Mitä enemmän tietoa..

Nwofrl

Mitä enemmän tietoa Dna:sta, ja sen toiminnasta saadaan, niin sitä selvempää on että GM-teknologia on vaarallista. Sitä ei pystytä hallitsemaan. Kaikkia haittoja ja vaikutuksia ei nähdä - eikä vielä pystytä näkemään. Vaikka GM-jyvät olisivat ilmaisia, niin niiden käyttäminen olisi edesvastuutonta! Vaikka kasveissa ei olisi terminaattori- sekvenssiä, niin niiden käyttäminen olisi edesvastuutonta. GM- ruoka on hyvä esimerkki siitä miten tiedettä ei ikinä pitäisi soveltaa käytäntöön.

6

1905

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • xecr8ft79gvypi

      No miten ne säteilyttämällä saadut mutaatiot ovat sitten parempia. Turvallisia nekin ovat olleet ja kymmeniä vuosia olleet jo viljelyssä ja ruokana, mutta silti tekniikkana se on täysin satumanvarainen. GMO on sentään hallittu systeemi ja säästää valtavasti aikaa jalostuksessa. Mitä mieltä olet niistä GMO-tuotteista joita käytetään lääkinnässä. Esim. ryppyjen siloitukseesa käytetään GMO-menetelmällä tuotettua ainetta ja se ruiskutetaan suoraan ihon alle. Sekin on silti turvallisempaa kuin vastaava perinteisellä menetelmällä tuotettu.

      • Ihxtos

        "Sekin on silti turvallisempaa kuin vastaava perinteisellä menetelmällä tuotettu." Hyvähän tuollaista on mennä väittämään kun ei ole mitään todisteita tukemassa... "GMO on sentään hallittu systeemi ja säästää valtavasti aikaa jalostuksessa." Niin tarkoittanet sellaista "hallittua" systeemiä kuin ruletti on uhkapelaajan kannalta? Samanlailla rahat ja terveys menevät pitkällä aikavälillä siinäkin lähes 100 prosenttisella varmuudella. Tosiasiassahan geenimuuntelun "hallittavuus" on sitä karkeasti ottaen(osuva kielikuva, kun karkeus on homman ydin) , että geenit sijoitetaan vanhasta isännästä uuteen ja rukoillaan (yhtä hyvä menetelmä kuin mikä tahansa teollisuuden tarjoama), että geeni osaa edes suunnilleen oikeaan osoitteeseen kohdesolussa -tai soluun yleensä.


      • Nwofrl

        DNA:n toimintaa ei tunneta:

        Asiassa innostuttiin pikku-poikamaisella tavalla. Esim. Dna:n epigeneettinen toiminta alkaa vasta avautumaan.
        (Dna:n metyloitumisessa tapahtuvat muutokset saattaa vaikutta useampaan sukupolveen - en siis pidä ajatuksesta että mutaatioita tuoteen säteilyttämällä tai kemiallisesti.)
        Dna:n toiminnassa on velä paljon tutkittavaa. Eräs mysteeri on ns. romu-dna, jonka on oletettu olevan merkitystä vailla. Viimeisten parin vuoden aikana on kuitenkin huomattu miten tärkeitä nämä "romu-kohdat" ovat - jo pelkkä sana "junk-dna" viittaa tutkijoiden tietämättömyyteen.
        Tutkimusten mukaan ne ohjaavat geenien toimintaa, aktivoitumista ja sammumista. ( jopa geenien uudellen organisoitumisesta puhutaan.)

        Tiede kulkee eteenpäin - tiedän.

        Geenien kanssa kikkailu on ovelaa, ja tässä teknologiassa on lupauksia. Sen laaja soveltaminen on kuitenkin erittäin paha virhe.

        Miksi? Geenit pääsevät karkuun; virus on arkipäivän esimerkki asiasta.
        Jotkut yrittävät vähätellä asiaa: "Niin, itsehän sanoit, se on arkipäiväistä".

        Toki, elimistöllämme on vuosi tuhansien kuluessa kehittyneet metodit vieraan dna:n tunnistamiseksi, tuhoamiseksi jne.

        Kuitenkin, esim. virus pääse aivoihin. Miten?

        Mikä aiheuttaa reuman? (erittäin kivulias ja epämiellyttävä sairaus.)
        Mikäli vieraat proteiinit, niin minkälaisia proteiineja siihen tarvitaan? Miten gm-kasvista saadut proteiinit pilkkoutuvat elimistössämme, ja miten ne imetyvät, metaboloituvat jne jne.
        Kysymyksiin ei ole vastauksia - eikä 13 vuoden kokemus gm-ruoasta takaa mitään. (tältä ajalta ei ole edes puhtaita papereita.) Vaikka olisi, niin silti parin kymmenen vuoden kokemus ei riitä - ei lähimainkaan.

        Mikäli asiaa lähestyy laskelmoiden ja logiikalla, niin gm-ruoka vaikuttaa suht. hyvältä ajatukselta. Sen markkinoille laskeminen on esimerkki tästä.
        Haluttiin luoda uutta teollisuutta, koska siinä tienaa parhaiten - kaupan päällisiksi mydään torjunta-aineet. Niitä voi käyttää enemmän, koska kasvi kestää. Entäpä maaperä?

        (Näemme nyt missä kunnossa Jenkkilän talous on; ei pitäisi enää olla mikään yllätys että (n.-96) tehtiin gm-positiivisia päätöksiä.)
        Ahneus ja ambitiot ovat gm-teollisuuden ytimessä. Jenkki talous on dinosaurus, joka vaatii todella paljon ravintoa pysyäkseen elossa.

        (Poliittinen päätöksenteko on aina korruptoitunuttaa.)

        Itse kieltäisin gm-ruoan - vähintään toistaiseksi.


    • mitään rajaa

      Olettaen, että GM tekniikan sallitaan yleistyvän, missä on se raja miten pitkälle sitä tultaisiin soveltamaan? Esimerkiksi viljelykasvit ja koteieläimet, niihin tekniikkaa sovelletaan jo nykypäivänäkin. Entäpä metsätalous? Olemassaolevat puulajit voisi varmaan korvata taloudellisesti tuottoisammilla lajeilla. Samaten luonnonmarjoista saisi parempia satoja jos mustikat, puolukat, vadelmat, hillat ynnä muut korvattaisiin geenimuunnelluilla laijkkeilla. Maaperän mikrobeja manipuloimalla voisi tehostaa kasvien ravinnonsaantia.

      • kunniaan

        Gm-tekniikkaahan ollaan vähentämässä;
        itävalta, Unkari, Kreikka ovat jo ajat sitten kieltäneet EU:n hyväksymien gm-lajikkeiden viljelyn.
        Viime talvena myös Ranska ja heti perään Luxenbourg seurasivat perässä.
        Huhtikuussa myös saksa kielsi gm-maissin viljelyn (ainoa kasvi, jonka EU-sallinut viljelyyn).
        Nämä ovat maita, jotka näyttävät suuntaa gm-tekniikassa.

        Suomi tekisi viisaasti, kun julistautuisi gm-vapaaksi maaksi.


      • Nwofrl

        GM-ruoan kuvitellaan tuottavan parempia satoja, näin ei kuitenkaan aina tapahdu. Esim. Intiassa on todettu että gm-lajikkeet ovat hyvin herkkiä sieni-infektioille - koko sato tuhoutuu helpommin.
        Tämä on vain yksi esimerkki.

        Mitä tiedemiehet kuvittelevat parantavansa?

        Ruoan ravintoarvoa on vaikea (lähes mahdotonta) parantaa mikäli maaperä ei anna myöden. Manipuloimalla saadaan kasvatettua lähinnä hyvän näköistä ravintoa. Meitä siis huijataan hyvännäköisillä tuotteilla; ne menevät paremmin kaupaksi.
        Ruoan ravintoarvo on jäännyt toissijaiseksi - tämä näkyy myös jalosteissa.

        Kolmasosa (1/3) sadoista menee pilalle, tähän asiaan pitäisi puuttua - ei kasvien perimään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe