teen siis perunamuusin ihan normaalisti: sähkövatkaimella muusaan perunat, lisään maitoa ja suolaa. ihmettelen suuresti, että MIKSI aina joskus, oisko kerran kymmenessä muusintekokerrassa, muusi menee yhtäkkiä liisterimäiseksi ja ällöttäväksi??!! mistä tämä johtuu?! en käsitä mitä olisin tehnyt erilailla silloin, kun se muuttui liisteriksi!!
miksi perunasose menee joskus liisteriksi ilman syytä???!
8
3221
Vastaukset
- Pottulajikkeesi
Teetkö joka kerran muusin saman sortin perunasta?
Jauhoisempi peruna, parempi muusi. Kovamaltoinen peruna liistraa helposti.
Uuusi peruna, paras liisterimuusi, olipa lajike mikä hyvänsä. - vaikuttaa
Kuin myös se tekniikka, jolla perunan survot. Mitä enemmän sitä vatkaat, sen enemmän liisteröityy, helpoiten onnistuu (liisteröitymättä) tuollaisella perunasurvimella: http://www.vapaa-aika.com/images/T182179.jpg
- ....
Teen perunan aina perinteisellä metallisella survimella, en koskaan sähkövatkaimella. Käytän myös jauhoisia perunoita, tai yleislaaduista van Goghia, joka on tarpeeksi jauhoinen sopiakseen muusiin. Rosamundakin käy, mutta mielestäni se ei ole tarpeeksi maukasta muusiin, sopii paremmin uuniperunaksi, jossa täyte antaa lisää makua.
Survon ensin keitetyt perunat kunnolla, lisään suolan, sitten kuumennettu maito, laitan aina kuumaa - en koskaan kylmää maitoa. Viimeiseksi voita ei-niin-kohtuullinen-nokare. - Solukalvopettää
Van goghin käyttäjien kommenteista päätellen se on muita vastaavia lajikkeita herkempi liisteröitymään. Siinä on ilmeisesti heikompi solurakenne mikä joissakin tilanteissa pettää ja aiheuttaa liisteröitymisen. Solurakenteen pettämistä voi aiheuttaa pidentynyt keittoaika ja rankempi soseuttaminen. Ehkä van goghia ei pitäisi survoa niin "kunnolla", vaan hiukan varoen.
Kerran kokeilin surauttaa koneella ja liisteriksi meni. Taitaa olla liian tehokas?Käytän siis aina perinteistä metallista käsisurvinta.
- liisteriä
Vastaus on tässä: "sähkövatkaimella muusaan perunat"
- aikamontamuussia
Perunassa on tärkkelystä todella paljon, joten sitä ei pidä vatkata kuin hyvin hyhyen ajan. Paras perunamuussi tulee survomalla ja aivan lopuksi käsin vispilällä muutaman kierros (lämmintä maitoa, voita ja suolaa)
- muusiruoka
Te jotka ette käytä sähkövatkainta (tai käsi-), niin tuleeko siitä muusista kuohkeaa? Saako ne ihan kaikki kokkareet sitten myös pois? Minusta muusi on auttamattomasti pilalla, jos siellä on yhtään kokkaretta, loppuu syöminen siihen. Mä olen aina käyttänyt sähkövatkainta, eikä ole ikinä mennyt liisteriksi. Ilmeisesti on kyse siitä, kuinka kauan vatkaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 231525
Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus
Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha151344Minun oma kaivattuni
Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka611321Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!
Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.301267Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?
Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?331238Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024
Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne141146Tervehdys!
Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot641106Sakarjan kirjan 6. luku
Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se81096Elia tulee vielä
Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan351084Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61072