Kakusta tulee aina niin mureaa että se hajoaa käsiin. Missä vika? Entä pitäisikö odottaa että kakku jäähtyy kokonaan ennen kuin sitä kumoaa? Meni kakku ihan pilalle... :(
Tiikerikakun
17
6581
Vastaukset
- käyttämäsi reseptin
Tiikerikakkuhan on aika yksinkertainen kakkutaikina, osa siitä kaakaolla 'jatkettuna'. Kovin tiivishän se ei olekaan, mutta tietysti käsissä pitäisi kestää. Vaikea sanoa mikä sinulla mahdollisesti menee pieleen, kerro toki myös paistoaika ja -lämpötila.
- resepti
200g margariinia
2 ½ dl sokeria
nämä vaahdotetaan
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni? - tuo näyttää
resepti kirjoitti:
200g margariinia
2 ½ dl sokeria
nämä vaahdotetaan
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?Paistoaika ja -lämpötila ovat sitä mitä pitääkin, tikullahan sen testaa, että on sisältäkin kypsä. Jos reseptissä jotain kokeilisi muuttaa (kaakaojauhe varmaan vain unohtui), niin yksi kananmuna lisää ja/tai nestettä hieman vähemmäksi. Useissa ohjeissa nestettä laitetaan kaakaojauholliseen kolmasosaan taikinassa enemmän kuin vaaleaan osaan (esim. puolet koko taikinaan ja jaettua loput kaakaojauholliseen osaan).
- tämmöösellä ohjeella:
resepti kirjoitti:
200g margariinia
2 ½ dl sokeria
nämä vaahdotetaan
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?200g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.
175 astetta ja n. 50 min
Tää on YLIHYVÄ ohje! - ....
resepti kirjoitti:
200g margariinia
2 ½ dl sokeria
nämä vaahdotetaan
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?En nyt kävellyt yläkertaan keittokirjaa hakemaan, mutta muistaisin, ettei ohjeessa mainita maitoa lainkaan. Kuitenkin laitan sitä, ehkä 1 rkl tai vähemmän siihen osaan, johon tulee kaakao, koska kaakaossa on oksaalihappoa, ja se tarvitsee maitoa. Välillä mullakin kakku onnistuu hyvin, joskus ei nouse kunnolla, tai nousee liikaa ja repeilee - joo, johtuu liiasta jauhojen määrästä. Yleensä kumoan kakun heti paistettuani, saatan huuhdella vuoan, ja laittaa sen kakun päälle takaisin, kun kakku on vähän jäähtynyt. Yleensä annan sen jäähtyä ilman vuokaa. Leikkaan kakkua vasta kun on on selvästi jäähtynyttä.
- Aina onnistunut
tämmöösellä ohjeella: kirjoitti:
200g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.
175 astetta ja n. 50 min
Tää on YLIHYVÄ ohje!Joo, minulla on just sama ohje ja aina on onnistunut hyvin. Olen maistanut monella ohjeella tehtyjä, mutta tämä on paras.
- viira
resepti kirjoitti:
200g margariinia
2 ½ dl sokeria
nämä vaahdotetaan
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?kokeile vispata voi ja sokeri ensin vaahdoksi ja sit vasta kanamunat ja jauhot
resepti kirjoitti:
200g margariinia
2 ½ dl sokeria
nämä vaahdotetaan
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?älä kumoa heti tai riipuu ihan susta miten oot pohjan tehnyt.ensiks pohja työ sit loput.moh.
tämmöösellä ohjeella: kirjoitti:
200g rasvaa
2 dl sokeria
3 munaa
3dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.
175 astetta ja n. 50 min
Tää on YLIHYVÄ ohje!täytyy testaa mut saaks käyttää kermaa missään vaihees muuta ku lopus vaahtona pääle tai jotain tollast.
- kotikokki2
.... kirjoitti:
En nyt kävellyt yläkertaan keittokirjaa hakemaan, mutta muistaisin, ettei ohjeessa mainita maitoa lainkaan. Kuitenkin laitan sitä, ehkä 1 rkl tai vähemmän siihen osaan, johon tulee kaakao, koska kaakaossa on oksaalihappoa, ja se tarvitsee maitoa. Välillä mullakin kakku onnistuu hyvin, joskus ei nouse kunnolla, tai nousee liikaa ja repeilee - joo, johtuu liiasta jauhojen määrästä. Yleensä kumoan kakun heti paistettuani, saatan huuhdella vuoan, ja laittaa sen kakun päälle takaisin, kun kakku on vähän jäähtynyt. Yleensä annan sen jäähtyä ilman vuokaa. Leikkaan kakkua vasta kun on on selvästi jäähtynyttä.
Maitoa tai kermaa tarvitaan kaakao-osuuteen siksi, että kuiva-aineen määrä olisi molemmissa taikinan osissa sama suhteessa muihin aineisiin. Kaakaojauhehan tiivistää eli paksuntaa taikinaa, jolloin se painavampana helposti painuu vaalean osuuden läpi pohjaan asti. Näin opetti minua äitini, joka oli alan ammattilainen.
Molempien taikinaosuuksien samanlainen vahvuus nostaa kakun paistuessaan tasaisesti.
"tämmöösellä ohjeella" laittoi ohjeen, joka on identtinen omani kanssa. YLIHYVÄ kakku tosiaan, jota äitini leipoi joka sunnuntaiksi jo yli kuusikymmentä vuotta sitten.
- Jussi1924
Osta Laitilan leivän tiikerikakku, on kuin kotona tehty.
- AnneK.
Olen tehnyt kuivakakkua ja lisännyt siihen mangososetta, tai joku muu Pilttipurkki, kakkuvuoka pitää korppujauhoitta. Käytän myös juokseva sunnuntai margariinia.
- leipurihiivajapulla
AnneK. kirjoitti:
Olen tehnyt kuivakakkua ja lisännyt siihen mangososetta, tai joku muu Pilttipurkki, kakkuvuoka pitää korppujauhoitta. Käytän myös juokseva sunnuntai margariinia.
Meillä käytetään perunajauhoja, mutta ne voi enemmänkin mureuttaa kakkua ja silti lähtee aina hyvin irti hyvin voidellusta vuoasta, jossa on myös korppujauhoja.
Ohje löytyy http://tiikerikakku.fi
resepti
- mmaijuliia
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kerma tai maito
1-2 rkl kaakaojauhe
vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa vielä hetki.
Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan samoin kuin kerma tai maito.
Erottele taikinasta osa johon haluat kaakaojauheen sekoittaa ja lopun osaatkin.
175 astetta n. 1 tunti. Älä kumoa heti uunista otettaessa vaan n. 10 min kuluttua. - Anonyymi
Vanha ketju, mutta itselläkin tämä ongelma. Kaikki on tehty ohjeen mukaan, tarkasti mitaten, uunin lämpö ohjeen mukaan, jne. En kumoa enkä leikkaa kuumana.
Kokeilin paistaa lyhyemmän aikaa, kakku mureni silti.
Kokeilin laittaa 0,5 dl vähemmän jauhoja, kakku mureni silti.
Kokeilin lisätä joukkoon yhden banaanin, kakku mureni silti. (eikä maistu tiikerille)
Kokeilin laittaa 2 rkl perunajauhoja joukkoon, mureni silti.
Kokeilin laskea uunin lämpöä vähän, kakku mureni silti.
Kokeilin laittaa loppuvaiheessa leivinpaperin kakun päälle, se esti vain pinnan tummumisen, muttta kakku mureni silti.
Kokeilin pitää pakastimessa pari päivää ja kakku mureni siltikin !
Kokeilin myös tehdä valmiista jauhoseoksesta kakun, johon piti lisätä vain öljyä ja vettä, kaikki tein ohjeen mukaan. Tuli taas mureneva kakku!
En sekoita liikaa enkä liian vähän taikinaa.
En keksi mitä vielä tekisin, että tulisi sileä, leikattava kakku.
Ikivanhalla reseptillä kokeilin; 200g rasvaa, 2 dl sokeria, 3 munaa, 3 dl jauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 3 rkl kaakaojauhoja, 3 rkl maitoa.
Pitää vielä kokeilla tuota reseptiä, missä on enemmän jauhoja ja kermaa. Jos ei sekään onnistu, ostan uuden vuoan.- Anonyymi
Minä jätin sokerin kokonaan pois ja käytin sen tilalla steviaa. Raita kaakaosta ja sokerittomasta suklaasta pilkottuja paloja. Hyvää tuli, En yhtään enempää nestettä laittanut raita osaan.
- Anonyymi
Kaupan vegaanikakku ihmeen hyvää ja sopivan kosteaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12671Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511228Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491125- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206939Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13855- 72845
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297845- 39822