Naudan ulkopaisti

pihviton

Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista? Ilmeisesti se ei ole varsinaisesti tarkoitettu pihvien tekoon(?) Mutta nyt pitäisi kuitenkin edes yrittää. Niin ja miten ne kannattaisi tehdä? Laitetaanko kuumalle pannulle ja kuinka pitkään annetaan olla per puoli?

6

19165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista?

      • Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.


      • Hienoksi jauhettuna
        crudo kirjoitti:

        Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.

        Pihviksi, nimittäin tartar-pihviksi ja tietenkin jauhelihapihviksi. Karjalanpaistiinkin se toki sopii, mutta halvempikin ruhon osa käy. Itse ostan usein karjalan paistiini ns. keittolihaa joka on lapaa, etuselkää tai kylkeä. Kaikki olimme siitä yhtä mieltä. että pihviä siitä ei saa, vaikka muinoin kauppiaat kovasti yrittvät siitä niitäkin tehdä, ajamalla lihapalaa useaan kertaan LT-pihvikoneen läpi. Tulos oli näkkileivän kuiva lihalätkä, paitoitpa sen miten hyvänsä.


      • Anonyymi

        Kokeilemalla ja varaamalla hyvin aikaa että huoneen lämmössä 2-3 tuntia,sitten kovalla lämmöllä Valurautapannulla vähän oliiviöljyä ja margariinia voita voi myös käyttää ellei kaloreita lasketa.


    • Ellizz

      Olen köyhänä opiskelijana useasti tehnyt ulkopaistista "gourmépihvejä" ja erittäin hyvin ovat onnistuneet! Ovat olleet jopa maukkaampia kuin sisä/ulkofileepihvit!!

      Ota paitsi lämpiämään n.1/2 - 1 tuntia ennen paistamista. (Jos paistat lihan jääkaappikylmänä, siitä karkaavat kaikki lihasnesteet ja tuloksena on kengänpohjaa) Sen jälkeen leikkaa paisti noin 2-3cm paksuisiksi pihveiksi poikkisyin ja paista pihvit kuumalla pannulla mediumiksi (n.3min/puoli). Jos tykkää raaemmasta niin vähennä paistoaikaa. Mausta suolalla, valko- ja mustapippurilla sekä valkosipulirouheella! Nam nam!

    • SU0MURSU

      Leikkaa 3-5cm paksuiksi pihveiksi (poikkisyin tietenkin). Sitten ripottelet pinnoille McCormick Unseasoned Meat Tenderizer pulveria, mustaa pippuria suoraan myllystä ja ihan vähän hienokiteistä merisuolaa. Sitten tökit parin sentin välein lihaa ihan tavallisella haarukalla jotta lihan mureuttaja iskee paremmin.

      Tämän jälkeen laitat pihvit vakuumipussiin, normaalisuolaista voita 5mm siivu joka pihvin päälle ja imet kunnon vakuumin ja sinetöit pussin (normaali tyhjiöintimenetelmä siis). Sitten laitat pihvin pusseineen immersiosirkulaattorin kanssa vesihauteeseen ja asetat lämpötilaksi vaikkapa 63°C ja ajaksi 5 tuntia. Vahdit välillä ettei vesi haihdu pois.

      Kun laitteen kello hälyttää, ongit pussin pois vesihauteesta ja avaat sen kulhoon. Seuraavaksi ongit pihvin pois liemestä ja kuivaat sen talouspaperilla. Sitten paistat siihen paistopinnat voissa kuumahkolla pannulla. Nosta pihvi pois ja laita kuumalle lautaselle ja peitä välittömästi ettei jäähdy. Sitten kaadat kulhosta pannulle liemen joka oli pussissa. Sekoitat joukkoon kuohukermaa (ruokakerma ehdottomasti kielletty!), hyvää sinappia sopivasti, aitoa soijakastiketta pikku loraus ja loraus valkoviiniä tai kuohuviiniä. Sekoitat tasaiseksi, sitten lisäät suuruksen (vaikkapa maizenaa jos et vieläkään jaksa mehustella), kunnon sekoitus, kiehautus ja makujen tarkistus. Jos sinun mielestäsi puuttuu suolaa tai pippuria niin sitten niitä maun mukaan.

      Jos pihvi on jostain syystä vähän päässyt viilenemään niin nostat sen kastikkeen joukkoon ja annat lämmetä 2 minuuttia.

      Sitten asettelet pihvin lautaselle ja kaadat kastikkeen päälle tai viereen, ihan miten haluat.
      Lisukkeeksi laittaisin samaisessa immersiosirkulaattorissa (suomalaisittain vesiuunissa) "keitettyjä" Lapin Puikula perunoita, kuoritut perunat voinokare merisuola vakuumiin -> 83.8°C/4tuntia.

      Ainoa huono puoli tässä on se ettet todennäköisesti enää ikinä osta ravintolasta mitään pihviä!!! Koska se ravintolan tekemä pihvi on kuiva ja ylikypsä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olet nuorempi nainen aivan ihana

      Tykkään susta ihan valtavasti ❤️❤️
      Ikävä
      51
      1132
    2. Pitkäaikaistyöttömyys Suomessa harvinaisen paha

      Karut työttömyysluvut, korkein luku yli neljännesvuosisataan.
      Maailman menoa
      148
      1126
    3. Mitä vastaisit

      Jos kysyisin, että lähdettäisiinkö lenkille yhdessä? Vain sinä ja minä, kaksin? Miehelle
      Ikävä
      60
      1065
    4. Tiedän ettet tehnyt tahallasi pahaa

      Asiat tapahtuivat, ristiriidat ovat meitä vahvempia. Olemmeko me niin vahvoja, että selviämme tästäkin vielä? Aika paljo
      Ikävä
      81
      924
    5. Janni Tikkanen ohjattiin miesten pukuhuoneeseen

      Vai olisko sittenkin Janne Tikkanen? Jos siellä jalkojen välissä on miesten killukkeet, mieshän tämä Janni on. Ja kuuluu
      Kajaani
      45
      854
    6. Nyt tiistain galluppi alkaa....

      Kuka on sun elämän rakkaus? Ketä kaipaat edelleenkin? Nyt nimiä vaan rohkeesti tuohon alle.Tää on ikäväpalsta, eikä mikä
      Ikävä
      55
      808
    7. Rakastan ja ikävöin sinua

      Ei helpota tämä ikävä millään. Pelkäsin että tämä ajanjakso tulee olemaan juuri näin vaikea. Siksi halusin ennen tätä pä
      Ikävä
      54
      760
    8. Miten aiot saada kaivattusi?

      1) loukuttamalla 2) kidnappaamalla 3) huijaamalla 4) jokin muu, mikä?
      Ikävä
      54
      755
    9. KIIKKUSTUOLI

      Aloitetaan taas uudella alustalla, nuo pitkiksi venyneet ovat hankalia etsiä uusia viestejä, joskus vastauksia tulee sin
      80 plus
      71
      711
    10. Upea takamus

      Sulla on nainen upea takamus.
      Ikävä
      32
      682
    Aihe