kroatialaista

syyskissuli

Mistähän löytäisin tyypillisen kroatialaisen ruuan ohjeita - kiitos vinkistä jo etukäteen.

9

1440

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cuisine ja silleen

      http://www.croatianmall.com/croatia/food/
      http://www.croatiatraveller.com/cuisine/Zagorje.htm
      http://www.find-croatia.com/food-croatia/
      kokkailua
      http://www.zecook.com/

      Sarmat eli kroatialaiset kaalirullat
      ( 5-6 annosta)

      1 savoijinkaali (n.11-15 käyttökelpoista lehteä)
      170 g pekonia
      1 sipuli
      400 g sika-nautajauhelihaa
      1 dl riisiä
      pieni kourallinen tuoretta persiljaa
      3 valkosipulinkynttä
      2 kananmunaa
      1 tl oreganoa
      ripaus suolaa
      muutama rouhaisu mustapippuria
      400 g hapankaalisilppua
      1 prk tomaattimurskaa
      1 rkl sokeria
      1 tl oreganoa
      1 kanaliemikuutio
      vettä
      Poista veitsellä kaalista kanta ja keitä kevyesti suolatussa vedessä viitisen minuuttia. Poista uloimpia lehtiä sitä mukaan kuin ne lähtevät mukavasti irti. Paista kuutioitua pekonia hetki pannulla ja kuullota pilkottua sipulia pekonista irronneessa rasvassa. Sekoita raaka jauheliha, keittämätön riisi, pekoni, sipuli, pilkotut valkosipulinkynnet, kananmunat, oregano, suola ja pippuri. Laita kaalinlehdelle sen koosta riippuen 2-3 ruokalusikallista massaa ja rullaa kääryleeksi.
      Valuta hapankaalisilppua siivilässä tai purista siitä nesteet pois. Lorauta vuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja peitä pohja hapankaalilla. Lado sen päälle kääryleet ja loput hapankaalit.
      Laita tomaattimurska kattilaan, lisää sokeri, oregano ja kanaliemikuutio. Kiehauta. Kaada vuokaan hapankaalien päälle. Lisää tässä vaiheessa niin paljon vettä, että kaalirullat juuri ja juuri peittyvät. Paista 150-asteisessa uunissa 1½-2h.
      löytyi http://polkkapossu.blogspot.com/2008_01_01_archive.html

      • syyskissuli

        Iso kiitos - valmistin näitä Sarmateja ja voi että, miten herkulisia olivat. Samaa mieltä oli kroatialaiset vieraamme, heillä tuntui tämä ruoka olevan lähestulkoon vakioruokaa viikonloppuisin.
        Kiitos muistakin linkeistä:)


      • vep
        syyskissuli kirjoitti:

        Iso kiitos - valmistin näitä Sarmateja ja voi että, miten herkulisia olivat. Samaa mieltä oli kroatialaiset vieraamme, heillä tuntui tämä ruoka olevan lähestulkoon vakioruokaa viikonloppuisin.
        Kiitos muistakin linkeistä:)

        Toimisiko näin, että otetaan puoliksi parhaat puolet venäläisestä keittiöstä ja puolet italialaisesta. Maustetaan aimoannoksella balkanilaista hulluutta :)


      • syyskissuli
        vep kirjoitti:

        Toimisiko näin, että otetaan puoliksi parhaat puolet venäläisestä keittiöstä ja puolet italialaisesta. Maustetaan aimoannoksella balkanilaista hulluutta :)

        se toimii. Maku oli hyvä, joten tuo balkanilainen hulluus on erinomainen maustelisä:)


      • Tarjota
        syyskissuli kirjoitti:

        se toimii. Maku oli hyvä, joten tuo balkanilainen hulluus on erinomainen maustelisä:)

        Vieraillesi heidän viikottaista arkiruokaansa, ei kovin fiksua.


      • älänipota
        Tarjota kirjoitti:

        Vieraillesi heidän viikottaista arkiruokaansa, ei kovin fiksua.

        Tässähän emäntä osoitti loistavaa huomaavaisuutta perehtymällä kroatialaiseen herkkuun. Minusta varsin fiksusti tehty ja tässäkin tapauksessa vieras on ollut huomionosoitukseen tyytyväinen. Pitääkin muuten kokeilla, resepti vaikutti fiksulta...


      • Asun osan aikaa
        älänipota kirjoitti:

        Tässähän emäntä osoitti loistavaa huomaavaisuutta perehtymällä kroatialaiseen herkkuun. Minusta varsin fiksusti tehty ja tässäkin tapauksessa vieras on ollut huomionosoitukseen tyytyväinen. Pitääkin muuten kokeilla, resepti vaikutti fiksulta...

        Espanjassa ja kun vieraita tulee suomesta, valmistan heille tillilihaa tai läskisoosia ihan vain että tuntisivat itsensä huomioiduksi, vai olisiko hernesoppa kohdallaan!
        Älytön ajatuskin!


      • Kroatian Vegeta
        Asun osan aikaa kirjoitti:

        Espanjassa ja kun vieraita tulee suomesta, valmistan heille tillilihaa tai läskisoosia ihan vain että tuntisivat itsensä huomioiduksi, vai olisiko hernesoppa kohdallaan!
        Älytön ajatuskin!

        Vegeta on jauheseos, jotakin meidän kasvisliemikuution tapaista, eli jossa on kuivattuja vihanneksia, mausteita ja suolaa. Tämä on ollut hyvä lisäys kaikkiin keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin !


      • Croatia food
        Kroatian Vegeta kirjoitti:

        Vegeta on jauheseos, jotakin meidän kasvisliemikuution tapaista, eli jossa on kuivattuja vihanneksia, mausteita ja suolaa. Tämä on ollut hyvä lisäys kaikkiin keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin !

        Kroatiassa nautitaan ruoasta. Se on tehty tuoreista raaka-aineista ja luonnollisesti merestä itse pyydetty kala on tärkeä osa ruokakulttuuria. Kroatian rannikon ruoka on saanut paljon vaikutteita italian keittiöstä ja siellä suositaan risottoja, pastoja pizzoja. Ruoka on yleensä ihanan värikästä kasviksineen sekä terveellistä. Kroatian sisämaan ruoka on enemmän perinteistä balkanilaista ja se on valmistettu esimerkiksi lihasta ja pavuista. Kroatiassa on monia erityyppisiä ravintoloita. Restauracit tai restoranit ovat ravintoloita, joissa on valkoiset pöytäliinat ja erinomainen palvelu. Vaatimattomampia ja edullisempia ravintoloita ovat gostionicat tai konobat, jotka ovat usein perheiden omistuksessa ja paikalliset myös suosivat niitä. Pivnicat ovat oluttupia, joista voi saada yksinkertaista ruokaa. Kavanoista saa kahvia sekä makeita leivoksia. Erityisesti jäätelö on Kroatiassa poikkeuksellisen hyvää !

        http://www.gourmed.com/cousines/Croatia-19.htm


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      132
      3326
    2. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      38
      2623
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2465
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      2338
    5. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      30
      2023
    6. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1760
    7. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      174
      1438
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      313
      1413
    9. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      312
      1321
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      64
      1157
    Aihe