Lohimedaljonki ym. kalavartaat jne. pelottaa jos menee
rikki ja murenee. Pitääkö öljytä ja mikä lämpötila/aika?
Kala grillissä?
7
656
Vastaukset
- Vanha kokki
Eikä tartu jauhelihapihvikään ritilään. Grillattavan ei tarvitse olla edes öljytty, kunhan pinta on jokseenkin kuiva.
Anna grillattavan kypsyä rauhassa niin se irtoaa ehjänä, eikä sitä tarvitse lastalla raaputtaa irti ritilästä.
Useimmiten turha hätäily pilaa kauniit lohimedaljogit tai perhoset.
Samoin käy helposti jauhelihapihveille. Ritilän lämpötila ei suoranaisesti vaikuta tarttumiseen. Mitä enemmän grillattavan pinnalla on sörsseleitä, sen enemmän se tarrautuu ritilään kiinni, samoin sotkien ritilän.
Kokemus opettaa, eli rauhallisesti ja ajan kanssa, kyllä se siitä.- Webemani
alkuun kovalla teholla ja lopuksi pienennetään tehoa? Eikös lihan pinta pidä saada umpeen nopeasti grillatessakin, jotta mehukkuus säilyy, mutta silti ei saa polttaa lihaa.
- Vanha kokki
Webemani kirjoitti:
alkuun kovalla teholla ja lopuksi pienennetään tehoa? Eikös lihan pinta pidä saada umpeen nopeasti grillatessakin, jotta mehukkuus säilyy, mutta silti ei saa polttaa lihaa.
Se tehon nopea laskeminen hiiligrillissä? Ei ole kyse siitä, vaan antaa sen alapuolen rauhassa kypsyä, jolloin se irtoaa itsestään ritilästä. Kypsyvän lihan pinta, olipa se mitä lihaa hyvänsä, kutistuu kypsyessään, jolloin se ei enää takerru ritilään.
Tähän ilmiöön perustuu myös tuo paljon mainostettu"pinnan sulkeminen" jolla ei loppujen lopuksi ole suurtakaan merkitystä.
Katsoppa vaikka kääntämäsi pihvin pintaa, se paistunut "suljettu" pinta päästää lihan nesteet lävitseen kuin seula. Noista nesteistä voit sitten päätellä pihvisi kypsyysasteen.
On lukuisa määrä ammattikokkeja jotka pallottelevat pihvinsä kanssa, pyöritellen sitä puolelta toiselle, elleivät kurki sen alle. Se kertoo melkoisesti kokin taidoista, ts. taidottomuudesta.
Kokeilemalla huomaat milloin voit kääntää grillattavan vaurioittamatta sitä, ajan myötä tiedät sen jo kokeilemattakin.
Sitä sanotaan ammattitaidoksi.
Sinnikkyyttä vain, kyllä se lopulta onnistuu.
- Anonyymi
Halsteri on kalan rillaamisessa kätevä. Voi pyöritellä miten vaan ilman pelkoa murenemisesta.
- Anonyymi
Laita folioon lohta yks pala. Sen verta mitä ite syöt. Folio kaksinkerroin..lohen päälle eilisiä keitetyn uuden perunan siivuja. Sipulia renkaina ja sipuöin varsia silputtuna...sitruunan siivu..suolaa tietysti kalaan..fenkoli on myös sopivaa ja kaikki kasvikset mistä tykkäät. Huomioi kuitenkin että kasvikset jotka kypsyy hitaammin kannattaa keittää puolikypsiksi . Voita nyrkillinen ja folionyytti kiinni. Ja grilliin..20 minuuttia..ennen folion sulkemista voi tirauttaa valkoviiniä .jos on jääny 😀😀
- Anonyymi
'Ruoka ja juoma' -alueella ei ole höyrykypsennystä mutta ei tämä kyllä grillausalueelle kuulu. Folionyytissä kypsentäminen on tosiasiassa höyryttämistä, ei grillaamista.
- Anonyymi
Kala kannattaa grillata esimerkiksi foliopaketissa maustamalla se sitruunalla, yrteillä ja oliiviöljyllä.
Voit myös grillata kalaa suoraan ritilällä, mutta varmista, että ritilä on hyvin öljytty ja kala on marinoitu ennen grillaamista.
Grillaamisen aikana on tärkeää varoa, ettei kala kuivu liikaa - tarkkaile kalan kypsymistä säännöllisesti ja poista se grillistä heti, kun se on kypsää.
Myös grillatut kalat voivat saada makua marinadeista, kastikkeista ja lisukkeista, joten voit tarjoilla kalan esimerkiksi sitruunalohkojen ja tuoreiden yrttien kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1112892Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222344Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631081976- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701365Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881188- 801044
- 711034
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2471023