Mitä haluaisit tietää lasten ravitsemuksesta?

Terveydenhoitajaopisk.

Hei!

Olen terveydenhoitajaopiskelija ja valmistun tulevana jouluna. Haluaisinkin kartoittaa tätä kautta minkälaiset asiat lasten ravitsemuksessa kiinnostavat/ puhuttavat vanhempia?

Tutkintooni kuuluu ns. kehittämistehtävä joka voi olla jotakin toiminnallista ( järjestetty ilta tms), esite, lautapeli... vaihtoehtoja on monia! Ajatuksenani olisikin suunnitella jotakin sellaista, josta ihmiset ovat kiinnostuneita, jotta kehittämistehtävällä olisi myös käytännön tasolla käyttöä.

Voit siis vapaasti tuoda esille lasten/nuorten ravitsemukseen liittyviä ideoita!

Kiitos jo etukäteen! :)

4

695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja askarruttaa

      nykyinen rasvattomuuden ihannointi. Meillä on koko joukko äitejä jotka ovat eläneet lapsuutensa maatiloilla jossa maito on haettu navetasta ja sitä ovat juoneet niin äidit kuin lapsetkin. Kun sitten joku äideistä lähtee kaupunkiin ja ostaa lapselleen maitoa kaupan tölkistä niin sitten alkaa laatta lentää. Kaikki kaupoissa pitäisi olla terveellistä ja rasvatonta mutta lapsille tuo maito aiheuttaa ongelmia. Sairaudet lisääntyy, selittämättömiä korvatulehduksia, allergioita vain ongelmia joita eivät kohtaa maalle jääneet äidit lapsineen jotkam jatkavat oikean maidon parissa. Olen tullut siihen tulokseen että pastöroitu ja homegenoitu maito on terveysriski. Mitä mieltä olet?

    • teille todella

      RAVINTO-OPPIA? Ne terkat jotka olen tavannut, eivät tiedä siitä mitään. Ei pelkkä salaatti ja kasvikset riitä pitämään terveenä. Tiedätkö ,linssien, papujen ja siementen, sekä manteleiden ELINTÄRKEÄN merkityksen ravinnossa? Tiedätkö että neuvolassa suositaan D2-VITAMIINIA Jekovit ja Devitol jotka ovat toksisia?! D3:n saanti tulisi olla 10-kertaa suurempi että elimistö saisi sitä riittävästi! Maidossa on D:tä, lässytys ei riitä!

      • aloittaja

        Terveydenhoitajan koulutuksessa käsitellään kyllä ravitsemusta, mutta ei noin yksityiskohtaisella tasolla. En siis osaa sanoa linssien, papujen ym. merkityksestä ravinnossa. Taitaa olla enempi ravitsemuksen asiantuntijoiden reviiriä, kuten terveyskasvattajat ja ravitsemusterapeutit.

        Itselläni oli hakusessa vinkin/ideat jonkinlaisen toiminnallisen jutun järjestämisestä lapsille/vanhemmille ravitsemukseen liittyen.


      • SK
        aloittaja kirjoitti:

        Terveydenhoitajan koulutuksessa käsitellään kyllä ravitsemusta, mutta ei noin yksityiskohtaisella tasolla. En siis osaa sanoa linssien, papujen ym. merkityksestä ravinnossa. Taitaa olla enempi ravitsemuksen asiantuntijoiden reviiriä, kuten terveyskasvattajat ja ravitsemusterapeutit.

        Itselläni oli hakusessa vinkin/ideat jonkinlaisen toiminnallisen jutun järjestämisestä lapsille/vanhemmille ravitsemukseen liittyen.

        Olisi kiva, joku lasten ruokakurssi. Millainen ruoka on terveellistä? Miten teen soseita ja lastenruokaa itse? Jos voisit tehdä lopputyösi yhteistyössä esim. jonkun ravintoterapeutin kanssa saisitte molempien ammattitaidon. Tällähetkellä kiinnostaa myös toi rasvattomuuden ihannointi. Nythän on ilmestynyt kaksi suurta tutkimusta siitä kuinka voi on terveellistä.

        Toisaalta kiinnostaisi vauvojen ja lastenruuissa luomu, reilukauppa yms. "vihreät arvot" Niistä voisi tehdä jonkun esitteen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe