löysin reseptin jossa sanottiin että sulata suklaaa, anna jäähtyä ja sekoita kermavaahtoon.. mutta aina kun minä sulatan suklaan nii se menee kovaksi heti jos sen jättää vähäksikkään ajaksi jäähtymään :o
jos joku tietää miten se suklaa tämmösessä tapauksessa pitäisi sulattaa niin kertokaa ihmeessä! pitääkö sekaan sekoittaa jotakin?
Kiitos avustanne :)
Sulata suklaa oikein? help me :S
8
2504
Vastaukset
- murmeli-
Vesihauteessa sulatus kuullostaa vaikealta mutta on helppoa:
Paloittele suklaa teräskulhoon. Laita kattilaan vähän vettä, ihan muutama sentti pohjalle riittää. Laita kulho kattilan päälle ja kattila hellalle. Kuumetessaan veden höyry sulattaa suklaan. Sekoittele suklaata sulamisen aikana. Kulhon pitää olla sen kokoinen, ettei vesihöyryä pääse kulhoon. Muukin kuin teräskulho käy, kunhan se ei sitten sula vesihöyryssä :)- Duidau
No tuskin se sulatustapa estää sitä kovettumista, kyllä se jäähtyessään kovettuu tälläkin tavalla, vaikka tämä muuten paras tapa onkin. Suklaata ei missään nimessä sulateta mikrossa tai kattilassa itsessään, sehän vain palaa.
Alkuperäiselle kysyjälle:
Muistaakseni jos pistät suklaan sekaan voita niin pitäisi pysyä "juoksevana" - hauteessako
Oikeastaan suklaa sulaa ihan hyvin veden alettua kiehua, jolloin kattilan voi ottaa levyltä ja antaa suklaan sulaa jälkilämmöissä. Näin se ei vahingossakaan pala ja muutu kitkeräksi. Sekaan voi siis myös sekoittaa aromiaineksia kuten appelsiininkuorta, vaniljaa tai muuta, mutta mitään ei ole pakko lisätä siihen. Se pysyy juoksevana noin reilu 30-asteisena, joten sen sekoittaa samanlämpöisiin aineksiin aivan huoletta - kuten toisaalla olen ohjeistanut ihmisiä simppelin suklaavaahdon tekoon.
- kastike
jos ei onnistu, osta valmista suklaakastiketta kaupasta, ja unohda sulattelu.
- heippati__
Hei!
Suklaata ei ole pakko sulattaa niin kauaa, että se lämpeää. Esim. täällä http://tigenkeittio.blogspot.com/2009/12/suklaan-temperointi.html on kerrottu suklaan temperoinnista, jolloin suklaa ei juurikaan lämpene toimenpiteen aikana.
Uskaltaisin sanoa, että 30 asteessa suklaa on jo sulaa (ei mene kauaa, jos mikrossa sulattaa), mutta ei juurikaan lämmintä. Lämmin suklaa saa aikaan kermavaahdon lössääntymisen. - miinuliniinuli
Älä anna jäähtyä, vaan kaada taikinaan heti sulatuksen jälkeen.
Ylimääräisiä rasvoja tai muutakaan ei kannata ruveta lisäilemään ettei kakun koostumus muutu. - liiteri
Puurokattilassa sulatin ja onnistui oikein hyvin. Laitoin suoraan uunista tulleen pohjan päälle ja onnistui hyvin, en laittanut mitään joukkoon. Puurokattila siis alla vesihöyry ja päällisosassa sulatin !Tein siis suklaaneliöitä missä suklaa päällimäisenä !
- juhla pöytään
sukklasta haluan juoksava, kastelisin siihen vaahtokarkkeja, mitenkä teen ?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 262564
Ikuiset kaipaajat
Miksette vaan mene sen kaipauksen kohteen luokse ja puhu sille suoraan? Mitä järkeä on kaipailla jotain puolituttua vuo772416Persut rahoittavat velkarahalla rikkaiden ökyelämää
Minkä vuoksi persut eivät leikkaa rikkailta, joilla on maksukykyä? Tuskinpa tuo persujen käytös saa Suomen kansalta hyv662323Riikka ottaa miljardi euroa EU:n yhteisvelkaa Suomelle
Niin kääntyi irvipersun takki taas, vaikka vaalilupauksissa oli ettei yhteisvelkaa Suomi enää koskaan ota. No nyt otti m232040- 841769
En tiedä ymmärrätkö
Kuinka paljon merkitset mulle. Näet minut minuna etkä silti käännä selkääsi. Tökit jatkuvasti kepillä jäätä ja menit ehk71559Kun ei numeroa
niin en edes voi viestittää, et suunnitelmiin tuli muutos. Ikävä on, ja kasvaa vaan🤍301378Veronmaksajat kustantavat yrittäjien eläkkeitä jo yli 500 miljoonalla
Suomalaista yrittäjää ei kommunistista erota. Aktiivisen "yrittämisen" maksattaa yritystukina yhteiskunnalla, ja vieläpä171273- 41123
Se on siinä
Jami kun vielä loppuu niin Lappajärvellä ei oo yhtään mitään toimintaa.Purkamista piisaa kymmenen vuoden ajalle.Maakunna32957