Olen pitänyt jo kaksi tuntia uunissa pieniä kanapaloja... Eivätkä ne vaan kypsy, sisältä ovat ihan punaisia.. Mikä vikana? Koskaan en ole saanut kanoja kypsymään, en isoja enkä pieniä. Ei voi johtua uunista, sillä olen usealla uunilla kokeillut...
kana ei kypsy!!
12
20384
Vastaukset
- kokki
onhan sulla se uuni varmasti päällä????
- kotikokki
Riippuu vähän myös siitä, mitä osaa kanasta paistat, jos nyt puhut todella kanasta etkä broilerista.
Rintapalat kypsyvät hyvin, ja kypsä liha on valkoista. joskus esim. reisipalat voivat vaikuttaa raaoilta, vaikka ovatkin kypsiä, liha saattaa olla punertavaa kypsänäkin. Mielestäni se vaikuttaa asiaan, millä ravinnolla lintu on ruokittu. itse en käytä jyväbroileria, sillä mielestäni se ei kypsy mureaksi. Voi olla, että olen väärässä. - tupu
Mikrouunissa kypsyy hyvin.Kupu päälle ettei roisku.Riisitkin kanan kanssa voi keittää reilussa vedessä mikrossa n.20 min. Pari rintaleikettä n.10 min.vähän painosta ja määrästä riippuen.
- Kanalja
Kanan nimellä myytävä otus (munitettu, vanhempana teurastettu) on paljon sitkeämpää sorttia kuin pikakasvatettu nuori broileri. Kanaa kannattaa keittää (parikin tuntia) ennen paistamista! Makua oikeassa kanassa on monen mielestä enemmän kuin broilerissa.
Sanovat, että myös teurastamisessa on niksinsä. Jos kana tapetaan ylämäkeen (niin että sillä on veto päällä tapettaessa), koivet jäävät väkisinkin sitkeiksi :o) - IsoMahaSusi
Rinta- ja koipipaloille pätevät aivan eri kypsennyssäännöt: rintalihat kypsyvät murto-osassa siitä ajasta minkä koivet vaativat.
Kypsennystavasta riippuen liha alkaa sitkistyä kypsennystä jatkettaessa uudelleen. Broilerin rintalihat kypsyvät varsin nopeasti paistinpannullakin (suikaleiksi leikeltynä tai ohuehkoksi leikkeeksi nuijittuna), minkä jälkeen niistä saa lisäpaistamisella vain sitkeämpiä ja sitkeämpiä.
Keittiössämme suositaan broileria nykyisin eniten luineen myytävien rintapalojen muodossa. Luiden ja nahkojen irrottamisessa ei ole isokaan vaiva ja saanto (luuttoman lihan määrä suhteessa kokonaispainoon) on ihan hyvä. Luineen myytävien rintalihojen kilohinta on tuskin puolta siitä mitä valmiiden leikkeiden tai suikaleiden, ja luista saa vielä keiteltyä erinomaisen liemen kastikkeiden pohjaksi!
Itse irrotellut rintaleikkeet käytämme sellaisinaan (pippuroituina leikkeinä tms.) tai suikaleiksi leikeltyinä (erilaisiin wokkeihin tai kastikkeisiin).
Uunissa teemme kanaa/broileria vain harvoin. Padassa punaviinissä haudutettu "kokko-Väinö" (Coq au vin) on sinänsä erinomaisen herkullista! - suski
Todella outoa. kyllä minulla aina kana kypsyy. Kyllähän se liha voi hieman punaiseksi jäädä, joten tarkistappa kypsyys ensi kerralla siitä, että jos liha irtoaa luista, niin se on kypsää. Missä asteessa pidät.?
Mulla broilerin koipireidet n. 220 astetta ja tunnin siinä ja sitten panen folion päälle ja lasken lämmön 150 ja annan olla joku 20 minuutti siellä...taatusti kypsää.. - trolli
Liha on kyspsää kun sen lämpötila on noin 80 astetta. Eli kyllä uuni jonka lämpötila on 200 astetta nostaa kananlihan sisälämmön tuonne 80 asteeseen puolessa tunnissa. Eri asia jos heität lihat suoraa pakkasesta sinne uuniin.
- ...
Jos levität viileät (huom. ei kylmät/kohmeiset)lihapalat pellille, ja laitat ne 200-asteiseen uuniin (huom. haluttu lämpö saavutettu, eikä pidetä uunia tuntitolkulla auki), niin johan kypsyy. Laita vaikka paistomittari paksuimpaan lihakseen.
Jos lihan väri on sisältä vaaleanpunertava pitkän kypsytysajan jälkeen, se tarkoittaa vain sitä että kypsyminen on tapahtunut suhteellisen alhaisessa lämpötilassa - jos lihasta ei pursua mehua, se ei ole raaka.
- No voihan nenä
Laita uuni 300 asteeseen ja anna kanojen olla uunissa 3 tuntia. On pikkusen ihme jos ei ala tipussa väri muuttua !
- joopajoo
Lämpö 175 ja 40 minsaa. Muista myös valita ylä/ala/ylä sekä alalämpö.
- KOni
Taidat kypsytellä Hepan aisaa!
- uusavuttomat...
Kana ja broileri on kaksi eri lintulajiketta!!!
Olet keittänyt siis kanaa kaksi tuntia,ei ole ihme,että on raakaa!
Kanaa pitää keittää 4-6 tuntia,että liha irtoaa luista!
Broileri kypsyy uunissa 1-1,5 tunnissa!!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Useita puukotettu Tampereella
Mikäs homma tämä nyt taas on? "Useaa henkilöä on puukotettu Tampereen keskustassa kauppakeskus Ratinan lähistöllä." ht1462912Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava3672047- 401777
Kuka rääkkää eläimiä Puolangalla?
Poliisi ampui toistakymmentä nälkiintynyttä eläintä Puolangalla Tilalta oli ollut karkuteillä lähes viisikymmentä nälkii371742Meneeköhän sulla
oikeasti pinnan alla yhtä huonosti kuin mulla? Tai yhtä huonosti mutta jollain eri tyylillä? Ei olisi pitänyt jättää sua321421Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em931221- 541173
Muutama kysymys ja huomio hindulaisesta kulttuurista.
Vedakirjoituksia pidetään historiallisina teksteinä, ei siis "julistuksena" kuten esimerkiksi Raamattua, vaan kuten koul328965Jumala puhui minulle
Hän kertoi sinusta asioita, joiden takia jaksan, uskon ja luotan. Hän kuvaili sinua minulle ja pakahduin onnesta kuulles110948Annan meille mahdollisuuden
Olen avoimin mielin ja katson miten asiat etenevät. Mutta tällä kertaa sun on tehtävä eka siirto.Sen jälkeen olen täysil53782