Peuran kypsennys

Jäger Meister

Heips,

Kyselisin peurapaistin kypsennysaikaa ja lämpötilaa. Eli kun ruskistan nopeasti paistin pannulla (pakkasessa on ulko- sekä sisäpaistia), niin missä lämmössä ja kuinka kauan pidän vähän alle kilon paistia uunissa? Ettei pilaisi hyvää lihaa ja siitä tule liian kuivaa, kun on tietysti paljon vähärasvaisempaa kuin esim. nauta!

Entäpä peuran fileepihvien lämpötila ja paistoaika?

5

9470

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jussi

      Nuorta vai vanhempaa peuraa. Onko minkä verran "riippunut"? Pitäis tietää lisää ennen kuin voi neuvoja antaa.

      • Jäger Meister

        Nuorta peuraa.
        Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
        Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...

        Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?


      • Kokki minäkin
        Jäger Meister kirjoitti:

        Nuorta peuraa.
        Ruokittu viljalla eli siitä voi päätellä lihan rasvaisuudesta.
        Riiputuksesta en osaa tarkkaan sanoa: tiedän vain, että kaadettu noin 1-1,5 viikkoa sitten, liha leikattu toissapäivänä...

        Lihan leikkaaja tosin oli sanonut jotain tyyliin, että tunti paistamista kiloa kohti, mutta paistolämpötila vielä arvoitus... jotain väliltä 175-225ºC?

        Terve!

        Osta tarkka sisälämpömittari.

        Ruskista liha.

        Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
        Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.

        Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.

        Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.

        Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.


      • Kokki
        Kokki minäkin kirjoitti:

        Terve!

        Osta tarkka sisälämpömittari.

        Ruskista liha.

        Laita uuni 100 C ja kypsennä. Sisälämpö 57 C ulkopaistissa ja sisäpaistissa 55 C.
        Kestää parikin tuntia varmaan, mutta lopputulos on todella herkullista.

        Vaihtoehtoisesti voit kypsentää 170 C ja sisälämpö ulkopaistissa 50 C ja sisäpaistissa 47 C. Kovemmalla lämmöllä kypsennettäessä tosin liha tulee harmaaksi reunoilta ja pinta saattaa kuivaa.

        Kypsennyksen jälkeen kääri liha 10 - 30 min folioon. Laita sekaan timjamia/rosmariinia/katajanmarjaa, valkosipulia, ja lusikallinen, pari voita. Näin levännyt liha ei leikattaessa päästä lihasnesteitä ulos.

        Tällä tavoin saat hienosta raaka-aineestasi erinomaista.

        Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...


      • Anonyymi
        Kokki kirjoitti:

        Sisälämmöt päin persettä. jää ihan raaaksi. riistalle lämmöt n.65-70 eihän tommoset sisälämmöt sovi millekään lihalle paitsi jos haluaa raakaa kamaa...

        Eikä jää hienoa mutuilua


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansa on on puhunut.

      Ja pulinat pois. Amerikan kansa kyllästyi edelliseen 4 vuoteen. Demokratia toteutuu. Vaalivilppiä salaliittoteoriaksi ha
      Maailman menoa
      410
      2729
    2. Miten Trump " tuo rauhaa"?

      Kertoisiko joku? Ymmärtääkseni hän pikemminkin pakottaa länsimaat varustelukierteeseen. Muuta vaihtoehtoahan ei ole, jo
      Maailman menoa
      593
      2222
    3. Sofia B - ansiotulot ovatkin 0 euroa ja millä rahoilla hän siis elää?

      Oho olipa paljastus nyt tästä luksus elämää viettävästä naisesta.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      2144
    4. Ensitreffit Jenni tykittää - Tämä Jyrkin lause nostaa karvat pystyyn: "Niin epämiellyttävä..."

      Jenni tykittää menemään… Jaetaankos teillä laskut tasan tai tuleeko raha-asioista kiistaa? Lue lisää: https://www.suom
      Ensitreffit alttarilla
      41
      1957
    5. etkö osaa jättää rauhaan?

      Et halua mitään, silti stalkkaat ja vainoat! jätä rauhaan niin voin jatkaa elämää!
      Ikävä
      65
      1483
    6. Mitä tunteita tunnet

      Häntä kohtaan?
      Ikävä
      98
      1344
    7. Leikkeleet pois leivältä

      Oikea suunta. Uusissa suomalaisissa ravitsemus­suosituksissa suositellaan jättämään leivän päältä leikkeleet pois mielu
      Maatila ja metsä
      132
      1201
    8. Saatiin meidän oma mies valkoiseen taloon!

      Miltäs nyt tuntuu Ylen petkuttamat sosialistit ja muut femakot? Ilmastousko ja woke lähti liikkeelle USA:sta, ne valhee
      Sinkut
      152
      1167
    9. Martina tienasi taas enemmän kuin Sofia

      Tuskinpa tuo ketään yllättää.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      1162
    10. Milloin viimeksi tavattiin?

      Onko siitä, päivä, viikko, vuosi, monta vuotta Minä vuonna?
      Ikävä
      53
      1135
    Aihe