Hei kaikki! Nyt kyselisin pieniä vinkkejä kakun kostutukseen. Olisi leivottava kakku (suklaa pohja ja täytteeksi minttusuklaa vaahto) niin voinko kostuttaa kakun esim. rommilla? Tuleeko liian "jytky"? Täytyykö laimentaa(siis rommia jollakin)? Olen kiitollinen jos joku vaivautuu vastaamaan.
Kakun kostutus...
17
16189
Vastaukset
- Kitty
Aika makeelta kuulostaa tuo sun kakkus. Jos kostutat pohjan rommilla, niin älä nyt ainakaan mitään vahvinta rommia osta, ja laimenna se reilusti vaikka vedellä. Myös laimennettu kahvi vois sopia tuon suklaan ja minttuvaahdon kans...?
- leivonen
Kotutus onnistuu parhaiten maidolla johon on sekoitettu vaniljasokeria, ei tule koskaan vetinen tai liian makea
- Titta
Maito käy kostutukseen, jos se sopii kaikille.
Suklaaseen ja minttuun sopii hyvin laimennettu, tuoreesta appelsiinista puristettu mehu, johon on laitettu hiukan vanilliinisokeria.
Toinen hyvä vaihtoehto on laimennettu ja vaniljalla maustettu sitruunamehu. Sopii kaikkiin kakkuihin. Tätä käytän yleensä itse. Tosin teen nykyisin enemmän suklaakääretorttuja ja niitä ei tarvitse kostutella.
Jos kuitenkin meinaat sitä rommia käyttää, niin laimenna ainakin reilusti. On kyllä minun mielestäni liian vahva maku noiden kakkuainesten kanssa, mutta makuasioista ei sovi kiistellä.
Kostutuksessa kannattaa käyttää apuna esim. pullasutia. Lusikalla annosteltuna tulee helposti liikaa. - laura
suklaan kanssa sopisi vaikka esim. appelsiinimehu, jota ehkä kannattaa laimentaa hieman vedellä jos et halua sen maistuvan mintun seasta. Itse kostutan aina "tavallisen" täytekakun maidolla, johon on sekoitettu vaniljasokeria.
- Konditori
täytekakkupohja pitää erikseen kostuttaa? Teen päivittäin kymmeniä täytekakkuja enkä kostuta millään.
Sitten on eri asia esim. jokin mauste kuten rommi,appelsiinimehu jne. mutta ei minkään kostutuksen vuoksi.
Olen kyllä joskus juhlissa nähnyt esim. hääkakku valuu nesteenä pöydälle, eli se on sitten sitä kostuteltua? (Minusta ällöttävä maku ja näkö.)
Rommia siis vain aavistuksen verran eikä lusikoimalla.
Jos haluat sen hienostuneen rommin maun kakkuusi se saa maistua vain hiukan.
Eikö minttu jo sinänsä ole hyvä hienostunut maku? Kun haluat mausteeksi jotakin niin sekoita se mieluiten joihinkin täytteeseen kuten kermaan tai voikreemiin siitä on helppo maistaa se hieno maku että ei tule liikaa.
Laita hilloa, täytettä reilusti niin saat maistuvan kostean kakun ilman erikseen kostutteluja.- Titta
Ei se poistettu viesti ollut samanalainen kuin aikaisemmin päivällä kirjoittamani, vaan se oli vastaus kondiittorille. Äkkiä se kehiin!
- Jussi
Olen samaa mieltä kondiksen kanssa tuosta kostutuksesta. Sinänsä esim. lähisukulaisten täytekakut kesäjuhlissa on ok, mutta sen kostutuksen kanssa on kyllä syytä noudattaa malttia. Ryhdikäs kakku, joka ei ole aivan vetistä mössöä, kertoo tekijänsä vankasta tyylitajusta.
Jos nyt haluaa enemmän lientä laittaa, pitäisi ehkä käyttää täytekakkutaikinaan enemmän voita (käytättekö muuten ollenkaan?). Voilla saa kuivakkaamman kakkupohjan, joka ehkä kestää paremmin kostuketta ryhtiään menettämättä kuin rasvaton ja runsaahkolla leivinjauheella kohotettu.
- Mariko
Niin jos se jäi epäselväksi, kakun pohja ei ole suklainen vaan se saa värinsä kaakaojauheesta ja ei ole makea...Kiitos kaikille jo tähän asti vastanneille. Uusia reseptejä kaikista ruoanlaitosta/leivonnaisista/makeisista otetaan vastaan tällä palstalla. T: Mariko
- asiantuntija 7
Kyllä kakun taitava kostutus kuuluu usein asiaan. Pieni kostutus on usein tarpeen, ei tietenkään liikaa. Kondiittori, joka ei koskaan kostuta, ei ole kyllä aivan ranskan kouluja käynyt...
- napo
leiponut työkseen ja on järkyttynyt,jos koulussa ei nykyään opeteta,että täytekakut täytyy kostuttaa.Jos hän tekee päivässä monia kakkuja ja niitä ei kostuteta niin hän työskentelee varmaan teollisuudessa.YÖK.
- Konditori
napo kirjoitti:
leiponut työkseen ja on järkyttynyt,jos koulussa ei nykyään opeteta,että täytekakut täytyy kostuttaa.Jos hän tekee päivässä monia kakkuja ja niitä ei kostuteta niin hän työskentelee varmaan teollisuudessa.YÖK.
teollisuudessa. Olen mitä hienoimmassa konditoriassa töissä ollut jo reilut 30v. Eikä minun korkeaan kansainväliseen oppiini ole ollenkaan kuulunut sellainen kakkujen kastelu joista jo mainitsin aikaisemmin, että täytekakku on märkä melkein valuva. Vai puhummeko eri kosteus priosenteista?
Eli ei mitään ylimääräistä kostuketta vaan täytteitä jotka mehevöittävät täytekakun tuleppas maistelemaan kun kuljet ohi. - napo
Konditori kirjoitti:
teollisuudessa. Olen mitä hienoimmassa konditoriassa töissä ollut jo reilut 30v. Eikä minun korkeaan kansainväliseen oppiini ole ollenkaan kuulunut sellainen kakkujen kastelu joista jo mainitsin aikaisemmin, että täytekakku on märkä melkein valuva. Vai puhummeko eri kosteus priosenteista?
Eli ei mitään ylimääräistä kostuketta vaan täytteitä jotka mehevöittävät täytekakun tuleppas maistelemaan kun kuljet ohi.missä olet oppisi saanut.Tulen kyllä mielelläni maistamaan ,mutta minne?Ymmärsin että sinä et kostuta kakkupohjaa ollenkaan vaan teet vaan meheviä täytteitä.
- arja
sillon kun kakkupohja on päässyt kuivahtamaan eli on tehty edellisenä päivänä.
- koulunsa käynyt
arja kirjoitti:
sillon kun kakkupohja on päässyt kuivahtamaan eli on tehty edellisenä päivänä.
Kukapa ei olisi vieraissa kakkua joka on niin makeaa ja kosteaa että ikenissä vinkuu, kerma lähes voita ja kaikki kehuu ai kun on hyvää...
mutta, kostuttakaa vain vähän hedelmäliemellä tai mehulla, ananas tai appelsiini. Yön yli kakku kostuu sitten tasaisesti muttei liikaa. Kaikkein pahinta kakuissa on liika makeus.
Samoin maidolla kostuttaminen maistuu ikäänkuin läpi oli mitä vanilijaa joukossa hyvänsä.
- Da Eddy
Moi ihanat kakun ystävät!!
Kakun kostutus on helppoa kuin mandariinin viljely.
Annan teille kokemuksen tuoman vinkin, että kakkupohjan kostutukseen tarvitaan n. 1,5 litraa maitoa..Se sivellään kakun päälle isointa mahdollista kauhaa käyttäen..(mieluiten punaista)..Paperikaan ei ole huonoin vaihtoehto!! Makeaa kakku hetkeä ystävät:DDD Toimikaa ohjeittemme mukaan, niin kakun voi syödä pillillä!- Noriko68
Kun tietäis tykkäänkö tästä viestistä vai enkö? :)
- Kotipaakari
Kyllä kotitekoiset maltilla kostutetut kakut ovat paljon maukkaampia kuin konditorioiden kakut. Ei niissä voi tehdä kakkuja käsitöinä, bisnestä kun on. Ja sen huomaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12671Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511228Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491125- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206939Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13855- 72845
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297845- 39822