Mämmi,täyttä paskaa

Munat..........nam, nam.......

Miksi ihmeessä ihmiset pakottavat itsensä syömään pahanmakuisia ruokia,niin pääsiäisenä kuin joulunakin.

34

4306

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mämmi on hyvää!

      Mämmi on erittäin hyvää perinteisesti kuohukerman ja sokerin kanssa, mutta ehdottomasti eniten tykkään mämmistä vaniljavispin kanssa!
      Siinä on sellainen makuyhdistelmä, että se vie kielen mennessään. Voisin syödä sitä enemmän kuin vatsa vetää.

      • Sitä syötäisiin AINA

        Jos mämmi ja muut "pääsiäisherkut" olisivat hyviä syötäs niitä ympäri vuoden.


      • kevätpaasto
        Sitä syötäisiin AINA kirjoitti:

        Jos mämmi ja muut "pääsiäisherkut" olisivat hyviä syötäs niitä ympäri vuoden.

        Mämmiä syödään pääsiäisen alla paastoruokana. Mämmi ei ole "pääsiäisherkku" eikä sitä kuulu syödä "AINA"!


      • Viina hyvää
        Sitä syötäisiin AINA kirjoitti:

        Jos mämmi ja muut "pääsiäisherkut" olisivat hyviä syötäs niitä ympäri vuoden.

        Sitä juodaan aina.


    • Pitkäperjantai

      Mämmi on paastoruoka eikä se ole tarkoitettukaan olemaan juhlaruoka. Paastoruokien jälkeen juhlaruuat maistuvat paremmilta.

      Pitkänäperjantaina syödään mämmiä ja pääsiäisen pyhinä syödään niitä munia ja herkkuja. Nykyihmisellä pitäisi olla kaikki vaan juhlia ja herkkuja, ja paastoruuat ja juhlaruuatkin on menneet sekaisin.

      Voisi palata näihin paastoajatuksiin, ja myös joulun alla aattona syödä lipeäkalaa ja sitten juhlapäivänä vasta sitä kinkkua.

    • Jetska

      MAMMA!!! Jag vill inte äta memma !!!

    • torniksi2-3

      Itse olet PASKA ja iso sellainen.
      Opettele alkeellisimmat nettikirjoittelutavat ja kirjoittele vasta sitten.

      • Sellainen on

        Pasha, sanoi ortodoksi muorikin aikoinaan, nähdessään ensikertaa mämmiropposen!


    • lkjhw

         'Mämmi,täyttä paskaa'

      Syötkö useinkin sitä itteään.

      Oikein valmistettuna mämmi ei ole mönjää, enempää kuin pahanmakuistakaan, ehkä joku osaa vielä valmistaa oikeaa mämmiä jossain.

      Mitä vikaa jouluruuissa on, kinkut ja laatikot erinomaisia.

      • hampurilas

        mössön syöjille vielä aika joLloin ruoka olisi KORTILLA niin rupeaisivat arvostamaan RUOKAA.Mutta kun eletää lihapaatojen vieressä niin eihän sillä ruualla ole mitään arvoa.


      • Tavat sekaisin
        hampurilas kirjoitti:

        mössön syöjille vielä aika joLloin ruoka olisi KORTILLA niin rupeaisivat arvostamaan RUOKAA.Mutta kun eletää lihapaatojen vieressä niin eihän sillä ruualla ole mitään arvoa.

        Ensiksikään mikään ruoka ei varmasti ole "paskaa", kuten aloittaja väitti. Toiseksi, mitä järkeä on verrata toisiinsa paastoruokaa ja juhlaruokaa? Ilmeisesti aloittajan elämä on ollut niin pelkkää juhlaa ettei tullut mieleen, että muutakin voisi olla.


      • analogialla
        Tavat sekaisin kirjoitti:

        Ensiksikään mikään ruoka ei varmasti ole "paskaa", kuten aloittaja väitti. Toiseksi, mitä järkeä on verrata toisiinsa paastoruokaa ja juhlaruokaa? Ilmeisesti aloittajan elämä on ollut niin pelkkää juhlaa ettei tullut mieleen, että muutakin voisi olla.

        voisi väittää, että laihduttajien ruuat ovat täyttä paskaa ja silti niitä ostetaan ja syödään hinnasta huolimatta. Nykypennut ovat jo niin vieraantuneita kaikesta ja sen näkee jo ihan omista kersoistakin vaikka on yritetty kasvattaa. Liikaa on helppoa ruokaa tarjolla ni vähänkään vaikeamman safkan ääressä lentää lusikat nurkkaan.


