Vegaanilta kuultua

Kyllä te jotkut kasvissyöjät olette tyhmiä, kun...

1) ...Syötte eläinperäistä liivatetta sisältävää karkkia ja sanotte: -Ai kun on hyvää!

2) ...Syötte laardissa uppopaistettuja munkkeja ja sanotte: -Ai kun on hyvää!

3) ...Syötte halpaa margariinia, joka sisältää maitoproteiinia ja sanotte (siis ne veget, ketkä ei syö maitotuotteita) : -Ai kun on hyvää!

Asiallisia kommentteja kiitos!
111474
Äänestä

Muut lukivat myös

Vastaukset 11

Vanhimmat

Miten edes kehtaat odottaa asiallista kommentia omaan vähemmän asialliseen viestiisi?
Oma näkemykseni asiasta on se,että kasvissyöjä on kasvissyöjä eikä syö lihaa.Karkissa oleva liivate ei ole lihaa.Eri asia on sitten jos kieltäytyy kaikesta eläinperäisestä.Mutta uskon ko.henkilöiden olevan tietoisia karkkien liivatteista.

Äänestä

Useimmat kasvissyöjät (jotka useimmiten käsittääkseni ovat lakto-ovo vegetaristeja) eivät syö liivatetta, eivätkä laardissa (?) uppopaistettuja munkkeja. Vaan kiltisti lukevat karkkipussin tuoteselosteesta onko siellä käytetty sitä liivatetta vai ei ja kysyvät vielä kiinalaisessa ravintolassakin, että tekevätkö he kasvisruokansa kanaliemeen. Tämä on oman käsityksen mukaan ihan yleistä.

Eri asia on välttävätkö kasvissyöjät esimerkiksi punaviinejä, tai olutta, molemmissa joskus käytetään kirkastamiseen eläinperäisiä tuotteita. Vähän tapauskohtaista myös, välttääkö punaista väriainetta. Sekun on tehty punakirvoista. Lakto-ovoruokavalion ongelmakohtia ei siis ole maitoproteiinit, mutta monissa maitotuotteissa (kuten fetajuustossa) käytetään monesti juoksutteita, jotka ovat eläinperäisiä.

Mutta en tiedä miksi sen pitää olla 100% kaiken aikaa. Minusta riitää ihan hyvin, että itsellä on niin henkisesti kun fyysisesti hyvä olo oman ruokavalionsa suhteen. Ihan sama syökö sitten joskus, välillä, minimaalisesti tai ei koskaan lihaa.

Äänestä
  • punainen väri ole tehty kirvoista, runsaasti kasvisperäisiäkin vaihtoehtoja löytyy, lähinnä kai joku Camparin väri on kirvoista peräisin

    Äänestä

  • Lakto-Ovolla ei ole mitään syytä kiinnostua onko jossain käytetty hyöteisiä. Vegaani taasen ei moisia käytä, tai ei ole vegaani ollenkaan.

    Äänestä

  • Jos kyseessä on eettiset valinnat, niin silloin se on ikävä kyllä 100% hommaa. Sä et moisista näytä perustavan, etkä siten voi sitä edes ymmärtää.

    Äänestä

  • kassu kirjoitti:

    punainen väri ole tehty kirvoista, runsaasti kasvisperäisiäkin vaihtoehtoja löytyy, lähinnä kai joku Camparin väri on kirvoista peräisin

    Eläinperäinen (saadaan eräästä kilpikirvalajista) punainen elintarvikeväri, karmiini, on elintarvikelisäainekoodiltaan E120. Sitä käytetään todella monissa makeisissa, Camparissa ja mm. punaisissa nomparelleissa (kakunkoristerakeissa). Näiden lisäksi väriä saatetaan käyttää myös mm. taiteilijaväreissä ja kosmetiikassa.

    Äänestä

  • Nikki kirjoitti:

    Eläinperäinen (saadaan eräästä kilpikirvalajista) punainen elintarvikeväri, karmiini, on elintarvikelisäainekoodiltaan E120. Sitä käytetään todella monissa makeisissa, Camparissa ja mm. punaisissa nomparelleissa (kakunkoristerakeissa). Näiden lisäksi väriä saatetaan käyttää myös mm. taiteilijaväreissä ja kosmetiikassa.

    Hei,

    lähes kaikki punaiset karkit sisältävät E120. Ilmeisesti se on paljon halvempi/helpompi tuottaa, kuin keinotekoinen väriaine.
    Myös jos käy ostamassa apteekista elintarvikeväriä, on punainen pelkästään tätä E120, mutta esim. sininen ja keltainen keinotekoisia.

    Niin ja muistakaa, että myös pullan päällä (onko se joku berliinin munkki) se vaaleanpunainen sokerikuorutusmössö on saanut värinsä kirvoista. Nam!

    Äänestä

lakto-ovovegetaristi = kasvissyöjä ,joka ei syö lahaa,kanaa eikä kalaa,mutta KÄYTTÄÄ maito,muna,liivate yms.valmisteita..
vegetaristi = ei syö mitää eläinkunnan tuotteita
vegaani = ei käytä MITÄÄN eläinkunnantuotteita,edes vaatetuksessaan.

eli nämä henkilöt ovat todennäköisesti olleet lakto-ovo vegetaristeja..

Äänestä
  • Hei,

    Milläs nimellä sinun mielestäsi sitten kutsutaan henkilöä, joka ei syö eläimiä, edes niitä kirvoja karkeissa, mutta käyttää kuitenkin maitotuotteita ja munia (niiden vuoksihan eläimiä ei suoranaisesti jouduta tappamaan).

    Minun mielestäni lakto-ovovegetaristi on tällainen henkilö. Vegetaristi pitää sisällään sen, että ei syö eläimiä (edes kirvoja tai liivatetta, joka yleensä siis valmistetaan sian nahasta). Lakto-liite sisällyttää mukaan maitotuotteet ja ovo-liite muna.

    Äänestä

  • juuri kirjoitti:

    Hei,

    Milläs nimellä sinun mielestäsi sitten kutsutaan henkilöä, joka ei syö eläimiä, edes niitä kirvoja karkeissa, mutta käyttää kuitenkin maitotuotteita ja munia (niiden vuoksihan eläimiä ei suoranaisesti jouduta tappamaan).

    Minun mielestäni lakto-ovovegetaristi on tällainen henkilö. Vegetaristi pitää sisällään sen, että ei syö eläimiä (edes kirvoja tai liivatetta, joka yleensä siis valmistetaan sian nahasta). Lakto-liite sisällyttää mukaan maitotuotteet ja ovo-liite muna.

    Lipsahti taas pilkun viilaamiseen, joten jatketaan sillä linjalla.

    Olen itse (ovo)laktovegetaristi, sen ovonkin laitan nykyisin sulkeisiin kun ei nuo kananmunatkaan enää kunnolla uppoa. Silloin tällöin saatan ruoan seassa kananmunaa syödä vaan olen ajatellut jättää kokonaan pois.

    Mutta että kaikki meistä käyttäisi liivatetta... Ei pidä paikkaansa. Jotta liivatetta saataisiin, eläin täytyy tappaa, eikös? Ja minä kun olen tottunut määrittelemään ruokavalioni niin, että en syö mitään, mikä on tapettu (tai no, tapetaanhan porkkanatkin kun ne revitään maasta jne... Tätä pystyy pyörittämään niin pitkään kuin haluaa!)

    Live and let...live :)

    Äänestä

eiköhän se oo jokaisen oma asia että mitä syö. jos joku on mielestään kasvissyöjä kun ei syö lihaa, mutta syö liivatetta ym. niin antaa olla. tärkeintä on että itse tietää mitä haluaa syödä ja mitä ei

Äänestä

Kommentoi aloitusta


Maa, kuokka ja Jussi kirjoitti:

Kyllä te jotkut kasvissyöjät olette tyhmiä, kun...

1) ...Syötte eläinperäistä liivatetta sisältävää karkkia ja sanotte: -Ai kun on hyvää!

2) ...Syötte laardissa uppopaistettuja munkkeja ja sanotte: -Ai kun on hyvää!

3) ...Syötte halpaa margariinia, joka sisältää maitoproteiinia ja sanotte (siis ne veget, ketkä ei syö maitotuotteita) : -Ai kun on hyvää!

Asiallisia kommentteja kiitos!

Anonyymi
5000

Ilmoita asiaton sisältö

  • Sisältää materiaalia, joka on loukkaavaa, herjaavaa, rasistista, uhkailevaa tai ahdistelevaa.

  • Materiaali sisältää nimiä, yhteystietoja tai muita henkilökohtaisia tietoja. Julkisuuden henkilöistä, julkisissa viroissa toimivista ihmisistä sekä yritysten vastuuhenkilöistä saa keskustella työhön liittyen. Myös yksityiselämään liittyvistä asioista voi keskustella siltä osin, kuin niistä on julkisesti kerrottu.

  • Sisältää lapsille haitallista tai heiltä kiellettyä materiaalia. Seksuaalinen sisältö on sallittua aiheeseen tarkoitetuilla palstoilla, joiden ikäraja on 18 vuotta.

  • Lainvastaista sisältöä voi olla mm. yksityiselämää loukkaavan tiedon levitys, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, laiton uhkaaminen, alaikäisiin liittyvä seksuaalinen sisältö/grooming, petokset, identiteettivarkaudet, kunnianloukkaukset ja tekijänoikeusrikkomukset.

  • Sisältö ei liity palstan tai keskusteluketjun aiheeseen.

  • Viesti ei ole suomea tai ruotsia (pl. International Forums), se sisältää mainontaa, se sisältää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia, se on massapostitus tai jokin muu syy.

Jaa keskustelu