Tarvitset 1,5 litraa luomumaitoa sekä 0,5 litraa luomupiimää.
Laita maito min. 3 litran kattilaan, liesi melkein täydelle teholle.
Hämmennä välillä ettei tartu pohjaan.
Kun maito alkaa kiehua, ja vaahto alkaa nousta, kaada heti piimä maitoon, sekoita ja laita kattila pois liedeltä.
Kun juusto ja hera ovat erottuneet, kaada kattilan sisältö lävikköön jossa on juustokangas.
Riippu siitä mihin tulet käyttämään juuston, on jatko itsestäsi kiinni. Tässä pari ideaa:
1. Jos haluat tehdä juustokuutioita vaikka vihannespataan tai tomaattikeittoon, laita juustokangas jossa juusto sisällä, ja laita paino päälle. Näin juustosta tulee kiinteämpi. Kun se on jäähtynyt, voit leikata sopiviksi paloiksi.
2. Jos haluat valkoista juustoa pizzan päälle, jätä lävikköön valumaan.
Jos pidät kananmunan mausta, lisää juustoon himalayan kristallisuolaa eli vuorisuolaa. Tätä saa itämaisista kaupoista (rock salt. Se on pinkinharmaan väristä ja sisältää suunnilleen samat mineraalit kuin ihmiskeho, eli sangen terveellistä.
Lisää vinkkejä gourmet-kokilta:
http://www.kurma.net/ingredients/i4.html
Helppoa: Tee oma Luomujuusto!
9
4136
Vastaukset
- kutsutko tuota juustoksi ?
Keitettyä maitopiimävelliä, ei siis mitään muuta.
ja tuosta vielä kuvittelet saavasi
"kiinteitä juustokuutioita" tai "pizzajuustoa".
Äly hooooooiiii, älä jätä.- EkoMart
Kokeilemalla se selviää. Me olemme tehneet voin ja
juustot jo 7v itse . Loppujen lopuksi siinä on tosi
vähän vaivaa ja saa maustettua oman makunsa mukaan.
Edellä oleva ohje on ihan passeli. Tuo muistuttaa paljon "pitsajuuston" tai motsarellan reseptiä. Perinteisesti tietysti maitoon lisätään maitohappobakteeriviljelmä ja annetaan käydä ja keitetään sen jälkeen (ulkomaalaisilla kun ei ole piimää). Kaikkiin juustoihin ei tosiaankaan tule juoksutetta eikä niitä varastoida.
Kulkee suomessa piimäjuuston nimellä.- tahtoo voita
EkoMart kirjoitti:
Kokeilemalla se selviää. Me olemme tehneet voin ja
juustot jo 7v itse . Loppujen lopuksi siinä on tosi
vähän vaivaa ja saa maustettua oman makunsa mukaan.
Edellä oleva ohje on ihan passeli.Kerroit tekevänne voin itse. Lienette maanviljelijöitä joilla kermat omasta takaa. Mutta jos ette, niin kaupan kermastako sen voin teette?
- ajoissa pitäs tietää
tahtoo voita kirjoitti:
Kerroit tekevänne voin itse. Lienette maanviljelijöitä joilla kermat omasta takaa. Mutta jos ette, niin kaupan kermastako sen voin teette?
Luomukermasta, jossa on karrageenia, ei kannata tehdä luomuvoita eikä edes jäätelöä, koska siitä tulee kipeeksi - ainakin koe-eläimet, joille täytyy ennen "hommia" tehdä jokin vaiva. Nehän syntyvät kaikki terveinä ja karrageenilla E407 saadaan aikaan se vaiva, mitä yritetään parantaa kehitettävällä valmisteella. No, vuosia sitten se oli yhden ulostuslääkkeen vaikuttavana aineena. Kapselinkuoriaineksena käytetään liivatteen tilalla, vaikka kipeeksihän siitä tulee ainakin suolisto!
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=1&t=39459
- pääsiäisenä
Olen joskus saanut itsetehtyä juustoa vierailulla ja ihan kivalle se mielestäni maistui.
Ajattelin kokeilla juuston tekoa pääsiäisen aikana ja mieleeni tuli heti maustaminen. Suola kai lisätään siinä vaiheessa, kunjuustomassa pannaan valumaan.
Millä muulla kuin suolalla voisi juustoa maustaa? Ruohosipulilla, valkosipulilla? Onko kukaan kokeillut? Kävisikö tuo maustamaton tai ihan vähän suolattu juuto juustokakun tekoon?
Muita ehdotuksia?
Mistä muuten saa juustokangasta? Kun ei ole vauvoja talossa, niin ei ole harsokangastakaan enkä ole koskaan sattunut näkemään sitä esimerkiksi Citymarketissa. En tosin ole osannut sitä etsiäkään.- kotijuustoilija
Kun juusto on noussut kattilassa heran pintaan
ja siivilöinti on edessä voit pistää harson
siivilän päälle ja valutella ylimääräiset herat
astiaan. Lopuksi kierittelet harson avulla puristaen
Massaa tiukemmaksi ja lopuksi vaan jääkaappiin jäähtymään.
Tänään kun laitoin juustoa keräsin sen
kauhalla suoraan tiheään siivilään ja valuttelin
nesteitä varoen painamasta juustomassaa lävitse.
Hellin käsin vaan. Lopuksi suolasin ruususuolalla
massan sekoittaen. Mikä vain yrtti tai mauste josta
itse pidät voi sopia. Kannattaa pitää kirjaa mitä
tekee, niin seuraavalla kerralla voi aina vertailla.
Tein juuston kirnupiimästä joka jäi voin teosta.
Tällä kertaa lisäsin 3 kananmunaa kattilaan.
Sekoitin ne ensin 2d piimään.
Lopuksi laitoin massan keraamiseen kulhoon ja
jääkaappiin.
Voit myös pistää juuston uuniin saamaan väriä pintaan.
On niin monta tapaa kuin tekijääkin.
Herkkuhetkiä luomun parissa! - saa vaikka
kotijuustoilija kirjoitti:
Kun juusto on noussut kattilassa heran pintaan
ja siivilöinti on edessä voit pistää harson
siivilän päälle ja valutella ylimääräiset herat
astiaan. Lopuksi kierittelet harson avulla puristaen
Massaa tiukemmaksi ja lopuksi vaan jääkaappiin jäähtymään.
Tänään kun laitoin juustoa keräsin sen
kauhalla suoraan tiheään siivilään ja valuttelin
nesteitä varoen painamasta juustomassaa lävitse.
Hellin käsin vaan. Lopuksi suolasin ruususuolalla
massan sekoittaen. Mikä vain yrtti tai mauste josta
itse pidät voi sopia. Kannattaa pitää kirjaa mitä
tekee, niin seuraavalla kerralla voi aina vertailla.
Tein juuston kirnupiimästä joka jäi voin teosta.
Tällä kertaa lisäsin 3 kananmunaa kattilaan.
Sekoitin ne ensin 2d piimään.
Lopuksi laitoin massan keraamiseen kulhoon ja
jääkaappiin.
Voit myös pistää juuston uuniin saamaan väriä pintaan.
On niin monta tapaa kuin tekijääkin.
Herkkuhetkiä luomun parissa!Kangaskaupasta tai muistaakseni anttilastakin taisi löytyä.
Joskus olen kokeillut puuvillapyyhettäkin,
mutta neste tuli aika hitaasti läpi,
siksi käytänkin nykyisin hienoreikäistä läävikköä. - jees..
saa vaikka kirjoitti:
Kangaskaupasta tai muistaakseni anttilastakin taisi löytyä.
Joskus olen kokeillut puuvillapyyhettäkin,
mutta neste tuli aika hitaasti läpi,
siksi käytänkin nykyisin hienoreikäistä läävikköä.Tietysti uutena kaupasta :)
Itse en mausta juustoa esim. himalajansuolalla kuin vasta tarjoiluvaiheessa, mutta konstinsa kullakin.
Jos vielä käristää juustokuutiot paistinpannussa, saavat ne kivaa lisämakua- ja väriä.
Sitten tehdään "pinaattipata"juustokuutioineen, jossa on hirmukalliin pinaatin sijaan vuohenputken, nokkosen tai horsman nuoria lehtiä. Luomua suoraan lähiniityltä/polun reunalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1122917Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222354Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081996- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198- 801044
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2501040- 711034