Naudan ulkopaisti

pihviton

Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista? Ilmeisesti se ei ole varsinaisesti tarkoitettu pihvien tekoon(?) Mutta nyt pitäisi kuitenkin edes yrittää. Niin ja miten ne kannattaisi tehdä? Laitetaanko kuumalle pannulle ja kuinka pitkään annetaan olla per puoli?

6

17733

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista?

      • Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.


      • Hienoksi jauhettuna
        crudo kirjoitti:

        Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.

        Pihviksi, nimittäin tartar-pihviksi ja tietenkin jauhelihapihviksi. Karjalanpaistiinkin se toki sopii, mutta halvempikin ruhon osa käy. Itse ostan usein karjalan paistiini ns. keittolihaa joka on lapaa, etuselkää tai kylkeä. Kaikki olimme siitä yhtä mieltä. että pihviä siitä ei saa, vaikka muinoin kauppiaat kovasti yrittvät siitä niitäkin tehdä, ajamalla lihapalaa useaan kertaan LT-pihvikoneen läpi. Tulos oli näkkileivän kuiva lihalätkä, paitoitpa sen miten hyvänsä.


      • Anonyymi

        Kokeilemalla ja varaamalla hyvin aikaa että huoneen lämmössä 2-3 tuntia,sitten kovalla lämmöllä Valurautapannulla vähän oliiviöljyä ja margariinia voita voi myös käyttää ellei kaloreita lasketa.


    • Ellizz

      Olen köyhänä opiskelijana useasti tehnyt ulkopaistista "gourmépihvejä" ja erittäin hyvin ovat onnistuneet! Ovat olleet jopa maukkaampia kuin sisä/ulkofileepihvit!!

      Ota paitsi lämpiämään n.1/2 - 1 tuntia ennen paistamista. (Jos paistat lihan jääkaappikylmänä, siitä karkaavat kaikki lihasnesteet ja tuloksena on kengänpohjaa) Sen jälkeen leikkaa paisti noin 2-3cm paksuisiksi pihveiksi poikkisyin ja paista pihvit kuumalla pannulla mediumiksi (n.3min/puoli). Jos tykkää raaemmasta niin vähennä paistoaikaa. Mausta suolalla, valko- ja mustapippurilla sekä valkosipulirouheella! Nam nam!

    • SU0MURSU

      Leikkaa 3-5cm paksuiksi pihveiksi (poikkisyin tietenkin). Sitten ripottelet pinnoille McCormick Unseasoned Meat Tenderizer pulveria, mustaa pippuria suoraan myllystä ja ihan vähän hienokiteistä merisuolaa. Sitten tökit parin sentin välein lihaa ihan tavallisella haarukalla jotta lihan mureuttaja iskee paremmin.

      Tämän jälkeen laitat pihvit vakuumipussiin, normaalisuolaista voita 5mm siivu joka pihvin päälle ja imet kunnon vakuumin ja sinetöit pussin (normaali tyhjiöintimenetelmä siis). Sitten laitat pihvin pusseineen immersiosirkulaattorin kanssa vesihauteeseen ja asetat lämpötilaksi vaikkapa 63°C ja ajaksi 5 tuntia. Vahdit välillä ettei vesi haihdu pois.

      Kun laitteen kello hälyttää, ongit pussin pois vesihauteesta ja avaat sen kulhoon. Seuraavaksi ongit pihvin pois liemestä ja kuivaat sen talouspaperilla. Sitten paistat siihen paistopinnat voissa kuumahkolla pannulla. Nosta pihvi pois ja laita kuumalle lautaselle ja peitä välittömästi ettei jäähdy. Sitten kaadat kulhosta pannulle liemen joka oli pussissa. Sekoitat joukkoon kuohukermaa (ruokakerma ehdottomasti kielletty!), hyvää sinappia sopivasti, aitoa soijakastiketta pikku loraus ja loraus valkoviiniä tai kuohuviiniä. Sekoitat tasaiseksi, sitten lisäät suuruksen (vaikkapa maizenaa jos et vieläkään jaksa mehustella), kunnon sekoitus, kiehautus ja makujen tarkistus. Jos sinun mielestäsi puuttuu suolaa tai pippuria niin sitten niitä maun mukaan.

      Jos pihvi on jostain syystä vähän päässyt viilenemään niin nostat sen kastikkeen joukkoon ja annat lämmetä 2 minuuttia.

      Sitten asettelet pihvin lautaselle ja kaadat kastikkeen päälle tai viereen, ihan miten haluat.
      Lisukkeeksi laittaisin samaisessa immersiosirkulaattorissa (suomalaisittain vesiuunissa) "keitettyjä" Lapin Puikula perunoita, kuoritut perunat voinokare merisuola vakuumiin -> 83.8°C/4tuntia.

      Ainoa huono puoli tässä on se ettet todennäköisesti enää ikinä osta ravintolasta mitään pihviä!!! Koska se ravintolan tekemä pihvi on kuiva ja ylikypsä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe