Kuhaa

orvokki

Miten tapaatte valmistaa kuhaa yleensä? Helppoahan se on paistaa pannulla ja maustaa suolalla ja sitruunamehulla, mutta kaipaisin uusia ideoita. Tietenkin sen voi myös paistaa uunissa valkoviinissä, mutta sitäkin olen jo tarpeeksi syönyt.

11

3912

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IsoMahaSusi

      Olen joskus vaihteen vuoksi marinoinut kalaa (erityisesti kuhaa) sopivan kokoisiksi paloiksi tai suikaleiksi leikeltynä ja tehnyt sitten paloista vartaita tai suikaleista esim. wokkia (wokkivihannesten kanssa). Vartaissa olen käyttänyt usein pariakin kalalajia (toisena lohta, kirjolohta, tuoretta tonnikalaa tms.) ja joskus myös isoja, kuorimattomia katkarapuja. Lisukkeeksi lähinnä riisi.

      Kuhan tulee tietenkin olla hyvin fileoitua -- ruodot eivät ole miellyttäviä tuonkaltaisissa ruokalajeissa.

      Marinadi on sävelletty miten milloinkin. Sitruunamehua, valkoviiniä tai viinietikkaa, öljyä, soijakastiketta, tuoretta inkivääriä (suosikkimme!), valkosipulia...

      • IsoMahaSusi

        Kalaa ei sitten pidä kypsentää liian kauan, olivatpa kyseessä grillattavat vartaat tai wokkiruoka! Kala ei saa menettää mehevyyttään ja tuoreen raikasta ominaismakuaan.

        Kalanpaloista valmistettuja kalavartaita olen grillannut vain sähköuunin uunigrillillä. Hiiligrillissä pihalla olen valmistanut monenlaista kalaa muulla tavoin -- kuhaa en muistaakseni koskaan.


    • suski

      Uunissa kuha on todella hyvää.. kermaan lisätään mausteita ja suolaa ja purkki smetanaa. se vaan kuha fileiden päälle ja oi laittaa vaikka juustoraastetta. Siitä tulee myös liemi esim. perunoille.
      Kevyemmän saat, kun käytät kevytkermoja...

    • Daami

      KUORRUTETTU KUHA

      700 g kuhafileetä
      2-3 rkl vehnäjauhoja
      200 g herkkusieniä
      2 kananmunaa
      2 dl smetanaa
      1 dl juustoraastetta (Musta leimaa tai jotain muuta voimakasta)
      suolaa
      valkopippuria
      (valkosipulia ja sipulia)
      hienoksi silputtua persiljaa
      öljyä ja voita paistamiseen

      1) Leikkaa fileet sopivan kokoisiksi annospalasiksi
      2) Suolaa ja pippuroi fileet ja kääntele vehnäjauhoissa
      3) Lisää paistinpannuun sekä voita että öljyä ja paista kalanpalaset molemmin puolin
      4) Viipaloi herkkusienet ja paista ne kypsiksi, mausta suolalla ja valkopippurilla
      5) Lisää joukkoon smetana ja hämmennä tasiseksi
      --> (Halutessasi voit kuullottaa silputun sipulin sekä valkosipulin ja sekoittaa ne paistettujen ja maustettujen herkkusienien joukkoon)
      6) Siirrä paistetut kalat uunivuokaan, levitä kovaksi keitetyt ja veitsellä hakatut kananmunat kalapalojen päälle
      7) Lisää kalanpalojen päälle vielä sieni-smetanaseos ja lopuksi juustoraaste
      8) Gratinoi nopeasti uunissa (225 astetta, noin 5-10 minuuttia)
      9) Ennen tarjoilua lisää silputtua persiljaa päälle

    • pilkkivaari

      juuri niin

      kuha fileiksi ja suola, tilli, ruohosipuli ja sitruunapippuri mausteeksi.
      fileet vastakkain ja savupönttöön

      mukavat 35 minuuttia omassa yksiössään leppä ja kataja pilkkeen kanssa saa kuolan valumaan naapurin ukin suussa


      oskun kalakaveri

      • kala

        Kokeilepa kuhaa höyrytetynä! TOIMII!! Kun paistamiseen ei tarvii rasvaa, niin kastikkeesta voi tehdä hieman täyteläisemmän (samalla kalorimäärällä!). Esim hollandaise-kastike on aivan loistava!!! Kiepauta kuhat rullalle ja kääräise sisään basilikan lehtiä. Höyrytä ja nauti pariisinperunoiden ja hyvän voikastikkeen kanssa! NAM!!!


    • Hanna

      Tämä ei ole oma ohje, on otettu suoraan kirjasta:Parasta kotiruokaa, Aura Liimatainen.

      400g kuha fileetä(tai siika)
      100-150g yrttituorejuustoa
      1tl suolaa
      1 maustemitta sitruunapippuria
      4 valkuaista
      2dl kuohukermaa

      VUOKAAN
      voita tai margariinia

      1. Leikkaa nahaton ja ruodoton kalafilee palasikisi ja nypi vielä pienet ruodot pois. Jauha kala monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi, lisää tuorejuusto, puolet suolasta sekä sitruunapippuri.

      2. Lisää valkuaiset koneen käydessä täydellä teholla. Lisää lopuksi kerma ohuena nauhana edelleen vatkaten.Mausta seos lopulla suolalla.

      3. Kaada seos voilla tai margariinilla voideltuun pitkänomaiseen vuokaan ja peitä alumiinifoliolla. Kypsennä terriiniä vesihauteessa uunin alatasossa 175 asteessa 50 minuuttia. Anna ruoan jäähtyä vuoassa.

      4. Leikkaa kylmä terriini viipaleiksi ja tarjoa alkupalana lämpimän tai kylmän mätikastikkeen tai Rhode Island kastikkeen kanssa.

      5. Tarjoa lisänä rapeakuorista patonkia ja salaattia.

    • vaari

      Walmistamme mamman kanssa usein kuhaa wocki pannun ritilällä. Vain suolalla maustettu kuha pari minuuttia puoleltan pannussa ensin ruskistumassa ja sitten ritilälle hautumaan. Samalla kun vihannekset kypsyvät on kuha imemässä itssensä vihannesten aromeja pannun kuvun alla. Vihannesten kypsytyä on kuha valmis ja täynnä vihanneksista höyrystyneitä aromeita.

      Nautitaan kylmän viinimarjamehun kera ja näkkäriä.

      kalakoira

    • Kuha

      yksi resepti.
      Suomut pois ja Kuhat fileiksi ja mausteeksi pippuri hiukan suolaa soijaa loraus sitruunamehua loraus.

      Annetaan maustua hetkeaikaa huoneen lämmössä.
      Kuuma parila ja nopea fileitten paisto.
      Kermainen sienikastike ja puikulapottuja.
      Uppoo ainakin täällä päin hyvin.

    • epeli

      Kokeile tätä :keitä riisiä puolikypsäksi
      Täytä kuha riisillä ja kuivatuilla luumuilla.Laita uunivuokaan lorauta purkki ruokakermaa päälle.

    • eki

      Antaisin tällaisen vinkin,että kokeile uusia mausteita ja tee se tunti ennen paistamista,jotta imeytyy mukavastí,myös sisälle.Minä laitoin Intialaista Tandor Masalaa ja jopa tuli mukava lisämaku.Muut varmasti tiedätkin eli sit.pippuri ja viherpip.ja rosepippuriakin laitan.Yleensä paistan muurinpohjapannulla ja kunnon öljyä pannuun.Lopuksi koristelu tilliä ja sitruunasiivu päälle niin näyttää ja maistuu hyvälle.Perunat ensin lohkon ja keitän pari minuuttia merisuolan ja vähän mausteita sisältävässä vedessä.Paistan sen jälkeen samalla pannulla kuin kalankin ja kun kuumana laittaa perunat muurikkaan niin valmistuvat samalla kuin kalakin.Kokeile ja nauti kalastasi uusien makujen kera.ps. ruodot on tietty poistettu kuhafileistä,jotta syönti on mukavampaa.Näin tietty oot tehnytkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko varattu minulle?

      Mieheltä kysyn.
      Ikävä
      157
      5970
    2. Mitä ensi viikolla tapahtuu?

      Mitä toivot, että ensi viikolla tapahtuu?
      Ikävä
      114
      5555
    3. Olen miettinyt kauan

      miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h
      Ikävä
      46
      5247
    4. Vanhempi mies

      Jos yritän ajatella sinut pois sydämestäni, ikävä ja surullinen kaipuu tulee kaksin verroin kovempana. Olit mun unessa
      Ikävä
      32
      3255
    5. Mitä Ajattelit Kun Näit Kaivattusi

      Ensimmäistä Kertaa?
      Ikävä
      55
      2789
    6. Ostiko maailma sinut minulta?

      Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue
      Ikävä
      25
      2601
    7. On niin paha olla

      Tarviin jotain jolla turruttaa... Kuka voi auttaa.
      Ikävä
      43
      2290
    8. Noloa että kaipasin sinua

      Toivottavasti et tunnistanut itseäsi. Ikävissään sitä on aika typerä.
      Ikävä
      23
      2090
    9. Minne sä aina välillä joudut

      Kun pitää hakemalla hakea sut sieltä ja sitten oot hetken aikaa esillä kunnes taas menet piiloon, en ymmärrä 🤔❤️ Oot ta
      Ikävä
      13
      1900
    10. On niin vaikea olla lähelläsi

      En saa ottaa kädestäsi kiinni, en saa halata. En saa silittää hiuksiasi. Enkä saa sinua koskaan omakseni. ☔ Miehelle na
      Ikävä
      15
      1821
    Aihe