Heippahei...
Osaisiko joku antaa vinkin mistä Helsingissä saa
kunnon ruisleipää ??? (limppu)
Tarkoitan sitä voimakkaasti rukiin makuista,
jossa on rapsakka kuori.
Lapsena se oli arkea, nyt en löydä mistään
ruokakaupasta, etsitty on, kaikki maistuvat jollekkin muulle, puulle tai mausteille tai sitten
ei niin millekkään.
Olisko nyt käynyt niin että
muistot tekevät tepposen ?
Mukavaa keväänjatkoa ruisleivän tuoksun ja maun
odotuksessa. :)
mistä kunnon leipää ...
14
1319
Vastaukset
Aikoinani Kalliossa asuessani söin usein Avikaisen limppua. Oletko maistanut?
Alla linkki leipomosta kertovaan juttuun. Hyvän asian puolesta pieni mainontakin sallittaneen?
http://www.selkaklinikka.com/avikainen.html- marsa50
Lämmin kiitos vinkistä, poikkeempa Kalliossa
Avikaisen leipomossa, kerron sitten mille leipä
maistui. )) - Joku lafka
marsa50 kirjoitti:
Lämmin kiitos vinkistä, poikkeempa Kalliossa
Avikaisen leipomossa, kerron sitten mille leipä
maistui. ))Joka myy aitoa Pietarilaista limppua. Siinäpä ruisleipä joka myös maistuu leivältä.
Marian ruisleipä on ok ja itse tykkään marskin ruisleivästä. On saanut ainakin itäkeskuksen s-marketista.
- Niinkö?
Onko?
- marsa50
En löytänyt parempaakaan paikkaa mihin kirjoitin,
niimpä kiitos vinkeistä, lisää vinkkejä vaan :)
ps. en pohdi onko leipä eines vaan MISTÄ saa kunnon
ruisleipää. :) - Sirkka Perttunen
marsa50 kirjoitti:
En löytänyt parempaakaan paikkaa mihin kirjoitin,
niimpä kiitos vinkeistä, lisää vinkkejä vaan :)
ps. en pohdi onko leipä eines vaan MISTÄ saa kunnon
ruisleipää. :)Ainoa aito ruisleipä syntyy itse tehden.Aikoinani tein ruisleivän perinteisesti.Nyk. VHH:lla en enää.Puutiinu huoneenlämpöön n.1-2 vrk ennen leipomista.(säilytys pakastimessa).Haaleaa vettä tiinuun jossa on taikinanjuurta.Sekoitellaan juuri kotimyllyllä jauhettua ruista(luomu) sekaan sen verran että syntyy sakea velli.Lopuksi merisuolaa.Annetaan hapantua 3-5vrk.Sekoitellaan tänä aikana pari kolme kertaa vrk:ssa.Leipomispäivänä lisätään jauhoja kunnes taikina on sopivaa.Mitä löysempää,sen kuohkeampaa leipää tulee.Annetaan nousta kaksinkertaisesksi.Leivotaan leiviksi,annetaan kohota kunnes leivän pinnassa on verkonkaltainen pinta.Paistetaan mieluiten puu-uunissa.Sähköuunissa 270-250 asteen lämmössä.Aikaa on hankala sanoa,riippuu uunista.Norm.kokoiset leivät n.30-45min.Annetaan vetäytyä liinan alla 1-2h. Ainekset ovat siis vesi,ruijauho ja suola.Ei muuta! Aito ruisleipä on juuri tällainen.Nauti aidon voin kanssa!!!!
- leiviskä
Sirkka Perttunen kirjoitti:
Ainoa aito ruisleipä syntyy itse tehden.Aikoinani tein ruisleivän perinteisesti.Nyk. VHH:lla en enää.Puutiinu huoneenlämpöön n.1-2 vrk ennen leipomista.(säilytys pakastimessa).Haaleaa vettä tiinuun jossa on taikinanjuurta.Sekoitellaan juuri kotimyllyllä jauhettua ruista(luomu) sekaan sen verran että syntyy sakea velli.Lopuksi merisuolaa.Annetaan hapantua 3-5vrk.Sekoitellaan tänä aikana pari kolme kertaa vrk:ssa.Leipomispäivänä lisätään jauhoja kunnes taikina on sopivaa.Mitä löysempää,sen kuohkeampaa leipää tulee.Annetaan nousta kaksinkertaisesksi.Leivotaan leiviksi,annetaan kohota kunnes leivän pinnassa on verkonkaltainen pinta.Paistetaan mieluiten puu-uunissa.Sähköuunissa 270-250 asteen lämmössä.Aikaa on hankala sanoa,riippuu uunista.Norm.kokoiset leivät n.30-45min.Annetaan vetäytyä liinan alla 1-2h. Ainekset ovat siis vesi,ruijauho ja suola.Ei muuta! Aito ruisleipä on juuri tällainen.Nauti aidon voin kanssa!!!!
Hakaniemen Markkinoilta
- marsa50
Sirkka Perttunen kirjoitti:
Ainoa aito ruisleipä syntyy itse tehden.Aikoinani tein ruisleivän perinteisesti.Nyk. VHH:lla en enää.Puutiinu huoneenlämpöön n.1-2 vrk ennen leipomista.(säilytys pakastimessa).Haaleaa vettä tiinuun jossa on taikinanjuurta.Sekoitellaan juuri kotimyllyllä jauhettua ruista(luomu) sekaan sen verran että syntyy sakea velli.Lopuksi merisuolaa.Annetaan hapantua 3-5vrk.Sekoitellaan tänä aikana pari kolme kertaa vrk:ssa.Leipomispäivänä lisätään jauhoja kunnes taikina on sopivaa.Mitä löysempää,sen kuohkeampaa leipää tulee.Annetaan nousta kaksinkertaisesksi.Leivotaan leiviksi,annetaan kohota kunnes leivän pinnassa on verkonkaltainen pinta.Paistetaan mieluiten puu-uunissa.Sähköuunissa 270-250 asteen lämmössä.Aikaa on hankala sanoa,riippuu uunista.Norm.kokoiset leivät n.30-45min.Annetaan vetäytyä liinan alla 1-2h. Ainekset ovat siis vesi,ruijauho ja suola.Ei muuta! Aito ruisleipä on juuri tällainen.Nauti aidon voin kanssa!!!!
kiitos vinkistä, terv.marsa50
- jälkiuuni luomua
Meillä menee paljon oululaisen LUOMU
jälkiuunileipää. Mielestäni se on hyvää.
Sitä myös saa melkein mistä vaan.- marsa50
heippahei ja kiitos vinkistäsi. joo, se on myös
meillä se joka tekee kauppansa, pääsiäisen jälkeen
käyn vitikaisen kotileipomossa (myös vinkki) ostamassa heidän
vanhan ajan ruislimppua. kun olen leipää maistellut
kerron millainen oli elämys !
kevätterveisin, marsa
- Anonyymi
Kannelmäen Prismasta
- Anonyymi
Eikös Hakaniemen hallista saa?
Hallissa on tietenkin hallin hinnat, mutta jos se ei ole este...
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kiitos nainen
Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik124340MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."
Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar822191Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?
Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun5551711Kirjoita yhdellä sanalla
Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin1001436Olet hyvin erilainen
Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja671157Yksi syy nainen miksi sinusta pidän
on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s331088Hyödyt Suomelle???
Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt218971Hyvää Joulua mies!
Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o60903Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!
Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill3878- 171874