teen siis perunamuusin ihan normaalisti: sähkövatkaimella muusaan perunat, lisään maitoa ja suolaa. ihmettelen suuresti, että MIKSI aina joskus, oisko kerran kymmenessä muusintekokerrassa, muusi menee yhtäkkiä liisterimäiseksi ja ällöttäväksi??!! mistä tämä johtuu?! en käsitä mitä olisin tehnyt erilailla silloin, kun se muuttui liisteriksi!!
miksi perunasose menee joskus liisteriksi ilman syytä???!
8
3818
Vastaukset
- Pottulajikkeesi
Teetkö joka kerran muusin saman sortin perunasta?
Jauhoisempi peruna, parempi muusi. Kovamaltoinen peruna liistraa helposti.
Uuusi peruna, paras liisterimuusi, olipa lajike mikä hyvänsä. - vaikuttaa
Kuin myös se tekniikka, jolla perunan survot. Mitä enemmän sitä vatkaat, sen enemmän liisteröityy, helpoiten onnistuu (liisteröitymättä) tuollaisella perunasurvimella: http://www.vapaa-aika.com/images/T182179.jpg
- ....
Teen perunan aina perinteisellä metallisella survimella, en koskaan sähkövatkaimella. Käytän myös jauhoisia perunoita, tai yleislaaduista van Goghia, joka on tarpeeksi jauhoinen sopiakseen muusiin. Rosamundakin käy, mutta mielestäni se ei ole tarpeeksi maukasta muusiin, sopii paremmin uuniperunaksi, jossa täyte antaa lisää makua.
Survon ensin keitetyt perunat kunnolla, lisään suolan, sitten kuumennettu maito, laitan aina kuumaa - en koskaan kylmää maitoa. Viimeiseksi voita ei-niin-kohtuullinen-nokare. - Solukalvopettää
Van goghin käyttäjien kommenteista päätellen se on muita vastaavia lajikkeita herkempi liisteröitymään. Siinä on ilmeisesti heikompi solurakenne mikä joissakin tilanteissa pettää ja aiheuttaa liisteröitymisen. Solurakenteen pettämistä voi aiheuttaa pidentynyt keittoaika ja rankempi soseuttaminen. Ehkä van goghia ei pitäisi survoa niin "kunnolla", vaan hiukan varoen.
Kerran kokeilin surauttaa koneella ja liisteriksi meni. Taitaa olla liian tehokas?Käytän siis aina perinteistä metallista käsisurvinta.
- liisteriä
Vastaus on tässä: "sähkövatkaimella muusaan perunat"
- aikamontamuussia
Perunassa on tärkkelystä todella paljon, joten sitä ei pidä vatkata kuin hyvin hyhyen ajan. Paras perunamuussi tulee survomalla ja aivan lopuksi käsin vispilällä muutaman kierros (lämmintä maitoa, voita ja suolaa)
- muusiruoka
Te jotka ette käytä sähkövatkainta (tai käsi-), niin tuleeko siitä muusista kuohkeaa? Saako ne ihan kaikki kokkareet sitten myös pois? Minusta muusi on auttamattomasti pilalla, jos siellä on yhtään kokkaretta, loppuu syöminen siihen. Mä olen aina käyttänyt sähkövatkainta, eikä ole ikinä mennyt liisteriksi. Ilmeisesti on kyse siitä, kuinka kauan vatkaa?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1063148Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2361969Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois611879- 1361849
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641362- 961245
- 611165
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻841164- 591147
- 68997