Ruokolahden leijonasta

Fabricius

Ruokolahdessa kesällä 1992 havaittu leijona oli nähtävästi karannut sirkuksesta itärajan takana. Tuli kuitenkin mieleen, että suuret kissapedothan vaeltavat toisinaan hyvinkin pitkiä matkoja ja levittäytyvät siksi laajoille alueille. Esim. puumaahaan tavataan miltei kaikkialla Pohjois- ja Etelä-Amerikassa ja tiikerit elävät Aasiassa suurella levinneisyysalueella (joka tosin viime aikoina on kaventunut paljon). Liikkuessaan ne myös pääsääntöisesti karttavat ihmistä. Vielä antiikin aikaan leijonat elivät Euroopassa luonnossa. Voisiko siis teoriassa olla mahdollista, että yksi kulkeutuisi Afrikasta aina tänne asti?

15

866

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • leijonaa ei

      tietenkään ollut. Kyse oli vartiossa nukkuneen aliupseerioppilaan fantasioinnista, joka sai mediassa tyypillisen mätäkuun jutun aikaan.Minkäänlaista havaintoa leijonasta tai muustakaan eläimestä ei ollut. Varusmies sanoi nähneensä jonkin kissapetoa muistuttavan otuksen liikkuvann hämärässä. Ei löytynyt jälkiä, ei ulosteita, ei mitään.Juttu eli elämäänsä - ja typerykset uskoivat.

      • Fabricius

      • .......

      • juttu ilman

    • persona non grata

      Kissapetojen leviämiselle nykyaikana on pahana esteenä ihmisten laaja asutus. Suotuisaa rauhallista ihmiskäden koskematonta vaellusaluetta runsaine riistoineen ei oikein ole jäljellä. Euroopalla yleisesti ottaen on aina ollut ongelmana jakomielitautinen maantiede: milloin on edessä laaja sisämeri, milloin ylittämätön vuoristo. Amerikoissa taas voi Kanadan korkeudelta tallustella aina Andeille asti ilman, että eteen tulee merkittävämpää estettä. Tämä on usein tehnyt temput lajien leviämiselle tällä puolella Atlanttia. Sinänsä aikoinaan leijonille kelpasi kyllä asuinalueeksi Eurooppakin. Afrikasta tulleet muinaisleijonat hallitsivat koko Euraasiaa jääkauden ajan, leviten myös Amerikkoihin Beringin kannasta pitkin. Tosin leviäminen lähti alkuun paljon lämpöisempänä kautena - sellaisena joka meitäkin tiemmä odottaa vuosisadan lopulla. Vastikään oli tutkittu, että siperiantiikeri (tai oikeammin amurintiikeri) on samaa lajia kuin kadonneeksi katsottu kaspiantiikeri. Jossain vaiheessa tikrut siis olivat vaellelleet ihan Euroopan rajoilta kaukoitään. Jos maailman kissapedot eivät olisi niin ahtaalla ihmisten takia, voisi melkein odotella tiikereiden tekevän ajoittaisia ekskursioita Suomenkin rajojen sisälle.

      • Fabricius

        villejä leijonia päästettäisiin vapaaksi Suomen luontoon? Pystyisivät varmaan käyttämään täkäläistä riistaa ravinnokseen, mutta kuolisivatko kaikki talvella? Britanniassahan on tehty luonnossa havaintoja suurista kissaeläimistä, mutta ne ovat luultavasti omistajilta pakoon päässeitä tai vapauteen päästettyjä "kesyjä" lemmikkieläimiä.


      • ihme juttuja
        Fabricius kirjoitti:

        villejä leijonia päästettäisiin vapaaksi Suomen luontoon? Pystyisivät varmaan käyttämään täkäläistä riistaa ravinnokseen, mutta kuolisivatko kaikki talvella? Britanniassahan on tehty luonnossa havaintoja suurista kissaeläimistä, mutta ne ovat luultavasti omistajilta pakoon päässeitä tai vapauteen päästettyjä "kesyjä" lemmikkieläimiä.

        Kyllä Britanniassa jotain liikkuu:

        http://www.iltalehti.fi/hullumaailma/2012082716006358_hu.shtml


      • C.S.


      • C.S.
        Kollimaattori kirjoitti:

        Ammutaanhan nautoja ja ihmisiäkin hirvinä. Amerikoissa on poliisipartio ajanut autolla takaa Venus-planeettaa: UFO.

        Sattuuhan näitä. Eikä millään venäläiseltä sirkukseltakaan mitään leijonaa ollut karkuun päässyt.

        Mielestäni nuo mainitsemasi erehdykset ovat uskottavampia kuin kissan luuleminen leijonaksi. Koska ainakin minun tietääkseni kissa ja leijona ovat hieman eri kokoisia. Jos täällä tai briteissä näkee kissamaisen olennon luonnossa, niin kai sitä nyt ensisijaisesti uskoo aina kissaksi?


    • abcd efgh
      • mätäkuun juttu

        Ja nyt mätäkuun aikana juttu kaivettiin esiin.


    • Toinen totuus

      Ruokolahden leijona putkati helteen ja viinan pehmentämästä päästä kesän uutispulaa potevaan iltapäivälehtien viidakkoon. Silloin ei nimittäin vielä ollut nykyistä kestouutista EU:n kriisistä.

    • Jellona huuui!

      Jos kerrankin Suomen vaakunaeläin kulkee Suomen luonnossa niin täytyyhän se kiireesti tappaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4743
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1081
    Aihe