ranskalaiset perunat

tomppa

vielä pitäisi osata tehdä hyviä ranskalaisia..
eli miten te maustatte/teette ranskalaisenne?
käytössäni ei ole rasvakeitintä..
kiitos

7

1500

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----

      Upota rasvaan. Laita ne siis sellaiseen metalliseen koriin ja upota kori kattilaan, jossa on rasvaa. Voit maustaa suolalla ja grillimausteella. En ole ikinä tehnyt itse.

    • Mössääjä

      Osta pussi pakastettuja, esivalmistettuja ranskanperunoita ja kuumenna ne pussin ohjeiden mukaisesti uunipellillä uunissa. Ainakin minulle tämä kompromissi maun, vaivattomuuden ja kustannusten välillä sopii – silloin harvoin kun tekee mieli ranskalaisia.

      Ranskanperunoiden tekeminen alusta loppuun itse on tuskin kannattavaa. Lämpötilan hallinta kattilassa liedellä on mitä sattuu. Liian alhaisessa lämpötilassa friteerattavat ruoka-aineet (tässä: perunat) imevät tolkuttomasti rasvaa, liian kuumassa ne palavat (ja tulipalon vaarakin on lähellä). Oikea rasvakeitin olisi ehdottomasti suositeltavampi – mutta kannattaako investointi?

      Öljyä tarvitaan melkoisesti. Jos se pannaan talteen seuraavaa kertaa varten ja seuraavaan kertaan kuluu aikaa, ehtii öljy eltaantua – eikä ranskalaisiakaan jaksa/viitsi syödä hetikään päivittäin! Tokko lienee niin terveellistäkään.

    • tarja

      tulee jotakuinkin syötäviä kun niiden päälle tipottelee öljyä ennen uuniin laittamista,ja pyörättelee välillä ja yrittää paistaa ne niin ettei jää raaoiksi tai mene kuiviksi,(molemmat onnistuu suht helposti)ranskanperunamauste on hyvä...

    • napo

      voi aina.Siis oma tekosia ranskiksia voi ja kannattaa joskus tehdä.(työläitä mutta paljon parempia)
      Kuori iso määrä perunoita ja paloittele tasaisiksi paloiksi (suikaloi,kuutio,viipaloi)
      Kattilaan öljyä paljon kuumenna,kuumuuttu voi testata yhdellä perunalla laita sit siivilään perunoita ja upota rasvaan ei liian paljoo perunoita kerralla.Paista kypsäksi kokeile hammastikulla kypsyyttä (värillä ei väliä tässä vaiheessa)kun ovat kypsiä kaada johonki kippoon.Kun olet tavallaan esi paistanut tarvittavat perunat niin voit valmistaa ne loppuun asti elikkä kuumenna rasva tosi kuumaksi käytä perunoita siinä jotta saavat väriä ota pois mausta suolalla jatka niin kauvan että kaikki perunat on uudelleen käsitelty ja eikun syömään.
      Homma on työlästä,mutta meidän perheessä ainakin homma on niin suosittua että koko perhe osallistuu tähän.(Lapset 16,14 vuotiaita)
      Öljyn voi säästää seuraavaa kertaa varten.Minä kyllä käytän sitä myös jos tarvitsen rasvaa pannulle esim.lihan tai kalan ruskistamiseen meillä ei ainakaan kukaan ole valittanut että maistuis ranskiksille.

    • Kokki

      tee maalaisranskiksia:

      1) Kuori perunoita (esim. tavallisia n. 6 kpl kahdelle hengelle)

      2) Puolita, puolita puolikkaat ja vielä kerran puolita puolikkaan puolikkaat (siis yhdestä perunasta 8 siivua)

      3) valele öljyllä

      4) pistä uuni pellille

      5) ripottele päälle suolaa ja paprikajauhetta

      6) paista 20 - 25 minuuttia 200 - 225 asteessa.

      • Mössääjä

        Nämä seuraavat EIVÄT ole edes maalaisranskiksia, mutta eivät oikein uuniperunoitakaan. Silloin tällöin tulee tehtyä, jos sattuu olemaan HYVIÄ perunoita (keskikokoisia; kaunis, ehkä kuori, ei rupia).

        Perunat pestään kunnolla juuresharjalla. Halkaistaan kahtia sellaiseen suuntaan, että puoliskoista tulee mahdollisimman litteitä. Ladotaan vierekkäin uunipellille kupera kuoripuoli alaspäin, leikkauspinta vaakasuorassa. Sivellään leikkauspinnat öljyllä (työkaluna pullasuti). Ripotellaan öljytylle pinnalle suolaa ja mahd. sopivaa maustetta (itse käytän näihin yleensä vain Herbamare-yrttisuolaa). Uuniin, n. 200 °C. Kypsyvät kokonaisena paistettaviin uuniperunoihin verrattuna yllättävän nopeasti (reilusti alle ½ tuntia, sanoisin). Kun pinnat ovat osittain ruskistuneet, alkavat perunat haarukallakin koettaen olla kypsiä. Syödään kuorineen; sopivat hyvin useille (kokoliha)ruuille. Toiseksi lisukkeeksi rinnalle vaikkapa vihreitä papuja, pikkuporkkanoita tms.


      • Mössääjä
        Mössääjä kirjoitti:

        Nämä seuraavat EIVÄT ole edes maalaisranskiksia, mutta eivät oikein uuniperunoitakaan. Silloin tällöin tulee tehtyä, jos sattuu olemaan HYVIÄ perunoita (keskikokoisia; kaunis, ehkä kuori, ei rupia).

        Perunat pestään kunnolla juuresharjalla. Halkaistaan kahtia sellaiseen suuntaan, että puoliskoista tulee mahdollisimman litteitä. Ladotaan vierekkäin uunipellille kupera kuoripuoli alaspäin, leikkauspinta vaakasuorassa. Sivellään leikkauspinnat öljyllä (työkaluna pullasuti). Ripotellaan öljytylle pinnalle suolaa ja mahd. sopivaa maustetta (itse käytän näihin yleensä vain Herbamare-yrttisuolaa). Uuniin, n. 200 °C. Kypsyvät kokonaisena paistettaviin uuniperunoihin verrattuna yllättävän nopeasti (reilusti alle ½ tuntia, sanoisin). Kun pinnat ovat osittain ruskistuneet, alkavat perunat haarukallakin koettaen olla kypsiä. Syödään kuorineen; sopivat hyvin useille (kokoliha)ruuille. Toiseksi lisukkeeksi rinnalle vaikkapa vihreitä papuja, pikkuporkkanoita tms.

        > kaunis, ehkä kuori, ei rupia
        => kaunis, ehjä kuori, ei rupia

        :•(


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      149
      6439
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      32
      2302
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2089
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1313
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      78
      1245
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1067
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1047
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      25
      987
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      951
    10. Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla

      Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I
      Suomussalmi
      12
      835
    Aihe