Mistähän löytäisin tyypillisen kroatialaisen ruuan ohjeita - kiitos vinkistä jo etukäteen.
kroatialaista
9
1498
Vastaukset
- cuisine ja silleen
http://www.croatianmall.com/croatia/food/
http://www.croatiatraveller.com/cuisine/Zagorje.htm
http://www.find-croatia.com/food-croatia/
kokkailua
http://www.zecook.com/
Sarmat eli kroatialaiset kaalirullat
( 5-6 annosta)
1 savoijinkaali (n.11-15 käyttökelpoista lehteä)
170 g pekonia
1 sipuli
400 g sika-nautajauhelihaa
1 dl riisiä
pieni kourallinen tuoretta persiljaa
3 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
1 tl oreganoa
ripaus suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria
400 g hapankaalisilppua
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl oreganoa
1 kanaliemikuutio
vettä
Poista veitsellä kaalista kanta ja keitä kevyesti suolatussa vedessä viitisen minuuttia. Poista uloimpia lehtiä sitä mukaan kuin ne lähtevät mukavasti irti. Paista kuutioitua pekonia hetki pannulla ja kuullota pilkottua sipulia pekonista irronneessa rasvassa. Sekoita raaka jauheliha, keittämätön riisi, pekoni, sipuli, pilkotut valkosipulinkynnet, kananmunat, oregano, suola ja pippuri. Laita kaalinlehdelle sen koosta riippuen 2-3 ruokalusikallista massaa ja rullaa kääryleeksi.
Valuta hapankaalisilppua siivilässä tai purista siitä nesteet pois. Lorauta vuoan pohjalle hieman oliiviöljyä ja peitä pohja hapankaalilla. Lado sen päälle kääryleet ja loput hapankaalit.
Laita tomaattimurska kattilaan, lisää sokeri, oregano ja kanaliemikuutio. Kiehauta. Kaada vuokaan hapankaalien päälle. Lisää tässä vaiheessa niin paljon vettä, että kaalirullat juuri ja juuri peittyvät. Paista 150-asteisessa uunissa 1½-2h.
löytyi http://polkkapossu.blogspot.com/2008_01_01_archive.html- syyskissuli
Iso kiitos - valmistin näitä Sarmateja ja voi että, miten herkulisia olivat. Samaa mieltä oli kroatialaiset vieraamme, heillä tuntui tämä ruoka olevan lähestulkoon vakioruokaa viikonloppuisin.
Kiitos muistakin linkeistä:) - vep
syyskissuli kirjoitti:
Iso kiitos - valmistin näitä Sarmateja ja voi että, miten herkulisia olivat. Samaa mieltä oli kroatialaiset vieraamme, heillä tuntui tämä ruoka olevan lähestulkoon vakioruokaa viikonloppuisin.
Kiitos muistakin linkeistä:)Toimisiko näin, että otetaan puoliksi parhaat puolet venäläisestä keittiöstä ja puolet italialaisesta. Maustetaan aimoannoksella balkanilaista hulluutta :)
- syyskissuli
vep kirjoitti:
Toimisiko näin, että otetaan puoliksi parhaat puolet venäläisestä keittiöstä ja puolet italialaisesta. Maustetaan aimoannoksella balkanilaista hulluutta :)
se toimii. Maku oli hyvä, joten tuo balkanilainen hulluus on erinomainen maustelisä:)
- Tarjota
syyskissuli kirjoitti:
se toimii. Maku oli hyvä, joten tuo balkanilainen hulluus on erinomainen maustelisä:)
Vieraillesi heidän viikottaista arkiruokaansa, ei kovin fiksua.
- älänipota
Tarjota kirjoitti:
Vieraillesi heidän viikottaista arkiruokaansa, ei kovin fiksua.
Tässähän emäntä osoitti loistavaa huomaavaisuutta perehtymällä kroatialaiseen herkkuun. Minusta varsin fiksusti tehty ja tässäkin tapauksessa vieras on ollut huomionosoitukseen tyytyväinen. Pitääkin muuten kokeilla, resepti vaikutti fiksulta...
- Asun osan aikaa
älänipota kirjoitti:
Tässähän emäntä osoitti loistavaa huomaavaisuutta perehtymällä kroatialaiseen herkkuun. Minusta varsin fiksusti tehty ja tässäkin tapauksessa vieras on ollut huomionosoitukseen tyytyväinen. Pitääkin muuten kokeilla, resepti vaikutti fiksulta...
Espanjassa ja kun vieraita tulee suomesta, valmistan heille tillilihaa tai läskisoosia ihan vain että tuntisivat itsensä huomioiduksi, vai olisiko hernesoppa kohdallaan!
Älytön ajatuskin! - Kroatian Vegeta
Asun osan aikaa kirjoitti:
Espanjassa ja kun vieraita tulee suomesta, valmistan heille tillilihaa tai läskisoosia ihan vain että tuntisivat itsensä huomioiduksi, vai olisiko hernesoppa kohdallaan!
Älytön ajatuskin!Vegeta on jauheseos, jotakin meidän kasvisliemikuution tapaista, eli jossa on kuivattuja vihanneksia, mausteita ja suolaa. Tämä on ollut hyvä lisäys kaikkiin keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin !
- Croatia food
Kroatian Vegeta kirjoitti:
Vegeta on jauheseos, jotakin meidän kasvisliemikuution tapaista, eli jossa on kuivattuja vihanneksia, mausteita ja suolaa. Tämä on ollut hyvä lisäys kaikkiin keittoihin, patoihin ja kastikkeisiin !
Kroatiassa nautitaan ruoasta. Se on tehty tuoreista raaka-aineista ja luonnollisesti merestä itse pyydetty kala on tärkeä osa ruokakulttuuria. Kroatian rannikon ruoka on saanut paljon vaikutteita italian keittiöstä ja siellä suositaan risottoja, pastoja pizzoja. Ruoka on yleensä ihanan värikästä kasviksineen sekä terveellistä. Kroatian sisämaan ruoka on enemmän perinteistä balkanilaista ja se on valmistettu esimerkiksi lihasta ja pavuista. Kroatiassa on monia erityyppisiä ravintoloita. Restauracit tai restoranit ovat ravintoloita, joissa on valkoiset pöytäliinat ja erinomainen palvelu. Vaatimattomampia ja edullisempia ravintoloita ovat gostionicat tai konobat, jotka ovat usein perheiden omistuksessa ja paikalliset myös suosivat niitä. Pivnicat ovat oluttupia, joista voi saada yksinkertaista ruokaa. Kavanoista saa kahvia sekä makeita leivoksia. Erityisesti jäätelö on Kroatiassa poikkeuksellisen hyvää !
http://www.gourmed.com/cousines/Croatia-19.htm
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ikävä sinua
Onkohan sulla ollut sama tunne kuin mulla viimeisten parin päivän aikana, eilen varsinkin. Ollaan oltu ihan lähellä ja k374896- 823476
- 302943
- 612915
- 72709
Kesäseuraa
Kesäseuraa mukavasta ja kauniista naisesta. Viesti tänään mulle muualla asiasta jos kiinnostaa Ne ketä tahansa huoli, t552270- 371752
- 181681
Tuksu on edelleen sinkku - nuori Joonas jätti!
Hihhahihhahhaahheee Joonas keksi hyvän syy. : Tuksu on liian Disney-prinsessa hänelle. (Mikähän prinsessa lie kyseessä….91680- 161574