juoksu/hölkkä vaatteet

..........

Olen ajatellut ruveta harrastamaan nyt keväästä juoksemista/hölkkäämistä. Minkälaiset vaatteet olisivat hölkkäämiseen parhaat? Harrastan myös lenkkeilyä lähes päivittäin. Olisiko joku sellainen puku, joka sopisi sekä lenkkeilyyn että hölkkään vai pitäisikö molempiin olla omat puvut? Tietenkin olisi kätevämpää jos tarvitsisi hankkia vain yksi puku.

37

3876

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se ole

      lenkkeily ja hölkkä vähän sama asia. Vaatetus ja määrä on tietenkin vähän kiinni missä säässä juoksee. Olen kuitenkin huomannut, että vaatetukseen kannattaa vähän satsata, sillä oikeanlaisella vaatetuksella on merkittävä osuus juoksumukavuuteen. Kesällähän pärjää t-paidalla ja shortseilla, mutta kylmemmällä ilmalla jonkinlainen hengittävä takki sekä juoksuhousut. Jos kylmä vaivaa,niin hanskat käteen ja lippis/pipo päähän ja alle sitten lisää kerroksia. Aika pienellä vaatevalikoimalla peruslenkkeily kyllä onnistuu ihan hyvin.

    • dfhmhj

      löytyy teknistäpaitaa lyhyellä ja pitkällä hihalla, tuulenpitävä takki ja housut, ohut fleece välikerrokseksi talviaikaan, trikoot ja shortsit. Näillä olen pärjännyt hyvin. Minusta ns. juoksutakit ovat vähän turhia meidän keleihin. Niissä ei ole huppua, ja kaula-niska -alue jää muutenkin kovin suojattomaksi, eli ei riitä talvella. Muulloin ei sitä takkia useinkaan tarvi ollenkaan, ellei nyt ihan kaatosateeseen lähde, ja silloinkaan ei juoksutakilla tee mitään, se kun ei pidä vettä. Tää on tietenkin vaan oma mielipide, jokainen tekee tyylillään!

      • mukaan

        mennään! Itse olen koko talven juossut ns. juoksutakilla. Vaihdellen vain alla olevia kerroksia. Olen todennut tuulenpitävät takit liian tiiviiksi, hikoiluttaa märäksi asti vaikka lupaavat päästää kosteutta ties minne. Housut on tuulenpitävät jotta isot lihakset pysyy lämpiminä. Ehkä olen paljon hikoavaa sorttia ja pärjään vähemmällä. Kokeilemalla löytyy ne itselle sopivat. Mukavia juoksuhetkiä!


      • muovisäkki päälle

        Joo, vedenpitävyyden saat sillä, että isket muovisäkin päällesi. Juokse tunti ja tulen sitten kysymään, että tuntuuko mukavalta, kun kaikki kosteus jää muhimaan alle? Ja talvella tuollaiset vedenpitävät on siitä mukavia, että kosteus jäätyy takin sisälle ja kotiin tullessa saat sitten ravistella jäähileet lattialle.

        Aloittelijalle sen verran, että ostat juoksuun tarkoitetut takin ja housun. Tarkenemista säätelet sitten lämpötilan mukaan teknisillä alusvaatekerroilla. Kesällä sitten kevyttä vaatetta. Jos iskee vesisade, kastuminen ei haittaa, koska liikkuessa on aina lämmin. Unohda paksut kalvoasut.


    • Mikke

      tältä vuodelta sivulla 64 on kuva ja lyhyt selostus 84-vuotiaasta ruotsalaisesta Bengt Roslundista, joka juoksee kesät, talvet pelkissä halvoissa tennareissa, villamyssyssä ja lyhyissä alushousuissa. Hän juoksee yäruumis paljaana, kesällä ilman pipoa ja talvella laittaa kalsariensa alle toiset pöksyt.
      Roslund aloitti lenkkeilyn terveyssyistä v. 1971 ja sen jälkeen yli 13000 päivän lenkkiputkeen ei ole välipäiviä jäänyt.Jokainen päivä alkaa 1,5 kilometrin lenkillä. Mies oli lukenut lehdestä, että juokseminen tekee hyvää keholle ja mielelle.
      Rouvakin suhtautuu asiaan huumorilla ja sanoo, että onhan tuo kalsareissa juoksentelu aika omituista, mutta juoskoon kaikessa rauhassa, koska hän kerran pitää siitä.

      Mutta monet tykkäävät laittaa vähän enemmänkin päälle varsinkin kylmillä ilmoilla, mutta henkilökohtainen tottumus- ja mieltymyskysymys tuo varmaan on.

    • jne jne

      Kerrospukeutuminen on kova sana juoksuharrastuksessakin, kelin mukaan säätää sit kerroksia, wind stopperia jne.

      Yhdellä juoksuasulla voi olla hankala pärjätä, saa olla jatkuvasti pesemässä ja kuivaamassa.
      Mulla on kesäisempään käyttöön useita eri tyyppisiä housuja, paitoja, takkeja ja ei niiden tarvitse olla edes kalliita. Mä voin ottaa hiet halvoissa verkkareissakin.

    • dfhkjl

      juoksin vanhoissa verkkareissa ym. pihatyövaatteissa (lenkkarit kuitenkin asialliset), nyt olen vähän panostanut. Mukavuus- ja ulkonäköseikka -juoksu kulkee molemmissa yhtä hyvin tai huonosti!

    • arska

      Älä pihtaile vaatteissa. Hanki juoksutrikoot (esim haglöfs ~100E), hyvä juoksu T-paita (~30E), pitkät alushousut (ööö plääh ~30E), pitkä aluspaita ~30E, juoksutakki ~50E, sortsit. Ja tietty kengät.

      Mene nimenomaan sellaiselle urhveiluvaateosastolle jossa on juoksuvaatteita. Tohon menee rahaa vähän mutta muuta et tarvi. Olen juossut -10C pakkasella pelkissä juoksutrikoissa ja pitkissä alkkareissa (tosin totesin että tämä on minimilämpö jossa juoksen, ainakin jos lapsia haluaa vielä...)

    • vaatteita

      Minulla alimpana Niken pitkähihainen juoksupaita, pitää ihon kuivan tuntuisena. Jalassa Craftin kalsarit.
      Päällä Craftin juoksuhousut ja takkina olen vaihdellut Craftin, Puman ja yllätys, yllätys Lidlin halpistakkia joka on aika hyvä! Kylminä päivinä väliin sitten hengittäviä lisäkerroksia,kauluri kaulaan ja tosi pakkasella vielä huppu pipon alle. Pipon paksuus riippuu pakkasesta, mutta sekään ei saa hautoa.
      Tärkein pointti ainakin minulla on varoa ylipukeutumista ja asun hengittävyys/tuulenpitävyys painaa paljon vaakakupissa.

    • parhaat juoksuhousut

      Trikoot ovat parhaat juoksuhousut alle 20 asteen keleillä. Sitä lämpöisemmillä käytän ilmavia shortseja. Trikoissa tarkenee kylmälläkin kelillä hyvin. En juurikaan juokse pakkaslla, mutta nollakeleillä tarkenee trikoissa hyvin ilman alkkareitakin. Yläosaa täytyy säätää enemmän kelin mukaan. Lämpöisellä hihaton paita, viileällä pitkähihainen. Sateella ja tuulisella kelillä juoksutakki. Vaatteissa on olennaista, että ne ovat keinokuitua. Puuvillavaatteet kannattaa unohtaa. Ne imevät hikeä itseensä, kastuvat ja ovat erittäin epämiellyttävät.

    • Anonyymi

      mikäs ero lenkkeilyssä ja hölkässä on?

    • Anonyymi

      Lidlissä aina.

    • Anonyymi

      Juoskaa Nicolas Cage housuissa. Jodlaajakin tekee niin

    • Anonyymi

      Cage housut parfait.

    • Anonyymi

      Vaihatteko sortseihin lämpötilan vai pvämäärän perustella?

    • Anonyymi

      Adidaksen kankaisessa verryttelypuvussa vuoden ympäri.

      • Anonyymi

        Mukavampaa hölkkä on oikeilla juoksuvaatteilla.


    • Anonyymi

      Onko Aki saanut paidatta hölkän suosion kuumenemaan?

    • Anonyymi

      Hyvät kengät ja sukat housut mitkä ei hankaa tai purista.
      Tekninen paita.

    • Anonyymi

      Lidlin crivit sports hyvä kohtuuhintanen merkki

    • Anonyymi

      Koita tilata kärkkäiseltä

    • Anonyymi

      Hölkkään riittää verryttelyasu vuoden ympäri.

    • Anonyymi

      en halua ressata mutta ookko katellu antti tapani vaatteita rismasta?

      • Anonyymi

        Rento mallisto Antilta. Ei tiukkapipoisille juoksioille


    • Anonyymi

      mee nakukympille, niin ei tarvii ressata vaatteista.

    • Anonyymi

      Juoksen joka päivä samoilla vaatteilla, jotka pesen kerran viikossa 😁👌

      • Anonyymi

        Minulla on kaksi kierrosta talvijuoksuvaatteita, neljä kierrosta kevät/syysjuoksuvaatteita sekä neljä kierrosta kesäjuoksuvaatteita. En kuitenkaan pese vaatteita joka päivä, vaan käytän muutaman päivän peräkkäin kuivatettuja vaatteita ja vaihtelen asua kelin ja mielialan mukaan.


      • Anonyymi

        Eikä haise kun tuulettaa vaatteet.


    • Anonyymi

      Lidlissä tällä viikolla golf vaatteina.
      Hölkkä ei suosittua

    • Anonyymi

      Minulla on seitsämän asua kesävaatteita ja samoin 7 talvivaatteita. En pese niitä heti lenkin jälkeen vaan kaikki kerrallaan. Voin myös yhdistellä erivälisiä paitoja ja housuja, jotta saan vähän vaihtelua pukeutumiseen. Toki tässä täytyy huomioida, että väritys sopii yhteen sukkien ja juoksukenkien kanssa. Kengät valitsen harjoituksen mukaan, joten tämä asettaa tiettyjä rajoitteita valinnanvapaudelle.

      • Anonyymi

        Missä annat hikisten vaatteiden odottaa pesua ja haista?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä annat hikisten vaatteiden odottaa pesua ja haista?

        Tämä on ekologista. Maailma pelastuu, kun säästän vettä ja energiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä annat hikisten vaatteiden odottaa pesua ja haista?

        Itse kuivatan hikiset juoksuvaatteet hajuttomiksi pyykkitelineellä. Ei tulisi mieleenikään heittää pyykkikoriin myttyyn.


    • Anonyymi

      Kyllä se juokseminen on vaan niin paljon mukavampaa kunnon juoksuvaatteissa. Suosittelen hitaammallekin mänijälle. Ei pidä ajatella, että juoksuvaatteet ovat vain 'oikeille' juoksijoille.

      • Anonyymi

        Juu. Miula sadejuoksuvaatteet sateelle. Ei tartte mattoa tampata.


    • Anonyymi

      Millaset hyvät kähövaatteet? Juostessa tulee kuuma, kävellessä kylmä. Onko mittää kähöön suunniteltuja kompromissei?

      • Anonyymi

        Vuorottele juoksua ja kähöä niin sittenhän lämpötila on juuri sopiva.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe