Mikä kumma, Landmann grillin polttimet

Paljon Grillannut.

Heikkoja ovat Landmanin valurautaiset polttimot. Grillin ulko-osat ovat ruostumatonta jne. mutta polttimot eivät tahdo yhtä kesää kestää. Itselläni on malli 00553, polttimoita on vaikea saada kun eivät kuulemma ehdi tarpeeksi tuoda maahan. Lisäksi ovat mielestäni aika kalliita kun maksavat n. 35€/ kpl. ja omassa mallissani on kuitenkin kolme poltinta.

Muuten kyllä toimiva laite, mutta harmittaa kun kaksi vuotta vanhaan vehkeeseen saa hankkia jo kolmannet polttimot.

Onko muilla vastaavia kokemuksia vai oletteko ratkaisseet asia toisin?

13

14839

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtoehtona

      Ostin Landmannin 3-4 vuotta sitten. Grilli on ruostumatonta terästä ja polttimet haponkestävää terästä. Hyvin on toiminut, eikä minkään osan vaihtaminen (pyöriä lukuun ottamatta) ole ajankohtaista.
      Talven jälkeen käytin grillin puhdistamiseen 4 purkkia K2r ainetta ja painepesuria. Puhdasta tuli ja grilli on kuin melkein uusi.

      Weberissä on teräksiset polttimet. En tiedä, ovatko happoterästä vai ruostumatonta, mutta polttimet eivät näytä väsymisen merkkejä.

      Weberin takuu koskee kaikkia grillin osia, myös polttimia - eikö Landmanissa ole takuuta? Luulisi että polttimet jotka eivät kestä vuottakaan kuuluisi takuun piiriin.

      Tässä on hyvä muistaa että jokaisella vaihdetulla osalla on uusi takuu, eli valmistaja ei pääse pinteestä jos kyseessä on valmistusvika. Monesti valmistaja vaihtaa kertaalleen rikkoutuneen osan, eikä suostu hevin vaihtamaan sitä uudelleen vedoten koko laitteen ikään. Suomen lain mukaan uuden osan on kestettävä koko takuuajan vaihdon jälkeen.
      Kokemusta asiasta on seitsemän espressokeittimen verran. Seitsemäs keitin oli muutettu tehtaan puolesta ja se toimii hienosti jo kuudetta vuotta. Ennen sitä kuusi kappaletta meni vaihtoon valmistusvirheen takia. Joka kerta myyjäliike vetosi kahden vuoden takuun loppumiseen, ja joka kerta tuli uusi laite, sillä yksikään vaihdetuista ei kestänyt kahta vuotta.

    • Koivuniemen Herra

      Itelläni on noin 5 vuotta vanha Landman ja polttimet alkaa olla aika lopussa. Aikamoista jos hinta liikkuu 35€/kpl = 105€ aika kallista! Grilli on ollut aina sateelta suojattuna ja siitä huolimatta polttimet ruostuu ihan urakalla ja ruostetta irtoaa isoina liuskoina.
      Ekana kesänä grillistä halkesi rei'itetty aluslevy tms. ja maahantuojalta luvattiin ottaa yhteyttä heti kun niitä saapuu maahan...ei oo kuulunu, mutta eivätpä sanoneet minä vuonna niitä tulee...:)

    • grillirassari

      Polttimet ovat noissa se heikoin lenkki. Kannattaa ennen talvisäilöön laittoa irroittaa polttimet, käydä teräsharjalla läpi, rasvata ne (siis polttimet :D) ja säilyttää sisällä (kuten myös ritilät ja parillat). Runko sitten johonkin pihavarastoon palelemaan talveksi. Polttimien reikien rassaaminen rautalangalla antaa myös kummasti eloa elähtäneeseen polttimeen. Vie toki aikaa ja on v-mäistä hommaa.

      Noista 3-polttimen perus-Landmanneista (00553 kaiketti...) on nyt kokemusta 6-7 vuoden ajalta mökkikäytössä. Toinen grilli nyt menossa, joka alkaa olemaan aika loppu myöskin. Sijoitus paikkana saaristo ja suolainen meri-ilmasto, joka on myrkkyä valuraudalle, jollei laitteista pidä huolta. Kotona takapihallakin yksi, mutta sillä vasta toinen käyttövuosi menossa... Jahka siitä aika jättää parin vuoden kuluttua, niin täytynee sijoittaa suurempi läjä euroja ja hankkia huoltovapaampi grilli.

      • MAYBEeeee

        ohan sillä 25v TAKUU...!!??


    • Landmann 12276

      Bauhaussista löysin Kingstone merkkiset "yleis" polttimet. Ovat valurautaa ja ihan yks yhteen Landmannin alkuperäisten kanssa. 29,90 kahden kappaleen paketti.
      Paketissa kyllä luki muita merkkejä mutta vertailin liikkeessä ja niinpä vaan lipsahti paikalle ja pelittää!
      Pohjapelti hapertu 7 vuoden jälkeen mutta sanoivat maahantuojalta että folio ja hiekkaa päälle niin kestä pelti ikuisesti..

    • Grillisti 00553

      Kiitos, oli todella hyvä neuvo nuo Kingstone polttimet. Maksoivat Bauhaussissa tänään 24,90e/pari ja sopivat heittämällä paikoilleen.

    • teepo1

      HEI. Ostin 2 kk sitten landmann 21736 mallin ja kun kotona avasin paketin ja aloin kasaamaan ,petyin suuresti kokonaisuuteen. Lämmitysritilää ei ollut ollenkaan mukana, vaikka se paketin kuvan mukaan oli kyllä paikoillaan.Soitin asiakaspalveluun ja kysyin, että saako tuota kyseistä ritilää lisävarusteena? Vastaus oli tyly, ei saa , eikä sitä edes valmisteta. Osta halppis versio ,,,
      Kysyin syytä, että miksi siinä on sitten kuitenkin tuota ritilää varten reiät kyljissä, oli vastaus todellakin lapsellinen ja heikko.
      Ei ole kannattavaa alkaa valmistamaan noita ,kun grilli itse on halpa, edullinen ja toiseksi monet asiakkaat eivät muka halua, että tuo ritilä olis mukana.
      Sanoin suoraan, että eikö muka kannata 10-15 € ritilää laittaa grilliin mukaan jo automaattisesti, kuin ,että asiakas joutuu sen jostain hemmetin kuusesta kyyhäämään ja teetättämään erikseen? Sille se vasta hintaa tulee.Kun ensin selvität, kuka alkaa niitä tekemään.
      Löin suorana sanottuna luurin korvaan ja aloin etsimään sopivaa ritilää. Ostin ensin pari sellaista,jotka oli 2 cm molemmin puolin liian pitkiä. Leikata aioin,vaan se kuulemma ruostuu niistä kohdin,koska ritilät on pinnoitettuja. Sitten se vain sattui silmään, Bauhaussissa, Grillstar Dallas merrkinen grilli, mitoin siitä ritilää ja kas kummaa, se passasi täydellisesti minun grilliin. Soitin valmistajalle ja asia hoitui välittömästi. Tilasin kaksi kappaletta heti ja paketti tuli jo 2 pv sisällä.
      Ja sinnehän se istui kuin valetu. Nyt on mukavaa paistaa makkaraa kun on oikea ritilä paikoillaan.

      Joten nyt saa Landmann asiakaspalvelu ja tuotekehitys alkaa miettimään vakavasti, mitä sitä vastataan asiakkaalle ja mihin sitä kannattaa panostaa.
      Menettivät takuulla minusta seuraavan saman merkkisen grillin ostajan tällä seisomalla. Enkä suosittele muillekaan tuon merkin ostamista,koska ei siihen saa mitään varaosiakaan. EI KANNATA MUKA!
      Kun katselee noita muita merkkejä, on jopa helvempiakin malleja ja merkkejä ja niissä on jokaisessa ritilät mukana.Miksi ei tässä??
      Landmann menettti asiakkaan ja rahat ritilästä kilpailijalle.
      Joten ilmoitan kaikille,joilta puuttuu tuo ritilä, Grillstar Dallas merkkisen grillin ritilä sopii tuohon.
      Eikä maksa hunajaa.
      Selittivät jopa sellaistakin, että grillin hinta nousee liian korkeaksi, jos aletaan erikseen valmistamaan siihen ritilöitä. Jos kilpailijalta saa kyseisen ritilän 10 e kappale ja grillin hinta nousis saman verran, takaan ja vannon, että ei se ainakaan karsi asiakasta vielä, jos grilli maksoi ilman ritilää 225 €. Olisin takuulla antanut 235 ja 250 € jos paketissa olis ollut kaikki!Nyt ei tarvitse alkaa vaivautumaan Landmannin siihen, koska kilpalijalta saa kyseiseen malliin sopivan ritilän, ei mene rahat valmistuskustannuksiin.
      Vaan onhan se varmaan ylpeydestä kiinni alkaa tilaamaan kilpalijalta omaan tuotemerkkiin erikseen varaosia.HEH HEH!
      En suosittele merkkiä, palvelun ja paska selityksien takia,huonojen sellaisien. Ja koska ei saa edes varaosiakaan .Muuten olen tyytyväinen toistaiseksi grilliin, mut tuo pelkästään riitti, että seuraavaa en osta tuota mallia ja merkkiä. Se on FAKTA!

      • rilllaaaaja

        No nyt ryssit, kyseessä on ilmiselvästi ollut virheellinen tuote josta jostain syystä on jäänyt ritilä pois.
        Ei sun olis lainkaan pitänyt soittaa tuonne ja vaatia "lisävarusteena" osaa jonka pitäisi kuulua pakettiin, oikea menettelytapa olis ollut ottaa yhteyttä grillin myyneeseen tahoon.

        Näinköhän noi tuolla asiakaspalvelussa edes on ymmärtäneet mikä sun asiasi oli... eli virheellinen tuote.


      • Valmistaja oli?

        Ja kukahan oli se Grillstar grillin valmistaja, jolta ritilöitä tilasit?


    • jessu

      Kyllä nämä landmannin grillit ovat ihan roskaa. Kiinalaisia viritelmiä missä suunnitteluvirheitä mutta hintaa on niinkuin laatutuotteella. Ei näitä grillaamista varten kannata ostaa. Koristeeksi voi ostaa, jos ei ole rahalle parempaa käyttöä.

    • valte

      äl sie puhu roskaa! kyl mein lindemanni osaa rillejä tehdä!

    • Poltinta vaelle

      Tietääkö kukaan käykö LANDMAN Modell 12305 muu kuin alkuperäinen polti?
      Kaikki pelittää hyvin nappi sytys ja sivulevy, poltin on ihan hapero H mallin poltin on kyseessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe