Laittaisitteko

minulle maukkaan

"perinteikkään" kanaviillokin ohjeen? Kouluaikoina se oli sellasta outoo keltasenvihreetä mautonta(tai oikeestaa se oli varmaan curry joka siinä maistu, tavalla tai toisella)mössöö, mutta ny tahtos tehä itse mut mistään ei tunnu ohjetta löytyvän.. Ja sit ihan simppeliä eikä liian "eksoottista" esim. mua rupee jo korpeen kun joka ikiseen ruokaan melkei tavalla tai toisella tungetaan tota kesäkurpitsaa ym.mulle "outoja" makuja. Ihan yksinkertasta ja hyvää, kiitos.

8

1488

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tekoa anopin vanhalla ohjeella

      Kanaviilokki voi tarkoittaa aika monenlaista keitettyä kanaruokaa. Itse teen näin:

      kokonainen broileri,
      sipulia.porkkana tai muita juureksia.
      suolaa
      currya (voi jättää poiskin)
      pippureita
      4-5 rkl vehnäjauhoja
      purkki smetanaa tai kuohukermaa

      päivä1: laitan kokonaisen pakastebroilerin kiehumaan. Veteen karkeaa merisuolaa ruokalusikallinen. Vähän porkkananpaloja isoina lohkoina, ei tarvitse kuoria, pelkkä kunnollinen pesu riittää, pieni sipuli neljään osaan leikattuna, vahvaa currya puoli rkl. (käytän vahvaa currytahnaa, maistuu mielestäni paremmalta). Kokonaisia valko-ja mustapippureita ja laakerinlehti. Keitän broilerin kokonaisena ihan pehmeäksi. Laitan sen lautaselle jäähtymään. Siivilöin liemen (kiehuneet kasvistenrontot roskiin) ja vien sen partsille jäähtymään kannen alle. Siivoan lihat luista ja nahoista. Tarkkana, siellä on pari oikein pientä terävää luuta. Pilkon lihat ja laitan jääkaappiin kannen alle.

      päivä2: liemen pinnalle tulee jäykkä kerros kananrasvaa, joka ei ole hyvää. Kuorin sen lusikalla pois. Laitan liemen kiehumaan. Suurustan keittämisen alussa ihan vehnäjauhoilla (esim 4-5 rkl desilitraan kylmää vettä ja vatkataan vaan liemeen) Keitän sitä kasaan, kunnes maku on hyvä ja vahva, joskus lisään currya jos maku vaatii. Kun sakeus ja maku on sopiva, laitan sekaan kuohukermaa tai smetanaa. Lopuksi pilkotut lihat ja vähän aikaa kiehumista.

      Jos haluaa oikoa, voi homman hoitaa ihan putkeenkin, mutta silloin ne rasvat jäävät mukaan ruokaan. Ei ainakaan kersat ole huomannu, miten vaan käy heille. Itse haluan ne rasvat pois joten teen kahdessa vaiheessa. Maailma on täynnä näitä kastikereseptejä, mutta tämä on vanha ja ihan kelpo viillokki, jos sitä niin halutaan kutsua. Olin nuori tyttö, kun silloinen anoppi opetti tämän minulle, teen sitä joskus vieläkin. Varmaan saat paljon muitakin kivoja ohjeita! :)

      • Mista se sana broileri tulee, eiko se vain ole kana.


      • broiler on pentu
        baystreet kirjoitti:

        Mista se sana broileri tulee, eiko se vain ole kana.

        Kana on täysikasvuinen.

        Broilerin ikä teurastettaessa on noin 5 viikkoa. Broiler on myös erityisesti jalostettu lihantuotantoa varten. Broiler ei pärjää muninnassa oikeilla munintakanakannoille.


      • Kissoista ja koiristakin
        broiler on pentu kirjoitti:

        Kana on täysikasvuinen.

        Broilerin ikä teurastettaessa on noin 5 viikkoa. Broiler on myös erityisesti jalostettu lihantuotantoa varten. Broiler ei pärjää muninnassa oikeilla munintakanakannoille.

        Puhutaan hän-muodossa. Ennen ne olivat se.
        Linnuilla on poikaset, eivät ne ole pentuja, koirilla ja kissoilla on pennut.
        Isommat elukat tekevät vasoja ja sika värkkää porsaita, jne.

        Hyvää viillokkikanaa tuskin tulet löytämään, se ei murene vaikka keität sitä maailman tappiin. Kyllä se viillokki tulee miltei yhtä hyvää broileristakin, käytät vain kanalientä tai fondia enemmän.


      • tarvita
        Kissoista ja koiristakin kirjoitti:

        Puhutaan hän-muodossa. Ennen ne olivat se.
        Linnuilla on poikaset, eivät ne ole pentuja, koirilla ja kissoilla on pennut.
        Isommat elukat tekevät vasoja ja sika värkkää porsaita, jne.

        Hyvää viillokkikanaa tuskin tulet löytämään, se ei murene vaikka keität sitä maailman tappiin. Kyllä se viillokki tulee miltei yhtä hyvää broileristakin, käytät vain kanalientä tai fondia enemmän.

        mitään kanaliemiä. Kyllä se kokonaisen broilerin keittäminen maustaa sen liemen, ja sitä lientähän keitetään vielä kasaan jonkin verran. turhia kuutioita ja fondeja ei tähän ruokaan tarvita. Vielä 80-luvulla ostin tosiaan oikein kanaa, kun se oli halpaa kuin mikä ja itse olin köyhä kuin mikä, mutta nyttemmin ei oikeita kanoja enää tavallisissa pakastealtaisssa ole näkynyt. Sitä paitsi kana oli laihempi ja siinä oli ruskeita lihanpaloja. Nykyihmiset kai sitten haluavat vaaleaa lihaa. Kyllähän sen kanan kypsäksi sai kun keitti 4 tuntia. Liemi oli hyvin maukas.
        t. anopin ohje


      • Minä kyllä
        tarvita kirjoitti:

        mitään kanaliemiä. Kyllä se kokonaisen broilerin keittäminen maustaa sen liemen, ja sitä lientähän keitetään vielä kasaan jonkin verran. turhia kuutioita ja fondeja ei tähän ruokaan tarvita. Vielä 80-luvulla ostin tosiaan oikein kanaa, kun se oli halpaa kuin mikä ja itse olin köyhä kuin mikä, mutta nyttemmin ei oikeita kanoja enää tavallisissa pakastealtaisssa ole näkynyt. Sitä paitsi kana oli laihempi ja siinä oli ruskeita lihanpaloja. Nykyihmiset kai sitten haluavat vaaleaa lihaa. Kyllähän sen kanan kypsäksi sai kun keitti 4 tuntia. Liemi oli hyvin maukas.
        t. anopin ohje

        Käytän lisänä kanalientä, sillä broilerista ei irtoa riittävää makua.
        Ne kanat sitten, neljän tunnin keittämisen jälkeen on aivan sama onko liha kanaa vai broileria, yhtä kuivaa molemmat, kana vielä senkin jälkeen joskus sitkasta.
        En tarvitse anoppien ohjeita, mulle riittää mummin ohje!


      • tavallaan
        Minä kyllä kirjoitti:

        Käytän lisänä kanalientä, sillä broilerista ei irtoa riittävää makua.
        Ne kanat sitten, neljän tunnin keittämisen jälkeen on aivan sama onko liha kanaa vai broileria, yhtä kuivaa molemmat, kana vielä senkin jälkeen joskus sitkasta.
        En tarvitse anoppien ohjeita, mulle riittää mummin ohje!

        Niin, ei tuo anoppini vanha resepti mikään mediaseksikäs ole ilman kuutioita ja kaikkia nykyajan mausteita ja lisukkeita. Kun kersat oli pieniä, en minä niitä kuutioita joka paikkaan lisännyt, kun ajattelin että niissä on kaikkia säilöntäaineita. Mun puolesta saa maustella miten haluaa, Ja laita omakin reseptisi tänne, niin alkuperäinen kysyjä voi tehdä mieleistään kanakastiketta. Enkä minä siis tosiaan puhu niiden sitkeiden kanojen puolesta. Totesinpahan vaan että silloin ne oli halpoja ja minä köyhä, niin syötiin sitten niitäkin. En muista olivatko sitkeitä tai mureita mutta kaipa mahamme tuli täyteen kuitenkin. Ajatkin muuttuvat, laitoinpahan reseptin kun kysyttiin helppoa perusruokaa. Sellaista se ainakin on. :)
        mummit ja anopit rulez!


      • ja painekattilaan
        Kissoista ja koiristakin kirjoitti:

        Puhutaan hän-muodossa. Ennen ne olivat se.
        Linnuilla on poikaset, eivät ne ole pentuja, koirilla ja kissoilla on pennut.
        Isommat elukat tekevät vasoja ja sika värkkää porsaita, jne.

        Hyvää viillokkikanaa tuskin tulet löytämään, se ei murene vaikka keität sitä maailman tappiin. Kyllä se viillokki tulee miltei yhtä hyvää broileristakin, käytät vain kanalientä tai fondia enemmän.

        sulata vuorokausi ja nakkkaa painekattilaan mauste-vihannes mielesi mukaan. 25 -30 min.
        "Ruodi" kun sormet kestää ja siivilöi liemi.
        Tai keitä roippeet lisäten vettä , vielä hetken. Anna liemen olla viileässä että saat rasvan pois pinnalta.
        ja siitä alkaa viillokin teko. http://www.ruokacentria.com/ruokacentria.php?page=kana#kanaviillokki
        http://juliet.vuodatus.net/blog/447423
        Muuten paras lentrusuoka on kanaliemi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!

      Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja
      Maailman menoa
      173
      22279
    2. Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"

      Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant
      Maailman menoa
      74
      9496
    3. Sannalla tänään vuorossa The Daily Show

      Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.
      Maailman menoa
      29
      7480
    4. Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa

      Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va
      Maailman menoa
      80
      6325
    5. SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"

      Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei
      Maailman menoa
      182
      5960
    6. Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot
      Maailman menoa
      34
      4966
    7. HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!

      Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.
      Maailman menoa
      108
      4620
    8. Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään

      eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm
      Maailman menoa
      101
      4386
    9. Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"

      Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo
      Maailman menoa
      87
      2060
    10. Marin vetäs lopullisesti maton alta hallitusyhteistyöltä Kepun kanssa

      Kurvinen on jo ennättänyt kommentoimaan, ettei Kepu ole koskaan enää kiinnostunut vasemmiston kanssa hallituspaikasta, k
      Maailman menoa
      80
      1355
    Aihe