saaristolaisleipä. se vaan on hyvää ja maukasta.
PARASTA LEIPÄÄ
9
1054
Vastaukset
En vastusta suoranaisesti väitettäsi, mutta tällaisena saariston lapsena täytyy kyllä kysyä, että kenen saaristolaisleivästä nyt kirjoitat?
Sillä nimellä kun näyttää nykyään kulkevan useita erilaisia teelmiä ja aidoissakin saaristolaisleivissä on paljon erilaisia valmistustapoja.
Olen ihmetellyt, ettei sille perinteiselle Iniössä tai Ahvenamaan puolella tehtävälle leivälle ole jo haettu jotain alkuperäsuojaa kun näkee, että yksi ja toinen paakari sisäsuomessa ja Helsingin seudulla raiskaa saaristolaisleivän nimeä aivan surutta - teelmillä ei ole juuri mitään tekemistä alkuperätuotteen kanssa.- Vanha kokki
Että miten ratkaisemme mikä on paras leipä?
Henkilökohtaisesti olen mieltynyt itäsuomalaisiin ja lähinnä savolaisiin leipiin.
Ruisleivistä ja etenkin limpuista parasta olen syönyt Pietarissa.
Tampereella oli aikoinaan Linkosuon Jussin riävä aamukahvin kanssa vain voilla siveltynä aivan lyömätön.
Porin seudulla on Ullan Pakarin kaurajuntta tänäpäivänäkin aivan pistämätön.
Kotimaisen leivän pilaajia ovat suuret leipomot bulkkituotteillaan.
Saaristolaisleipä saattaa olla monelle sisämaan asukkaalle aikatavalla vieras, vaikka niistäkin löytyy todella maukkaitakin.
Niin on monia makuja kuin on maistajiakin. - alkuperäissuojaa
hakea, luultavasti myönnettäisiin.
- saatavuus
sisämaassa ei kovin hyvä.
- likka!!
Minusta tamperelaiset riävät ovat vielä parempia. Leivon Arinarievä kärkikastia.
Lienee todella vaikea hakea ns. parasta leipää kun ensiksi tulsii määritellä tuo "parhuus". Ja makuasioissa on ylivertaisuutta vaikeata valita.
Ja jokaiselle on se kotoseudun leipä tietysti lähes makoisinta.
Jos nyt voin sitten mainita muutaman oman seutuni, lajinsa hyvän edustajan, niin Iniö Bageri on varsin hyvä saaristolaisleivän tekijä, Ylhäisten Leipomo Alastarolla tekee mainittavan hyvää reikäleipää ja kakkoa - Peltopoikaa, Naantalin Aurinkoisella on hienot leipomotuotteet, Rostenin Crusta-leivät ovat hyviä kaikki tyynni, Turun Stockmann - missä tehtäneenkään? - myy tosia hyviä leipiä jne.
Mikähän lienee se ylivertainen ruisleipä Suomessa - pohjassa vielä hiilenmurenia, koputettaessa kumahtaa kauniisti, kuori tiivis, mutta vähän repeillyt, kuoressa tuoreen leivän hapan maku ja sisältä pehmeää täynnä... Leipä, joka vain paranee vähän vanhentuessaan ja hiotessaan.- SA-int -70
vanikka - kovaa ja _hyvää_!
- Mutta kun sekin
Nykyään valmistetaan ruotsissa, eikä se ole Ylhäisten tekemää, niin ei voi kehua enää sitäkään!
- hugoh
hyvä leipä, olipa se mikä hyvänsä, kyllä tarvitsee ehdottomasti voi päälleen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 3223383
- 2102799
Nyt sitten ulos ihmiset!
Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.1432495- 1092025
Onnea Solatie !
On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.182018Minun pitää tehdä jotain
En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett441672- 101626
Sarvisalon kesätori
Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek201556- 1221276
Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa
ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht2461221