Paskamarinadit

-----------

Tv:ssä tulee esim. hk:n mainoksia uusista grillilihoista. Jokaisessa mainoksessa grillataan punaisessa paskamarinadissa uitettua lihaa. Sitä samaa sontaa, jota on jo kaikissa muissakin puolivalmiissa lihoissa on valmiina. Lihan maku tai siis se ainoa mauksi kutsuttu tulee siitä paskamarinadista. Maustamatonta lihaa ei löydy oikein mistään, tai jos löytyy niin hinta on lähes puolet korkeampi(vaikka lihapitoisuus olisi lähellä paskamarinadisotkua). Mielestäni tämä on kuluttajan kusetusta ja aliarviointia.

18

1174

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa...

      ..mieltä, mutta kun marinoidut kuulemma myy paremmin. Hävetkää kuluttajat!

      Pahimmillaan ei ole edes vastaavaa marinoimatonta tuotetta. Mihin perustellaan kysyntä, kun tarjontaa ei edes ole. Eli jotain tuotteita on "pakko" ostaa marinoituna. Tästä kuluttajia ei voi syyttää... no ehkä se "Weetabiksi" voi.

    • aina täyttä tavaraa

      Kannattaa katsoa niiden marinoimattomienkin sisältö, jotkin kun on suolattu ja sisällöstä esim. vain 80% on itse lihaa. Vähän absurdia kyllä, tuote on nimeltään esim. broilerin filesuikale ja sisältää 80% broilerin lihaa.

      • Missä sellainen

        Vielä on ja pyytää kauppiaan leikkaamaan lihasta halutun kappaleen, niin käsitykseni mukaan se on 100 prosenttista lihaa, ellei luita ole mukana.
        Älkää ostako valmiiksi pakattua, jos on mahdollisuus valita suoraan tiskiltä.


    • ­oikeassa

      Mutta, mutta...kuitenkin kaupan hyllystä lähtee hävikkiin 2/3 osaa marinoimattomasta lihasta, kun taas marinoidun lihan hävikki on olematon. Tämä kertoo sen että kaikesta huolimatta valtaosa kuluttajista on niin laiskaa tai uusavuttomia etteivät halua itse maustaa lihojansa. Kauppa myy sitä mitä kansa ostaa...marginaaliryhmille ei ole varaa pitää naturellia huvikseen hyllyssä. Tosin voisin itse pitää, mutta olen leikkimielellä ajatellut naturellia vaativille asettaa kilohinnan sellaiseksi ettei tappiota synny, mikä tarkoittaisi sitä että esim. possun sisäfileen kilohinta heiluisi tuolla 21 euron tietämillä ja tämä hinta olisi lähellä kauppiaan nettohintaa kun huomioidaan myös aiheutunut hävikki. Tästä hinnasta ei kauppiaalle jäisi sentin senttiä ja jos normikatteen tuolle haluaisi pyörisi kilohinta jossain 33 euron tietämillä...maksaisitko sinä tämän kilohinnan?

      • nytkin

        Nautaa tai sikaa en ole muutenkaan ostanut pitkään aikaan, mutta broileri ja kalkkuna molemmat nousivat aika selkeästi muun lihan perässä. >12 euroa kilo on minusta liikaa, joten jäänyt sitten nekin hyllyyn. Minulle kelpaisi kyllä ulkomailtakin tuotu marinoimaton, jos vaan hinta olisi edullisempi (liekö sitten liian vaikeaa tuoda pilaantumatta, vai miksi ei ole tarjolla).

        Samoin myös tuore kala on nykyään aikalailla kallista, pakastetiskistä joitain yksittäisiä artikkeleja vielä voi ostaa. Kyllä se on vaan faktaa, että jatkuvasti nouseva ruoan hinta väkisinkin vaikuttaa siihen, mitä ihmiset voivat/haluavat ostaa, sitä mukaa sitten mahdollinen hävikki, jos ei mene kaupaksi.


      • Jos olet kauppias
        nytkin kirjoitti:

        Nautaa tai sikaa en ole muutenkaan ostanut pitkään aikaan, mutta broileri ja kalkkuna molemmat nousivat aika selkeästi muun lihan perässä. >12 euroa kilo on minusta liikaa, joten jäänyt sitten nekin hyllyyn. Minulle kelpaisi kyllä ulkomailtakin tuotu marinoimaton, jos vaan hinta olisi edullisempi (liekö sitten liian vaikeaa tuoda pilaantumatta, vai miksi ei ole tarjolla).

        Samoin myös tuore kala on nykyään aikalailla kallista, pakastetiskistä joitain yksittäisiä artikkeleja vielä voi ostaa. Kyllä se on vaan faktaa, että jatkuvasti nouseva ruoan hinta väkisinkin vaikuttaa siihen, mitä ihmiset voivat/haluavat ostaa, sitä mukaa sitten mahdollinen hävikki, jos ei mene kaupaksi.

        Mietippä vähän kuka oikeasti keksi nuo marnoidut sotkut? Mieti myös sitä, miksi ei pienemmissä myymälöissä ole lihatiskiä, kuten muualla euroopassa. Olisiko se vain pelkkää kauppiaan laiskuutta vai mistä lie johtuu. Onko keskusliikkeiden brändi sellainen ettei se salli pikkukapoille lihatiskiä? Uskoisin uusavuttomienkin ostavan mieluimmin lihamestarin palvelutiskiltä suoraan ja saavan siinä sivussa vielä valmistusohjeetkin. Näin tapahtuu muissa ns. sivistysmaissa, mutta ei vain jostain syystä meillä.
        Tosin kun kuuntelee ja katselee nykyihmisiä, niin ei oikeastaan voi kun todeta että kyllä heille paskakin kelpaa, kunhan sen saa äkkiä valmiiksi pöytään.
        On oikea nautinto käydä esimerkiksi espanjassa kaupassa, isossa tai pienessä, kun siellä palvellaan liha-asioissakin henkilökohtaisesti, eli myyjä paloittelee broilerin haluamallasi tavalla samoin kuin leikkaa pihvit tai muut lihat juuri sinun tahtosi mukaan. Tapahtuuko tätä meillä? Koetappa etsiä siellä noita mönjättyjä riekaleita, joita kuulemma suomen kansa rakastaa (kauppiaiden puheiden perusteella), voi olla että jää löytämättä!


      • Koivuniemen Herra
        Jos olet kauppias kirjoitti:

        Mietippä vähän kuka oikeasti keksi nuo marnoidut sotkut? Mieti myös sitä, miksi ei pienemmissä myymälöissä ole lihatiskiä, kuten muualla euroopassa. Olisiko se vain pelkkää kauppiaan laiskuutta vai mistä lie johtuu. Onko keskusliikkeiden brändi sellainen ettei se salli pikkukapoille lihatiskiä? Uskoisin uusavuttomienkin ostavan mieluimmin lihamestarin palvelutiskiltä suoraan ja saavan siinä sivussa vielä valmistusohjeetkin. Näin tapahtuu muissa ns. sivistysmaissa, mutta ei vain jostain syystä meillä.
        Tosin kun kuuntelee ja katselee nykyihmisiä, niin ei oikeastaan voi kun todeta että kyllä heille paskakin kelpaa, kunhan sen saa äkkiä valmiiksi pöytään.
        On oikea nautinto käydä esimerkiksi espanjassa kaupassa, isossa tai pienessä, kun siellä palvellaan liha-asioissakin henkilökohtaisesti, eli myyjä paloittelee broilerin haluamallasi tavalla samoin kuin leikkaa pihvit tai muut lihat juuri sinun tahtosi mukaan. Tapahtuuko tätä meillä? Koetappa etsiä siellä noita mönjättyjä riekaleita, joita kuulemma suomen kansa rakastaa (kauppiaiden puheiden perusteella), voi olla että jää löytämättä!

        Ei voi kuin ihmetellä, että joku oikeasti haluaa ostaa noita valmiiksimarinoituja lihamössöjä!?
        Itse en osta kuin pakon edessä valmiiksimarinoitua ja sillonkin pyyhin sen pois tai huuhtelen! Katsokaapa mielenkiinnolla minkälaisen määrän lisäaineita ko. lihatuotteet sisältää ja ennen kaikkea älyttömästi natriumglutamaattia (synteettinen aromivahvenne). Puhdas marinoimaton liha ja omavalmiste-marinaadi niin tietää edes suurinpiirtein mitä suuhunsa laittaa eikä maistu teolliselta p***lta!


      • Pasipp
        Koivuniemen Herra kirjoitti:

        Ei voi kuin ihmetellä, että joku oikeasti haluaa ostaa noita valmiiksimarinoituja lihamössöjä!?
        Itse en osta kuin pakon edessä valmiiksimarinoitua ja sillonkin pyyhin sen pois tai huuhtelen! Katsokaapa mielenkiinnolla minkälaisen määrän lisäaineita ko. lihatuotteet sisältää ja ennen kaikkea älyttömästi natriumglutamaattia (synteettinen aromivahvenne). Puhdas marinoimaton liha ja omavalmiste-marinaadi niin tietää edes suurinpiirtein mitä suuhunsa laittaa eikä maistu teolliselta p***lta!

        Sama asia tuli mieleeni, että enpä ole paljon irvokkaampaa mainosta nähnyt kuin tuon HK:n. Luulisi, että siinä vihannesten täyttämässä maalaiskaupassa
        myytäisiin lähellä tuotettua ruokaa mutta, että marinoitua teollista moskaa. Jos mainos olisi Englanninkielinen, voisi se hyvin olla sketsi-insertti
        The Fast Showsta.


    • oikea laitalinkki

      Erehdyin tässä männäpäivänä ostamaan jotain possunlihaa "marinadissa" ensimmäistä kertaa vuosiin, halvalla kun sai. Iso virhe, voi veljet. Alun perin oli ajatus pestä se litku pois lihoista, mutta paistaessa ajattelin että riittää kun kaapii enimmät pois. Paistaessa sen litkun määrä näytti vain kasvavan, johtuen varmaan lihasnesteistä, mutta eipä aikaakaan kun käsittämätön metamorfoosi tapahtui ja oranssi lima muuttui mustaksi mönjäksi. Tuo musta mönjä saa kaiken tarttumaan öljyttyyn teflon-pannuun, eikä meinaa pestessäkään lähteä irti. Kaiken kruunaa käsittämätön paha haju, mikä tuosta "marinadista" lähtee. Puoli vuorokautta tuuletusta ja vieläkin etoo. Saa nähdä tuleeko koko lihoja edes syötyä, ajatuskin siitä että maku vastaa hajua tuo mieleen idean koko lihojen hävittämisestä polttamalla.

      Ilmeisesti tämäkin virhe piti tehdä, että taas muistaa olla ostamatta "marinadilihoja" jatkossa. Ei sitä halvallakaan mitä tahansa sontaa kannata ostaa.

    • Hesarissa..

      ..yleisönosastolla kirjoitus, jossa joku oli törmännyt "tuoreisiin" kotimaisiin maustamattomiin porsaan kyljyksiin joissa oli vain 80% lihaa!! loput 20% oli jotain ihme säilöntäglutamaatteja yms.

      Kyllä täytyy ihmetellä lihatalojen härskiä toimintaa.

      • ­Zombi

        LIHAA 80%. Kyljyksissä kun tuppaa olemaan myös luu ja rasvaa. Jos peruskyljys myytäisiin sinulle 100% lihana, pillahtaisit itkuun siitä että eihän toi luu ja rasva ole lihaa. Juuri näiden saivartelijoiden takia kauppiaat ovat tulleet liiankin varovaisiksi ilmoittelussaan, mutta eipä sekään tunnu olevan hyvä.
        Tuskin kyljyksessä tai missään lihassa on käytetty säilöntäaineita 20% tuotteen painosta, sillä se näkyisi jo tuotteessa. Niin ja mainittakoon vielä että jos kyljys oikeasti myytäisii siten että siitä on luu ja rasva poistettu (100% lihaa) ei se enää olisi kyljys.


      • Silloinhan se
        ­Zombi kirjoitti:

        LIHAA 80%. Kyljyksissä kun tuppaa olemaan myös luu ja rasvaa. Jos peruskyljys myytäisiin sinulle 100% lihana, pillahtaisit itkuun siitä että eihän toi luu ja rasva ole lihaa. Juuri näiden saivartelijoiden takia kauppiaat ovat tulleet liiankin varovaisiksi ilmoittelussaan, mutta eipä sekään tunnu olevan hyvä.
        Tuskin kyljyksessä tai missään lihassa on käytetty säilöntäaineita 20% tuotteen painosta, sillä se näkyisi jo tuotteessa. Niin ja mainittakoon vielä että jos kyljys oikeasti myytäisii siten että siitä on luu ja rasva poistettu (100% lihaa) ei se enää olisi kyljys.

