Veden tärkeys?

hörps

Joka paikassa mainitaan siitä,että pitäisi juoda noin 2 litraa vettä päivässä. Miksi sitä juodaan? vain näläntunteen pois pitämiseksikö?

Itse yritin tuota kahden litran kaavaa, mutta joudun jatkuvasti rampata vessassa,koska en normaalisti juo nestettä paljon. Myös tuo kaksi litraa vettä sai oloni tuntumaan turvonneeksi.

9

1187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ravitsemustiede

      Tavallisessa ravinnossa on vettä runsaasti, noin 80 % kaikesta kiinteästä ravinnostakin on itse asiassa vettä. Saamme jopa puolet päivittäisestä nesteen tarpeesta "kiinteästä ravinnosta". Kun tätä "kiinteää ravintoa" syödään dieetillä vähemmän, tulee veden juomista vastaavasti lisätä. Pari litraa päivässä on sopiva määrä. Liian vähäisen nesteen saannin seuraus voi olla samanlainen päänsärky, kuin krapulassa. Myös ummetus voi alkaa vaivata.

      Vedestä lisää: http://ravitsemustiede.hpage.com/vesi_58182577.html

      • minentiijä

        Siis onko sen nesteen pakko olla vettä. ???? Jos juo vaikka rasvatonta maitoa litran päivässä ja sitte kahvia puoli litraa ja teetä vaikka puoli litraa , niin niistähän tulee kaksi litraa...


      • ilonpilaaja...
        minentiijä kirjoitti:

        Siis onko sen nesteen pakko olla vettä. ???? Jos juo vaikka rasvatonta maitoa litran päivässä ja sitte kahvia puoli litraa ja teetä vaikka puoli litraa , niin niistähän tulee kaksi litraa...

        Kahvi ja tee sisältävät aineita jotka poistavat nestettä elimistöstä eli kuivattavat sitä. Jos yrittää kahvilla hoitaa nesteensaantiaan, itse asiassa aiheuttaa elimistölle juuri päinvastasen tilan, se kuivuu.

        Mikä siinä vedessä on niin kamalaa ettei sitä voisi juoda? Mitä ihmettä te ihmiset oikein sitten janoonne juotte normaalisti?


      • hskjghksjdg
        minentiijä kirjoitti:

        Siis onko sen nesteen pakko olla vettä. ???? Jos juo vaikka rasvatonta maitoa litran päivässä ja sitte kahvia puoli litraa ja teetä vaikka puoli litraa , niin niistähän tulee kaksi litraa...

        Siitä rasvattomasta maidosta suurin osa on vettä, samoin kuin kahvista ja teestä, tai vaikkapa mehusta. jos syöt vaikka 200 grammaa kurkkua, saat 190 grammaa vettä elimistöösi. Missään nimessä ei pidä normaali syömisen ja juomisen lisäksi mennä nauttimaan kahta litraa pelkkää vettä, se saattaa olla jopa vaarallista. Juo mieluummin vaikka kivennäisvettä.


    • kannattaa...

      ...juoda sen mukaan, miten hyvältä tuntuu, eli yleensä ruokailun yhteydessä ja silloin kun on jano.

      Itselläni tuo kaksi litraa menee ainoastaan kesähelteellä tai jos urheilen paljon, eli silloin kun nestettä poistuu hikoillessa. Muulloin juon suunnilleen litran vettä päivän mittaan: yksi parin desin lasillinen heti aamulla herättyäni, yksi lounaalla, yksi iltapäivällä, yksi illallisella ja yksi iltapalalla. Jos juon enemmän, niin saan juosta jatkuvasti vessassa.

      Sillä onko neste vettä, rasvatonta maitoa, piimää, marjamehua, kivennäisvettä tms. ei ole muuten kuin kalorimäärien suhteen merkitystä. Vesi tai kivennäisvesi on siksi tietenkin varsinkin painoaan tarkkaileville paras vaihtoehto.

      Jos vettä juo pakolla, eli vaikkei olisi jano mutta juo silti, niin normaali käsitys siitä onko jano vai ei katoaa helposti. Keho kertoo kyllä miten paljon nestettä tarvitaan, kunhan sitä kehoaan vaivautuu kuuntelemaan.

      • Molotouvin kokteil

        Entäs jos juo olutta joka päivä 5 litraa? Oluessahan on kuulemma suurin osa vettä?


      • kokeilla!
        Molotouvin kokteil kirjoitti:

        Entäs jos juo olutta joka päivä 5 litraa? Oluessahan on kuulemma suurin osa vettä?

        On varmasti todella terveellistä, kun siitä kerran saa niin paljon vettä! Ja raportoithan sitten meille muillekin kokeilusi tuloksista!


    • -

      Itselläni vesi toimii todella hyvänä laihduttajana, jo pelkästään veden lisäämisellä n. kahdeksi viikoksi sain 2kg pois, mikä on paljon, siihen nähden, etten muuttanut elämän tapojani mitenkään muuten. Join siis n. litran ja vähän päälle päivässä. Auttoi todella hyvin, ja lisäämällä vettä vähitellen, et joudun ramppaamaan vessassakaan ;)

      • jj

        Vesi on todella hyvä aine poistamaan myrkkyjä elimistöstä. Itse urheilen paljon ja pyrin juomaan päivisin tuon pari litraa vettä. Jaksaa kummasti paremmin kun on keho nesteytetty koko ajan! Niinhin sitä armeijassakin alettiin tankata ennen seuraavan päivän marssia vettä niin että sai koko yön ravata vessassa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    Aihe