Heips,
Kyselisin peurapaistin kypsennysaikaa ja lämpötilaa. Eli kun ruskistan nopeasti paistin pannulla (pakkasessa on ulko- sekä sisäpaistia), niin missä lämmössä ja kuinka kauan pidän vähän alle kilon paistia uunissa? Ettei pilaisi hyvää lihaa ja siitä tule liian kuivaa, kun on tietysti paljon vähärasvaisempaa kuin esim. nauta!
Entäpä peuran fileepihvien lämpötila ja paistoaika?
Peuran kypsennys
5
9885
Vastaukset
- jussi
Nuorta vai vanhempaa peuraa. Onko minkä verran "riippunut"? Pitäis tietää lisää ennen kuin voi neuvoja antaa.
- Jäger Meister
Nuorta peuraa.
Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...
Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC? - Kokki minäkin
Jäger Meister kirjoitti:
Nuorta peuraa.
Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...
Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?Terve!
Osta tarkka sisälämpömittari.
Ruskista liha.
Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.
Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.
Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.
Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista. - Kokki
Kokki minäkin kirjoitti:
Terve!
Osta tarkka sisälämpömittari.
Ruskista liha.
Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.
Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.
Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.
Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...
- Anonyymi
Kokki kirjoitti:
Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...
Eikä jää hienoa mutuilua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 931702
Kolme miestä joukkoraiskasi nuoren naisen metsässä Helsingissä.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000011193871.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=hs_tf&utm_source=is.fi&utm_content=pr2291420- 871321
Sunnuntai terveiset kaivatulle
Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!65995Aika usein mietin sitä
Että miksi juuri minä olen se jonka kanssa haluaisit vakavampaa? Mikä minusta voi tehdä sellaisen että koet niin syviä t46921- 47908
Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?
Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman38898Eräästä kalastuksenvalvojasta leviää video !
Ennemmin tai myöhemmin tänne palstalle tulee videonpätkä, jossa kerrotaan paikallisesta "kalastuksen valvojasta". Ei si9864- 46832
IS Viikonloppu 26.-27.4.2025
Koviksen ovat laatineet Eki Vuokila ja piirrospuolista vastaa Lavonius, jolloin 2,5 vaikeusasteen ristikko on saatu aika35809