Hyvät ja terveelliset RASVAT

hermotar

Hei kaikki!
Tarvitsisin lisäinformaatiota hyvien ja terveellisten eli näiden pehmeiden rasvojen käytöstä..
Ongelmana todennäköisesti minulla on liian vähärasvainen ruokavalio, pitkän laihdutus-urakkani jälkeen olen tottunut niin vähärasvaiseen elämään että se alkaa näkyä hiusteni huonokuntoisuutena ja hiustenlähtönä.. Olen alipainon rajoilla. Nyt tavoitteeni on saada hyviä rasvoja ruokavaliooni. Proteiinilisäyskään ei varmaan olisi pahitteeksi.

Mistä raaka-aineista saisi terveellisiä rasvoja MUTTA niistä ei tulisi hirveästi kaloreita? Kun pelkään lihovani takaisin entisiin mittoihini, ja yritän pitää yllä tätä tämänhetkistä painoani..
Pelkään suorastaan kaikkea ruokaa missä on rasvaa, inhoan roskaruokaa, ja pyrin pitämään syömiseni mahdollisimman monipuolisena..Mutta rasva puuttuu melkein kokonaan kun pelkään niitä hiton kaloreita :/

Eli siis kaikki vinkit otetaan vastaan! Aamupuuroon laitan vajaan ruokalusikallisen oliiviöljyä, mutta siihen sen näkyvän rasvan käyttö melkeimpä jääkin.
Kaikki tuotteet ostan mahd. vähärasvaisina aina..

Aloitin toissapäivänä syömään piimax-c biotiini ravintolisää. Lisäksi syön maitohappobakteeria "lactoseven" sekä Möllerin tupla-omega3-kapseleita. Ja joka aamu otan yhden Gerimax-monivitamiini-poretabletin.

6

1298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ärtee

      lue,opettele,tutki.
      kaloriteoria joutaa ihan oikeasti romukoppaan.Kuten myöskin rasvakammo.

      Minua kyllä kiinnostaisi viestistäsi,että miten onnistuit pudottamaan painoa rasvattomalla ruoalla?Kun yleensä kyseisen sorttisia ihmisiä ei oikeasti ole,vaikka kuinka taattaisiin autuutta rasvattomuudella.

      • hermotar

        No eipä ruokani tietenkään täysin rasvatonta ole ollut.. Vuoden 2008 alussa karppasin puolisen vuotta, jonka jälkeen pidin hieman taukoa, ja paino ei juurikaan ollut laskenut kuin muutaman kilon. Syksyllä -08 liityin painonvartijoihin, joiden ohjeita ja pisteiden laskua noudattamalla pudotin 15kiloa. Pisteiden laskemisen lopetin jokin aikaa sitten..
        Sieltä vain jäi sellainen kammo rasvankäytön kanssa, en tiedä kummemmin että minkä takia, mutta jotenkin kaikki rasvainen ruoka pelottaa :D

        Nyt kun on painonhallintavaihe meneillään, niin jotenkin tuntuu ettei "uskalla syödä tarpeeksi paljon" ettei liho, mutten halua laihtuakkaan yhtään! Toivottavasti tähän oppii pikkuhiljaa.. Sain painonvartijoissa kunniajäsenyyden huhtikuun aikoihin.

        Ja hiilareista olen suosinut aina täysjyvää, ruista, kuitupitoisia tuotteita, enkä syö pullaa/vaaleaa leipää ollenkaan, herkkuja ja sokereita en juuri lainkaan...
        Eli siis hiilarit tulee pääosin kasviksista ja hedelmistä, ja täysjyväviljatuotteista..
        Käytän myös päivittäin rasvattomia maitotuotteita (tai ainakin niistä kaikista vähärasvaisempia) joista hiilareita tulee myös jonkin verran..

        Ja jos ruokaan on pakko jotain rasvaa laittaa, niin tippa oliiviöljyä..
        Muuta rasvaa tulee todella harvoin sitten käytettyä..


    • ja muita keinotekoisia teollisuusrasvoja. Hyviä ja terveellisiä rasvoja ovat kaikki luonnolliset rasvat kuten voi, kookos- ja oliiviöljy. Jos lihominen on ongelma niin siihen auttaa hiilihydraattien, eli sokerien vältteleminen. Tunnetusti hiilihydraatit, kuten puurot, peruna, riisi, oasta ja kaikki leivät pitävät huonosti nälkää ja silloin on vaarana syödä liikaa.

      Kokeile vaihtaa aamupuurosi kananmuniin joista saa monia herkullisia aamiaisvaihtoehtoja. Lopeta vähärasvaisten tuoteiden ostaminen vaan osta vähähiilihydraattisia.

      Hyviä rasvoja saa kaikesta lihasta jossa on luonnollista eläinrasvaa ja tietysti kalasta.

      • hermotar

        No ainoa teollisuusrasva taitaa käytössä olla kevyt Becel-levite, mitä laitan satunnaisesti teelusikallisen leivälle.. Useimmin laitan vaan 2% valion tuorejuustoa, tai pelkästään kalkkunanlihaleikkelettä kasviksia paljon. Kovia juustoja en käytä, kun kovasta rasvasta on niin paljon huonoa tutkimusta sun muuta...

        Ja rasvakammo nyt varmaan johtuu aika paljon siitä kuinka jokapaikassa toitotetaan kovien rasvojen, transrasvojen, eläinrasvojen ym. epäterveellisyydestä, ja suositellaan käytettäväksi näitä "pehmeitä kasviperäisiä" hyviä rasvoja... Kaikki tämä rasvaepätietoisuus on saanut minut kauhuissaan välttelemään kaikenlaista rasvaa, ainoa melkein mitä uskallan käyttää on se oliiviöljy :)

        Eli jos sais vinkkejä enemmänkin näiden pehemiden rasvojen lähteistä niin olisi kiva :)

        Niin juu toi kala olikin hyvä idea, nyt saa ehdotella sellaisia mistä ei menisi hirveesti niitä kaloreita (kun lohi on ainakin tosi rasvaista kamaa.. ihan hyvää mutta silti..)
        Käykö veteen säilötty tonnikala? Onko siinä hyvää rasvaa ja kuinka paljon? Entä muut kalasäilyke-vaihtoehdot?

        Ps. Kananmunia syön noin 6 kpl viikossa, välillä paistan aamupalaksi, tai pilkon leivänpäälle tai salaattiin, ne onkin tosi hyviä!

        Kiitos vinekistä!


      • hermotar kirjoitti:

        No ainoa teollisuusrasva taitaa käytössä olla kevyt Becel-levite, mitä laitan satunnaisesti teelusikallisen leivälle.. Useimmin laitan vaan 2% valion tuorejuustoa, tai pelkästään kalkkunanlihaleikkelettä kasviksia paljon. Kovia juustoja en käytä, kun kovasta rasvasta on niin paljon huonoa tutkimusta sun muuta...

        Ja rasvakammo nyt varmaan johtuu aika paljon siitä kuinka jokapaikassa toitotetaan kovien rasvojen, transrasvojen, eläinrasvojen ym. epäterveellisyydestä, ja suositellaan käytettäväksi näitä "pehmeitä kasviperäisiä" hyviä rasvoja... Kaikki tämä rasvaepätietoisuus on saanut minut kauhuissaan välttelemään kaikenlaista rasvaa, ainoa melkein mitä uskallan käyttää on se oliiviöljy :)

        Eli jos sais vinkkejä enemmänkin näiden pehemiden rasvojen lähteistä niin olisi kiva :)

        Niin juu toi kala olikin hyvä idea, nyt saa ehdotella sellaisia mistä ei menisi hirveesti niitä kaloreita (kun lohi on ainakin tosi rasvaista kamaa.. ihan hyvää mutta silti..)
        Käykö veteen säilötty tonnikala? Onko siinä hyvää rasvaa ja kuinka paljon? Entä muut kalasäilyke-vaihtoehdot?

        Ps. Kananmunia syön noin 6 kpl viikossa, välillä paistan aamupalaksi, tai pilkon leivänpäälle tai salaattiin, ne onkin tosi hyviä!

        Kiitos vinekistä!

        yhtään tutkimusta jossa todettaisiin sen vaarallisuus. Enemmän tutkimuksia löytyy margariineista ja muista keinorasvoista että ne ovat osasyyllisiä diabetekseen ja muihin sairauksiin. Veteen säilötyssä tonnikalassa on tuskin mitään hyviä rasvoja jäljellä joten kannattaa unohtaa kaikki säilötyt kalat.

        Rasvaepätietoisuus on vain silmänlumetta ja minä syön hyviä ja terveellisiä eläinrasvoja sillä niiden avulla olen saanut verenpaineen ja triglyseridiarvot alenemaan.

        Ole ihan rauhassa ja käytä pehmeitä eläinrasvoja ja vaikka kookosöljyä joka on näin kesäisin varsin pehmeässä muodossa ja kova voikin pehmenee paistinpannussa.


    • asdfasdfg

      Eli eläinkunnasta hyviä rasvanlähteitä on ainakin sianliha, lohi ja voi. Naudan ja broilerin rasva eivät ole niin hyviä kuin jotkut ehkä luulevat. Kasvirasvoista kylmäpuristettu kookos ja oliiviöljy on varmaan parhaimmistoa. Lisäksi tosiaan vaikka avokado silloin tällöin on ok.
      Teolliset rasvat ja einekset vallan pois jos terveydestään välittää. Niissä on epäterveellisten rasvojen lisäksi muitakin epäilyttäviä aineksia.
      Itse olen korvannut hiilareiden kaloreita rasvojen kaloreilla. Ihminen ei tarvitse hiilareita mihinkään, ne on vain tyhjää energiaa, sen sijaan rasvat ovat välttämättömiä. Eli vähennä puuroa ja lisää rasvaa :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      51
      2274
    2. Hyvä että lähdit siitä

      Ties mitä oisin keksinyt jos oisit jäänyt siihen, näit varmaan miten katoin sua.... 😘🤭😎💖
      Ikävä
      26
      1117
    3. Aavistatko että moni tietää

      Vai ollaanko hyvin vedätetty pokerinaamalla. No kun vähiten odotat niin yllätämme sinut
      Ikävä
      82
      992
    4. Yritin saada

      Vastauksia mutta et voinut olla rehellinen ja kaiken kannoin yksin. Halusin kovasti ymmärtää mutta en voi enää ymmärtää.
      Ikävä
      11
      914
    5. Koronarokotus sattui oudon paljon nyt sairaanhoitaja Tanja 46 istuu pyörätuolissa

      Pitkä piina piikistä Kun Tanja Vatka käy suihkussa, tuntuu kuin ihoa revittäisiin raastinraudalla irti. Hän on kärsinyt
      Maailman menoa
      55
      902
    6. Onko vielä

      mahdollista nähdä?
      Rakkaus ja rakastaminen
      68
      883
    7. Olisitko mies valmis?

      Maksamaan naisellesi/vaimollesi/tyttöystävällesi elämisestä syntyvät kulut, ruokailun, vuokran ja muut välttämättömät me
      Ikävä
      127
      867
    8. Kronikat..

      Mikä hele… on tää yks kronikat mikä suoltaa facessa kaikkea julkaisua ja AINA samoista firmoista imatralla??? Eikö ne mu
      Imatra
      10
      783
    9. vieläkin sanoa voin...

      💖💛💖💛💖💛💖💛💖 💛 Beijjjbeh 💛 Kaks vuotta tänään täällä. Miten hitossa jotkut on jaksaneet kymmeniä vuos
      Ikävä
      22
      783
    10. Täällä istun ja mietin

      Miten paljon haluaisin katsoa sinua juuri niin kuin haluaisin katsoa sinua. Rakastavin silmin. Näkisit vihdoin senkin pu
      Ikävä
      49
      759
    Aihe