Heips,
Kyselisin peurapaistin kypsennysaikaa ja lämpötilaa. Eli kun ruskistan nopeasti paistin pannulla (pakkasessa on ulko- sekä sisäpaistia), niin missä lämmössä ja kuinka kauan pidän vähän alle kilon paistia uunissa? Ettei pilaisi hyvää lihaa ja siitä tule liian kuivaa, kun on tietysti paljon vähärasvaisempaa kuin esim. nauta!
Entäpä peuran fileepihvien lämpötila ja paistoaika?
Peuran kypsennys
5
10093
Vastaukset
- jussi
Nuorta vai vanhempaa peuraa. Onko minkä verran "riippunut"? Pitäis tietää lisää ennen kuin voi neuvoja antaa.
- Jäger Meister
Nuorta peuraa.
Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...
Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC? - Kokki minäkin
Jäger Meister kirjoitti:
Nuorta peuraa.
Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...
Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?Terve!
Osta tarkka sisälämpömittari.
Ruskista liha.
Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.
Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.
Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.
Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista. - Kokki
Kokki minäkin kirjoitti:
Terve!
Osta tarkka sisälämpömittari.
Ruskista liha.
Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.
Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.
Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.
Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...
- Anonyymi
Kokki kirjoitti:
Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...
Eikä jää hienoa mutuilua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 918535
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on978313Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1736190- 146123
Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?
Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist585248En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä
Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛234295Onnettomuus
Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?54120- 384063
- 373849
Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"
Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..673738