Pakastekana

kanailija

Kokeilen nyt ensimmäisen kerran tehdä keitettyä kanaa. Kuinkahan kauan kanan sulaminen kestää huoneenlämmössä vai kannattaako sulattaa se jääkaapissa? Milloin tietää että kana on kypsää ja meneekö se pilalle jos keittää liian kauan?

18

7980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muttei nopeaa

      Jos se on kana tosiaan, niin keittäminen kestää ja kestää jopa 3-4 tuntia. Luulen, että sinulla on pakastebroileri. Lue siitä niin tiedät kumpi. Ei sitä tarvitse sulattaa. Laita vaan vähän vihanneksia ja puolikas sipuli ja ruokalusikallinen merisuolaa ja currya jos pidät siitä kylmään veteen ja kokonaisia pippureita ja laakerinlehti. Broileri sinne ja keittele hiljaisella lämmöllä kunnes luu irtoaa nykäisemällä (jotain tunti tai puolitoista jos se on jäässä.) Siivilöi liemi ja heitä kasvisten rontot roskiin. Perkaa broilerin palat lämpiminä niin nahat ja luut irtoavat helposti. Itse jäähdytän liemen ja kuorin siitä pinnalle hyhmettyvän rasvan pois. Ei ole pakollinen vaihe jos haluaa heti jatkaa ruuan valmistamista. Sitä lientä kannattaa keittää kasaan jonkin aikaa, niin maku vahvistuu. Ai niin, alussa pinnalle muodostuu vaahtoa aina kun lihaa keitetään. Se kuoritaan pois. Itse lisään mausteet ja vihannekset liemeen vasta kun vaahtoa ei enää muodostu,.Siitä vaan keittelemään!

      • kanailija

        Kana se on. Ajattelin ensin rauhassa sulattaa ja poistaa suurimmat rasvat(jostain ohjeesta luettua)ja keittelen siis ainakin neljä tuntia. Broileri ei kiinnosta.


      • kanailija kirjoitti:

        Kana se on. Ajattelin ensin rauhassa sulattaa ja poistaa suurimmat rasvat(jostain ohjeesta luettua)ja keittelen siis ainakin neljä tuntia. Broileri ei kiinnosta.

        Joo, vastasin sinulle tuon aiemman viestin. Keittele rauhassa. Jos olet sulattanut sen, voit tosiaan leikellä niitä rasvoja pois. Jos maltat jäähdyttää liemen, niin rasvan voi siis kuoria pinnalta kovana kakkuna ja sitten jatkaa valmistamista vaikka seuraavana päivänä. Kananrasva ei ole kivanmakuista.Liemestä tulee oikein maukas. Katso netistä vaikka kukkoa viinissä vanha klassikko-ohje. Se valmistetaan perinteisesti juuri kanasta.


      • fakta*
        kanailija kirjoitti:

        Kana se on. Ajattelin ensin rauhassa sulattaa ja poistaa suurimmat rasvat(jostain ohjeesta luettua)ja keittelen siis ainakin neljä tuntia. Broileri ei kiinnosta.

        ole. Kana nimittäin, mikäli olet sen suomesta ostanut. Meillä nääs myydään pakastebroileria, ei kanaa. Valitettavasti.


      • kanailija
        tinsku64 kirjoitti:

        Joo, vastasin sinulle tuon aiemman viestin. Keittele rauhassa. Jos olet sulattanut sen, voit tosiaan leikellä niitä rasvoja pois. Jos maltat jäähdyttää liemen, niin rasvan voi siis kuoria pinnalta kovana kakkuna ja sitten jatkaa valmistamista vaikka seuraavana päivänä. Kananrasva ei ole kivanmakuista.Liemestä tulee oikein maukas. Katso netistä vaikka kukkoa viinissä vanha klassikko-ohje. Se valmistetaan perinteisesti juuri kanasta.

        Olen aiemmin keitellyt broilerin reisikoipia ja siivilöinyt liemen ja kuorinut rasvat pois kun liemi on kunnolla kylmennyt. Ei tässä mitään kiirettä ole ja kokeilen nyt kanaa. Huoneenlämmössä se nyt sulaa ja laitan yöksi jääkaappiin. Sulaa sitten omaan tahtiinsa. Kanaviillokki mielessä.


      • fakta* kirjoitti:

        ole. Kana nimittäin, mikäli olet sen suomesta ostanut. Meillä nääs myydään pakastebroileria, ei kanaa. Valitettavasti.

        Kyllä kanaakin löytyy joistain kaupoista - vaikka omasta kotokaupastani. Jopa kukonpoikaakin - sattuneesta syystä kun seudulla on kasvatuskanaloita ja kukonpojat karsitaan pois ja kaupan pakkastiskiin myyntiin. Ostan itse kanan vaalean perusliemen valmistukseen, keitän 4-5 tuntia yhdessä naudanlihan ja juuresten kanssa. Kanasta teen sitten viillokkia tms. vaikka paras maku onkin mennyt jo liemeen. Liemi siivilöidään ja purkeissa pakkaseen.


      • Euralla
        crudo kirjoitti:

        Kyllä kanaakin löytyy joistain kaupoista - vaikka omasta kotokaupastani. Jopa kukonpoikaakin - sattuneesta syystä kun seudulla on kasvatuskanaloita ja kukonpojat karsitaan pois ja kaupan pakkastiskiin myyntiin. Ostan itse kanan vaalean perusliemen valmistukseen, keitän 4-5 tuntia yhdessä naudanlihan ja juuresten kanssa. Kanasta teen sitten viillokkia tms. vaikka paras maku onkin mennyt jo liemeen. Liemi siivilöidään ja purkeissa pakkaseen.

        http://www.euransiipikarjateurastamo.fi/ ja Wanha kauppahalli Kirsti Markkanen myy http://www.wanhakauppahalli.com/WanhaKauppahalli_KirstiMarkkanen.html Muita putiikkeja http://www.wanhakauppahalli.com/kauppiaat.html Saksalaista Stockalta ja eksoottista Vii Voan


      • painekattilassa 30 min
        tinsku64 kirjoitti:

        Joo, vastasin sinulle tuon aiemman viestin. Keittele rauhassa. Jos olet sulattanut sen, voit tosiaan leikellä niitä rasvoja pois. Jos maltat jäähdyttää liemen, niin rasvan voi siis kuoria pinnalta kovana kakkuna ja sitten jatkaa valmistamista vaikka seuraavana päivänä. Kananrasva ei ole kivanmakuista.Liemestä tulee oikein maukas. Katso netistä vaikka kukkoa viinissä vanha klassikko-ohje. Se valmistetaan perinteisesti juuri kanasta.

        jonka jälkeen sen siivoat. Liemi siivilöidään ja lihat paloitellaan. Jatka : http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=3000000000143493


      • kanailija
        fakta* kirjoitti:

        ole. Kana nimittäin, mikäli olet sen suomesta ostanut. Meillä nääs myydään pakastebroileria, ei kanaa. Valitettavasti.

        Ostin sittarista ja kanana se mulle myytiin.


      • puhutaan vain broilerista

      • puhut
        fakta* kirjoitti:

        ole. Kana nimittäin, mikäli olet sen suomesta ostanut. Meillä nääs myydään pakastebroileria, ei kanaa. Valitettavasti.

        roskaa??? Tottakai kaupoista saa ostaa Chickin pakastekanaa, ja myös Chickin bpakastebroileria!


    • Sitä saa kyllä keittää tosi tosi kauan. Semmoinen nelisen tuntia on aika optimaali. Tiedät milloin on kypsää kun haarukka uppoaa lihaan hyvin. Kannattaa sulattaa se etukäteen, se vähän jouduttaa operaatiota. Varaa hyvää tekemistä ja lukemista siksi aikaa kun porisuttelet sitä hellalla. Ei siis ole mitenkään varsinainen pikaruoka ! keitinliemeen olen viipaloinut porkkanaa, juuriselleriä, ja palsternakkaa, lisäksi hieman merisuolaa , pari laakerinlehtä ja sitruunan lohkoja. jos keität liikaa niin liha hajoaa, mutta kanan kanssa tuskin sitä välitöntä vaaraa on.. !

      • Piiuli1974

        Minä näppäränä tyttönä oon laittanu broileria keitellessä sekaan pussin tai pari pakastevihanneksia tai keittojuureksia ja hyvää tulee. Lisäks sitten laakerinlehtiä, pippuria ja sitruunaa. joskus sitruunan unohtuessa kauppaan oon kipannu purkista sellasella 'hupsista' mitalla sitruunapippuria.


    • keitetyn paistaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3336
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      240
      1673
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      97
      1523
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1419
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1354
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      160
      1286
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1218
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1039
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      952
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      55
      882
    Aihe