Tarkkana saa olla

jäätelöidenkin kanssa

Eldorado lakritsijäätelö on tehty Virossa ja Rainbow lakritsijäätelö oli tehty muistaakseni Latviassa tai Liettuassa. Kannattaako jäätelökin tehdä jo näissä maissa?

23

1544

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ja mikähän oli pointtisi tässä viestissä? Väitätkö, että jäätelön valmistusmaa - muu kuin Suomi - tekee siitä huonomman? Ja vastauksena kysymykseesi: ilmeisesti kannattaa, koskapa sitä näissä maissa tehdään.

    • nuo

      jädefirmat tiedä sen itse, missä jädeä kannattaa tehdä. Turha meidän siitä on täällä murehtia.

    • -tuutti

      Virossa, Latviassa ja Liettuassakin muuten jopa syödään jätskiä. Kauhea järkytys varmaan sinulle.

      • jäätelössä

        on ollut usein lisäainetta E330. Tarkkana saa olla vatsan kanssa. Onkohan ulkomaiset sitten tuvallisempia?


      • jäätelössä kirjoitti:

        on ollut usein lisäainetta E330. Tarkkana saa olla vatsan kanssa. Onkohan ulkomaiset sitten tuvallisempia?

        Niissä on useimmissa ainakin jäätelön lisäksi paperia ja se tikku. Paperi kannattaa ottaa pois ja sitä tikkua ei syödä - takertuu liian helposti kitusiin poikittain ja panee oksettamaan. Lieneekö siinä sitten sitä E330:ta kun niin yökkää?


      • Virossa tehdään
        crudo kirjoitti:

        Niissä on useimmissa ainakin jäätelön lisäksi paperia ja se tikku. Paperi kannattaa ottaa pois ja sitä tikkua ei syödä - takertuu liian helposti kitusiin poikittain ja panee oksettamaan. Lieneekö siinä sitten sitä E330:ta kun niin yökkää?

        Parempaa jäätelöä kuin Valio ja Ingman meillä, että ehkä se kannattaakin teettää siellä. Onneksi sen syömistäkin ei ole ulkoistettu, jolloin olisimme itse ilman tuota herkkua!


      • sinä et
        jäätelössä kirjoitti:

        on ollut usein lisäainetta E330. Tarkkana saa olla vatsan kanssa. Onkohan ulkomaiset sitten tuvallisempia?

        uskalla syödä myöskään sitrushedelmiä, sillä niissäkin on sitruunahappoa eli sitä, mille on myös annettu koodi E330. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappo Äläkä yritä väittää, että tuossa jäätelössä se olisi jotenkin erilaista kuin esim. sitruunassa. Se on nimittäin niin yksikertainen aine, että se on kemiallisesti aivan samanlainen riippumatta siitä, onko se kehittynyt luonnon prosessien avulla hedelmään vai onko se tehty teollisesti - niillä ei ole yhtään mitään eroa. Jos muuta väität, tuo todisteet esille (todisteeksi kelpaa vain selkeä tutkimustulos - ei mikään netin hörhösivusto)!


      • tuo E330
        sinä et kirjoitti:

        uskalla syödä myöskään sitrushedelmiä, sillä niissäkin on sitruunahappoa eli sitä, mille on myös annettu koodi E330. http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitruunahappo Äläkä yritä väittää, että tuossa jäätelössä se olisi jotenkin erilaista kuin esim. sitruunassa. Se on nimittäin niin yksikertainen aine, että se on kemiallisesti aivan samanlainen riippumatta siitä, onko se kehittynyt luonnon prosessien avulla hedelmään vai onko se tehty teollisesti - niillä ei ole yhtään mitään eroa. Jos muuta väität, tuo todisteet esille (todisteeksi kelpaa vain selkeä tutkimustulos - ei mikään netin hörhösivusto)!

