Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Karpaasien suksivoidefirmassa veropetoksia

sadfds

Syksyllä 2003 konkurssiin menneen suksivoidefirman oikeaksi vannotussa pesäluettelossa ei saatavasta ole mainintaa

Sarparanta sai liki 3 000 euron sakot veropetoksesta
06.02. (KS lainaten)

Vuokatin valmennuskeskuksen entinen johtaja Vesa-Pekka Sarparanta tuomittiin veropetoksesta ja kirjanpitorikoksesta 2 790 euron sakkoihin Kajaanin käräjäoikeudessa perjantaina. Yksi veropetossyyte hylättiin.
Sarparanta joutuu maksamaan vahingonkorvauksena vältetyn tuloveron määränä noin 2 500 euroa korkoineen marraskuusta 1999 alkaen sekä oikeudenkäynti- ja todistelukustannuksia yhteensä 750 euroa.

Tuomion tuoneet tapahtumat lähtivät liikkeelle liikehuoneistokaupasta, jonka Sarparanta teki joulukuussa 1997 suomalaisten huippuhiihtäjien kanssa omistamassaan Pohjolan Karpaasit Oy:ssa.

Sarparanta nosti osittain omistamansa suksivoidefirman tileiltä noin 100 000 markkaa liikehuoneiston kauppaa varten. Huoneisto sijaitsi Vuokatin hiihtoputken yhteyteen rakennetussa liikekeskuksessa.

Pohjolan Karpaasit Oy maksoi rahat takaisin kesäkuussa 1998, mutta maksu suoritettiin Sarparannan henkilökohtaiselle tilille. Sarparanta on kuitenkin oikeuden arvion mukaan käsittänyt rahat yhtiön rahoiksi ja lainannut niistä rahoista 95 000 markkaa edelleen poikansa osittain omistamalle yhtiölle.

Velkakirjan mukaan lainanantajana on ollut yhtiö, eikä Sarparanta henkilökohtaisesti. Lainan saaneen yhtiön taseessa summa näkyy pääomalainana. Syksyllä 2003 konkurssiin menneen suksivoidefirman oikeaksi vannotussa pesäluettelossa ei saatavasta ole mainintaa.

Oikeuden päätöksen mukaan veropetoksen ja kirjanpitorikoksen tunnusmerkistö täyttyi, kun suksivoideyhtiön kirjanpidossa alun perin osakkeiden hankinnaksi merkitty 100 000 markan nosto muutettiin jälkikäteen lainaksi, jolla olisi maksettu kaksi suurta käteissuoritusta.

Kirjanpitoon liitettiin venäläiseltä tavarantoimittajalta tullut 23 000 markan kuitti sekä kuitti, jonka mukaan yhtiön markkinointikuluja olisi maksettu käteisellä 78 620 markan edestä. Virheellinen kulukirjaus on ollut 16,5 prosenttia yhtiön tilikauden liikevaihdosta.

Oikeuden mukaan Sarparannan on väärän kulukirjauksen kirjanpitoon kirjauttaessaan täytynyt olla tietoinen siitä, että se vaikuttaa tilinpäätökseen ja annettavaan veroilmoitukseen. Sillä seikalla, että Sarparanta ei ole ollut yhtiön hallituksessa enää veroilmoituksen antamisaikaan, ei ole oikeudellista merkitystä. Sarparanta jäi pois yhtiön toiminnasta syksyllä 1998. (KS)




Vuokatin valmennuskeskuksen johtajana toiminut Sarparanta tuomittiin Kajaanin käräjäoikeudessa vero- ja kirjanpitorikoksista 2790 euron sakkoihin. 1997 Pohjolan Karpaasit oy:lle tehdystä liikehuoneistokaupasta tuli narahdus. Ketkäs on Pohjolan Karpaasti Oy? Myllylä, Isometsä jne.
Pohjolan Karpaasit Oy on maksanut 100 000 markkaa Sarparannan henkilökohtaiselle tilille, miksi?
Sarparanta laitettiin syntipukiksi, vaikka epäillä sopii
oudon tilisiirron tekijöitäkin.
Mitähän tavaraa tuon suksivoidefirman kautta todellisuudessa on liikkunut 90-luvulla? Ettei olisi dopingia.

1

969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe