukkeena 2 nakkia/lihapullaa/kananuggetia tai puolikas makkara) vähän ketsuppia/sinappia paljon salaattia
      JUOMAKSI: 1 kuppi kahvia/teetä/maitoa/vettä tai tuoremehua

      klo 21:00 tehtävät:
      - nosta 2-3 kg painoja 30-50 kertaa
      - mene kyykkyasentoon selkä ja vatsa suorassa ja nouse ylös (yritä pitää kantapäätkin lattiassa ja mene niin alas kuin pystyt), toista 10-25 kertaa
      TAI
      - mene kävely- tai hölkkälenkille 20-60 minuutiksi
      - venyttele jalkojasi esim. seisoessasi yrität kurottautua käsillä maahan, pysy venytysasennossa niin kauan kuin kestät
      JUOMAKSI: 2 lasillista vettä

      klo 22:00 iltapala:
      - banaani ja max. 10 mantelia tai muuta pähkinää
      TAI
      - ruisleipä (päälle esim. 1-3 kinkkuviipaletta, kurkkua ja tomaattia)
      JUOMAKSI: 1-2 kuppia maitoa, kaakaojuomaa tai vettä

      klo 23:00 viimeistään nukkumaan:
      - jos televisiosta tulee ohjelmia, tallenna digiboxille ja katso seuraavana päivänä esim. jumpan yhteydessä.

      1-2 kertaa viikossa voit pitää halutessasi herkutteluillan. Vaihtoehdot (valitaan VAIN YKSI seuraavista):
      - vähärasvaisia tai rasvattomia popcorneja
      - lautasellinen suklaapuuroa (= kaakaota puuroa)
      - max. 4 palaa tummaa suklaata
      - max. 2 palaa maitosuklaata
      - neljäsosa pullasta, pasteijasta tai leivoksesta
      - dippiä lautasellinen porkkanoita ja kurkkuja
      - puolikas makkara sinapilla tai ketsupilla

      • ilta kuusi

        luin tän puolvuotta sitte ja kokeilin sitä, että en syö enää kuuden jälkeen ja se on toiminut! mulla o pudonnut paino ihan huikeasti!! ja tuntuu että olen hoikka, mutta liikun ja syön tarpeeksi päivällä ja iltapäivällä :) kunnossa ollaan!


      • Anonyymi

        Kauheaa jos noin usein pitää jotain syödä, ja 3-4 perunaa, syön päivässä korkeintaan 2 perunaa, pientä ja nekin eri aikaan, raaka salaatti ei sovi vatsalle ja keitetyt kasvikset ovat kamalia. Yleensä syön yhden pienen aterian päivässä, joskus toisen illalla, yhden leivän päivässä ja puoli kuppia kahvia, yksi banaani tai päärynä, siinä se. Ehkä syön liian vähän, kun en laihdu grammaakaan. Ongelmana iso maha.🙈


    • Mä12345

      On tutkittu juttu että laihtuu bbc tutki ja ihmiselläon biologinen kellojoka nukkuu yöllä.

      • SyksyTulee234

        kun syö vaan silloin kun aurinko ei ole laskenut, ei voi lihota

        koska, pimeeän aikana se tallentuu heti rasvakudokseen kun elimistö käy säästöliekillä


    • qaz1

      Katsokaapa Sohvaperunat-sarjaa telkkarista.
      Mitä ihmiset tekevät katsellessaan TV-ohjelmia?
      Tietenkin syövät karamellia, keksejä ja muuta lihottavaa.

      Eli iltasyönti pois, niin yksinkertaista se on.

      • likhuiygyug

        kauhee ahtaminen ennen ku ohjelmat alkaa et saa ne samat syötyy


    • ihmettelenvaan

      Miten sitten on mahdollista että muualla euroopassa ei lihota hervottomasti kun päivän lämmin pääateria syödään vasta illallisella, yleensä vasta klo 20 jälkeen.

      • PitääKokeilla

        Ne vetää samalla viiniä ja konjakkia.


    • kkk222

      Se on aivan sama mihin aikaan syö.Minulla maha lähti viikossa,oikean ruokavalion ja liikunnan avulla.Syön yölläkin.

    • qaz1

      Tietenkin on sama milloin syö mutta illan ja yön paasto on varmasti vähiten stressaava dieetti.

      • 435435643

        Tätä minäkin, voihan sitä olla syömättä vaikka 0.00-15.00 mutta kuinka hyvin se oikeasti onnistuu. Siksi 18.00-6.00 on kätevä aika tällaiselle osapaastoolle.

        Itse tein niin kun laihdutin 50kg. Aamiainen klo 7, lounas 11 ja illallinen 18. Aamiainen ja lounas aika normaaleja, illallinen jo hyvin vähähiilarinen. Tällä tavalla saa kropan hiilaripuutteeseen yöksi. Rasva palaa nukkuessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9479
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      392
      4017
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2825
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      87
      2790
    5. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2554
    6. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      178
      2538
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1803
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1632
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1590
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1403
    Aihe