Paskamarinadit

-----------

Tv:ssä tulee esim. hk:n mainoksia uusista grillilihoista. Jokaisessa mainoksessa grillataan punaisessa paskamarinadissa uitettua lihaa. Sitä samaa sontaa, jota on jo kaikissa muissakin puolivalmiissa lihoissa on valmiina. Lihan maku tai siis se ainoa mauksi kutsuttu tulee siitä paskamarinadista. Maustamatonta lihaa ei löydy oikein mistään, tai jos löytyy niin hinta on lähes puolet korkeampi(vaikka lihapitoisuus olisi lähellä paskamarinadisotkua). Mielestäni tämä on kuluttajan kusetusta ja aliarviointia.

18

1157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samaa...

      ..mieltä, mutta kun marinoidut kuulemma myy paremmin. Hävetkää kuluttajat!

      Pahimmillaan ei ole edes vastaavaa marinoimatonta tuotetta. Mihin perustellaan kysyntä, kun tarjontaa ei edes ole. Eli jotain tuotteita on "pakko" ostaa marinoituna. Tästä kuluttajia ei voi syyttää... no ehkä se "Weetabiksi" voi.

    • aina täyttä tavaraa

      Kannattaa katsoa niiden marinoimattomienkin sisältö, jotkin kun on suolattu ja sisällöstä esim. vain 80% on itse lihaa. Vähän absurdia kyllä, tuote on nimeltään esim. broilerin filesuikale ja sisältää 80% broilerin lihaa.

      • Missä sellainen

        Vielä on ja pyytää kauppiaan leikkaamaan lihasta halutun kappaleen, niin käsitykseni mukaan se on 100 prosenttista lihaa, ellei luita ole mukana.
        Älkää ostako valmiiksi pakattua, jos on mahdollisuus valita suoraan tiskiltä.


    • ­oikeassa

      Mutta, mutta...kuitenkin kaupan hyllystä lähtee hävikkiin 2/3 osaa marinoimattomasta lihasta, kun taas marinoidun lihan hävikki on olematon. Tämä kertoo sen että kaikesta huolimatta valtaosa kuluttajista on niin laiskaa tai uusavuttomia etteivät halua itse maustaa lihojansa. Kauppa myy sitä mitä kansa ostaa...marginaaliryhmille ei ole varaa pitää naturellia huvikseen hyllyssä. Tosin voisin itse pitää, mutta olen leikkimielellä ajatellut naturellia vaativille asettaa kilohinnan sellaiseksi ettei tappiota synny, mikä tarkoittaisi sitä että esim. possun sisäfileen kilohinta heiluisi tuolla 21 euron tietämillä ja tämä hinta olisi lähellä kauppiaan nettohintaa kun huomioidaan myös aiheutunut hävikki. Tästä hinnasta ei kauppiaalle jäisi sentin senttiä ja jos normikatteen tuolle haluaisi pyörisi kilohinta jossain 33 euron tietämillä...maksaisitko sinä tämän kilohinnan?

      • nytkin

        Nautaa tai sikaa en ole muutenkaan ostanut pitkään aikaan, mutta broileri ja kalkkuna molemmat nousivat aika selkeästi muun lihan perässä. >12 euroa kilo on minusta liikaa, joten jäänyt sitten nekin hyllyyn. Minulle kelpaisi kyllä ulkomailtakin tuotu marinoimaton, jos vaan hinta olisi edullisempi (liekö sitten liian vaikeaa tuoda pilaantumatta, vai miksi ei ole tarjolla).

        Samoin myös tuore kala on nykyään aikalailla kallista, pakastetiskistä joitain yksittäisiä artikkeleja vielä voi ostaa. Kyllä se on vaan faktaa, että jatkuvasti nouseva ruoan hinta väkisinkin vaikuttaa siihen, mitä ihmiset voivat/haluavat ostaa, sitä mukaa sitten mahdollinen hävikki, jos ei mene kaupaksi.


      • Jos olet kauppias
        nytkin kirjoitti:

        Nautaa tai sikaa en ole muutenkaan ostanut pitkään aikaan, mutta broileri ja kalkkuna molemmat nousivat aika selkeästi muun lihan perässä. >12 euroa kilo on minusta liikaa, joten jäänyt sitten nekin hyllyyn. Minulle kelpaisi kyllä ulkomailtakin tuotu marinoimaton, jos vaan hinta olisi edullisempi (liekö sitten liian vaikeaa tuoda pilaantumatta, vai miksi ei ole tarjolla).

        Samoin myös tuore kala on nykyään aikalailla kallista, pakastetiskistä joitain yksittäisiä artikkeleja vielä voi ostaa. Kyllä se on vaan faktaa, että jatkuvasti nouseva ruoan hinta väkisinkin vaikuttaa siihen, mitä ihmiset voivat/haluavat ostaa, sitä mukaa sitten mahdollinen hävikki, jos ei mene kaupaksi.

