"perinteikkään" kanaviillokin ohjeen? Kouluaikoina se oli sellasta outoo keltasenvihreetä mautonta(tai oikeestaa se oli varmaan curry joka siinä maistu, tavalla tai toisella)mössöö, mutta ny tahtos tehä itse mut mistään ei tunnu ohjetta löytyvän.. Ja sit ihan simppeliä eikä liian "eksoottista" esim. mua rupee jo korpeen kun joka ikiseen ruokaan melkei tavalla tai toisella tungetaan tota kesäkurpitsaa ym.mulle "outoja" makuja. Ihan yksinkertasta ja hyvää, kiitos.
Laittaisitteko
8
1505
Vastaukset
- tekoa anopin vanhalla ohjeella
Kanaviilokki voi tarkoittaa aika monenlaista keitettyä kanaruokaa. Itse teen näin:
kokonainen broileri,
sipulia.porkkana tai muita juureksia.
suolaa
currya (voi jättää poiskin)
pippureita
4-5 rkl vehnäjauhoja
purkki smetanaa tai kuohukermaa
päivä1: laitan kokonaisen pakastebroilerin kiehumaan. Veteen karkeaa merisuolaa ruokalusikallinen. Vähän porkkananpaloja isoina lohkoina, ei tarvitse kuoria, pelkkä kunnollinen pesu riittää, pieni sipuli neljään osaan leikattuna, vahvaa currya puoli rkl. (käytän vahvaa currytahnaa, maistuu mielestäni paremmalta). Kokonaisia valko-ja mustapippureita ja laakerinlehti. Keitän broilerin kokonaisena ihan pehmeäksi. Laitan sen lautaselle jäähtymään. Siivilöin liemen (kiehuneet kasvistenrontot roskiin) ja vien sen partsille jäähtymään kannen alle. Siivoan lihat luista ja nahoista. Tarkkana, siellä on pari oikein pientä terävää luuta. Pilkon lihat ja laitan jääkaappiin kannen alle.
päivä2: liemen pinnalle tulee jäykkä kerros kananrasvaa, joka ei ole hyvää. Kuorin sen lusikalla pois. Laitan liemen kiehumaan. Suurustan keittämisen alussa ihan vehnäjauhoilla (esim 4-5 rkl desilitraan kylmää vettä ja vatkataan vaan liemeen) Keitän sitä kasaan, kunnes maku on hyvä ja vahva, joskus lisään currya jos maku vaatii. Kun sakeus ja maku on sopiva, laitan sekaan kuohukermaa tai smetanaa. Lopuksi pilkotut lihat ja vähän aikaa kiehumista.
Jos haluaa oikoa, voi homman hoitaa ihan putkeenkin, mutta silloin ne rasvat jäävät mukaan ruokaan. Ei ainakaan kersat ole huomannu, miten vaan käy heille. Itse haluan ne rasvat pois joten teen kahdessa vaiheessa. Maailma on täynnä näitä kastikereseptejä, mutta tämä on vanha ja ihan kelpo viillokki, jos sitä niin halutaan kutsua. Olin nuori tyttö, kun silloinen anoppi opetti tämän minulle, teen sitä joskus vieläkin. Varmaan saat paljon muitakin kivoja ohjeita! :)- broiler on pentu
baystreet kirjoitti:
Mista se sana broileri tulee, eiko se vain ole kana.
Kana on täysikasvuinen.
Broilerin ikä teurastettaessa on noin 5 viikkoa. Broiler on myös erityisesti jalostettu lihantuotantoa varten. Broiler ei pärjää muninnassa oikeilla munintakanakannoille. - Kissoista ja koiristakin
broiler on pentu kirjoitti:
Kana on täysikasvuinen.
Broilerin ikä teurastettaessa on noin 5 viikkoa. Broiler on myös erityisesti jalostettu lihantuotantoa varten. Broiler ei pärjää muninnassa oikeilla munintakanakannoille.Puhutaan hän-muodossa. Ennen ne olivat se.
Linnuilla on poikaset, eivät ne ole pentuja, koirilla ja kissoilla on pennut.
Isommat elukat tekevät vasoja ja sika värkkää porsaita, jne.
Hyvää viillokkikanaa tuskin tulet löytämään, se ei murene vaikka keität sitä maailman tappiin. Kyllä se viillokki tulee miltei yhtä hyvää broileristakin, käytät vain kanalientä tai fondia enemmän. - tarvita
Kissoista ja koiristakin kirjoitti:
Puhutaan hän-muodossa. Ennen ne olivat se.
Linnuilla on poikaset, eivät ne ole pentuja, koirilla ja kissoilla on pennut.
Isommat elukat tekevät vasoja ja sika värkkää porsaita, jne.
Hyvää viillokkikanaa tuskin tulet löytämään, se ei murene vaikka keität sitä maailman tappiin. Kyllä se viillokki tulee miltei yhtä hyvää broileristakin, käytät vain kanalientä tai fondia enemmän.mitään kanaliemiä. Kyllä se kokonaisen broilerin keittäminen maustaa sen liemen, ja sitä lientähän keitetään vielä kasaan jonkin verran. turhia kuutioita ja fondeja ei tähän ruokaan tarvita. Vielä 80-luvulla ostin tosiaan oikein kanaa, kun se oli halpaa kuin mikä ja itse olin köyhä kuin mikä, mutta nyttemmin ei oikeita kanoja enää tavallisissa pakastealtaisssa ole näkynyt. Sitä paitsi kana oli laihempi ja siinä oli ruskeita lihanpaloja. Nykyihmiset kai sitten haluavat vaaleaa lihaa. Kyllähän sen kanan kypsäksi sai kun keitti 4 tuntia. Liemi oli hyvin maukas.
t. anopin ohje - Minä kyllä
tarvita kirjoitti:
mitään kanaliemiä. Kyllä se kokonaisen broilerin keittäminen maustaa sen liemen, ja sitä lientähän keitetään vielä kasaan jonkin verran. turhia kuutioita ja fondeja ei tähän ruokaan tarvita. Vielä 80-luvulla ostin tosiaan oikein kanaa, kun se oli halpaa kuin mikä ja itse olin köyhä kuin mikä, mutta nyttemmin ei oikeita kanoja enää tavallisissa pakastealtaisssa ole näkynyt. Sitä paitsi kana oli laihempi ja siinä oli ruskeita lihanpaloja. Nykyihmiset kai sitten haluavat vaaleaa lihaa. Kyllähän sen kanan kypsäksi sai kun keitti 4 tuntia. Liemi oli hyvin maukas.
t. anopin ohjeKäytän lisänä kanalientä, sillä broilerista ei irtoa riittävää makua.
Ne kanat sitten, neljän tunnin keittämisen jälkeen on aivan sama onko liha kanaa vai broileria, yhtä kuivaa molemmat, kana vielä senkin jälkeen joskus sitkasta.
En tarvitse anoppien ohjeita, mulle riittää mummin ohje! - tavallaan
Minä kyllä kirjoitti:
Käytän lisänä kanalientä, sillä broilerista ei irtoa riittävää makua.
Ne kanat sitten, neljän tunnin keittämisen jälkeen on aivan sama onko liha kanaa vai broileria, yhtä kuivaa molemmat, kana vielä senkin jälkeen joskus sitkasta.
En tarvitse anoppien ohjeita, mulle riittää mummin ohje!Niin, ei tuo anoppini vanha resepti mikään mediaseksikäs ole ilman kuutioita ja kaikkia nykyajan mausteita ja lisukkeita. Kun kersat oli pieniä, en minä niitä kuutioita joka paikkaan lisännyt, kun ajattelin että niissä on kaikkia säilöntäaineita. Mun puolesta saa maustella miten haluaa, Ja laita omakin reseptisi tänne, niin alkuperäinen kysyjä voi tehdä mieleistään kanakastiketta. Enkä minä siis tosiaan puhu niiden sitkeiden kanojen puolesta. Totesinpahan vaan että silloin ne oli halpoja ja minä köyhä, niin syötiin sitten niitäkin. En muista olivatko sitkeitä tai mureita mutta kaipa mahamme tuli täyteen kuitenkin. Ajatkin muuttuvat, laitoinpahan reseptin kun kysyttiin helppoa perusruokaa. Sellaista se ainakin on. :)
mummit ja anopit rulez! - ja painekattilaan
Kissoista ja koiristakin kirjoitti:
Puhutaan hän-muodossa. Ennen ne olivat se.
Linnuilla on poikaset, eivät ne ole pentuja, koirilla ja kissoilla on pennut.
Isommat elukat tekevät vasoja ja sika värkkää porsaita, jne.
Hyvää viillokkikanaa tuskin tulet löytämään, se ei murene vaikka keität sitä maailman tappiin. Kyllä se viillokki tulee miltei yhtä hyvää broileristakin, käytät vain kanalientä tai fondia enemmän.sulata vuorokausi ja nakkkaa painekattilaan mauste-vihannes mielesi mukaan. 25 -30 min.
"Ruodi" kun sormet kestää ja siivilöi liemi.
Tai keitä roippeet lisäten vettä , vielä hetken. Anna liemen olla viileässä että saat rasvan pois pinnalta.
ja siitä alkaa viillokin teko. http://www.ruokacentria.com/ruokacentria.php?page=kana#kanaviillokki
http://juliet.vuodatus.net/blog/447423
Muuten paras lentrusuoka on kanaliemi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2944781Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1353066Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k522983Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281541Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2271242- 471189
Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa
Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.71016Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?
Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu78991Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58981Paskalaista valokuitulakiin
Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais52979