Onko tumma soijarouhe myös sopivaa/terveellistä syödä SELLAISENAAN esim. jugurtin/myslin seassa niin kuin VAALEA rouhe???
Onko siitä siis mitään haittaa, jos syö keittämättä/liottamatta tai esim. imeytyykö se yhtä hyvin sellaisenaan?
Kiitti tosi paljon jos joku viittii vastata!!!
tumma soijarouhe?
18
39988
Vastaukset
- Sissy
Käsittääkseni tumma soijarouhe ei poikkea muuten vaaleasta kuin että se on värjätty jollain, en muista millä mutta joku luonnollinen aine se oli. ITse olen joskus syönyt eikä ole tullut mitään ongelmia.
- juuri
Hei,
jossain oli, että se on värjätty mallasuutteella. Muutoin kai ihan samaa kuin vaaleakin.
Eli kai sitä voi ihan samalla tavoin syödä kuin vaaleaakin. - Marulk
juuri kirjoitti:
Hei,
jossain oli, että se on värjätty mallasuutteella. Muutoin kai ihan samaa kuin vaaleakin.
Eli kai sitä voi ihan samalla tavoin syödä kuin vaaleaakin.Kuulin, että värinä käytettäisiin tummaa sokeria. En ole varma, pitää tarkistaa.
- Marulk
Marulk kirjoitti:
Kuulin, että värinä käytettäisiin tummaa sokeria. En ole varma, pitää tarkistaa.
Tarkistin asian ystävältäni: tumman soijarouheen väri on peräisin sokerikulööristä. Sitä ei merkitä tuoteselosteeseen vaikka pitäisi; tämän vuoksi jotkut tummasta soijarouheesta allergiareaktioita saaneet luulevat olevansa allergisia soijalle.
- urheilija89
tummassa soijarouheessa on enemmän proteiinia ja hiilihydraatit jää erittäin vähäiseksi, syön sitä mieluummin kuin vaaleata jossa on 335 kcal 100g tummassa oli hieman vähemmän, kannattaa tutustuu niihin.
- Cmmarketti
urheilija89 kirjoitti:
tummassa soijarouheessa on enemmän proteiinia ja hiilihydraatit jää erittäin vähäiseksi, syön sitä mieluummin kuin vaaleata jossa on 335 kcal 100g tummassa oli hieman vähemmän, kannattaa tutustuu niihin.
ihan sama protkumäärä
- hehee
mä laitan tummaa soijarouhetta kaikkeen; puuroon, jogurttiin, ananasmehuun ja jne. ja ihan ilman että kypsennän tms. sitä. ja hyvää ja terveellistä on
- ???
Kysymykseni on jo otsikossa
- Tuleeko siitä paljon proteiinia?
- miten se eroaa hinosta soijajauhosta? - Miau
??? kirjoitti:
Kysymykseni on jo otsikossa
- Tuleeko siitä paljon proteiinia?
- miten se eroaa hinosta soijajauhosta?Jep, paljon on "hyötyä". Proteiinia on noin 50 g 100:ssa grammassa. Kattaa hyvinkin meille kasvissyöjille saman proteiinimäärän mitä lihanikkarit saavan. Lisäksi soijassa on paljon tarpeellisia ja hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita ,esim. foolihappoa joka on elintärkeätä geeniperimään sekä solujen muodostumiseen ja jakautumiseen.
Hienolla soijajauheella ja rouheella ei ole paljon eroavaisuuksia -Paitsi kuin käyttötapa. Hienonnettua jauhetta käytetään yleisesti leivonnaisten jauhojen jatkeena/lisänä, kun taas rouhetta voi käyttöö periaatteessa missä tahansa ruoanlaitossa. - ei
Miau kirjoitti:
Jep, paljon on "hyötyä". Proteiinia on noin 50 g 100:ssa grammassa. Kattaa hyvinkin meille kasvissyöjille saman proteiinimäärän mitä lihanikkarit saavan. Lisäksi soijassa on paljon tarpeellisia ja hyödyllisiä vitamiineja ja kivennäisaineita ,esim. foolihappoa joka on elintärkeätä geeniperimään sekä solujen muodostumiseen ja jakautumiseen.
Hienolla soijajauheella ja rouheella ei ole paljon eroavaisuuksia -Paitsi kuin käyttötapa. Hienonnettua jauhetta käytetään yleisesti leivonnaisten jauhojen jatkeena/lisänä, kun taas rouhetta voi käyttöö periaatteessa missä tahansa ruoanlaitossa.liity nyt tähän. Mutta miten soijarouhe pitää kypsentää ? D: Paistamalla vai keittämällä ? Help !
- vaivatonta
ei kirjoitti:
liity nyt tähän. Mutta miten soijarouhe pitää kypsentää ? D: Paistamalla vai keittämällä ? Help !
Siitä saa pehmeää liottamalla kuumassa vedessä tai mausteliemessä. Itse heitän kourallisen rouhetta kypsymässä olevaan vihanneskeittoon. Rouhe pehmiää 5-10 minutissa.
- rouhe
vaivatonta kirjoitti:
Siitä saa pehmeää liottamalla kuumassa vedessä tai mausteliemessä. Itse heitän kourallisen rouhetta kypsymässä olevaan vihanneskeittoon. Rouhe pehmiää 5-10 minutissa.
- soijjapitsa
Paljonko soijarouhetta vastaa 400g jauhelihaa, jos tekee esim. Pizzaa ja reseptissä lukoo 400g jauhelihaa?
- Nimimerkki3044
Itse laitoin 2dl vettä ja 2dl soijarouhetta, tuli mielestäni enemmän kuin 400g jauhelihaa...Mutta tämä vain silmätuntumalla.
Eli sanoisin, että mittasuhteet 400g jauhelihalle voisi olla n. 1,dl vettä 1,5dl soijarouhetta.
- ihana olo nyt
itse syön välil tummia ja välil vaaleita rouheita jogurtin seassa joka aamu. Veriarvoni ovat kohentuneet ja ko-
lesteroli arvot tippunee viitearvoihin. Suosittelen.- herkkujen herkku
sitä erehtyy luulemaan suklaarouheeksi. Nam!
- soijarouhe raakana
Mulla on ihan sama kysymys kuin sulla eli olen jo pari vuotta käyttänyt tummaa soijarouhetta jugurtin seassa enkä kyllä ole huomannut mitään ongelmia. Siinä on paljon proteiinia ja kun ei käytä papuja, ituja, pähkinöitä, raejuustoa eikä rahkaa eikä lihaakaan niin paljon, niin olen ajatellut, että päivittäisestä parin teelusikallisen annoksesta soijarouhetta jugurtin seassa saan riittävän proteiiniannoksen.
- piraattiskeidaa
Ripottelin soijarouheen hangelle. Kylläpä hanki laski nopeasti kun aurinko alkoi paistaa. Edes linnut ei huoli sitä. En minäkään. Yäk!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Immu otti pataan
Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!1442470Näetkö feminismin uhkana
Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?1961157Tykkäätkö halaamisesta?
Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo1131071Hinduilu on suurta eksytystä
tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa389930Malmin tapaus on järkyttävä
Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi296888- 66858
- 53841
- 89837
- 46829
- 51743