    • Konela

      minun mielestä olut on pullotettua kusta,ja mämmi on rove paskaa.Jos joku tulee ulkomailta nyt viettämään pääsiäistä Suomeen,ja syö mämmiä ja juo olutta päälle,tuo kaikki on housuissa,eli kolmas kerta toden sanoo;)))))))

      • Kaakaon kanssa

        Sillivoileipää?


    • Ananasvakuuttaja

      Se maistuu paskalle, ja näyttää paskalta, mutta itse en ole sitä vastaan, sillä mämmi on todettu hyvin terveelliseksi ravinnoksi. Näin ollen voisin syödä sitä, vaikka maku ja ulkoasu olisivatkin perseestä.

      • Onnitteluni

        Rohkeasta teostasi kulinarismin alttarille!
        Minusta ei olisi paskan maistajaksi, kuten sinä olet vakuutuksesi mukaan tehnyt, ethän muuten uskaltaisi ihan tosissasi väittää mämmin maistuvan samalle kyin syömäsi paska. Sallinet vielä udella, oliko kyseessä oma ulosteesi vaiko jokin satunnainen otos puuseen kasasta?
        Nautiskelitko oikein kunnolla vaiko vain hieman lusikan nokassa?


    • a-k s

      Mämmi ja vaniljakastike on herkkua. Hyvää se on kerman kanssa myös.

      • Kohtaa mämmistä

        Tulee paskaa?
        Mämmi on todennäköisesti peräisin lounais-suomesta ja se on kehitetty paaston ajan ruuaksi, ei siis juhlaruuaksi, joksi se nykyään mielletään.
        Aito mämmi valmistetaan seuraavasti:
        Karkeahkoon mallasjauhoon sekoitetaan kolminkertainen määrä karkeita ruisjauhoja. Lisätään kuumaa vettä ja sekoitellaan. Tämä tehdään useassa erässä. Sitten "velli" jätetään imeltymään pariksi kolmeksi tunniksi. Sen jälkeen aloitetaan "vellin" keittäminen. Koko keittämisen (tunti puolitoista) ajan sekoitetaan voimakkaasti astian pohjia myöden, sillä keitos palaa erittäin herkästi pohjaan. Mämmi tummuu ja keitettäessä lähes tumman ruskeaksi samalla hieman kiinteytyen. Sitten lisätään mausteet eli pomeranssin kuorirouhe, nykyään appelsiininkuorista tehty ja sokeriliemessä keitetty. Kiehautetaan, lisätään ripaus suolaa ja sekoitetaan hyvin.
        Nostellaan mämmi pahvisiin vuokiin, alkuperäiset olivat koivun tuohesta valmistettuja, jotka kasteltiin ensin.
        Nostellaan puolilleen täytetyt vuoat (rove) mietolämpöiseen uuniin ja paistetaan tunti puolitoista. Uunissa mämmi saa kauniin kiillon ja rapsakat reunat.
        Valmis mämmi nautitaan jääkylmänä hienon sokerin ja paksun kerman kera!
        Kysynkin, missä kohden mämmi ansaitsee sen paskan nimen. Ulkonäköhän nyt tosin on mikä on, mutta maku tuskin muistuttaa kenenkään ulostetta. Hieman kunnioitusta perinteisiä ruokiamme kohtaan, ei liene liikaa pyydetty.
        Erkoisempiakin eväitä löytyy maailmalta, kuten vaikkapa vihertävänkeltaista räkälimppiä muistuttava elävänä syötävä osteri, kuitenkin herkku sille joka osaa sitä arvostaa. Joka ei osaa, heittää taatusti yrjöt sen suuhunsa laitettuaan!
        Tuon kaltainen ruuan nimittely kertoo melko paljon ihmisestä!


      • Mämmikoura
        Kohtaa mämmistä kirjoitti:

        Tulee paskaa?
        Mämmi on todennäköisesti peräisin lounais-suomesta ja se on kehitetty paaston ajan ruuaksi, ei siis juhlaruuaksi, joksi se nykyään mielletään.
        Aito mämmi valmistetaan seuraavasti:
        Karkeahkoon mallasjauhoon sekoitetaan kolminkertainen määrä karkeita ruisjauhoja. Lisätään kuumaa vettä ja sekoitellaan. Tämä tehdään useassa erässä. Sitten "velli" jätetään imeltymään pariksi kolmeksi tunniksi. Sen jälkeen aloitetaan "vellin" keittäminen. Koko keittämisen (tunti puolitoista) ajan sekoitetaan voimakkaasti astian pohjia myöden, sillä keitos palaa erittäin herkästi pohjaan. Mämmi tummuu ja keitettäessä lähes tumman ruskeaksi samalla hieman kiinteytyen. Sitten lisätään mausteet eli pomeranssin kuorirouhe, nykyään appelsiininkuorista tehty ja sokeriliemessä keitetty. Kiehautetaan, lisätään ripaus suolaa ja sekoitetaan hyvin.
        Nostellaan mämmi pahvisiin vuokiin, alkuperäiset olivat koivun tuohesta valmistettuja, jotka kasteltiin ensin.
        Nostellaan puolilleen täytetyt vuoat (rove) mietolämpöiseen uuniin ja paistetaan tunti puolitoista. Uunissa mämmi saa kauniin kiillon ja rapsakat reunat.
        Valmis mämmi nautitaan jääkylmänä hienon sokerin ja paksun kerman kera!
        Kysynkin, missä kohden mämmi ansaitsee sen paskan nimen. Ulkonäköhän nyt tosin on mikä on, mutta maku tuskin muistuttaa kenenkään ulostetta. Hieman kunnioitusta perinteisiä ruokiamme kohtaan, ei liene liikaa pyydetty.
        Erkoisempiakin eväitä löytyy maailmalta, kuten vaikkapa vihertävänkeltaista räkälimppiä muistuttava elävänä syötävä osteri, kuitenkin herkku sille joka osaa sitä arvostaa. Joka ei osaa, heittää taatusti yrjöt sen suuhunsa laitettuaan!
        Tuon kaltainen ruuan nimittely kertoo melko paljon ihmisestä!

        Söin tänään aamupalaksi mämmiä ja vielä iltapäivällä välipalaksi mämmiä ja vaniljakastiketta. Meinaan syödä huomennakin aamupalaksi mämmiä ... !

        Mämmi on hiljaiseen viikkoon kuuluva paastoruoka. Mämmi on sellaisenaan erittäin terveellistä, ja vaniljakastikkeen (kasvirasva, Flora) kanssa nautittuna hyvää ja vielä melko terveellistä. Kerman ja sokerin kanssa läträily on minusta turhaa, ellei sitten väkisin halua nauttia paastoruokaa wannabe-jälkiruokaherkkuna.


      • Syötiin mainitulla
        Mämmikoura kirjoitti:

        Söin tänään aamupalaksi mämmiä ja vielä iltapäivällä välipalaksi mämmiä ja vaniljakastiketta. Meinaan syödä huomennakin aamupalaksi mämmiä ... !

        Mämmi on hiljaiseen viikkoon kuuluva paastoruoka. Mämmi on sellaisenaan erittäin terveellistä, ja vaniljakastikkeen (kasvirasva, Flora) kanssa nautittuna hyvää ja vielä melko terveellistä. Kerman ja sokerin kanssa läträily on minusta turhaa, ellei sitten väkisin halua nauttia paastoruokaa wannabe-jälkiruokaherkkuna.

        Tavalla sokerin ja kerman kera ennenvanhaan, ihan vain tiedoksesi. Tietysti sitä syötiin ilmankin ja myös pelkän maidon kera.


      • varmaan ylipainoinen

        kun syöt tuollaisia mämmejä.


      • Tokihan siitä paino
        varmaan ylipainoinen kirjoitti:

        kun syöt tuollaisia mämmejä.

        Nousee ihan tolkuttomasti kun kerran pari vuodessa syö lautasellisen mämmiä! Oletkos sinä ihan toope, eihän sitä syödä kuin pääsiäisen aikoihin.


      • sokeri ja kerma
        Syötiin mainitulla kirjoitti:

        Tavalla sokerin ja kerman kera ennenvanhaan, ihan vain tiedoksesi. Tietysti sitä syötiin ilmankin ja myös pelkän maidon kera.

        Sokerin ja kerman kera mämmi on syöty 1950-luvulta lähtien. 1800-luvulla ei ollut hienoa sokeriakaan, jota olisi ripoteltu mämmin päällea kenellähän Suomessa oli varaa syödä kermaa ... kun monet näki nälkää. Suurin osa söi varmasti mämminsä paastoruokana aivan paljaaltaan.


      • Kyllä kermaa
        sokeri ja kerma kirjoitti:

        Sokerin ja kerman kera mämmi on syöty 1950-luvulta lähtien. 1800-luvulla ei ollut hienoa sokeriakaan, jota olisi ripoteltu mämmin päällea kenellähän Suomessa oli varaa syödä kermaa ... kun monet näki nälkää. Suurin osa söi varmasti mämminsä paastoruokana aivan paljaaltaan.

        Oli miltei joka talossa, joissa oli yksikin kanttura ja se yksi oli maaseudulla miltei kaikilla. Maito lypsettiin kaksi kertaa päivässä ja maidon pinnalle nousee kerma ihan itsestään, jota et ilmeisesti tiennyt. Kerma kerättiin astiaan tai kirnuttiin maidon kanssa voiksi, joka oli harvinaisempaa herkkua.
        Toppasokeri oli vielä minunkin lapsuudessani käytössä ja siitä sokerisaksilla lohkottiin palasia jotka paappa sitten liinasen sisässä hakkasi hienoksi. Ei ehkä niin kannattaisi torveta asioista joista ei mitään tiedä. Arvelut ovat arveluita, itse eletty on kokemusta.


      • hyvä muisti
        Kyllä kermaa kirjoitti:

        Oli miltei joka talossa, joissa oli yksikin kanttura ja se yksi oli maaseudulla miltei kaikilla. Maito lypsettiin kaksi kertaa päivässä ja maidon pinnalle nousee kerma ihan itsestään, jota et ilmeisesti tiennyt. Kerma kerättiin astiaan tai kirnuttiin maidon kanssa voiksi, joka oli harvinaisempaa herkkua.
        Toppasokeri oli vielä minunkin lapsuudessani käytössä ja siitä sokerisaksilla lohkottiin palasia jotka paappa sitten liinasen sisässä hakkasi hienoksi. Ei ehkä niin kannattaisi torveta asioista joista ei mitään tiedä. Arvelut ovat arveluita, itse eletty on kokemusta.

        Ihankohan muistat, miten sitä 1800-luvulla elettiin? Onpas sulla hyvä muisti.

        Kermasta tehtiin voita, joka myytiin, mutta keväällä se ainoa kanttura muuten oli useimmiten ummessa. Ehkä te olitte varakkaampia ja söitte kerman itse, eikä teillä olleet kaikki lehmät ummesa, jos oli tarpeeksi rehua. Hyvä niin.


      • Hieno asia mutta
        hyvä muisti kirjoitti:

        Ihankohan muistat, miten sitä 1800-luvulla elettiin? Onpas sulla hyvä muisti.

        Kermasta tehtiin voita, joka myytiin, mutta keväällä se ainoa kanttura muuten oli useimmiten ummessa. Ehkä te olitte varakkaampia ja söitte kerman itse, eikä teillä olleet kaikki lehmät ummesa, jos oli tarpeeksi rehua. Hyvä niin.

        Et suinkaan sinäkään tosissasi voi esittää muistavasi asioita, joita on tapahtunut ennen syntymääsi, ellet ole jostain tietoasi saanut.
        Minä puolestani sain sitä isoisältäni, joka oli syntynyt 1882 vihdissä. Myös äitini kertomuksiin perustan tietoni, äitini on tällä hetkellä reilusti yli yhdeksänkymmentä ja erittäin terävänä hän seuraa lehdistä ja TV:sta päivittäiset tapahtumat ja uutiset, sekä etenkin urheilukilpailut.
        Yhden lehmän ja muutaman lampaan talouksista ei riittänyt maitoa myytäväksi, joten tuo kirnu, joka minulla on kunniapaikalla rukin vieressä, on niistä harvinaisista ylimääräisistä maitolitroista
        saanut kovalla työllä esiin voinokareet, jotka on juhlan aikaan nautittu suurella hartaudella. Toki poikkeuksiakin oli, jos tuloja ei ollut riittävästi, niin ne vähäisetkin maitotilkat tai voit vaihdettiin rahaksi tai muiksi elintarvikkeiksi. Minun isovanhempieni ei kuitenkaan tarvinnut niin tehdä, koska paappa oli alansa ammattimies ja tunnettu puuseppä.
        Keväällä lehmät olivat todella useinmiten ummessa puutteellisenja vähäisenkin rehun ansiosta, mutta Pääsiäisenä oli kuitenkin kermaa siihen mämmiin laitettavaksi.
        Tallessa ovat myös nuo sokerisakset, joilla paappa toppasokerista nirhasi paloja liinaseen murskattavaksi.
        Haec habui quae dixi!


      • tai ymmärsit väärin
        Hieno asia mutta kirjoitti:

        Et suinkaan sinäkään tosissasi voi esittää muistavasi asioita, joita on tapahtunut ennen syntymääsi, ellet ole jostain tietoasi saanut.
        Minä puolestani sain sitä isoisältäni, joka oli syntynyt 1882 vihdissä. Myös äitini kertomuksiin perustan tietoni, äitini on tällä hetkellä reilusti yli yhdeksänkymmentä ja erittäin terävänä hän seuraa lehdistä ja TV:sta päivittäiset tapahtumat ja uutiset, sekä etenkin urheilukilpailut.
        Yhden lehmän ja muutaman lampaan talouksista ei riittänyt maitoa myytäväksi, joten tuo kirnu, joka minulla on kunniapaikalla rukin vieressä, on niistä harvinaisista ylimääräisistä maitolitroista
        saanut kovalla työllä esiin voinokareet, jotka on juhlan aikaan nautittu suurella hartaudella. Toki poikkeuksiakin oli, jos tuloja ei ollut riittävästi, niin ne vähäisetkin maitotilkat tai voit vaihdettiin rahaksi tai muiksi elintarvikkeiksi. Minun isovanhempieni ei kuitenkaan tarvinnut niin tehdä, koska paappa oli alansa ammattimies ja tunnettu puuseppä.
        Keväällä lehmät olivat todella useinmiten ummessa puutteellisenja vähäisenkin rehun ansiosta, mutta Pääsiäisenä oli kuitenkin kermaa siihen mämmiin laitettavaksi.
        Tallessa ovat myös nuo sokerisakset, joilla paappa toppasokerista nirhasi paloja liinaseen murskattavaksi.
        Haec habui quae dixi!

        Ei mämmiä syöty Vihdissäkään pääsiäisenä, vaan ennen pääsiäistä. Mämmi oli paastoruoka. Pääsiäisenä syötiin herkkuja.


      • Aikaan liitetty
        tai ymmärsit väärin kirjoitti:

        Ei mämmiä syöty Vihdissäkään pääsiäisenä, vaan ennen pääsiäistä. Mämmi oli paastoruoka. Pääsiäisenä syötiin herkkuja.

        Paastoruoka. Nykyään sitä syödään milloin vain,älä takerru pikkuseikkoihin.


    • saarioisten työhönottaja

      Ketjun aloittaja. Ottaisitko yhteyttä meille Saarioisille. Meillä olisi juuri yhden mämmikoneen paikka auki. Olisit meille kuin "kultamunia muniva kana" kun osaat muuntaa mäkkärin eväät mämmiksi. Vaikka sesonkiaika on jo ohi tältä vuodelta voimme pakastaa tuottamasi mämmin ensi vuotta ajatellen :)

      • "Niitä"

        Äitejä?


    • Kelikamera

      Kaksi rovea on mennyt ja kaksi odottaa jääkaapissa, nam! Syön mieluiten mämmiä vaniljan kanssa.

    • Oikea paska
    • Mämmi nam

      Ei ole mitään pakottamista,kyllä jokainen saa syödä mitä haluaa ja mistä tykkää.

    • olen kanssasi

      samaa mieltä jokainen syököön mitä syö vaikka omat jätöksensä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe