Tein ns. perinteisen pashan tarkasti googlen reseptin mukaan. Ihmetytti se lämmittämisjuttu lopussa. Seos meni ihan juoksevaksi kuin hyvin vatkattu kakkutaikina, mutta ei siis juoksettunut. Sitten jäähdytin ja laitoin valumaan. Ja edelleen on pasha samaa kakkutaikinaa, ei siis yhtään tiivistynyt. Osaako kukaan sanoa, missä vika?
Perinteinen pasha
4
905
Vastaukset
- -_-
En osaa sanoa missä vika, mutta pashasta tulee vallan hyvää lämmittämättäkin. Sinuna tekisin huomenna uuden, lämmittämättömän version ;)
- aina kuumentamalla.
Ensimmäisenä VALUTAN rahkan viileässä paikassa (ainakin 24 h) sieltä irtoaa aika paljon heraa. Siten laitan kattilaan kaikki muut aineet ja valutetun rahkan, jossa kuumennan liemen kiehumapisteeseen, jossa lämmössä pidän sitä n. 15 min. kokoajan sekoittaen. Kaadan taikinan pashamuottiin, kun se on jäähtynyt. Aina on hyvin onnistunut, ja säilyvyys on ollut kuumentamisen johdosta hyvä, ainakin viikkon säilyy kylmässä. En laita myöskään sukaattia, kirsikoita tai muita hedelmiä, koska ne aiheuttavat käymistä. Luulen että vika on ollut siinä, että et ole valuttanut rahkaa kunnolla. Seoksen kuuluukin mennä juoksevaksi, kun sitä kuumennetaan. Se kovetuu kyllä jäähtyessään ja valuessaan pashamuotissa painon alla. ohjeeni 5 dl maitorahkaa, 3 keltuaista, 2 dl sokeria, 100 g voita, 2 dl kermaa, vaniljatanko raaputettuna. 1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kattilassa kuohkeaksi. Lisää valutettu rahka, pehmeä voi, ja avattu vaniljatanko. (Vanilja sokeria käytettäessä vasta valmis pashaseos maustetaan). 2. Kuumenna seos kiehumapisteeseen, kokoajan sekoittaen n.15 min. Massa ei saa päästä kiehahtamaan, muuten se juoksettuu. 3. Siirrä kattila jäähtymään, Poista vaniljatangon kuori, mutta rapsuttele siemenet pashamassaan. Kaada jäähtynyt massa sideharsolla vuorattuun pashamuottiin tai pyöreään siivilään. 4. Pane paino päälle (n.1/2 - 1 kg) valuta pari päivää, kumoa kiinteä pasha sitten tarjoiluvadille.
- Ei-kokki
Se onnistui sittenkin kertomallani tavalla. Piti vain valuttaa ja pitää kylmässä yli 12 tuntia. Seuraavaksi kokeilen Sinun ohjettasi. Kiitos
- ohjeeseeni
Ei-kokki kirjoitti:
Se onnistui sittenkin kertomallani tavalla. Piti vain valuttaa ja pitää kylmässä yli 12 tuntia. Seuraavaksi kokeilen Sinun ohjettasi. Kiitos
Voi on siis suolatonta. Kohta 4. Pane paino päälle (n.1/2 - 1 kg) valuta pari päivää viileässä (jääkaappi, kellari, parveke) kumoa kiinteä pasha sitten tarjoiluvadille. Hyvää seuraavaa pääsiäistä :-)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236955Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421239Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271042- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733