        Olisi viipale ulkofilettä, vai mitä?


      • taaskin...
        ­Zombi kirjoitti:

        LIHAA 80%. Kyljyksissä kun tuppaa olemaan myös luu ja rasvaa. Jos peruskyljys myytäisiin sinulle 100% lihana, pillahtaisit itkuun siitä että eihän toi luu ja rasva ole lihaa. Juuri näiden saivartelijoiden takia kauppiaat ovat tulleet liiankin varovaisiksi ilmoittelussaan, mutta eipä sekään tunnu olevan hyvä.
        Tuskin kyljyksessä tai missään lihassa on käytetty säilöntäaineita 20% tuotteen painosta, sillä se näkyisi jo tuotteessa. Niin ja mainittakoon vielä että jos kyljys oikeasti myytäisii siten että siitä on luu ja rasva poistettu (100% lihaa) ei se enää olisi kyljys.

        Siis onhan noita marinoituja broilerin ja possun filettä myytävänä, joiden paketissa lihapitoisuus on 70%. Vastaava paketti marinoimattomia fileitä sisältää n 90% lihaa paketin tuoteselosteen mukaan. Mitä se 20% on? Marinadia ja lihaan pumpattu vettä muuta roinaa. Marinoidut lihathan killuvat marinadissa, vaikka pieni sively riittäisi, mutta sehän nostaisi paketissa olevan lihapitoisuutta ja hinta nousisi...


      • jarkan

      • on aika selvä!
        jarkan kirjoitti:

        Tässä adressi linkit puolesta ja vastaan, tasapuolisesti.

        http://www.adressit.com/marinoimattoman_lihan_puolesta

        http://www.adressit.com/puolesta

        Allekirjoituksia oli marinadien "Puolesta" kokonaista 5 kappaletta!
        Ja marinadeja vastaan, kohta 13000 kpl.

        Asiallisesti kuivamaustettua lihaa saattaisin minäkin joskus ostaa, mutta en sitä teollista "marinadi"vesilitkua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Janne Ahonen E R O A A

      Taas 2 lasta jää vaille ehjää perhettä!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      101
      1510
    2. Terveystalon lääkärit ylilaskuttaneet

      Tämän pörriäiset osaavat, laskuttamisen. Terveystalo myöntää asian. https://www.hs.fi/suomi/art-2000011134269.html "K
      Maailman menoa
      125
      1394
    3. En kai koskaan saa sinua

      Koska et usko että riitäisit minulle. Olet aina pitänyt itseäsi liian risana ja heikkona. Katkot korkeutesi, ja poraat k
      Ikävä
      82
      1220
    4. Nyt on aika laittaa parit selkoon.

      Onko pareja täällä. Laita kirjaimet kuka tykkää kenestäkin ?
      Ikävä
      62
      1123
    5. The Summit Suomi: Maxie avaa hyytävästä tilanteesta kuvauksissa: "Veri roiskui ja tajusi, että..."

      Oletko seurannut The Summit Suomea? Tykkäätkö vai et tai mitä mieltä ylipäätään olet sarjasta? Moni katsoja on kaikonnut
      Tv-sarjat
      10
      1008
    6. Saran ökytyyli käänsi katseita.

      On nyt kyllä Sara kasvoistaan, kuvan perusteella todellakin pyöristynyt ainakin kuvan perusteella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      111
      959
    7. Työttömille lusmuille luvassa lisää keppiä

      Hallitus aikoo kiristää velvoitteiden laiminlyönnistä seuraavia työttömyysturvan karensseja ensi vuodesta alkaen. Hall
      Maailman menoa
      210
      764
    8. Tiedän kaiken sinusta ja kaikesta

      Tiedän miten kärsit. Tiedän millanen oikeesti oot. Tiedän miksi valehtelit, tiedän miksi satutit mua. Tiedän mitä tapaht
      Ikävä
      57
      743
    9. Hei...mä nyt laitan tän vielä

      Harmittaa miten meni, en tajunnut enkä tarkoittanut. Eihän näistä tiedä...anteeksi. Kaikki hyvin.
      Ikävä
      27
      687
    10. Ootko huomannut miten

      pursuat joka puolelta. Sille joka luulee itsestään liikoja 🫵🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      117
      684
    Aihe