saaristolaisleipä. se vaan on hyvää ja maukasta.
PARASTA LEIPÄÄ
9
1145
Vastaukset
En vastusta suoranaisesti väitettäsi, mutta tällaisena saariston lapsena täytyy kyllä kysyä, että kenen saaristolaisleivästä nyt kirjoitat?
Sillä nimellä kun näyttää nykyään kulkevan useita erilaisia teelmiä ja aidoissakin saaristolaisleivissä on paljon erilaisia valmistustapoja.
Olen ihmetellyt, ettei sille perinteiselle Iniössä tai Ahvenamaan puolella tehtävälle leivälle ole jo haettu jotain alkuperäsuojaa kun näkee, että yksi ja toinen paakari sisäsuomessa ja Helsingin seudulla raiskaa saaristolaisleivän nimeä aivan surutta - teelmillä ei ole juuri mitään tekemistä alkuperätuotteen kanssa.- Vanha kokki
Että miten ratkaisemme mikä on paras leipä?
Henkilökohtaisesti olen mieltynyt itäsuomalaisiin ja lähinnä savolaisiin leipiin.
Ruisleivistä ja etenkin limpuista parasta olen syönyt Pietarissa.
Tampereella oli aikoinaan Linkosuon Jussin riävä aamukahvin kanssa vain voilla siveltynä aivan lyömätön.
Porin seudulla on Ullan Pakarin kaurajuntta tänäpäivänäkin aivan pistämätön.
Kotimaisen leivän pilaajia ovat suuret leipomot bulkkituotteillaan.
Saaristolaisleipä saattaa olla monelle sisämaan asukkaalle aikatavalla vieras, vaikka niistäkin löytyy todella maukkaitakin.
Niin on monia makuja kuin on maistajiakin. - alkuperäissuojaa
hakea, luultavasti myönnettäisiin.
- saatavuus
sisämaassa ei kovin hyvä.
- likka!!
Minusta tamperelaiset riävät ovat vielä parempia. Leivon Arinarievä kärkikastia.
Lienee todella vaikea hakea ns. parasta leipää kun ensiksi tulsii määritellä tuo "parhuus". Ja makuasioissa on ylivertaisuutta vaikeata valita.
Ja jokaiselle on se kotoseudun leipä tietysti lähes makoisinta.
Jos nyt voin sitten mainita muutaman oman seutuni, lajinsa hyvän edustajan, niin Iniö Bageri on varsin hyvä saaristolaisleivän tekijä, Ylhäisten Leipomo Alastarolla tekee mainittavan hyvää reikäleipää ja kakkoa - Peltopoikaa, Naantalin Aurinkoisella on hienot leipomotuotteet, Rostenin Crusta-leivät ovat hyviä kaikki tyynni, Turun Stockmann - missä tehtäneenkään? - myy tosia hyviä leipiä jne.
Mikähän lienee se ylivertainen ruisleipä Suomessa - pohjassa vielä hiilenmurenia, koputettaessa kumahtaa kauniisti, kuori tiivis, mutta vähän repeillyt, kuoressa tuoreen leivän hapan maku ja sisältä pehmeää täynnä... Leipä, joka vain paranee vähän vanhentuessaan ja hiotessaan.- SA-int -70
vanikka - kovaa ja _hyvää_!
- Mutta kun sekin
Nykyään valmistetaan ruotsissa, eikä se ole Ylhäisten tekemää, niin ei voi kehua enää sitäkään!
- hugoh
hyvä leipä, olipa se mikä hyvänsä, kyllä tarvitsee ehdottomasti voi päälleen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053101Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391590Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus921442- 891349
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461304Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1521219Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze123999Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89912Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44793