        aiheuttaa syöpää ja suumätää. En ole käyttänyt enää vuosiin. Löysin sitä jopa kaupan hilloista, mehuista ja limsasta. http://sun.ylojarvi.fi/moisio/lisaaineet/hedelmalisaaineet.html


      • myös tämä

      • huuhaa-nettisivustosi
        tuo E330 kirjoitti:

        aiheuttaa syöpää ja suumätää. En ole käyttänyt enää vuosiin. Löysin sitä jopa kaupan hilloista, mehuista ja limsasta. http://sun.ylojarvi.fi/moisio/lisaaineet/hedelmalisaaineet.html

        eivät todista mitään, joten mainitsemasi "kuten tiedetään" on silkkaa valhetta. Jos aiot väitteesi oikeaksi todistaa, tarvitset _oikeiden_ tutkimuslaitosten tekemiä tutkimuksia sen tueksi. Vainoharhaisten nettihörhöjen sivustoista ei siihen ole.


    • cashewpähkinä

      siellähän nuo monikansalliset firmat teettää. Sehän on se vanha juttu ku nestle kehitysmaissa markkinoi äidinmaidonvastiketta imettämistä parempana. Et ei mitään mitään etiikkaa, vaan voiton maksimointia.

    • nimimerkki crudo

      saa syödä näitä näissä maissa tehtyjä jäätelöitä aivan yksinään.

      • Luulenpa asian olevan aivan toisinpäin: sinä joudut jäämään asenteittesi kanssa ilman jäätelöä - yksinään. Lapsena sitä, joka jäi ilman jädeä, alkoi yllättäen itkettää.


    • Jos oot muussa maassa kun Suomessa niin otatko mukaan omat kotimaiset jäätelöt ? Käyhän joskus (jos uskallat) Italialaisessa jätskbaarissa. Sinulta saattaa siinä ehkä periaatteet hieman lipsua mutta suosittelen. Samoin pehmistä ostaessi tivaatko myyjätädiltä ensin tuoteselosteen ennen kun uskallat syödä sen ?

      • on vähän eri asia

        kuin Latvia tai Viro. Italialainen jäätelö on mailman parasta ja paikan päällä nautittuna maistuu vielä paremmalle(varsinkin oma suosikkini pistachio gelato) . Virolaista jäätelöä en söisi, enkä myöskään latvialaista. Nimimerkki porkkanapää käsitti aivan väärin koko jutun, mutta juntti on juntti. Kyse on ruoan puhtaudesta ja iso osa suomalaisista ei pidä entisiä itäblokin maita niinä kaikkein hygienisimpina maina(katso esim. hebatiitti.A:n levinneisyys)


      • on vähän eri asia kirjoitti:

        kuin Latvia tai Viro. Italialainen jäätelö on mailman parasta ja paikan päällä nautittuna maistuu vielä paremmalle(varsinkin oma suosikkini pistachio gelato) . Virolaista jäätelöä en söisi, enkä myöskään latvialaista. Nimimerkki porkkanapää käsitti aivan väärin koko jutun, mutta juntti on juntti. Kyse on ruoan puhtaudesta ja iso osa suomalaisista ei pidä entisiä itäblokin maita niinä kaikkein hygienisimpina maina(katso esim. hebatiitti.A:n levinneisyys)

        Ihan vain tietosi virkistämiseksi lisään tähän eräitä niistä valmistajista, jotka ovat rekisteröityneet jäätelöntuottajiksi ja -myyjiksi Latviassa:     Adam's Eis- und Tiefkühlkost GmbH bofrost Dienstleistungs GmbH & Co. KG Bruno Gelato GmbH Cassie-Eiskrem GmbH & Co. KG Chiamulera GmbH & Co. KG Der Beck GmbH Dolomiti Speiseeis Tiefkühlkost GmbH Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG Nestle Latvia jne. Tämän lisäksi vielä kaikki nämä ylikansalliset yhtiöt. Ym. nimet eivät tunnu kovin latvialaisilta vaan melkolailla saksalaisilta, italialaisilta ja sveitsiläisiltä? Ja eivätköhän nämä sovella Latviassakin samoja "reinheitgeboteja" kuin kotomaassaan. Toki löytyy listalta latvialaisiakin nimiä - ja johan se olisikin kumma ja häpeä, jos ei löytyisi. Eikä minun expertiisiini kuulu arvioida kumman maan jäätelönvalmistus on hygieenisempaa - Italian vai Latvian/Viron. Vaan hyvältä jäde on maistunut suussani ihan kummassakin maassa.


      • ymmärtämään
        crudo kirjoitti:

        Ihan vain tietosi virkistämiseksi lisään tähän eräitä niistä valmistajista, jotka ovat rekisteröityneet jäätelöntuottajiksi ja -myyjiksi Latviassa:     Adam's Eis- und Tiefkühlkost GmbH bofrost Dienstleistungs GmbH & Co. KG Bruno Gelato GmbH Cassie-Eiskrem GmbH & Co. KG Chiamulera GmbH & Co. KG Der Beck GmbH Dolomiti Speiseeis Tiefkühlkost GmbH Dr. August Oetker Nahrungsmittel KG Nestle Latvia jne. Tämän lisäksi vielä kaikki nämä ylikansalliset yhtiöt. Ym. nimet eivät tunnu kovin latvialaisilta vaan melkolailla saksalaisilta, italialaisilta ja sveitsiläisiltä? Ja eivätköhän nämä sovella Latviassakin samoja "reinheitgeboteja" kuin kotomaassaan. Toki löytyy listalta latvialaisiakin nimiä - ja johan se olisikin kumma ja häpeä, jos ei löytyisi. Eikä minun expertiisiini kuulu arvioida kumman maan jäätelönvalmistus on hygieenisempaa - Italian vai Latvian/Viron. Vaan hyvältä jäde on maistunut suussani ihan kummassakin maassa.

        mutta joillekin se Ladakin on mailman paras auto, ja sitä on aivan turha arvostella.Mielestäsi Kiinassa tehty elekronikkkakin on varmasti laadullisesti aivan yhtä hyvä kuin se esim. alunperin Saksalainen tai Japanilainen tuote.


      • ymmärtämään kirjoitti:

        mutta joillekin se Ladakin on mailman paras auto, ja sitä on aivan turha arvostella.Mielestäsi Kiinassa tehty elekronikkkakin on varmasti laadullisesti aivan yhtä hyvä kuin se esim. alunperin Saksalainen tai Japanilainen tuote.

        Jotta täysin asenteeseen eikä tietämykseen perustuva näkemyksesi osoittautuisi vääräksi, niin voisit todellakin katsoa, missä maissa noita sinulle "saksalaisia" ja "japanilaisia" autoja nykyään enemmässä määrin valmistetaan - ja tullaan valmistamaan. Ei enää niinkään Saksassa eikä Japanissa vaan entisessä Itä-Euroopassa - Tonavanjokilaaksossa - ja japanilaisten osalta tuotanto on siirtymässä Kiinaan ja Väliaasiaan. Koko ns. vanha autoteollisuus häviää ja uusi syntyy näihin halvan tuotannon ja suuren kysynnän maihin. Englannista, joka on Euroopan autoteollisuuden synnyinpaikka, autoteollisuus on jo lähes tyystin hävinnyt - Ruotsista häviämässä ja Saksasta radikaalisti vähenemässä. Sama koskee elintarvikkeita jossakin määrin - lihateollisuus on siirtymässä sinne, missä on paljon kulutusta ja mistä raaka-ainetta on halvalla saatavissa, maito ostetaan ja jalostetaan siellä, missä se vielä osataan jalostaa ja mistä raaka-ainetta löytyy jne. Minkämaalainen on mielestäsi Nokian Kiinassa Aasian markkinoille tuottama matkapuhelin - kiinalainen, huonolaatuinen halpakone, vai? Arvostella aina voi, mutta perusteet täytyy tietää. Teollisuus ei hae tuotantopaikkojaan talvisodan muistot mielessään vaan työvoimakustannukset, raaka-aineitten saanti ja kuluttajien läheisyys ratkaisevat tuotantopaikan. Eikä varteen otettavalla, globaalilla yrityksellä ole varaa luistaa laatukysymyksissä - aivan riippumatta siitä, missä tuote kulloinkin tuotetaan.


