Tein ns. perinteisen pashan tarkasti googlen reseptin mukaan. Ihmetytti se lämmittämisjuttu lopussa. Seos meni ihan juoksevaksi kuin hyvin vatkattu kakkutaikina, mutta ei siis juoksettunut. Sitten jäähdytin ja laitoin valumaan. Ja edelleen on pasha samaa kakkutaikinaa, ei siis yhtään tiivistynyt. Osaako kukaan sanoa, missä vika?
Perinteinen pasha
4
925
Vastaukset
- -_-
En osaa sanoa missä vika, mutta pashasta tulee vallan hyvää lämmittämättäkin. Sinuna tekisin huomenna uuden, lämmittämättömän version ;)
- aina kuumentamalla.
Ensimmäisenä VALUTAN rahkan viileässä paikassa (ainakin 24 h) sieltä irtoaa aika paljon heraa. Siten laitan kattilaan kaikki muut aineet ja valutetun rahkan, jossa kuumennan liemen kiehumapisteeseen, jossa lämmössä pidän sitä n. 15 min. kokoajan sekoittaen. Kaadan taikinan pashamuottiin, kun se on jäähtynyt. Aina on hyvin onnistunut, ja säilyvyys on ollut kuumentamisen johdosta hyvä, ainakin viikkon säilyy kylmässä. En laita myöskään sukaattia, kirsikoita tai muita hedelmiä, koska ne aiheuttavat käymistä. Luulen että vika on ollut siinä, että et ole valuttanut rahkaa kunnolla. Seoksen kuuluukin mennä juoksevaksi, kun sitä kuumennetaan. Se kovetuu kyllä jäähtyessään ja valuessaan pashamuotissa painon alla. ohjeeni 5 dl maitorahkaa, 3 keltuaista, 2 dl sokeria, 100 g voita, 2 dl kermaa, vaniljatanko raaputettuna. 1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kattilassa kuohkeaksi. Lisää valutettu rahka, pehmeä voi, ja avattu vaniljatanko. (Vanilja sokeria käytettäessä vasta valmis pashaseos maustetaan). 2. Kuumenna seos kiehumapisteeseen, kokoajan sekoittaen n.15 min. Massa ei saa päästä kiehahtamaan, muuten se juoksettuu. 3. Siirrä kattila jäähtymään, Poista vaniljatangon kuori, mutta rapsuttele siemenet pashamassaan. Kaada jäähtynyt massa sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai pyöreään siivilään. 4. Pane paino päälle (n.1/2 - 1 kg) valuta pari päivää, kumoa kiinteä pasha sitten tarjoiluvadille.
- Ei-kokki
Se onnistui sittenkin kertomallani tavalla. Piti vain valuttaa ja pitää kylmässä yli 12 tuntia. Seuraavaksi kokeilen Sinun ohjettasi. Kiitos
- ohjeeseeni
Ei-kokki kirjoitti:
Se onnistui sittenkin kertomallani tavalla. Piti vain valuttaa ja pitää kylmässä yli 12 tuntia. Seuraavaksi kokeilen Sinun ohjettasi. Kiitos
Voi on siis suolatonta. Kohta 4. Pane paino päälle (n.1/2 - 1 kg) valuta pari päivää viileässä (jääkaappi, kellari, parveke) kumoa kiinteä pasha sitten tarjoiluvadille. Hyvää seuraavaa pääsiäistä :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Taisin tehdä virheen
Kaipaan sua enemmän kuin kuvittelin. Luulin, että helpottuisin, mutta olinkin täysin väärässä. Vieläkö vastaisit minulle743640Hyvä että lähdit siitä
Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖472876Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa
Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt1642813Nyt tuntuu siltä, että on pakko päästä puhumaan kanssasi
Tuntuu että sekoan tämän kaiken takia. Miehelle572371Olisitko mies valmis?
Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me3592113- 1601840
- 761515
vieläkin sanoa voin...
💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos231368Nainen onko sulla supervoimmia ?
Voisitko auttaa miestä mäessä? Tarjota auttavan käden ja jeesata tätä miestä? Tai antaa olla et sä kuitenkaan auta.391332- 261309