kroatialaista

syyskissuli

Mistähän löytäisin tyypillisen kroatialaisen ruuan ohjeita - kiitos vinkistä jo etukäteen.

9

1512

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cuisine ja silleen

      http://www.croatianmall.com/croatia/food/
      http://www.croatiatraveller.com/cuisine/Zagorje.htm
      http://www.find-croatia.com/food-croatia/
      kokkailua
      http://www.zecook.com/

      Sarmat eli kroatialaiset kaalirullat
      ( 5-6 annosta)

      1 savoijinkaali (n.11-15 käyttökelpoista lehteä)
      170 g pekonia
      1 sipuli
      400 g sika-nautajauhelihaa
      1 dl riisiä
      pieni kourallinen tuoretta persiljaa
      3 valkosipulinkynttä
      2 kananmunaa
      1 tl oreganoa
      ripaus suolaa
      muutama rouhaisu mustapippuria
      400 g hapankaalisilppua
      1 prk tomaattimurskaa
      1 rkl sokeria
      1 tl oreganoa
      1 kanaliemikuutio
      vettä
      Poista veitsellä kaalista kanta ja keitä kevyesti suolatussa vedessä viitisen minuuttia. Poista uloimpia lehtiä sitä mukaan kuin ne lähtevät mukavasti irti. Paista kuutioitua pekonia hetki pannulla ja kuullota pilkottua sipulia pekonista irronneessa rasvassa. Sekoita raaka jauheliha, keittämätön riisi, pekoni, sipuli, pilkotut valkosipulinkynnet, kananmunat, oregano, suola ja pippuri. Laita kaalinlehdelle sen koosta riippuen 2-3 ruokalusikallista massaa ja rullaa kääryleeksi.
      Valuta hapankaalisilppua siivilässä tai purista siitä nesteet pois. Lorauta vuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja peitä pohja hapankaalilla. Lado sen päälle kääryleet ja loput hapankaalit.
      Laita tomaattimurska kattilaan, lisää sokeri, oregano ja kanaliemikuutio. Kiehauta. Kaada vuokaan hapankaalien päälle. Lisää tässä vaiheessa niin paljon vettä, että kaalirullat juuri ja juuri peittyvät. Paista 150-asteisessa uunissa 1½-2h.
      löytyi http://polkkapossu.blogspot.com/2008_01_01_archive.html

      • syyskissuli

        Iso kiitos - valmistin näitä Sarmateja ja voi että, miten herkulisia olivat. Samaa mieltä oli kroatialaiset vieraamme, heillä tuntui tämä ruoka olevan lähestulkoon vakioruokaa viikonloppuisin.
        Kiitos muistakin linkeistä:)


      • vep
        syyskissuli kirjoitti:

        Iso kiitos - valmistin näitä Sarmateja ja voi että, miten herkulisia olivat. Samaa mieltä oli kroatialaiset vieraamme, heillä tuntui tämä ruoka olevan lähestulkoon vakioruokaa viikonloppuisin.
        Kiitos muistakin linkeistä:)

        Toimisiko näin, että otetaan puoliksi parhaat puolet venäläisestä keittiöstä ja puolet italialaisesta. Maustetaan aimoannoksella balkanilaista hulluutta :)


      • syyskissuli
        vep kirjoitti:

        Toimisiko näin, että otetaan puoliksi parhaat puolet venäläisestä keittiöstä ja puolet italialaisesta. Maustetaan aimoannoksella balkanilaista hulluutta :)

        se toimii. Maku oli hyvä, joten tuo balkanilainen hulluus on erinomainen maustelisä:)


      • Tarjota
        syyskissuli kirjoitti:

        se toimii. Maku oli hyvä, joten tuo balkanilainen hulluus on erinomainen maustelisä:)

        Vieraillesi heidän viikottaista arkiruokaansa, ei kovin fiksua.


      • älänipota
        Tarjota kirjoitti:

        Vieraillesi heidän viikottaista arkiruokaansa, ei kovin fiksua.

        Tässähän emäntä osoitti loistavaa huomaavaisuutta perehtymällä kroatialaiseen herkkuun. Minusta varsin fiksusti tehty ja tässäkin tapauksessa vieras on ollut huomionosoitukseen tyytyväinen. Pitääkin muuten kokeilla, resepti vaikutti fiksulta...


      • Asun osan aikaa
        älänipota kirjoitti:

        Tässähän emäntä osoitti loistavaa huomaavaisuutta perehtymällä kroatialaiseen herkkuun. Minusta varsin fiksusti tehty ja tässäkin tapauksessa vieras on ollut huomionosoitukseen tyytyväinen. Pitääkin muuten kokeilla, resepti vaikutti fiksulta...

        Espanjassa ja kun vieraita tulee suomesta, valmistan heille tillilihaa tai läskisoosia ihan vain että tuntisivat itsensä huomioiduksi, vai olisiko hernesoppa kohdallaan!
        Älytön ajatuskin!


      • Kroatian Vegeta
        Asun osan aikaa kirjoitti:

        Espanjassa ja kun vieraita tulee suomesta, valmistan heille tillilihaa tai läskisoosia ihan vain että tuntisivat itsensä huomioiduksi, vai olisiko hernesoppa kohdallaan!
        Älytön ajatuskin!

        Vegeta on jauheseos, jotakin meidän kasvisliemikuution tapaista, eli jossa on kuivattuja vihanneksia, mausteita ja suolaa. Tämä on ollut hyvä lisäys kaikkiin keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin !


      • Croatia food
        Kroatian Vegeta kirjoitti:

        Vegeta on jauheseos, jotakin meidän kasvisliemikuution tapaista, eli jossa on kuivattuja vihanneksia, mausteita ja suolaa. Tämä on ollut hyvä lisäys kaikkiin keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin !

        Kroatiassa nautitaan ruoasta. Se on tehty tuoreista raaka-aineista ja luonnollisesti merestä itse pyydetty kala on tärkeä osa ruokakulttuuria. Kroatian rannikon ruoka on saanut paljon vaikutteita italian keittiöstä ja siellä suositaan risottoja, pastoja pizzoja. Ruoka on yleensä ihanan värikästä kasviksineen sekä terveellistä. Kroatian sisämaan ruoka on enemmän perinteistä balkanilaista ja se on valmistettu esimerkiksi lihasta ja pavuista. Kroatiassa on monia erityyppisiä ravintoloita. Restauracit tai restoranit ovat ravintoloita, joissa on valkoiset pöytäliinat ja erinomainen palvelu. Vaatimattomampia ja edullisempia ravintoloita ovat gostionicat tai konobat, jotka ovat usein perheiden omistuksessa ja paikalliset myös suosivat niitä. Pivnicat ovat oluttupia, joista voi saada yksinkertaista ruokaa. Kavanoista saa kahvia sekä makeita leivoksia. Erityisesti jäätelö on Kroatiassa poikkeuksellisen hyvää !

        http://www.gourmed.com/cousines/Croatia-19.htm


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sanna niin nättinä Amsterdamin Business Foorumilla

      Upeasti edustaa taas Suomea ulkomailla meidän kansainvälinen superstaramme. Miksei persuilla ole ketään siedettävän näk
      Maailman menoa
      202
      10485
    2. Stubb jo paljon tunnetumpi kuin kaikki persut yhteensä

      Nyt on aika ottaa mittaa tunnettavuudesta, herrat ja narrit! Joku tuolla toisessa ketjussa väitti, että "persujen rivimi
      Maailman menoa
      31
      9789
    3. Työeläkkeiden maksaminen on lopetettava

      Suomen talous on palkansaajien vuosikausia heikentyneen ostovoiman vuoksi niin kuralla, että palkkasumman jakamisessa ta
      Maailman menoa
      178
      8407
    4. Sofia Virran pahoinpitelyä puolustetaan netissä

      HS soitti Virran pahoinpitelyä puolustaneille https://www.hs.fi/politiikka/art-2000011516353.html
      Maailman menoa
      304
      7868
    5. Purra tekee hyvää työtä, me suomalaiset haluamme että hän jatkaa myös

      seuraavan hallituksen valtiovarainministerinä. Kovina aikoina pitää olla kova.
      Maailman menoa
      189
      6714
    6. Koska Minja Koskela ja Sofia Virta kääntyy islamiin?

      Sekä vihreät että vasurit selvästi pitävät islamista ja muslimeista, varsinkin naiset, joten voidaan olettaaa että nuo k
      Maailman menoa
      90
      6123
    7. Persu Keskisarja on politiikan Uuno Turhapuro

      Asiantuntija luonnehtii Keskisarjaa Trumpin ajan Turhapuroksi, joka ärsyttää kokoomusta. – Keskisarjan känni-imago j
      Maailman menoa
      67
      5956
    8. Persut hommasivat Suomeen 35 000 pientä lasta v. 2015

      Onko Riikka Purra nyt tavoittelemassa tätä samaa historiallista persujen utopiaa? Purram kaksinaamaisessa pelissä vaadit
      Maailman menoa
      8
      5342
    9. Stubb jo paljon tunnetumpi ja arvostetumpi maailmalla, kuin Marin koskaan

      Stubb tekee sitä työtä mitä pitää, hän ei koreile vaatteilla eikä ole baareissa räkäposkella kuten Marin. Marininhan pit
      Maailman menoa
      103
      4997
    10. Miksi persuilla ei ole firmoja?

      Kuten vasemmisstolaisilla, esim. Sannalla MA\PI. Eikö ole aika erikoista?
      Maailman menoa
      30
      4559
    Aihe