Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista? Ilmeisesti se ei ole varsinaisesti tarkoitettu pihvien tekoon(?) Mutta nyt pitäisi kuitenkin edes yrittää. Niin ja miten ne kannattaisi tehdä? Laitetaanko kuumalle pannulle ja kuinka pitkään annetaan olla per puoli?
Naudan ulkopaisti
6
17733
Vastaukset
>>Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista?
Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.
- Hienoksi jauhettuna
crudo kirjoitti:
Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.
Pihviksi, nimittäin tartar-pihviksi ja tietenkin jauhelihapihviksi. Karjalanpaistiinkin se toki sopii, mutta halvempikin ruhon osa käy. Itse ostan usein karjalan paistiini ns. keittolihaa joka on lapaa, etuselkää tai kylkeä. Kaikki olimme siitä yhtä mieltä. että pihviä siitä ei saa, vaikka muinoin kauppiaat kovasti yrittvät siitä niitäkin tehdä, ajamalla lihapalaa useaan kertaan LT-pihvikoneen läpi. Tulos oli näkkileivän kuiva lihalätkä, paitoitpa sen miten hyvänsä.
- Anonyymi
Kokeilemalla ja varaamalla hyvin aikaa että huoneen lämmössä 2-3 tuntia,sitten kovalla lämmöllä Valurautapannulla vähän oliiviöljyä ja margariinia voita voi myös käyttää ellei kaloreita lasketa.
- Ellizz
Olen köyhänä opiskelijana useasti tehnyt ulkopaistista "gourmépihvejä" ja erittäin hyvin ovat onnistuneet! Ovat olleet jopa maukkaampia kuin sisä/ulkofileepihvit!!
Ota paitsi lämpiämään n.1/2 - 1 tuntia ennen paistamista. (Jos paistat lihan jääkaappikylmänä, siitä karkaavat kaikki lihasnesteet ja tuloksena on kengänpohjaa) Sen jälkeen leikkaa paisti noin 2-3cm paksuisiksi pihveiksi poikkisyin ja paista pihvit kuumalla pannulla mediumiksi (n.3min/puoli). Jos tykkää raaemmasta niin vähennä paistoaikaa. Mausta suolalla, valko- ja mustapippurilla sekä valkosipulirouheella! Nam nam! - SU0MURSU
Leikkaa 3-5cm paksuiksi pihveiksi (poikkisyin tietenkin). Sitten ripottelet pinnoille McCormick Unseasoned Meat Tenderizer pulveria, mustaa pippuria suoraan myllystä ja ihan vähän hienokiteistä merisuolaa. Sitten tökit parin sentin välein lihaa ihan tavallisella haarukalla jotta lihan mureuttaja iskee paremmin.
Tämän jälkeen laitat pihvit vakuumipussiin, normaalisuolaista voita 5mm siivu joka pihvin päälle ja imet kunnon vakuumin ja sinetöit pussin (normaali tyhjiöintimenetelmä siis). Sitten laitat pihvin pusseineen immersiosirkulaattorin kanssa vesihauteeseen ja asetat lämpötilaksi vaikkapa 63°C ja ajaksi 5 tuntia. Vahdit välillä ettei vesi haihdu pois.
Kun laitteen kello hälyttää, ongit pussin pois vesihauteesta ja avaat sen kulhoon. Seuraavaksi ongit pihvin pois liemestä ja kuivaat sen talouspaperilla. Sitten paistat siihen paistopinnat voissa kuumahkolla pannulla. Nosta pihvi pois ja laita kuumalle lautaselle ja peitä välittömästi ettei jäähdy. Sitten kaadat kulhosta pannulle liemen joka oli pussissa. Sekoitat joukkoon kuohukermaa (ruokakerma ehdottomasti kielletty!), hyvää sinappia sopivasti, aitoa soijakastiketta pikku loraus ja loraus valkoviiniä tai kuohuviiniä. Sekoitat tasaiseksi, sitten lisäät suuruksen (vaikkapa maizenaa jos et vieläkään jaksa mehustella), kunnon sekoitus, kiehautus ja makujen tarkistus. Jos sinun mielestäsi puuttuu suolaa tai pippuria niin sitten niitä maun mukaan.
Jos pihvi on jostain syystä vähän päässyt viilenemään niin nostat sen kastikkeen joukkoon ja annat lämmetä 2 minuuttia.
Sitten asettelet pihvin lautaselle ja kaadat kastikkeen päälle tai viereen, ihan miten haluat.
Lisukkeeksi laittaisin samaisessa immersiosirkulaattorissa (suomalaisittain vesiuunissa) "keitettyjä" Lapin Puikula perunoita, kuoritut perunat voinokare merisuola vakuumiin -> 83.8°C/4tuntia.
Ainoa huono puoli tässä on se ettet todennäköisesti enää ikinä osta ravintolasta mitään pihviä!!! Koska se ravintolan tekemä pihvi on kuiva ja ylikypsä!!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1293299
- 1091331
Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä
"Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht2671285Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa
Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.651116Kalateltta fiasko
Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr151062Nainen voi rakastaa
Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt791061IS Viikonloppu 20.-21.7.2024
Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku57989- 30976
Ikävöimäsi henkilön ikä
Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie42944- 46854