      • on vähän eri asia kirjoitti:

        kuin Latvia tai Viro. Italialainen jäätelö on mailman parasta ja paikan päällä nautittuna maistuu vielä paremmalle(varsinkin oma suosikkini pistachio gelato) . Virolaista jäätelöä en söisi, enkä myöskään latvialaista. Nimimerkki porkkanapää käsitti aivan väärin koko jutun, mutta juntti on juntti. Kyse on ruoan puhtaudesta ja iso osa suomalaisista ei pidä entisiä itäblokin maita niinä kaikkein hygienisimpina maina(katso esim. hebatiitti.A:n levinneisyys)

        Kumpikohan meistä on se juntti ? Tääläpäin ainaskin tavataan kirjoittaa hePatiitti, ei heBatiitti. Mitähän sitä sinä raukka uskaltaisit vaikkapa Turkissa syödä ettei iske riBuli.


      • jäätelöfanaatikko
        on vähän eri asia kirjoitti:

        kuin Latvia tai Viro. Italialainen jäätelö on mailman parasta ja paikan päällä nautittuna maistuu vielä paremmalle(varsinkin oma suosikkini pistachio gelato) . Virolaista jäätelöä en söisi, enkä myöskään latvialaista. Nimimerkki porkkanapää käsitti aivan väärin koko jutun, mutta juntti on juntti. Kyse on ruoan puhtaudesta ja iso osa suomalaisista ei pidä entisiä itäblokin maita niinä kaikkein hygienisimpina maina(katso esim. hebatiitti.A:n levinneisyys)

        Itse rakastan jäätelöä, en voi elää ilman sitä.

        En ole samaa mieltä että Italiassa tehdään maailman ykkösjäätelöä, tosin Italia on kärkimaita, samaten Ruotsi.

        Italialainen jäätelö on huomattavasti kevyempää ku suomalainen eikä sitä tehdä esim maidosta tai kermasta samalla tavalla ku Suomessa. En ny tähän hätään tietenkää muista tarkkaa perusmenetelmää; italialainen jäätelö on, sanotaan, "ihan hyvää".

        Mutta missään ei tehdä niin hyvää jädeä ku Suomessa! Monissa maissa olen jätskiä syöny, karmeimmat jäätelöt Jenkeissä, Itävallassa, Britanniassa, Saksassakin jotain kökköä - Venäjällä en oo käyny, mut oon kuullu siit purukumipainajaisesta, tosin Jenkkien Brown & Jotain on samaa luokkaa.

        Suomalainen jäätelö joka tehdään maidosta ja kermasta, ja johon laitetaan kunnolla sokeria ja jonka valmistusmenetelmä on ihan erityinen, se on kyllä maailman huippujäätelöä. Parhaimmat suomalaiset jäätelöfirmat IMO on Helsingin Jäätelötehdas (jonka perustajat kyl saapu vuossadan vaihteessa Italiasta, heh :)), Suomen Eskimo ja Fazer joka tekee aivan ihanaa kotijäätelöä jota kai suurin osa suomalaisista ei oo maistanu, myydään Fazerin kahviloissa ja muutamissa muissa paikoissa.


      • voi syödä.
        jäätelöfanaatikko kirjoitti:

        Itse rakastan jäätelöä, en voi elää ilman sitä.

        En ole samaa mieltä että Italiassa tehdään maailman ykkösjäätelöä, tosin Italia on kärkimaita, samaten Ruotsi.

        Italialainen jäätelö on huomattavasti kevyempää ku suomalainen eikä sitä tehdä esim maidosta tai kermasta samalla tavalla ku Suomessa. En ny tähän hätään tietenkää muista tarkkaa perusmenetelmää; italialainen jäätelö on, sanotaan, "ihan hyvää".

        Mutta missään ei tehdä niin hyvää jädeä ku Suomessa! Monissa maissa olen jätskiä syöny, karmeimmat jäätelöt Jenkeissä, Itävallassa, Britanniassa, Saksassakin jotain kökköä - Venäjällä en oo käyny, mut oon kuullu siit purukumipainajaisesta, tosin Jenkkien Brown & Jotain on samaa luokkaa.

        Suomalainen jäätelö joka tehdään maidosta ja kermasta, ja johon laitetaan kunnolla sokeria ja jonka valmistusmenetelmä on ihan erityinen, se on kyllä maailman huippujäätelöä. Parhaimmat suomalaiset jäätelöfirmat IMO on Helsingin Jäätelötehdas (jonka perustajat kyl saapu vuossadan vaihteessa Italiasta, heh :)), Suomen Eskimo ja Fazer joka tekee aivan ihanaa kotijäätelöä jota kai suurin osa suomalaisista ei oo maistanu, myydään Fazerin kahviloissa ja muutamissa muissa paikoissa.

        Söin kokeeksi parina päivänä peräkkäin jättistuutin, ja sain sellaiset peräsuolen kirvelyt, että paperikin värjäytyi punaiseksi. Mikähän aine sen siinä tekee, onkohan se tuo E330?


      • voi syödä. kirjoitti:

        Söin kokeeksi parina päivänä peräkkäin jättistuutin, ja sain sellaiset peräsuolen kirvelyt, että paperikin värjäytyi punaiseksi. Mikähän aine sen siinä tekee, onkohan se tuo E330?

        Kyllä sitruuna on niin kova aine, että se korventaa paksummankin hepun suoliston. Minut jo sitruunasooda lapsena pani istumaan potalla tuntitolkulla ja moni vappu meni ihan ketuiksi kun muut lipittivät simaa ja minä join vain vettä.

        "Sitruunahappoa käytetään muun muassa elintarvikkeiden säilönnässä, kalkkisaostumien poistamiseen pyykin- ja astianpesukoneissa, kahvin- ja vedenkeittimissä, sikojen ripulilääkkeenä, ruosteenpoistoon autojen entisöinnissä ja tahranpoistoon vaatteissa. Sitruunahappo on nautittuna haitallista hampaiden kiilteelle. Sitruunahappoa myydään muun muassa apteekeista ja maataloustuotteita myyvissä liikkeissä" - ei tällainen aine sovi jäätelöön.

        "Sitruuna (Citrus limon) on ruutakasveihin (Rutaceae) kuuluva sitruspuu. Sen hedelmää kutsutaan myös samalla nimellä. Sitruunan hedelmästä tavallisimmin käytetään siitä puristettu mehu, mutta myös hedelmälihaa ja kuoria käytetään mm. ruuanlaitossa ja juomasekoituksissa. Sitruunaa syödään harvoin sellaisenaan, sillä sen hapan maku ei miellytä kovin monia. Sitruunamehusta on noin 5 % sitruunahappoa, joka antaa sille happaman maun. Sitruunan itäminen siemenestä hedelmää tuottavaksi puuksi kestää noin 15 vuotta" - eihän tätä kukaan voi syödä ja viisitoista vuotta joutuu vartoomaankin!


    • kirsikkakeiju

      Kyllä voi ihmisiä riepoo turhanpäiväset asiat!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3121
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1600
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      93
      1451
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      89
      1349
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1314
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      155
      1228
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      999
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe