Uuniperunoille täytteitä

neuvoton opiskelija

Olen opiskelija ja uuniperunat olisivat hyvä ja halpa herkku.

Miten tehdä helppoja ja halpoja täytteitä? Pidän kovasti sellaisista raikkaista vaaleista täytteistä. Esim kinkusta, tonnikalasta....

Kiitos paljon neuvoista!

7

6410

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perunantäyte

      Niitähän nyt on satoja...
      jos haetaan halpaa;
      1 prk kermaviiliä
      1 pr tonnikalaa hiutaleina vedessä
      suolaa, sitruunapippuria tai / mehua
      juustoraastetta, esim mozzarellaa
      tai mitä nyt löytyy, ei kuitenkaan edamia
      tilliä

      valuta tonnikala ja kermaviili sotke täytteet yhteen, lisää kuuman perunan päälle

      Kinkulla:
      Poutun savusuikaletta (edullisin)
      maustamatonta tuorejuustoa
      suolakurkkusilppua
      kuivattua persiljaa
      suolaa

      Katkaravuilla
      Koskenlaskija- sulatejuustoa
      tilliä, ripaus suolaa,sitruunaa ja sokeria
      sulatettuja ja valutettuja katkarapuja

      Pehmennä koskenlaskijaa hieman maidolla, ja
      sekoita täyteet

      Minä tykkään syödä uuniperunan grillivoilla !

      • -nainen-

        Jos olet valkosipulin ystävä niin, seuraavaa kannattaa kokeilla :)

        2 dl (1 prk) kermavaailiä
        2 kpl valkosipulinkynsiä, murskattuna
        1,5 rkl hedelmäsokeria
        1 nippu tuoretta ruohosipulisilppua
        1 nippu tuoretta tillisilppua
        0,5 tl yrttisuolaa
        ripaus tavallista suolaa

        Hapan/imelä antaa tuhdin potkun valkosipulille, joten tuota kahden kynnen määrää ei kannata ylittää annoksessa.


    • täytteeseen

      kylmäsavulohitäyte on kiva ja omegoita tulee samalla. samoin savusilakoista ja muista savukaloista. Pieni sipuli hakataan oikein pieneksi silpuksi. (tai purjoa) tilliä, kaprista tai suolakurkkuhakkelusta, keitetty muna hakataan myös ja mausteeksi hiukan sitruunamehua (saa keltaisissa muovipulloissa ainakin Lidlistä, maksaa varmaan 1 e ja riittää tosi kauan maustamiseen). Pippuria maun mukaan ja kesällä vaikka sitruunamelissaa (kasvaa purkissa ikkunalaudallakin ja on kiva moneen ruokaan, lisäksi se on nopeakasvuinen ja rehevä). Lopuksi sekaan sopivasti jotain paksuhkoa kermavalmistetta varovasti lusikalla käännellen. (smetana, creme fraiche, kermaviili tms. kukkaron mukaan). tarkista suola.

    • täyte

      ja vielä... jos ei kalorit ole ongelma, voi joskus ostaa paketin pekonia, tulee makua suureenkin täytteeseen mukavasti. Käristä pekonisilppu ja sipulisilppua. mausta mustapippurilla. Kevennykseksi pannulle jotain karkeaa raastetta, vaikka palsternkkaa tai porkkanaa. Sekoitetaan hiukan jäähtyneenä creme fraicheen. Pinnalle tuorekurkkuhaketta.

      Ps. tsatsiki on kiva ja halpa täyte myöskin. Voi ostaa valmiina tai tehdä itse.
      0,5 l maustamatonta jogurttia (ainakin Lidlissä on kivan paksua maustamatoonta jugurttia)
      1 tuorekurkku
      4 valkosipulin kynttä
      2 rkl sitruunan mehua
      1 rkl hunajaa tai ripaus sokeria
      1 rkl oliiviöljyä
      0,5 tl suolaa
      3 rkl hienonnettua tuoretta minttua
      mustapippuria
      Valuta jogurttia noin tunnin ajan.
      Raasta kurkku ja purista ylimääräiset nesteet pois siivilän läpi.
      Sekoita ainekset jogurtin joukkoon.
      Anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
      Jos annat tsatsikin maustua pitempään, lisää suola vasta ennen tarjoilua, sillä suola vetistää jogurttia. Jos et jaksa valutella jugurtta, sekoita creme fraicheen ja valmista tuli.

      • todella

        että tsatsikin voi tehdä creme fraichesta tai maustamattomasta jugurtista, muttei siis ainakaan Bulgarian jugurtista?

        P.S. Voiko tänne enää vastata siten, että oma rekisteröity nimimerkki ei näkyisi, mutta silti saisi vastaukset omaan sähköpostiin?


    • kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

      Purkki ruokajogurttia/ ranskankermaa/smetanaa/kermaviiliä

      Mauste/suolakurkku
      Pala tuorekurkkua
      Punasipulia pieni tai puolikas
      mustapippuria rouheena muutama ripaus
      (tilliä, tuioreena tai ei lainkaan)

      Pilko kasvikset ihan pikkusilpuksi ja sekoita soosiin, mausta kevyesti pippurilla.

      Sitten kun rahavarat ontaa myöten voit lisätä joukkoon savukalaa, kinkkua, katkarapuja, mersäsieniä, kanttarelleja,

    • aitoa...

      ..voita, ja herkkuhan on jo siinä!
      Älä suotta yritä peittää perunan aitoa hyvää makua liiaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      107
      7746
    2. 110
      5997
    3. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      83
      5177
    4. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      139
      4546
    5. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      11
      3220
    6. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      55
      2977
    7. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      58
      2938
    8. Törkeää toimintaa

      Todella törkeitä kaheleita niitä on Ylivieskassakin. https://www.ess.fi/uutissuomalainen/8570818
      Ylivieska
      10
      2444
    9. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      61
      2437
    10. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      56
      2056
    Aihe