Miksi hernekeitto pierettää?

pölöhökustaa

Varsinkin lidlin conquette hernekeitto.

Mökki haisee niin ettei uskalla tulitikkua raapaista.

Ei kannata syödä jos tyttöystävä on tulossa kylään :)

8 kommenttia

Vastaukset

  • Onnistuu erinomaisesti syömällä herneitä tai papuja. Lidlin hernekeitto toimii aivan samoin kuin Jalostajan tai Poutunkin.
    Katso elokuva "Villiä hurjempi länsi" Mel Brooksin tekemä hurjan hauska lännen parodia. Siinä ei syödä Lidlin hernesoppaa vaan aitoa scoobarikamaa eli keitettyä papumuhennosta.
    Syö ja tarjoa tyttöystävällesekin hernekeittoa ja katso sitten hänen kanssaan tuo leffa ja voit leuhkia että sinulla on eka hajutelkkari suomessa.

    Joillakin kasveilla on voimakkaasti kaasua muodostava vaikutus ja pavut kuuluvat niihin.

    • Kaasunmuodostusta voi vähentää maustamalla hernekeitto yrteillä esim. kyntelillä, joka saksalaisessa ruokakulduurissa tunnetaan myös nimeltä papuyrttinä.

      Kynteli siis sopii hyvin Lidlin einesten oheen eikä edes maistu pahalta.

      Piereskely taas vaan kertoo, ettei papuja ole viitsitty kypsentää riittävän kauan, sillä niiden sisältämä lektiini aiheuttaa juuri lievimmillään kuvatun kaltaista oirehdintaa.

      Eli pavut ja herneet tulisi vuorokauden liotuksen ja huuhtelun jälkeen kypsentää tunnin ajan, jotta haitalliset proteiinit hajoaisivat eivätkä aiheuttaisi ongelmia syönnin jälkeen.


    • allesinordnungmustse kirjoitti:

      Kaasunmuodostusta voi vähentää maustamalla hernekeitto yrteillä esim. kyntelillä, joka saksalaisessa ruokakulduurissa tunnetaan myös nimeltä papuyrttinä.

      Kynteli siis sopii hyvin Lidlin einesten oheen eikä edes maistu pahalta.

      Piereskely taas vaan kertoo, ettei papuja ole viitsitty kypsentää riittävän kauan, sillä niiden sisältämä lektiini aiheuttaa juuri lievimmillään kuvatun kaltaista oirehdintaa.

      Eli pavut ja herneet tulisi vuorokauden liotuksen ja huuhtelun jälkeen kypsentää tunnin ajan, jotta haitalliset proteiinit hajoaisivat eivätkä aiheuttaisi ongelmia syönnin jälkeen.

      Kaasuongelmiin auttaa myös herneiden idätys huuhtelun ja keittämisen välillä. Onnistuu helposti laittamalla herneet esim. siivilään, josta ylimääräinen vesi valuu pois, ja huuhtelemalla niitä aamuin illoin parin päivän ajan. Itselläni se on ainoa keino, jolla pääsen hernekeiton aiheuttamista hajuhaitoista kokonaan eroon.


  • Kyllä biökääsyä sää välmistää jös hälyää.

  • kun hernari, papusoppa, hapankaali "puhuttaa"
    Hernariin papurokkaan olen jo nuorikkona lisännyt rutkasti meiramia
    http://www.yrttitarha.fi/alasivu.html
    Terveystieto
    http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00022
    Muita kuin kynteli http://www.yrttitarha.fi/kanta/kynteli/
    http://askelterveyteen.com/nain-hoidat-ilmavaivat/
    Mm hapankaaliin lisään aina kuminaa ja hernarin jälkeen sitä pureskelen, samoin kuin maa-artisokka ja mustajuuri -keittojen jälkeen.
    Ellet halua olla petomaani
    https://fi.wikipedia.org/wiki/Le_Pétomane
    https://www.youtube.com/watch?v=3vXTc8ta-3w

  • Jos keitto ei ole kypsää eli herneet täysin kypsiä, se käy vatsaan ja pierettää.

    • Näin se on niin herneillä kuin pavuilla - voit kokeilla maustaa keittosi meiramilla tai kyntelillä, joka on saksankielellä papuyrtti juuri sen ilmavaivoja ehkäisevän vaikutuksen takia. Voit myös antaa hernarin porista liedellä vähän kauemmin varmistaen, että hernari on varmasti kypsää eli miedolla lämmöllä puolisen tuntia.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.