Peuran kypsennys

Jäger Meister

Heips,

Kyselisin peurapaistin kypsennysaikaa ja lämpötilaa. Eli kun ruskistan nopeasti paistin pannulla (pakkasessa on ulko- sekä sisäpaistia), niin missä lämmössä ja kuinka kauan pidän vähän alle kilon paistia uunissa? Ettei pilaisi hyvää lihaa ja siitä tule liian kuivaa, kun on tietysti paljon vähärasvaisempaa kuin esim. nauta!

Entäpä peuran fileepihvien lämpötila ja paistoaika?

5

9571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussi

      Nuorta vai vanhempaa peuraa. Onko minkä verran "riippunut"? Pitäis tietää lisää ennen kuin voi neuvoja antaa.

      • Jäger Meister

        Nuorta peuraa.
        Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
        Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...

        Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?


      • Kokki minäkin
        Jäger Meister kirjoitti:

        Nuorta peuraa.
        Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
        Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...

        Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?

        Terve!

        Osta tarkka sisälämpömittari.

        Ruskista liha.

        Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
        Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.

        Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.

        Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.

        Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.


      • Kokki
        Kokki minäkin kirjoitti:

        Terve!

        Osta tarkka sisälämpömittari.

        Ruskista liha.

        Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
        Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.

        Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.

        Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.

        Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.

        Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...


      • Anonyymi
        Kokki kirjoitti:

        Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...

        Eikä jää hienoa mutuilua


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2661
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      148
      1208
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1105
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      988
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      205
      921
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      835
    8. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      296
      833
    9. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      825
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      812
    Aihe