Hometta grilliritilässä

Landmann

Vinkkejä & ideoita homeen poistamiseksi kaasugrillin ritilästä talven jälkeen? Etikkaa? Kloriittia? Painepesuri?

6

11331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sen siitä pois

      loput itiöt palavat kunhan pistät pelin pöhisemään.

    • Siivoushankat handuun, ritilä irti,
      aseeksi teräsharja / teräksinen uuninpuhdistushaja / teräsvillaa ja
      niillä hankaat homeet pois.
      Tämän suosittelen tekemään ulkotiloissa.
      Pesuaineena jotain emäksistä.
      Mie käytän LOC:kia (saa Amwayltä), se on luontoystävllinen tai sitten ihan tolua

      painepesuri on lähinnä mattoja ja autoja varten
      vaan voihan sillä huuhtasta ritilän sitten
      kun se on hangattu puhtaaksi homeesta ja karstasta

      • P.O.

        Painepesuria tosiaan vaan ehkä ritilälle. Itse olen kokeillut noita tarkoitukseen sopivia aineita, mutta ovat aikas hintavia ja lopputulos on mitä on. Mutta suht halpa juttu on ihan tavallinen uuninpuhdistus vaahto. Sitä grilli täyteen ja hiukan aikaa odottelua ja hommiin. Karhun kielellä hoituu parhaiten ja ahtaisiin väleihin vaikka sitten hammasharja. Kunnon huuhtelu päälle ja kuivaus.Sitten grilli kuumaksi niin palaa loput pöpöt niin eiköhän se siitä.


      • Hankaavat

        Kylmää ritilää. Kuumennus ja kevyt harjaus ja ritilä on kuin uusi. Mutta mitä varten sen pitää kiiltää, kun seuraavan kerran se taas paskaantuu.
        Tuo kevyt harjaus kannattaa tehdä ennen kuin aloitetaan grillaus, eli silloin kun grilli on kuumana. Ei koskaan sen jälkeen, jos grilli on jäähtynyt.
        Olipa muuten taas viihdyttävää katsoa kahden tumpelon TV kokin räpistelyä eilen. "Parpekue" Pekkalan ja julkkisvanhempien vesan (Garam)söhellystä. Pellet ylittivät itsensä sipulien ja perunoiden kuorruttamisesssa.
        Possun kyljysriviin täytyi hieroa oikein savusuolaa että saatiin savun aromia. Taitaa olla hiiligrilli noille "mestareille" liiankin monimutkainen.
        Amerikkalainen BBQ ribs on todellakin aikatavalla erilainen, myös lihan kypsyysasteelta. Sekä ennenkaikkea maustamiseltaan.
        Eipä silti Oulun murre tekkee ohojelmasta mukavaa kattottavvaa! Elä hylykää sitä Janne!


      • Hankaavat kirjoitti:

        Kylmää ritilää. Kuumennus ja kevyt harjaus ja ritilä on kuin uusi. Mutta mitä varten sen pitää kiiltää, kun seuraavan kerran se taas paskaantuu.
        Tuo kevyt harjaus kannattaa tehdä ennen kuin aloitetaan grillaus, eli silloin kun grilli on kuumana. Ei koskaan sen jälkeen, jos grilli on jäähtynyt.
        Olipa muuten taas viihdyttävää katsoa kahden tumpelon TV kokin räpistelyä eilen. "Parpekue" Pekkalan ja julkkisvanhempien vesan (Garam)söhellystä. Pellet ylittivät itsensä sipulien ja perunoiden kuorruttamisesssa.
        Possun kyljysriviin täytyi hieroa oikein savusuolaa että saatiin savun aromia. Taitaa olla hiiligrilli noille "mestareille" liiankin monimutkainen.
        Amerikkalainen BBQ ribs on todellakin aikatavalla erilainen, myös lihan kypsyysasteelta. Sekä ennenkaikkea maustamiseltaan.
        Eipä silti Oulun murre tekkee ohojelmasta mukavaa kattottavvaa! Elä hylykää sitä Janne!

        pöljä, mutta näin oon meidän duunipaikan
        kaasugrillin putsannut joka kevät ennen käyttöönottoa.
        Eikähän tuo ole mennyt miksikään.
        Se on sesonkina niin ahkerassa käytössä ja yöllä
        esityksen jälken sille tehään vaan kevyt perusputsi (jos vielä jaksetaan) niin että
        kerta kesässä se pitää sitten ottaa ihan kunnolla.

        Kot´oloissa on pari pallogrilliä ja niille teen
        ihan samat toimenpiteet.

        Mie olen missanut tuon mainitsemasi ruoka-ohjelman, höh ! Mihin aikaan se tulee ja millä
        kanavalla vaan oliko tää vaan joku aamu tv:n
        mitä tänään ruoaksi-lähetys ?


      • aika väsynyttä
        Hankaavat kirjoitti:

        Kylmää ritilää. Kuumennus ja kevyt harjaus ja ritilä on kuin uusi. Mutta mitä varten sen pitää kiiltää, kun seuraavan kerran se taas paskaantuu.
        Tuo kevyt harjaus kannattaa tehdä ennen kuin aloitetaan grillaus, eli silloin kun grilli on kuumana. Ei koskaan sen jälkeen, jos grilli on jäähtynyt.
        Olipa muuten taas viihdyttävää katsoa kahden tumpelon TV kokin räpistelyä eilen. "Parpekue" Pekkalan ja julkkisvanhempien vesan (Garam)söhellystä. Pellet ylittivät itsensä sipulien ja perunoiden kuorruttamisesssa.
        Possun kyljysriviin täytyi hieroa oikein savusuolaa että saatiin savun aromia. Taitaa olla hiiligrilli noille "mestareille" liiankin monimutkainen.
        Amerikkalainen BBQ ribs on todellakin aikatavalla erilainen, myös lihan kypsyysasteelta. Sekä ennenkaikkea maustamiseltaan.
        Eipä silti Oulun murre tekkee ohojelmasta mukavaa kattottavvaa! Elä hylykää sitä Janne!

        meininkiä näissä ns. ruokaohjelmissa. Eihän se homma ole enää edes kunnon grillaamista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mies vinkkinä sulle

      Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista
      Ikävä
      99
      7770
    2. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      107
      5587
    3. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      275
      4851
    4. Haluun sua niin paljon

      ❤️🥰🥹 Miehelle
      Ikävä
      49
      4773
    5. Vietetään yö yhdessä

      Rakastellaan koko yö
      Ikävä
      74
      3527
    6. Mitä palveluita mies..

      Haluaisit tilata minulta? -N
      Ikävä
      50
      2818
    7. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      58
      2497
    8. Olet oikeasti ollut

      Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.
      Ikävä
      22
      2448
    9. Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit

      Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘
      Ikävä
      29
      2392
    10. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      41
      2264
    Aihe