Kakun kostutus...

Mariko

Hei kaikki! Nyt kyselisin pieniä vinkkejä kakun kostutukseen. Olisi leivottava kakku (suklaa pohja ja täytteeksi minttusuklaa vaahto) niin voinko kostuttaa kakun esim. rommilla? Tuleeko liian "jytky"? Täytyykö laimentaa(siis rommia jollakin)? Olen kiitollinen jos joku vaivautuu vastaamaan.

17

16492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kitty

      Aika makeelta kuulostaa tuo sun kakkus. Jos kostutat pohjan rommilla, niin älä nyt ainakaan mitään vahvinta rommia osta, ja laimenna se reilusti vaikka vedellä. Myös laimennettu kahvi vois sopia tuon suklaan ja minttuvaahdon kans...?

      • leivonen

        Kotutus onnistuu parhaiten maidolla johon on sekoitettu vaniljasokeria, ei tule koskaan vetinen tai liian makea


    • Titta

      Maito käy kostutukseen, jos se sopii kaikille.

      Suklaaseen ja minttuun sopii hyvin laimennettu, tuoreesta appelsiinista puristettu mehu, johon on laitettu hiukan vanilliinisokeria.

      Toinen hyvä vaihtoehto on laimennettu ja vaniljalla maustettu sitruunamehu. Sopii kaikkiin kakkuihin. Tätä käytän yleensä itse. Tosin teen nykyisin enemmän suklaakääretorttuja ja niitä ei tarvitse kostutella.

      Jos kuitenkin meinaat sitä rommia käyttää, niin laimenna ainakin reilusti. On kyllä minun mielestäni liian vahva maku noiden kakkuainesten kanssa, mutta makuasioista ei sovi kiistellä.

      Kostutuksessa kannattaa käyttää apuna esim. pullasutia. Lusikalla annosteltuna tulee helposti liikaa.

    • laura

      suklaan kanssa sopisi vaikka esim. appelsiinimehu, jota ehkä kannattaa laimentaa hieman vedellä jos et halua sen maistuvan mintun seasta. Itse kostutan aina "tavallisen" täytekakun maidolla, johon on sekoitettu vaniljasokeria.

    • Konditori

      täytekakkupohja pitää erikseen kostuttaa? Teen päivittäin kymmeniä täytekakkuja enkä kostuta millään.
      Sitten on eri asia esim. jokin mauste kuten rommi,appelsiinimehu jne. mutta ei minkään kostutuksen vuoksi.
      Olen kyllä joskus juhlissa nähnyt esim. hääkakku valuu nesteenä pöydälle, eli se on sitten sitä kostuteltua? (Minusta ällöttävä maku ja näkö.)
      Rommia siis vain aavistuksen verran eikä lusikoimalla.
      Jos haluat sen hienostuneen rommin maun kakkuusi se saa maistua vain hiukan.
      Eikö minttu jo sinänsä ole hyvä hienostunut maku? Kun haluat mausteeksi jotakin niin sekoita se mieluiten joihinkin täytteeseen kuten kermaan tai voikreemiin siitä on helppo maistaa se hieno maku että ei tule liikaa.
      Laita hilloa, täytettä reilusti niin saat maistuvan kostean kakun ilman erikseen kostutteluja.

      • Titta

        Ei se poistettu viesti ollut samanalainen kuin aikaisemmin päivällä kirjoittamani, vaan se oli vastaus kondiittorille. Äkkiä se kehiin!


      • Jussi

        Olen samaa mieltä kondiksen kanssa tuosta kostutuksesta. Sinänsä esim. lähisukulaisten täytekakut kesäjuhlissa on ok, mutta sen kostutuksen kanssa on kyllä syytä noudattaa malttia. Ryhdikäs kakku, joka ei ole aivan vetistä mössöä, kertoo tekijänsä vankasta tyylitajusta.

        Jos nyt haluaa enemmän lientä laittaa, pitäisi ehkä käyttää täytekakkutaikinaan enemmän voita (käytättekö muuten ollenkaan?). Voilla saa kuivakkaamman kakkupohjan, joka ehkä kestää paremmin kostuketta ryhtiään menettämättä kuin rasvaton ja runsaahkolla leivinjauheella kohotettu.


    • Mariko

      Niin jos se jäi epäselväksi, kakun pohja ei ole suklainen vaan se saa värinsä kaakaojauheesta ja ei ole makea...Kiitos kaikille jo tähän asti vastanneille. Uusia reseptejä kaikista ruoanlaitosta/leivonnaisista/makeisista otetaan vastaan tällä palstalla. T: Mariko

    • asiantuntija 7

      Kyllä kakun taitava kostutus kuuluu usein asiaan. Pieni kostutus on usein tarpeen, ei tietenkään liikaa. Kondiittori, joka ei koskaan kostuta, ei ole kyllä aivan ranskan kouluja käynyt...

      • napo

        leiponut työkseen ja on järkyttynyt,jos koulussa ei nykyään opeteta,että täytekakut täytyy kostuttaa.Jos hän tekee päivässä monia kakkuja ja niitä ei kostuteta niin hän työskentelee varmaan teollisuudessa.YÖK.


      • Konditori
        napo kirjoitti:

        leiponut työkseen ja on järkyttynyt,jos koulussa ei nykyään opeteta,että täytekakut täytyy kostuttaa.Jos hän tekee päivässä monia kakkuja ja niitä ei kostuteta niin hän työskentelee varmaan teollisuudessa.YÖK.

        teollisuudessa. Olen mitä hienoimmassa konditoriassa töissä ollut jo reilut 30v. Eikä minun korkeaan kansainväliseen oppiini ole ollenkaan kuulunut sellainen kakkujen kastelu joista jo mainitsin aikaisemmin, että täytekakku on märkä melkein valuva. Vai puhummeko eri kosteus priosenteista?
        Eli ei mitään ylimääräistä kostuketta vaan täytteitä jotka mehevöittävät täytekakun tuleppas maistelemaan kun kuljet ohi.


      • napo
        Konditori kirjoitti:

        teollisuudessa. Olen mitä hienoimmassa konditoriassa töissä ollut jo reilut 30v. Eikä minun korkeaan kansainväliseen oppiini ole ollenkaan kuulunut sellainen kakkujen kastelu joista jo mainitsin aikaisemmin, että täytekakku on märkä melkein valuva. Vai puhummeko eri kosteus priosenteista?
        Eli ei mitään ylimääräistä kostuketta vaan täytteitä jotka mehevöittävät täytekakun tuleppas maistelemaan kun kuljet ohi.

        missä olet oppisi saanut.Tulen kyllä mielelläni maistamaan ,mutta minne?Ymmärsin että sinä et kostuta kakkupohjaa ollenkaan vaan teet vaan meheviä täytteitä.


      • arja

        sillon kun kakkupohja on päässyt kuivahtamaan eli on tehty edellisenä päivänä.


      • koulunsa käynyt
        arja kirjoitti:

        sillon kun kakkupohja on päässyt kuivahtamaan eli on tehty edellisenä päivänä.

        Kukapa ei olisi vieraissa kakkua joka on niin makeaa ja kosteaa että ikenissä vinkuu, kerma lähes voita ja kaikki kehuu ai kun on hyvää...

        mutta, kostuttakaa vain vähän hedelmäliemellä tai mehulla, ananas tai appelsiini. Yön yli kakku kostuu sitten tasaisesti muttei liikaa. Kaikkein pahinta kakuissa on liika makeus.
        Samoin maidolla kostuttaminen maistuu ikäänkuin läpi oli mitä vanilijaa joukossa hyvänsä.


    • Da Eddy

      Moi ihanat kakun ystävät!!
      Kakun kostutus on helppoa kuin mandariinin viljely.
      Annan teille kokemuksen tuoman vinkin, että kakkupohjan kostutukseen tarvitaan n. 1,5 litraa maitoa..Se sivellään kakun päälle isointa mahdollista kauhaa käyttäen..(mieluiten punaista)..Paperikaan ei ole huonoin vaihtoehto!! Makeaa kakku hetkeä ystävät:DDD Toimikaa ohjeittemme mukaan, niin kakun voi syödä pillillä!

      • Noriko68

        Kun tietäis tykkäänkö tästä viestistä vai enkö? :)


    • Kotipaakari

      Kyllä kotitekoiset maltilla kostutetut kakut ovat paljon maukkaampia kuin konditorioiden kakut. Ei niissä voi tehdä kakkuja käsitöinä, bisnestä kun on. Ja sen huomaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen noin mustis musta

      Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t
      Ikävä
      91
      7375
    2. Sen kerran kun siellä käyn

      Voisit olla paikalla💚💛☘️
      Ikävä
      37
      3917
    3. Kumpa tietäisin. Miehelle.

      Vieläkö toivot jotain viestiä, vai suutuitko taas...kun...🤔
      Ikävä
      45
      3490
    4. Joel Harkimo ja Janni Hussi eroavat

      Tämä on ilon päivä 😊
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      2663
    5. Kauan säkin jaksoit

      Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐
      Ikävä
      40
      2632
    6. rakastan sinua!

      Tule ja ota, kasvetaan yhdessä paremmiksi ❤️❤️❤️❤️ kaikki anteeksi ❤️❤️❤️
      Ikävä
      40
      2413
    7. Sä olet nainen kuuluisa..

      ..etkä mitenkään hyvällä tavalla.
      Suhteet
      129
      2349
    8. Miksi kaipaat

      Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?
      Ikävä
      29
      2249
    9. Askanmäessä Huippu esitys

      Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna
      Puolanka
      20
      2125
    10. Siis hetkonen

      Rakastetaankohan me kummatkin toisiamme, ja aletaan tajuamaan se pikkuhiljaa 🤯
      Ikävä
      45
      1932
    Aihe