Kala grillissä?

Murentuuko?

Lohimedaljonki ym. kalavartaat jne. pelottaa jos menee
rikki ja murenee. Pitääkö öljytä ja mikä lämpötila/aika?

7

720

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vanha kokki

      Eikä tartu jauhelihapihvikään ritilään. Grillattavan ei tarvitse olla edes öljytty, kunhan pinta on jokseenkin kuiva.
      Anna grillattavan kypsyä rauhassa niin se irtoaa ehjänä, eikä sitä tarvitse lastalla raaputtaa irti ritilästä.
      Useimmiten turha hätäily pilaa kauniit lohimedaljogit tai perhoset.
      Samoin käy helposti jauhelihapihveille. Ritilän lämpötila ei suoranaisesti vaikuta tarttumiseen. Mitä enemmän grillattavan pinnalla on sörsseleitä, sen enemmän se tarrautuu ritilään kiinni, samoin sotkien ritilän.
      Kokemus opettaa, eli rauhallisesti ja ajan kanssa, kyllä se siitä.

      • Webemani

        alkuun kovalla teholla ja lopuksi pienennetään tehoa? Eikös lihan pinta pidä saada umpeen nopeasti grillatessakin, jotta mehukkuus säilyy, mutta silti ei saa polttaa lihaa.


      • Vanha kokki
        Webemani kirjoitti:

        alkuun kovalla teholla ja lopuksi pienennetään tehoa? Eikös lihan pinta pidä saada umpeen nopeasti grillatessakin, jotta mehukkuus säilyy, mutta silti ei saa polttaa lihaa.

        Se tehon nopea laskeminen hiiligrillissä? Ei ole kyse siitä, vaan antaa sen alapuolen rauhassa kypsyä, jolloin se irtoaa itsestään ritilästä. Kypsyvän lihan pinta, olipa se mitä lihaa hyvänsä, kutistuu kypsyessään, jolloin se ei enää takerru ritilään.
        Tähän ilmiöön perustuu myös tuo paljon mainostettu"pinnan sulkeminen" jolla ei loppujen lopuksi ole suurtakaan merkitystä.
        Katsoppa vaikka kääntämäsi pihvin pintaa, se paistunut "suljettu" pinta päästää lihan nesteet lävitseen kuin seula. Noista nesteistä voit sitten päätellä pihvisi kypsyysasteen.
        On lukuisa määrä ammattikokkeja jotka pallottelevat pihvinsä kanssa, pyöritellen sitä puolelta toiselle, elleivät kurki sen alle. Se kertoo melkoisesti kokin taidoista, ts. taidottomuudesta.
        Kokeilemalla huomaat milloin voit kääntää grillattavan vaurioittamatta sitä, ajan myötä tiedät sen jo kokeilemattakin.
        Sitä sanotaan ammattitaidoksi.
        Sinnikkyyttä vain, kyllä se lopulta onnistuu.


    • Anonyymi

      Halsteri on kalan rillaamisessa kätevä. Voi pyöritellä miten vaan ilman pelkoa murenemisesta.

    • Anonyymi

      Laita folioon lohta yks pala. Sen verta mitä ite syöt. Folio kaksinkerroin..lohen päälle eilisiä keitetyn uuden perunan siivuja. Sipulia renkaina ja sipuöin varsia silputtuna...sitruunan siivu..suolaa tietysti kalaan..fenkoli on myös sopivaa ja kaikki kasvikset mistä tykkäät. Huomioi kuitenkin että kasvikset jotka kypsyy hitaammin kannattaa keittää puolikypsiksi . Voita nyrkillinen ja folionyytti kiinni. Ja grilliin..20 minuuttia..ennen folion sulkemista voi tirauttaa valkoviiniä .jos on jääny 😀😀

      • Anonyymi

        'Ruoka ja juoma' -alueella ei ole höyrykypsennystä mutta ei tämä kyllä grillausalueelle kuulu. Folionyytissä kypsentäminen on tosiasiassa höyryttämistä, ei grillaamista.


    • Anonyymi

      Kala kannattaa grillata esimerkiksi foliopaketissa maustamalla se sitruunalla, yrteillä ja oliiviöljyllä.

      Voit myös grillata kalaa suoraan ritilällä, mutta varmista, että ritilä on hyvin öljytty ja kala on marinoitu ennen grillaamista.

      Grillaamisen aikana on tärkeää varoa, ettei kala kuivu liikaa - tarkkaile kalan kypsymistä säännöllisesti ja poista se grillistä heti, kun se on kypsää.

      Myös grillatut kalat voivat saada makua marinadeista, kastikkeista ja lisukkeista, joten voit tarjoilla kalan esimerkiksi sitruunalohkojen ja tuoreiden yrttien kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      92
      3965
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3317
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      125
      2617
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      212
      1994
    5. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      20
      1784
    6. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      84
      1741
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      96
      1701
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      110
      1539
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1301
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1202
    Aihe