Peuran kypsennys

Jäger Meister

Heips,

Kyselisin peurapaistin kypsennysaikaa ja lämpötilaa. Eli kun ruskistan nopeasti paistin pannulla (pakkasessa on ulko- sekä sisäpaistia), niin missä lämmössä ja kuinka kauan pidän vähän alle kilon paistia uunissa? Ettei pilaisi hyvää lihaa ja siitä tule liian kuivaa, kun on tietysti paljon vähärasvaisempaa kuin esim. nauta!

Entäpä peuran fileepihvien lämpötila ja paistoaika?

5

10098

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussi

      Nuorta vai vanhempaa peuraa. Onko minkä verran "riippunut"? Pitäis tietää lisää ennen kuin voi neuvoja antaa.

      • Jäger Meister

        Nuorta peuraa.
        Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
        Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...

        Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?


      • Kokki minäkin
        Jäger Meister kirjoitti:

        Nuorta peuraa.
        Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
        Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...

        Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?

        Terve!

        Osta tarkka sisälämpömittari.

        Ruskista liha.

        Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
        Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.

        Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.

        Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.

        Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.


      • Kokki
        Kokki minäkin kirjoitti:

        Terve!

        Osta tarkka sisälämpömittari.

        Ruskista liha.

        Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
        Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.

        Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.

        Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.

        Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.

        Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...


      • Anonyymi
        Kokki kirjoitti:

        Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...

        Eikä jää hienoa mutuilua


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tulipalossa henkilövahinkoja, itsenäisyyspäivä alkoi huonosti, poliisi tiedottaa lisää

      Savonlinna https://www.como.fi/uutiset/savonlinna-henkilovahinkoja-tulipalossa-poliisi-tiedottaa-lisaa/
      Savonlinna
      159
      8568
    2. Ennen ei ollut persuja ja työttömyyttä, lääkäriinkin pääsi

      Ennen oli kaikilla töitä Kauppiaille kelpasi kun saivat voittoa Yritystukia ei ollut Lääkäriin pääsi kaikki haluklaat Nu
      Maailman menoa
      99
      4025
    3. Millaista läheisyyttä

      Toivoisit ikävästi kohteesi kanssa?
      Ikävä
      114
      3902
    4. 55
      3373
    5. Antifasismi - mitä se on?

      Se on äärivasemmistolaista anarkistista toimintaa joka käyttää fasisminvastaisuutta keppihevosena oikeuttaakseen toimint
      Maailman menoa
      42
      2704
    6. Somali ei kätellyt Stubbia Linnan juhlissa

      Miksei somali osaa noudattaa hyviä käytöstapoja. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/563a3dea-fa3f-41f3-b64f-406d2
      Maailman menoa
      364
      1864
    7. Heräsin taas ikävään

      Ja aivan valtavaan haluun. Tahdon sinua R. ❤️
      Ikävä
      53
      1864
    8. Yliajo Heinolassa

      Mikä ihme ihmisiä vaivaa nykyään? Vähän ensin kähistellään nakkikioskilla ja sen jälkeen kostoksi murhataan autolla! Voi
      Heinola
      44
      1813
    9. Kuka on menehtynyt?

      https://yle.fi/a/74-20198293 Kuulemani mukaan ryyppyporukka ollut hapualla ja kuolemanenkeli (F.G) eli mies jonka seuras
      Kankaanpää
      11
      1771
    10. Kauhea ikävä iski

      Mietin vain, mitä olet juuri nyt tekemässä. Mietin myös, välittyykö se sinulle, kun olet koko ajan mielessäni, tunnetko
      Ikävä
      20
      1511
    Aihe