        Mietippä vähän kuka oikeasti keksi nuo marnoidut sotkut? Mieti myös sitä, miksi ei pienemmissä myymälöissä ole lihatiskiä, kuten muualla euroopassa. Olisiko se vain pelkkää kauppiaan laiskuutta vai mistä lie johtuu. Onko keskusliikkeiden brändi sellainen ettei se salli pikkukapoille lihatiskiä? Uskoisin uusavuttomienkin ostavan mieluimmin lihamestarin palvelutiskiltä suoraan ja saavan siinä sivussa vielä valmistusohjeetkin. Näin tapahtuu muissa ns. sivistysmaissa, mutta ei vain jostain syystä meillä.
        Tosin kun kuuntelee ja katselee nykyihmisiä, niin ei oikeastaan voi kun todeta että kyllä heille paskakin kelpaa, kunhan sen saa äkkiä valmiiksi pöytään.
        On oikea nautinto käydä esimerkiksi espanjassa kaupassa, isossa tai pienessä, kun siellä palvellaan liha-asioissakin henkilökohtaisesti, eli myyjä paloittelee broilerin haluamallasi tavalla samoin kuin leikkaa pihvit tai muut lihat juuri sinun tahtosi mukaan. Tapahtuuko tätä meillä? Koetappa etsiä siellä noita mönjättyjä riekaleita, joita kuulemma suomen kansa rakastaa (kauppiaiden puheiden perusteella), voi olla että jää löytämättä!


      • Koivuniemen Herra
        Jos olet kauppias kirjoitti:

        Mietippä vähän kuka oikeasti keksi nuo marnoidut sotkut? Mieti myös sitä, miksi ei pienemmissä myymälöissä ole lihatiskiä, kuten muualla euroopassa. Olisiko se vain pelkkää kauppiaan laiskuutta vai mistä lie johtuu. Onko keskusliikkeiden brändi sellainen ettei se salli pikkukapoille lihatiskiä? Uskoisin uusavuttomienkin ostavan mieluimmin lihamestarin palvelutiskiltä suoraan ja saavan siinä sivussa vielä valmistusohjeetkin. Näin tapahtuu muissa ns. sivistysmaissa, mutta ei vain jostain syystä meillä.
        Tosin kun kuuntelee ja katselee nykyihmisiä, niin ei oikeastaan voi kun todeta että kyllä heille paskakin kelpaa, kunhan sen saa äkkiä valmiiksi pöytään.
        On oikea nautinto käydä esimerkiksi espanjassa kaupassa, isossa tai pienessä, kun siellä palvellaan liha-asioissakin henkilökohtaisesti, eli myyjä paloittelee broilerin haluamallasi tavalla samoin kuin leikkaa pihvit tai muut lihat juuri sinun tahtosi mukaan. Tapahtuuko tätä meillä? Koetappa etsiä siellä noita mönjättyjä riekaleita, joita kuulemma suomen kansa rakastaa (kauppiaiden puheiden perusteella), voi olla että jää löytämättä!

        Ei voi kuin ihmetellä, että joku oikeasti haluaa ostaa noita valmiiksimarinoituja lihamössöjä!?
        Itse en osta kuin pakon edessä valmiiksimarinoitua ja sillonkin pyyhin sen pois tai huuhtelen! Katsokaapa mielenkiinnolla minkälaisen määrän lisäaineita ko. lihatuotteet sisältää ja ennen kaikkea älyttömästi natriumglutamaattia (synteettinen aromivahvenne). Puhdas marinoimaton liha ja omavalmiste-marinaadi niin tietää edes suurinpiirtein mitä suuhunsa laittaa eikä maistu teolliselta p***lta!


      • Pasipp
        Koivuniemen Herra kirjoitti:

        Ei voi kuin ihmetellä, että joku oikeasti haluaa ostaa noita valmiiksimarinoituja lihamössöjä!?
        Itse en osta kuin pakon edessä valmiiksimarinoitua ja sillonkin pyyhin sen pois tai huuhtelen! Katsokaapa mielenkiinnolla minkälaisen määrän lisäaineita ko. lihatuotteet sisältää ja ennen kaikkea älyttömästi natriumglutamaattia (synteettinen aromivahvenne). Puhdas marinoimaton liha ja omavalmiste-marinaadi niin tietää edes suurinpiirtein mitä suuhunsa laittaa eikä maistu teolliselta p***lta!

        Sama asia tuli mieleeni, että enpä ole paljon irvokkaampaa mainosta nähnyt kuin tuon HK:n. Luulisi, että siinä vihannesten täyttämässä maalaiskaupassa
        myytäisiin lähellä tuotettua ruokaa mutta, että marinoitua teollista moskaa. Jos mainos olisi Englanninkielinen, voisi se hyvin olla sketsi-insertti
        The Fast Showsta.


    • oikea laitalinkki

      Erehdyin tässä männäpäivänä ostamaan jotain possunlihaa "marinadissa" ensimmäistä kertaa vuosiin, halvalla kun sai. Iso virhe, voi veljet. Alun perin oli ajatus pestä se litku pois lihoista, mutta paistaessa ajattelin että riittää kun kaapii enimmät pois. Paistaessa sen litkun määrä näytti vain kasvavan, johtuen varmaan lihasnesteistä, mutta eipä aikaakaan kun käsittämätön metamorfoosi tapahtui ja oranssi lima muuttui mustaksi mönjäksi. Tuo musta mönjä saa kaiken tarttumaan öljyttyyn teflon-pannuun, eikä meinaa pestessäkään lähteä irti. Kaiken kruunaa käsittämätön paha haju, mikä tuosta "marinadista" lähtee. Puoli vuorokautta tuuletusta ja vieläkin etoo. Saa nähdä tuleeko koko lihoja edes syötyä, ajatuskin siitä että maku vastaa hajua tuo mieleen idean koko lihojen hävittämisestä polttamalla.

      Ilmeisesti tämäkin virhe piti tehdä, että taas muistaa olla ostamatta "marinadilihoja" jatkossa. Ei sitä halvallakaan mitä tahansa sontaa kannata ostaa.

    • Hesarissa..

      ..yleisönosastolla kirjoitus, jossa joku oli törmännyt "tuoreisiin" kotimaisiin maustamattomiin porsaan kyljyksiin joissa oli vain 80% lihaa!! loput 20% oli jotain ihme säilöntäglutamaatteja yms.

      Kyllä täytyy ihmetellä lihatalojen härskiä toimintaa.

      • ­Zombi

        LIHAA 80%. Kyljyksissä kun tuppaa olemaan myös luu ja rasvaa. Jos peruskyljys myytäisiin sinulle 100% lihana, pillahtaisit itkuun siitä että eihän toi luu ja rasva ole lihaa. Juuri näiden saivartelijoiden takia kauppiaat ovat tulleet liiankin varovaisiksi ilmoittelussaan, mutta eipä sekään tunnu olevan hyvä.
        Tuskin kyljyksessä tai missään lihassa on käytetty säilöntäaineita 20% tuotteen painosta, sillä se näkyisi jo tuotteessa. Niin ja mainittakoon vielä että jos kyljys oikeasti myytäisii siten että siitä on luu ja rasva poistettu (100% lihaa) ei se enää olisi kyljys.


      • Silloinhan se
        ­Zombi kirjoitti:

        LIHAA 80%. Kyljyksissä kun tuppaa olemaan myös luu ja rasvaa. Jos peruskyljys myytäisiin sinulle 100% lihana, pillahtaisit itkuun siitä että eihän toi luu ja rasva ole lihaa. Juuri näiden saivartelijoiden takia kauppiaat ovat tulleet liiankin varovaisiksi ilmoittelussaan, mutta eipä sekään tunnu olevan hyvä.
        Tuskin kyljyksessä tai missään lihassa on käytetty säilöntäaineita 20% tuotteen painosta, sillä se näkyisi jo tuotteessa. Niin ja mainittakoon vielä että jos kyljys oikeasti myytäisii siten että siitä on luu ja rasva poistettu (100% lihaa) ei se enää olisi kyljys.

        Olisi viipale ulkofilettä, vai mitä?


      • taaskin...
        ­Zombi kirjoitti:

        LIHAA 80%. Kyljyksissä kun tuppaa olemaan myös luu ja rasvaa. Jos peruskyljys myytäisiin sinulle 100% lihana, pillahtaisit itkuun siitä että eihän toi luu ja rasva ole lihaa. Juuri näiden saivartelijoiden takia kauppiaat ovat tulleet liiankin varovaisiksi ilmoittelussaan, mutta eipä sekään tunnu olevan hyvä.
        Tuskin kyljyksessä tai missään lihassa on käytetty säilöntäaineita 20% tuotteen painosta, sillä se näkyisi jo tuotteessa. Niin ja mainittakoon vielä että jos kyljys oikeasti myytäisii siten että siitä on luu ja rasva poistettu (100% lihaa) ei se enää olisi kyljys.

        Siis onhan noita marinoituja broilerin ja possun filettä myytävänä, joiden paketissa lihapitoisuus on 70%. Vastaava paketti marinoimattomia fileitä sisältää n 90% lihaa paketin tuoteselosteen mukaan. Mitä se 20% on? Marinadia ja lihaan pumpattu vettä muuta roinaa. Marinoidut lihathan killuvat marinadissa, vaikka pieni sively riittäisi, mutta sehän nostaisi paketissa olevan lihapitoisuutta ja hinta nousisi...


      • jarkan

      • on aika selvä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2785
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2310
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1906
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1167
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      961
    Aihe