Tiikerikakun

onnistuminen??

Kakusta tulee aina niin mureaa että se hajoaa käsiin. Missä vika? Entä pitäisikö odottaa että kakku jäähtyy kokonaan ennen kuin sitä kumoaa? Meni kakku ihan pilalle... :(

17

6005

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käyttämäsi reseptin

      Tiikerikakkuhan on aika yksinkertainen kakkutaikina, osa siitä kaakaolla 'jatkettuna'. Kovin tiivishän se ei olekaan, mutta tietysti käsissä pitäisi kestää. Vaikea sanoa mikä sinulla mahdollisesti menee pieleen, kerro toki myös paistoaika ja -lämpötila.

      • resepti

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?


      • tuo näyttää
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        Paistoaika ja -lämpötila ovat sitä mitä pitääkin, tikullahan sen testaa, että on sisältäkin kypsä. Jos reseptissä jotain kokeilisi muuttaa (kaakaojauhe varmaan vain unohtui), niin yksi kananmuna lisää ja/tai nestettä hieman vähemmäksi. Useissa ohjeissa nestettä laitetaan kaakaojauholliseen kolmasosaan taikinassa enemmän kuin vaaleaan osaan (esim. puolet koko taikinaan ja jaettua loput kaakaojauholliseen osaan).


      • tämmöösellä ohjeella:
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        200g rasvaa
        2 dl sokeria
        3 munaa
        3dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria

        Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
        Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.

        175 astetta ja n. 50 min

        Tää on YLIHYVÄ ohje!


      • ....
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        En nyt kävellyt yläkertaan keittokirjaa hakemaan, mutta muistaisin, ettei ohjeessa mainita maitoa lainkaan. Kuitenkin laitan sitä, ehkä 1 rkl tai vähemmän siihen osaan, johon tulee kaakao, koska kaakaossa on oksaalihappoa, ja se tarvitsee maitoa. Välillä mullakin kakku onnistuu hyvin, joskus ei nouse kunnolla, tai nousee liikaa ja repeilee - joo, johtuu liiasta jauhojen määrästä. Yleensä kumoan kakun heti paistettuani, saatan huuhdella vuoan, ja laittaa sen kakun päälle takaisin, kun kakku on vähän jäähtynyt. Yleensä annan sen jäähtyä ilman vuokaa. Leikkaan kakkua vasta kun on on selvästi jäähtynyttä.


      • Aina onnistunut
        tämmöösellä ohjeella: kirjoitti:

        200g rasvaa
        2 dl sokeria
        3 munaa
        3dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria

        Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
        Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.

        175 astetta ja n. 50 min

        Tää on YLIHYVÄ ohje!

        Joo, minulla on just sama ohje ja aina on onnistunut hyvin. Olen maistanut monella ohjeella tehtyjä, mutta tämä on paras.


      • viira
        resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        kokeile vispata voi ja sokeri ensin vaahdoksi ja sit vasta kanamunat ja jauhot


      • resepti kirjoitti:

        200g margariinia
        2 ½ dl sokeria

        nämä vaahdotetaan

        3 munaa
        4dl vehnäjauhoja
        1dl maitoa
        2tl vaniljasokeria
        1tl leivinjauhetta

        olen sekoittanut jauhot keskenään ennen taikinaan sekoittamista. Osaan taikinasta kaakaojauhetta ja paistanut 175C noin tunnin.
        Taikina tekovaiheessa vaikuttanut ihan ok, mutta ilmeisesti ei sitten ole kuitenkaan kun kakku hajoaa leikatessa.
        Entäs kumoamisvaiheessa, pitäisikö kumota heti vai odottaa kuinka kauan? Mikähän tässä ohjeessa on vikana vai eikö kakku vain onnistu käsissäni?

        älä kumoa heti tai riipuu ihan susta miten oot pohjan tehnyt.ensiks pohja työ sit loput.moh.


      • tämmöösellä ohjeella: kirjoitti:

        200g rasvaa
        2 dl sokeria
        3 munaa
        3dl vehnäjauhoja
        2 tl leivinjauhetta
        2 tl vaniljasokeria

        Rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen.
        Ota taikinasta kolmasosa toiseen kulhoon ja lisää siihen siivilän läpi 3 rkl kaakaojauhetta 3 rkl maitoa/kermaa.

        175 astetta ja n. 50 min

        Tää on YLIHYVÄ ohje!

        täytyy testaa mut saaks käyttää kermaa missään vaihees muuta ku lopus vaahtona pääle tai jotain tollast.


      • kotikokki2
        .... kirjoitti:

        En nyt kävellyt yläkertaan keittokirjaa hakemaan, mutta muistaisin, ettei ohjeessa mainita maitoa lainkaan. Kuitenkin laitan sitä, ehkä 1 rkl tai vähemmän siihen osaan, johon tulee kaakao, koska kaakaossa on oksaalihappoa, ja se tarvitsee maitoa. Välillä mullakin kakku onnistuu hyvin, joskus ei nouse kunnolla, tai nousee liikaa ja repeilee - joo, johtuu liiasta jauhojen määrästä. Yleensä kumoan kakun heti paistettuani, saatan huuhdella vuoan, ja laittaa sen kakun päälle takaisin, kun kakku on vähän jäähtynyt. Yleensä annan sen jäähtyä ilman vuokaa. Leikkaan kakkua vasta kun on on selvästi jäähtynyttä.

        Maitoa tai kermaa tarvitaan kaakao-osuuteen siksi, että kuiva-aineen määrä olisi molemmissa taikinan osissa sama suhteessa muihin aineisiin. Kaakaojauhehan tiivistää eli paksuntaa taikinaa, jolloin se painavampana helposti painuu vaalean osuuden läpi pohjaan asti. Näin opetti minua äitini, joka oli alan ammattilainen.
        Molempien taikinaosuuksien samanlainen vahvuus nostaa kakun paistuessaan tasaisesti.

        "tämmöösellä ohjeella" laittoi ohjeen, joka on identtinen omani kanssa. YLIHYVÄ kakku tosiaan, jota äitini leipoi joka sunnuntaiksi jo yli kuusikymmentä vuotta sitten.


    • Jussi1924

      Osta Laitilan leivän tiikerikakku, on kuin kotona tehty.

      • AnneK.

        Olen tehnyt kuivakakkua ja lisännyt siihen mangososetta, tai joku muu Pilttipurkki, kakkuvuoka pitää korppujauhoitta. Käytän myös juokseva sunnuntai margariinia.


      • leipurihiivajapulla
        AnneK. kirjoitti:

        Olen tehnyt kuivakakkua ja lisännyt siihen mangososetta, tai joku muu Pilttipurkki, kakkuvuoka pitää korppujauhoitta. Käytän myös juokseva sunnuntai margariinia.

        Meillä käytetään perunajauhoja, mutta ne voi enemmänkin mureuttaa kakkua ja silti lähtee aina hyvin irti hyvin voidellusta vuoasta, jossa on myös korppujauhoja.

        Ohje löytyy http://tiikerikakku.fi
        resepti


    • mmaijuliia

      200 g voita
      3 dl sokeria
      3 munaa
      4 dl vehnäjauhoja
      2 tl leivinjauhetta
      1 dl kerma tai maito
      1-2 rkl kaakaojauhe
      vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa taikinaa vielä hetki.
      Yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää ne taikinaan samoin kuin kerma tai maito.
      Erottele taikinasta osa johon haluat kaakaojauheen sekoittaa ja lopun osaatkin.
      175 astetta n. 1 tunti. Älä kumoa heti uunista otettaessa vaan n. 10 min kuluttua.

    • Anonyymi

      Vanha ketju, mutta itselläkin tämä ongelma. Kaikki on tehty ohjeen mukaan, tarkasti mitaten, uunin lämpö ohjeen mukaan, jne. En kumoa enkä leikkaa kuumana.
      Kokeilin paistaa lyhyemmän aikaa, kakku mureni silti.
      Kokeilin laittaa 0,5 dl vähemmän jauhoja, kakku mureni silti.
      Kokeilin lisätä joukkoon yhden banaanin, kakku mureni silti. (eikä maistu tiikerille)
      Kokeilin laittaa 2 rkl perunajauhoja joukkoon, mureni silti.
      Kokeilin laskea uunin lämpöä vähän, kakku mureni silti.
      Kokeilin laittaa loppuvaiheessa leivinpaperin kakun päälle, se esti vain pinnan tummumisen, muttta kakku mureni silti.
      Kokeilin pitää pakastimessa pari päivää ja kakku mureni siltikin !
      Kokeilin myös tehdä valmiista jauhoseoksesta kakun, johon piti lisätä vain öljyä ja vettä, kaikki tein ohjeen mukaan. Tuli taas mureneva kakku!
      En sekoita liikaa enkä liian vähän taikinaa.
      En keksi mitä vielä tekisin, että tulisi sileä, leikattava kakku.
      Ikivanhalla reseptillä kokeilin; 200g rasvaa, 2 dl sokeria, 3 munaa, 3 dl jauhoja, 2 tl leivinjauhetta, 2 tl vaniljasokeria, 3 rkl kaakaojauhoja, 3 rkl maitoa.
      Pitää vielä kokeilla tuota reseptiä, missä on enemmän jauhoja ja kermaa. Jos ei sekään onnistu, ostan uuden vuoan.

      • Anonyymi

        Minä jätin sokerin kokonaan pois ja käytin sen tilalla steviaa. Raita kaakaosta ja sokerittomasta suklaasta pilkottuja paloja. Hyvää tuli, En yhtään enempää nestettä laittanut raita osaan.


    • Anonyymi

      Kaupan vegaanikakku ihmeen hyvää ja sopivan kosteaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 195
      2659
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      223
      2484
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2312
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      190
      1804
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1308
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1243
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1225
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe