light juustonaksut

posshu

Tulipa tässä vaan mieleen, että jos sipsi himo iskee, niin kannattaa syödä noita. Siis jos on jonkilainen pakkotilanne! 440 kcal/100g ja pussissahan on 175g. Siis vertaan tätä nyt tavis sipseihin, jos vedät ison pussillisen niitä, mennään reilusti yli tonnin kaloreihin, lähemmäs kahtatonnia jopa. Mutta pussillisella noita juustiksia, jäädään alle tuhannen. Puoli pussia voi repsahtaa jo melkein hyvällä omalla tunnolla:)

6

1117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitään juustiksia.. Hyi.

      Tajuatko yhtään kuinka paljon tälläiset ns. Lightherkut sisältävät kaikenlaisia piilokaloreita? En missään nimessä suosittele.

      • krähähä!

        Sadassa grammassa on kaloreita sen verran kuin niitä pussin kyljessä ilmoitetaan olevan. Ei niihin mitään "piilokaloreita" enää ympätä. Me muualle salaliittoteorioines!


    • bana--

      No siis tavallisissa sipseissä on yleensä n. 530-550kcal/100g. Eli jos vetäisit niitä saman verran eli sen 175g niin kaloreita tulis sen 928-963 ja noista kevytnaksuista 770kcal. Joo tietty jos noita tavallisia sipsejä vedät sen megapussillisen niin mennään lähelle kahta tonnia. Se on melkeen ihan sama mitä syöt kun se määrä ratkaisee kalorit.

      • Panhandle

        Minulle myös iskee sipsinhimo ajoittain. Siihen sopiva annos on 75 gramman pussillinen tavallisia sipsejä.

        Tosin, jos viitsii vähän näprätä, terveellisempi ja maukkaampi naposteltava vaikkapa oluen seuraksi tai varsinaista ruokaa odotellessa on dippivihannekset. Raakaa porkkanaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, retiisiä tai muuta mieleistä pilkotaan sopiviksi sormipaloiksi, purkilliseen kermaviiliä (vaikka kevyt-) sekoitetaan pussillinen valmista dippimausteseosta, ja herkku on valmis.


    • tehdä...

      ...sipsejä itse uunissa. Perunat (tai porkkanat, lantut jne.) juustohöylällä ohuiksi siivuiksi, uunipellille leivinpaperin päälle niin etteivät mene ollenkaan päällekkäin toistensa kanssa, öljysuihkepullolla tai pullasudilla hieman öljyä pintaan, mausteita, suolaa ja hieman sokeria maun mukaan, ja pelti uuniin. Paistoaika ja lämpötila sipsien paksuuden ja uunin mukaan. Voi tosin joutua kokeilemaan muutaman kerran ennen kuin oikea lämpötila ja paistoaika löytyvät.

      Itsetehdyissä sipseissä on se hyvä puoli, että rasvan määrää voi itse säädellä, niissä ei ole lisäaineita ja kerralla valmistuu aika pieni määrä. Pellillisen sipsejä tekemisessä on myös sellainen vaiva, ettei niitä kovin montaa pellillistä varmasti tule syötyä :)

    • edes kevyt

      Ilmeisesti tuote on nimeltään "Light" eikä "Kevyt", koska se ei täytä vaatimusta, että kevyttuotteen pitäisi sisältää 30 % vähemmän kaloreita kuin vastaavan perustuotteen. Noissa naksuissa kaloreiden pudotus jää n. 20 prosenttiin. Eivät siis ole mitään kevyttä herkkua, ei lainkaan.

      Kaikkien sipsien kanssa pätee kyllä se, että niitä pitäisi myydä myös esim. 75 g:n pusseissa, mutta (kilo)hinta pitäisi olla sama kuin isommissa. Silloin voisi mieliteon yllättäessä valita, riittäisikö ihan pieni määrä. Tosin minä ainakin jätän monesti ostamatta jättisuuret ekstramegalomaniapussit kun mietin niiden kaloreita. En tiedä, sortuisiko sitä helpommin, jos olisi pieniä järkevän hintaisia sipsipusseja tarjolla.

      Ylipäätään pitäisi myydä kaikkia pakkauskokoja samaan kilohintaan, niin ei tulisi ostettua yli tarpeensa esim. juuri sipsejä tai karkkeja. Viinan kanssa tuo hinnoittelupolitiikka toimii (ei tarvitse ostaa kolmea pulloa Kossua kun siinä ei säästä yhtään vaikka ostaisi ne joka kerta erikseen), mutta lihavuus taitaa olla jo vakavampi yhteiskunnallinen riski kuin alkoholismi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe